Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri FC Botoşani
10-29-2009, 10:01 PM
Mesaj: #11
RE: Ştiri FC Botoşani
Cristian Popovici nu pleacă la Ceahlăul

Cristian Popovici rămâne antrenorul echipei FC Botoşani. Rămas în cursa finală pentru postul de principal al Ceahlăului Piatra Neamţ, cu Marin Barbu, tehnicianul botoşănean a pierdut în dauna omologului de la Dunărea Giurgiu. Acesta a fost preferat de Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al Ceahlăului. Ştefan susţine că ar avea o datorie morală faţă de Marin Barbu, tehnician căruia nu i-a dat şansa de a pregăti formaţia în Liga I, deşi fusese artizanul promovării de acum trei ani. "M-a sunat domnul Mironaş (n.r. Ioan Mironaş - directorul sportiv al Ceahlăului) marţi seară şi mi-a spus că în cursă am rămas doar eu şi cu Marin Barbu. În această dimineaţă (n.r. ieri) m-a sunat şi mi-a spus că primarul a optat pentru Marin Barbu. Nu m-a deranjat situaţia, deoarece nici nu eram chiar hotărât dacă să plec sau nu. În plus, am observat că oamenii de aici mi-au arătat că mă doresc în continuare la FC Botoşani şi am văzut că am susţinere aici", a declarat Cristian Popovici.

La puţin timp după ce oficialii nemţeni l-au anunţat pe Marin Barbu drept noul tehnician al echipei Ceahlăul, Valeriu Iftime, finanţatorul grupării locale, l-a sunat pe Popovici şi i-a transmis să nu fie supărat că nu a fost el alesul. "I-am spus lui Cristi că mă bucur foarte mult că vom continua treaba aici. Am mare nevoie de el, deoarece doresc să facem lucruri mari la FC Botoşani. Din punctul meu de vedere, ca valoare, Cristi este peste Barbu, dar asta nu e treaba mea. Am spus de la început că 80% nu va pleca, şi iată că nu m-am înşelat. Poate şi dorinţa noastră de a-l avea în continuare la echipă a făcut ca el să rămână la FC Botoşani", a susţinut Valeriu Iftime.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-29-2009, 10:03 PM
Mesaj: #12
RE: Ştiri FC Botoşani
FC Botoşani pune stop vânzării de jucători

FC Botoşani îşi schimbă strategia în ceea ce priveşte abordarea returului de campionat. Dacă la ediţiile trecute, în pauzele competiţionale sau la sfârşitul sezonului, acţionarii vindeau orice jucător care primea vreo ofertă, din iarnă lucrurile se vor schimba radical. "Se schimbă politica la FC Botoşani. În iarnă sunt hotărât să nu mai vindem pe nimeni, indiferent de ofertă. Pentru mine e clar că în iarnă trebuiesc aduşi jucători. Dacă aducem încă cinci jucători buni, şi cu ce avem acum, pentru că din ăştia cinci-şase pot fi oricând titulari, facem echipă. Vrem să construim o echipă bună care să rămână în Liga a II-a şi să nu avem emoţii pe finalul acestui campionat, având în vedere că retrogradează şase echipe. Trebuie să fim atenţi pentru că, şi cu o înfrângere acasă intrăm iar în zona întunericului", a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani.

Acesta a spus că dacă firma sa va fi într-o zonă aşezată din punct de vedere economic, îşi va permite să aloce 300.000 de euro la un buget alcătuit în mare parte din banii veniţi de la comunitatea locală. "La ce insistenţă şi voinţă are domnul primar ne putem gândi la lucruri mai frumoase în viitor. Pentru mine e clar că, având o relaţie strânsă între partea privată şi comunitatea locală, putem face treabă serioasă la Botoşani şi ne putem gândi la mai mult. Nu văd de ce Botoşaniul nu şi-ar putea propune mai mult din moment ce echipe ca Brăneştiul, Chiajna, Stejaru o fac", a mai precizat Iftime.

Cristian Popovici încântat de noua strategie
Noua strategie i-a adus motive de bucurie antrenorului principal al FC Botoşani, Cristian Popovici. Tehnicianul a afirmat că în momentul în care va şti pe ce buget de achiziţii se va putea baza, se va gândi şi la fotbaliştii pe care va dori să-i transfere. "În primul rând îmi doresc să terminăm acest tur cât mai departe de zona fierbinte. În iarnă îmi doresc trei jucători de valoare, titulari: un fundaş central, un mijlocaş şi un atacant. Pe urmă în funcţie de ce va fi în retur şi de ceea ce se doreşte, am putea în vară să mai aducem încă trei-patru jucători valoroşi. Cu bani poţi să faci echipă bună şi poţi să realizezi lucruri frumoase. Dacă vor fi bani pentru achiziţii, vom aduce jucători buni. E prematur acum să spun dacă m-am gândit la vreun jucător pe care să-l vreau la Botoşani. Acum nu mă gândesc decât la jocurile pe care le mai avem de disputat în acest tur. Fotbaliştii au toată încrederea mea şi pot să-mi demonstreze în aceste jocuri că merită şi din iarnă să facă parte din lotul FC Botoşani", a menţionat Cristian Popovici.

Valeriu Iftime nemulţumit de activitatea lui Ioan Sălăvăstru
În opinia lui Valeriu Iftime, cei vizaţi pentru un transfer în iarnă sunt Răzvan Tincu şi Bogdan Ghiceanu. "Răzvan Tincu şi Bogdan Ghiceanu sunt fotbalişti care te scot, au ceva în plus faţă de ceilalţi. Bine, nu vorbesc de Apostol şi Codreanu pentru că ei joacă bine şi când au o zi mai proastă şi pot să-şi revină în timpul unui meci, faţă de ceilalţi, care nu pot face acest lucru. Diferenţa este clară între Tincu, Ghiceanu şi ceilalţi. Ghiceanu este din ce în ce mai bun şi ăsta e un lucru mare pentru noi. El aşa cum joacă îi face uitaţi şi pe Matei şi pe Kone, iar dacă are un mijloc care să îl joace, să îl pună în valoare, este irezistibil în faţa porţii adverse. Indiferent de ce oferte vor fi în iarnă pentru ei, nu-i voi vinde", a afirmat Iftime.

Nemulţumit de valoarea unor fotbalişti veniţi în vară, Iftime este decis să nu mai meargă pe mâna fostului preşedinte-delegat Ioan Sălăvăstru nici pentru a cumpăra, dar nici pentru a vinde jucători. "Cu el am avut o încercare astă-vară, când eu nu am avut timp să mă ocup de echipă. Nici acum nu prea am, dar împreună cu Cornel Şfaiţer cred că vom reuşi să construim o formaţie redutabilă", a adăugat Iftime.

Finanţatorul vrea un rezultat bun cu Bacăul
Valeriu Iftime a pus prestaţia modestă pe care elevii lui Cristian Popovici au avut-o în ultimele două partide, cu Cetatea Suceava în deplasare şi cu Dinamo II Bucureşti pe "Municipal" şi pe seama valorii scăzute a celor două echipe. "Am observat că noi jucăm după echipe. Dacă Dinamo ar fi ieşit la joc şi ar fi atacat ca Farul Constanţa, altfel am fi jucat. Ori noi am intrat ca favoriţi în acest meci, lucru nepermis la valoarea noastră. Noi ne-am crezut superiori, dar Dinamo II nu este o echipă slabă. Poate e nemotivată. La Suceava a fost la fel, însă acolo le-a fost frică şi lor şi nouă", a menţionat Valeriu Iftime.

Finanţatorul grupării botoşănene nu a ascuns faptul că aşteaptă mai mult de la jucătorii botoşăneni în meciul de sâmbătă de la Bacău. "Îmi doresc să facem un meci bun la Bacău, care să ne scoată definitiv din această zonă neagră", a conchis Iftime.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-30-2009, 09:41 PM
Mesaj: #13
RE: Ştiri FC Botoşani
Cristian Popovici luptă împotriva fostei echipe

Oficialii FC Botoşani cred că, în jocul de mâine cu FCM Bacău, cheia se află în mâinile lui Cristian Popovici, tehnician care a pregătit cinci ani şi jumătate echipa din oraşul lui Bacovia.

Valeriu Iftime, finanţatorul grupării locale, este convins că dacă antrenorul Cristian Popovici va reuşi să le insufle jucătorilor dorinţa sa de victorie, FC Botoşani va mai acumula încă trei puncte în clasament şi va ieşi din zona neagră a clasamentului. Mai mult, o victorie a botoşănenilor ar reprezenta o premieră de la revenirea echipei în Liga a II-a, având în vedere că echipa locală nu a învins de trei sezoane FCM Bacău. "Vă daţi seama că Cristi nu ar avea o bucurie mai mare decât să bată la Bacău. Dacă reuşeşte acest lucru înseamnă, că este un mare antrenor", a declarat Valeriu Iftime.

Popovici: "Sentimentele la fotbal contează mai puţin"
Cu toate că va merge pentru prima dată în carieră pe "Municipalul" băcăuan ca adversar al FCM-ului, Popovici spune că acest joc nu este unul special pentru el şi susţine că va face totul pentru ca formaţia sa să obţină cât mai mult din această partidă. "Sentimentele la fotbal contează mai puţin. Probabil nici cei de la Bacău nu se gândesc la mine, cum o duc, cum îmi merge la Botoşani. Nu are de ce să fie un meci special pentru mine. Din punctul meu de vedere, chiar dacă jucam la Râmnicu Sărat îmi propuneam acelaşi lucru, cu toate că FCM-ul este cu mult valoric peste Râmnicu Sărat. Important este ca unde sunt să-mi fac treaba cât mai bine. La Bacău ne dorim să prelungim cât mai mult seria rezultatelor pozitive. Cine ştie, poate spargem gheaţa anul acesta şi câştigăm în faţa Bacăului", a precizat Cristian Popovici, adăugând că nu-i pasă de felul în care va fi primit de publicul din oraşul lui Bacovia.

Echipa locală are şansa a doua
În ciuda faptului că trece printr-o pasă neagră, fiind fără victorie în campionat din etapa a VI-a, formaţia băcăuană este în viziunea lui Popovici favorită. "Băcăuanii pornesc cu prima şansă. Au mulţi jucători care au jucat în prima ligă, iar lotul lor este valoric peste cel al Botoşaniului, dau exemplul lui Simao jucător pe care ei l-au cumpărat de la Botoşani, şi mă opresc aici. E adevărat că Bacăul trece printr-o perioadă mai puţin fastă, iar acest lucru ar fi un prilej foarte bun pentru noi. Am putea specula situaţia, deoarece în faţa unei echipe care deja a avut o serie de rezultate negative, în momentul în care faci un joc bun şi dai gol primul, echipa aflată în suferinţă poate ceda", a conchis Cristian Popovici.

Gheorghe Poenaru se confruntă cu probleme cardiace
Cristian Popovici s-a arătat îngrijorat pentru starea de sănătate a omologului său de la FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, care îi este şi cumătru. Rezultatele negative, dar mai ales tensiunea de la echipă l-au marcat pe tehnicianul băcăuan, care după umilinţa de la Constanţa, 0-5 cu Farul, s-a internat la Iaşi, având probleme cardiace. "Cumătrul nu se simte bine, trece printr-o perioadă grea. Am vorbit cu el marţi seară, am mai încercat să-l sun, dar nu mi-a răspuns. Nu ştiu dacă va sta pe bancă şi nici nu vreau să mă gândesc că i-aş putea semna sentinţa. Chiar nu-mi face plăcere să discut subiectul. Probabil ce s-a întâmplat în ultima perioadă l-a afectat. Ca antrenor, când te confrunţi cu situaţii de genul acesta şi cu jucători indolenţi, ajungi să ai probleme", a specificat Cristian Popovici.

Principalul botoşănean nu-l consideră pe Gheorghe Poenaru principalul vinovat şi crede că vinovaţi pentru situaţia actuală a echipei băcăuane sunt jucătorii, care nu au răsplătit pe deplin eforturile şi încrederea conducerii. "Ei şi-au întărit în vară lotul pentru a promova, s-au bazat probabil şi pe returul foarte bun pe care l-au făcut în sezonul trecut, toată lumea se aştepta la mai mult, li s-au mărit contractele la toţi jucătorii, situaţia financiară e foarte bună. Probabil dacă nu e prima echipă ca şi contracte, e oricum în primele trei, deci li s-au asigurat fotbaliştilor cam tot ce era nevoie, s-au triplat chiar contractele şi iată că nu reuşesc să aibă rezultate. Adevărul e că la ce contracte au anul acesta jucătorii de la Bacău nu au mai avut de mult, poate doar când jucau în Liga I. Ca drept recompensă, iată că sunt pe loc retrogradabil", a afirmat Popovici.

Tehnicianul a adăugat că în momentul în care a revenit pe banca echipei, în etapa a VI-a, nu ar fi crezut că la meciul direct cu Bacăul, formaţia sa va avea în clasament mai multe puncte decât FCM-ul.

Antrenorul vrea să-şi selecteze singur jucătorii
Principalul formaţiei botoşănene a declarat că nu va accepta niciodată să-i fie aduşi fotbalişti pe care nu-i vrea la echipă. "Mi-i aduce, mi-i bagă în vestiar, iar eu îi dau afară dacă nu-mi plac. Acesta este un aspect foarte important. Ca antrenor, atunci când la club îţi sunt aduşi jucători care nu-i doreşti, înseamnă că tu, ca antrenor, nu mai eşti dorit acolo. În schimb, când tu, ca antrenor, ceri neapărat un jucător, îţi asumi o mare responsabilitate, pentru că dacă el nu joacă, pe urmă toate se sparg în capul tău", a menţionat Cristian Popovici.

Nouă puncte – obiectiv până la finalul campionatului
Cristian Popovici a afirmat că nu ar fi deranjat dacă până la finalul acestui tur, FC Botoşani ar pierde toate jocurile de pe teren propriu, singura condiţie fiind aceea ca echipa să acumuleze nouă puncte. "În cele şase etape ne mai dorim nouă puncte. Dacă nu le vom obţine, vom avea din nou probleme. Dacă voi face şase acasă şi trei afară, nu voi fi supărat. Cert este că vreau cel puţin nouă. De unde le iau, nu contează. Nu mă deranjează să iau nouă puncte de afară şi să pierd toate jocurile acasă. Ce este în plus, e binevenit", a precizat principalul.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2009, 10:24 PM
Mesaj: #14
RE: Ştiri FC Botoşani
Ghiceanu, remarcat de Simionaş

Prezent la meciul dintre FC Botoşani şi Dunărea Galaţi, directorul sportiv al Politehnicii Iaşi Vasile Simionaş a recunoscut că l-ar tenta revenirea pe banca tehnică a unei formaţii.

"Eu am o funcţie tehnică în cadrul clubului Poli Iaşi. M-ar tenta să revin ca antrenor dar nu vedeţi că suntem campioni mondiali la schimbat antrenorii. Am schimbat până acum 13. E o meserie grea", a spus Simionaş.

Fostul antrenor al Politehnicii Iaşi spune că a venit la Botoşani pentru a vedea unii jucători de la cele două formaţii dar nu la remarcat decât pe atacantul Bogdan Ghiceanu.

"A fost o victorie meritată având în vedere numărul mai mare de ocazii. Chiar dacă această victorie a venit târziu, golul a fost foarte frumos. Am venit să văd jucătorii împrumutaţi de noi la Botoşani dintre care a jucat doar Caragea şi bineînţeles să mă mai uit şi la alţii. Din păcate nu prea am văzut mare lucru. Cel mai bun jucător de la Botoşani a fost Ghiceanu dar păcat că a fost eliminat pentru două cartonaşe cam aiurea", a mai spus Simionaş.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2009, 10:25 PM
Mesaj: #15
RE: Ştiri FC Botoşani
"Dacă pierdeam cu Galaţiul era o foarte mare problemă"

Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoşani, recunoaşte că meciul cu Dunărea a fost foarte greu şi crede că cele trei puncte câştigate au fost meritate.

"S-a adeverit şi de această dacă că Galaţiul este o echipă incomodă, cu jucători cu profil de luptători. Cu toate acestea, puteam să marcăm mult mai repede. Noi nu avem forţa de a băgă o echipă în careu şi de a juca la o singură poartă. Chiar dacă au fost unele momente în care individual am greşit foarte mult, per ansamblu merităm cele trei puncte. Victoria aceasta este foarte importantă pentru că am obţinut-o în faţa unui adversar cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării. Dacă pierdem la Tulcea nu e o mare problemă. Dacă pierdeam cu Galaţiul acasă era o foarte mare problemă pentru că ei sunt în luptă cu noi", a declarat Popovici.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2009, 10:26 PM
Mesaj: #16
RE: Ştiri FC Botoşani
Valeriu Iftime caută director de marketing

Finanţatorul grupării botoşănene susţine că trebuie angajat un director de marketing la club care să readucă spectatorii la stadion. În acelaşi timp, oficialul botoşănean anunţă o nouă organizare a clubului FC Botoşani începând din această iarnă.

"Este un rezultat mulţumitor dar din păcate nu mai vin oameni la stadion. În prima repriză eram în vacanţă. Dacă vii la stadion şi vezi plimbări pe teren, a doua oară nu mai vine nimeni. Oamenii vor să vadă angajament devotare ceea ce nu s-a văzut astăzi. Important este că am câştigat cu acel gol oarecum norocos. Dacă discutăm de joc trebuia să câştigăm. O să mă gândesc foarte serios în retur la un program de marketing. Voi aduce un director de marketing, unul care să se ocupe serios de imagine şi de promovare. O să avem şi un buget pentru acest lucru. Imaginea în fotbal este singurul lucru vandabil", a spus Valeriu Iftime.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut