Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri FCM Târgu-Mureş
08-03-2009, 10:24 PM
Mesaj: #1
Ştiri FCM Târgu-Mureş
Aici punem toate ştirile despre FCM Târgu-Mureş...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-22-2009, 08:06 PM
Mesaj: #2
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
"Să nu păţim ca anul trecut"

Cosmin Bodea nu vrea să se repete "scenariul" din sezonul trecut, când mureşenii au stat pe primul loc aproape tot campionatul, dar au ratat promovarea pe final.

FCM Târgu Mureş are 4 victorii şi două egaluri în primele şase etape, dar antrenorul Cosmin Bodea rămâne cu picioarele pe pământ.

"Obiectivul nostru este clasarea în primele şase poziţii la finalul campionatului, dar este devreme să vorbim despre promovare. Anul trecut am stat pe primul loc trei sferturi din campionat şi am ratat promovarea în Liga I pe final. Nu vreau să o păţim din nou. Sigur însă că acest început bun ne dă speranţe", a spus Bodea.

Tehnicianul mai crede că nicio echipă nu este favorită la promovare în Seria Vest. "S-au scurs puţine etape şi părerea mea este că doar în iarnă se poate vorbi despre favorite clare. Cred că Universitetea Cluj şi UTA Arad sunt echipele care s-au întărit, sunt formaţii puternice, care au declarat că doresc să promoveze, dar nu sunt singurele favorite. Toate formaţiile de pe primele şase poziţii se bat la promovare", a mai zis Bodea.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-19-2009, 09:38 PM
Mesaj: #3
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
FCM Târgu Mureş, înfrântă de Dacia Mioveni

FC Municipal Târgu Mureş a pierdut azi, cu 1-0, pe teren propriu, în faţa Daciei Mioveni, într-o partidă din etapa a X-a a seriei Vest a Ligii secunde de fotbal. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Nistor (48), în urma unei lovituri libere directe de la 30 de metri, portarul Stetca scăpând balonul în plasă.

Cele câteva sute de spectatori prezenţi pe stadionul "Transil" au urmărit un joc plăcut, cu destule oportunităţi de a marca. În urma acestui rezultat, FC Municipal Târgu Mureş ocupă locul 5 în clasament, având 20 de puncte, şi va juca în runda viitoare, sâmbătă, 24 octombrie, în deplasare, împotriva lui CSM Râmnicu Vâlcea.

Cosmin Bodea (antrenor Fcm Tîrgu Mureş): "Din păcate am pierdut, dar lucrul ce mă îngrijorează cel mai tare este că nu ne creăm destule ocazii de a marca."

Marius Stoica (secund Dacia Mioveni): "Azi s-au întâlnit două dintre cele mai bune echipe ale seriei, poate că am căştigat şi cu puţin noroc, dar cred că am meritat toate punctele."

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-30-2009, 10:07 PM
Mesaj: #4
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
"Municipalii" vor sa revina pe primul loc

Sambata de la ora 11.00, Stadionul Trans Sil din Targu-Mures va gazdui partida de fotbal dintre FC Municipal si Jiul Petrosani. Jocul face parte din cadrul etapei a XII-a a ligii secunde, seria Vest. Este un meci care pune fata in fata doua dintre formatiile aflate in plutonul fruntas. FC Municipal ocupa locul III, cu 23 puncte, in timp ce Jiul se afla pe pozitia a V-a, cu 21 puncte. Ambele au insa cate o partida restanta. Muresenii mai au de disputat jocul amanat de la Simleul Silvaniei, iar petrosenenii vor juca miercuri ultima restanta pe teren propriu, cand vor primi replica Universitatii Cluj. Jiul a obtinut miercuri un punct la Arad in restanta cu UTA.

Victorii impartite anul trecut
Cele doua partide din editia trecuta intre cele doua echipe s-au incheiat cu acelasi scor: 1-0 in favoarea gazdelor. Ultima partida a avut loc in aceasta primavara. Tot la Targu-Mures, in etapa a XXIII-a, FC Municipal, aflata pe primul loc al clasamentului a obtinut trei puncte dupa o partida foarte echilibrata. A inscris Vancea in minutul 56. Atacantul targumuresean a reluat in plasa mingea respinsa de portarul Hototboc la lovitura de cap a lui Gheju, dupa o centrare de la Saim. Toti cei amintiti fac parte si acum din loturile celor doua echipe. Dealtfel, si conducerile tehnice ale celor doua echipe au ramas aceleasi.

Targumuresenii vor sa ramana pe podium
Aflati pe pozitia a treia a clasamentului, elevii antrenorului Cosmin Bodea pot ramane pe podium, chiar sa urce in cazul unui esec al aradenilor la Deva. Ocupanta locului secund, FC Arges va avea de asemenea o misiune dificila in compania CSM-ului Ramnicu Valcea. In tabara muresenilor concentrarea este maxima. Infrangerea din jocul precedent de pe teren propriu a demonstrat inca odata ca jocurile de acasa au devenit mai dificile.

"Municipalii" au reusit mai multe puncte in partidele disputate in deplasare, cu patru victorii si o remiza, fata de cele trei victorii, un rezultat de egalitate si un esec pe propriul teren. Fiecare partida a lor are un oarecare plus de dificultate si datorita programului. Adversarele muresenilor sunt inaintea celor doua jocuri cu cele doua retrogradate din prima liga, FC Arges si CS Otopeni.

Constienti de dificultatea partidei, acestia pregatesc jocul de sambata cu cea mai mare seriozitate. Va reintra dupa o absenta de cateva saptamani mijlocasul Sebastian Sfarlea. Va lipsi in schimb Alin Bitis, care a suferit o entorsa in minutul 30 al partidei de la Ramnicu Valcea. Sperante in recuperarea sa sunt doar pentru partida de saptamana viitoare de la Arad.
Probleme fizice prezinta de asemenea si Cristian Luput, dar se spera ca pana la ora meciului acesta sa fie apt de joc. Mijlocasul la inchidere, desi nerefacut, a fost introdus in repriza secunda a jocului din etapa trecuta pentru a pune umarul la victoria echipei. Restul lotului este valid, nu exista niciun jucator suspendat.

Se anunta un timp racoros dar insorit si o prezenta a unui mare numar de spectatori la jocul de sambata. Dealtfel, stadionul se pregateste incet de intrarea in fotbalul mare. Tribunele au o capacitate de aproximativ 4500 de locuri pe scaune, iar o mare parte din tribuna I este acoperita.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-30-2009, 10:08 PM
Mesaj: #5
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
Juniorii de la FC Municipal, pe val

La jumatatea turului, echipa de juniori A de la FC Municipal Targu-Mures ocupa locul III in clasamentul seriei din care fac parte. Seria este compusa din 12 echipe, din care se califica pentru turneul final primele doua clasate. Dupa un debut mai putin favorabil, o victorie urmata de doua infrangeri (3-0 la Medias si 0-2 acasa cu Inter Star Sibiu) echipa antrenorului Marius Olaru a reusit o serie de patru victorii consecutive.

Duminica vor disputa la Brasov un adevarat derby al seriei, cu FC Brasov. Aceasta formatie ar trebui sa constituie rampa de lansare pentru marea performanta pentru multi dintre tinerii jucatori mureseni. Juniorii acestei echipe sunt ultima categotie de varsta inaintea trecerii la seniorat. Un lucru demn de luat in seama este asigurarea continuitatii care o poate asigura un club la care activeaza echipe de seniori. Patru dintre componentii echipei fac parte din lotul largit al divizionarei secunde. Unul dintre acestia este portarul Octavian Ormenisan, care in perioada in care Stetca a fost accidentat a fost rezerva lui Danalache. Acesta, impreuna cu Sergiu Hanca fac parte din lotul reprezentativ U 17 al Romaniei. Ceilalti doi sunt Lucian Bungardean si Alin Nealcos.

Pe o panta ascendanta se afla muti atii din echipa juniorilor ai FC Municipal. Alexandru Huza si Mircea Pop sunt imprumutati la Unirea Ungheni unde fac rodajul, facand parte din primul unsprezece al divizionarei C. Adrian Rus, Bogdan Corches, Sergiu Anca Szombatfalvi Csaba sau Silviu Ormenisan sunt alte nume despre care Marius Olaru ne asigura ca se va mai auzi.

"Obiectivul nostru pentru aceasta editie este calificarea la turneul final. Ambitia mea este insa ca la terminarea junioratului toti jucatorii sa joace cel putin in echipe de liga a II-a. Important este ca exista continuitate, echipe de la cei mai mici juniori, pana la cea de seniori. Un mare avantaj al acestui lot este ca este o echipa inchegata, lucreaza impreuna de cinci ani. Mai mult, ei mai au un an in plus de juniorat, fiind mai tineri cu un an decat cei din categorie", ne spune antrenorul Marius Olaru.

Din intregul lot doar doi sunt nascuti in anul 1991, toti ceilalti sunt cu un an mai tineri. Centrul de juniori este sprijinit de directorul executive, Tatar Bela, iar directorul coordonator al centrului de juniori este Eugen Virgil Lacatusu. Celelalte categorii de varsta ii au ca antrenori pe Nicolae Ghira (juniori B), Szolosi Laszlo ©, Claudiu Somfalean (D), Lucian Moldovan (E) si Dorel Stian (F).

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-30-2009, 10:09 PM
Mesaj: #6
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
Ciprian Prodan, un atacant dator cu goluri

Ultimul venit in lotul FC Municipal, Ciprian Prodan, face parte din grupul jucatorilor experimentati ai echipei. Nascut la Satu Mare in 28 aprilie 1979, a inceput sa joace la Olimpia Satu Mare. De acolo, in anul 2000 a ajuns la ASA, unde a jucat un an sub comanda lui Gica Ciorceri. A mai evoluat un an la Universitatea Cluj, apoi la Politehnica Timisoara si Gaz Metan Medias. A mai avut o "aventura" de un an la echipa greaca Ethnikos Pireu si a adunat in jur de 100 prezente pe prima scena.

Reporter: Ciprian, erai anuntat in lot inaintea inceperii campionatului.
Ciprian Prodan: Da, era vorba sa vin inca de la inceputul verii. Am venit mai tarziu pentru ca n-am reusit sa-mi reglez conturile la Medias. Problema a fost mai intai ca nu ma lasau sa plec. Pentru ca nu mi-am prelungit contractul nu am prea jucat ultima vreme si n-am mai vrut sa raman. Cand s-au hotarat sa-mi dea drumul n-am vrut sa plec fara sa-mi primesc banii pe care mi-i datorau. Pana la urma am incheiat totul pe cale amiabila.

Rep.: Ce te-a facut sa alegi Targu-Muresul?
C.P.: Echipa m-a adus. I-am urmarit, am vazut ca este o echipa frumoasa, una care are si obiectiv. Pe jucatori ii cunosteam bine, inclusiv pe antrenor. Cu unii dintre ei am mai jucat impreuna. Un alt lucru care m-a determinat sa vin a fost anul petrecut la ASA. Pot spune ca am ramas cu inima aici. Orasul il cunosc foarte bine si mi se pare unul dintre cele mai curate si frumoase din tara.

Rep.: Ai jucat putin si ai reusit un singur gol pana acum...
C.P.: La inceput n-am fost pus la punct cu pregatirea. Gol imi doresc sa dau in fiecare meci, dar din pacate nu se poate asa cum ne dorim. Pe de alta parte, cred ca nu este atat de important cine inscrie, mai mult conteaza victoria echipei.

Rep.: Ce-ti doresti la final de cariera?
C.P.: La 30 de ani nu consider ca este finalul, cred ca se mai poate. De dorit, in primul rand, mi-as dori promovarea, la fel ca toti ceilalti din echipa. Consider ca avem sanse foarte mari sa realizam acest lucru. Apoi, sa fiu sanatos, sa joc si sa reusesc cat mai multe goluri.

Rep.: Care este mesajul tau pentru suporteri?
C.P.: Sa ne fie alaturi si sa aiba rabdare. Este un lucru deja obisnuit ca spectatorii sa-si piarda repede rabdarea, dar sa nu uite ca meciurile se joaca pana in minutul 90, plus cele de prelungiri. Multe jocuri se castiga doar la ultimele faze si publicul are deseori un aport important. Noi vom incerca sa facem tot ce putem pentru a le oferi momente de bucurie si pentru asta avem nevoie de increderea si sprijinul lor.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-09-2009, 10:48 PM
Mesaj: #7
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
Bodea: "Am avut şansă"

Echipa pregătită de Cosmin Bodea a rămas neînvinsă în deplasare şi după partida de la Arad, cu UTA, dar tehnicianul este sincer şi spune că arădenii puteau învinge.

"Pe un teren destul de greu, eu zic că am scos un rezultat cu şansă. La începutul meciului, UTA a avut două-trei ocazii care puteau să ne coste. Nimic nu este jucat. Sunt multe echipe care pot promova", spune Bodea.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-01-2009, 04:22 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-01-2009 04:26 PM de Tony.)
Mesaj: #8
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
“Târgu Mureş va promova în acest an”



Gheorghe Barbu a recunoscut superioritatea gazdelor după înfrângerea de azi, scor 2-0, şi o vede în sezonul viitor pe Târgu Mureş în primul eşalon al fotbalului românesc.
"Am evoluat azi în faţa unui adversar care are obiectiv promovarea. Faţă de meciurile trecute, băieţii mei au arătat voinţă, dar, din păcate, s-a resimţit şi lipsa unor titulari de bază. Ne aşteaptă un joc greu cu FC Arges, în care nu ne putem baza nici pe Vajda Janos care este suspendat. Cred că Târgu Mureş va reuşi în acest an promovarea, are echipă bună. Fostul meu jucator, Bitiş, n-a fost în apele lui azi, dar poate mai mult de atât", a declarat Gheorghe Barbu, antrenorul oaspeţilor.
Tehnicianul mureşenilor spune că până la finalul campionatului nu vrea să coboare mai jos de poziţia secundă în clasament. "Mă bucur că am reuşit sa câştigăm azi, după seria de remize din ultimele întâlniri. Adversarul ne-a pus probleme, fiind una din puţinele echipe întâlnite care începe constructia jocului atât de jos, de la fundaşii centrali. Totuţi, băieţii au părut puţin obositi, finalul de campionat, dar mai ales terenurile grele de la Turda şi Şimleul Silvaniei punându-şi amprenta asupra evoluţiei fotbaliştilor mei. Mergem la Vânju Mare să nu pierdem şi să încheiem campionatul pe una din primele două poziţii", a spus Cosmin Bodea la finalul jocului.

Articol scris de Vlad Amariei
Mihai Ștețca:"Îmi doresc o nouă promovare"




Portarul formației FCM Tîrgu Mureș, băimăreanul Mihai Ștețca a dezvăluit faptul că își dorește la finalul actualei stagiuni competiționale să bifeze a treia promovare în liga întîi din cariera sa.

Băimăreanul așteaptă o evoluție foarte bună a trupei pregătite de tehnicianul Cosmin Bodea în ultima deplasare de la Drobeta Turnu Severin, prin care mureșenii să își poată consolida poziția în clasament.

"Pentru noi va fi foarte important să nu pierdem în ultima etapă la Turnu Severin pentru a încheia turul cu un rezultat pozitiv. Suporterii noștri merită să aibă motive de bucurie iar noi ne dorim să încheiem prima parte a campionatului pe una dintre primele două poziții ale clasamentului, pentru a avea în retur șanse mari de promovare. Pentru mine ar fi a treia promovare în liga întîi după cele reușite cu FC Baia Mare și Gaz Metan Mediaș", a afirmat Ștețca, jucător transferat în vară de la Mediaș.
Ciprian Prodan: "Aștept liga întîi"



Vîrful de atac Ciprian Prodan a mărturisit că își dorește în CV-ul său încă o promovare în prima ligă.

Jucătorul transferat în vară de la Gaz Metan, fratele directorului sportiv al FRF, Daniel Prodan, a dezvăluit faptul că s-a adaptat foarte repede la gruparea pregătită de tehnicianul Cosmin Bodea, cu care își dorește ca la finalul actualei stagiuni competiționale să revină pe prima scenă a fotbalului romînesc.

"De-abia aștept ca Mureșul să aibă din nou o echipă în liga întîi. Sîntem în față, a început deja să se vadă fotbalul mare dar trebuie să fim foarte atenți pentru că este o serie foarte bună. O să ne aștepte un retur foarte greu dar la final sper să avem doar motive de bucurie. Mi-aș dori enorm să mai bifez o nouă promovare pentru că orașul și suporterii merită acest lucru", a afirmat Prodan.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-10-2010, 12:19 PM
Mesaj: #9
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
Târg-mureşenii se reunesc luni

Deşi s-a aflat în permanenţă în plutonul fruntaş în ediţia trecută, FCM Târgu- Mureş rămâne o echipă surpriză. Aflată la al doilea sezon pe a doua scenă, are un obiectiv îndrăzneţ: promovarea.

Jucătorii FCM-ului se vor reuni luni, 11 ianuarie. Ei vor efectua vizita medicală în zilele de 13 şi 14 ianuarie, după care, între 18 şi 29 ianuarie vor efectua un prim cantonament, la Sovata, care cuprinde trei partide amicale, cu adversari încă nedesemnaţi.

La întoarcere vor susţine un joc de verificare cu divizionara C Avântul Reghin. După o altă săptămână de pregătiri în baza proprie, este preconizat un al doilea stagiu de pregătire în intervalul 5-13 februarie, în Ungaria, la Gyor. Acest cantonament va cuprinde alte trei jocuri de verificare, dintre care unul la Oradea, în drum spre Ungaria.

În privinţa componenţei lotului, acesta urmează să fie definitivat abia după reunirea lotului. Conducerea FCM se află în negocieri cu patru jucători a căror nume nu au fost divulgate din motive obiective. Este vizat un atacant şi întărirea liniei de mijloc.

Una din problemele cu care se confruntă echipa este media ridicată de vârstă. Dintre atacanţi, doar golgeterul Vancea (6 goluri în tur) a împlinit 25 de ani în ajunul Crăciunului. Ceilalţi trei atacanţi de "meserie" sunt Ciprian Prodan (un gol), Cristian Luca (3 goluri, 1 din penalty) şi golgeterul ediţiei trecute a ligii secunde, Sorin Gheju.

Acesta din urmă a totalizat un număr de doar 381 minute în cele 11 partide în care a evoluat şi a punctat de 3 ori. Toţi trei au depăşit graniţa celor de 30 de ani, "decanul" fiind Luca (37 ani la 1 februarie). Dealtfel, pe lista marcatorilor şi-au înscris numele nu mai puţin de zece jucători, dar şi trei adversari care au punctat în propria poartă.

"În cazul în care reuşim promovarea, nucleul va rămâne cel actual, pe acesta ne bazăm. Dacă aducem acum patru-cinci jucători noi, în cazul promovării vom mai avea nevoie de încă doi-trei", a declarat managerul general Claudiu Maior.

Ar rămâne de rezolvat mărirea capacităţii stadionului, care în prezent are deja în jur de 5.000 de locuri. Aducerea sa la 7.000 este o problemă rezolvabilă până la vară, după părerea managerului FC Municipal.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-10-2010, 12:19 PM
Mesaj: #10
RE: Ştiri FCM Târgu-Mureş
Vagner şi Anton la Târgu Mureş

Fundaşul Alexandru Vagner (20 de ani) şi mijlocaşul Paul Anton (18 ani) au fost cedaţi sub formă de împrumut până la finalul sezonului 2009/2010 clubului FCM Târgu Mureş, care activează în Liga a II-a.

Ambii jucători evoluează pe flancul drept, unde mureşenii îi au ca alternative pe Maghici şi Cristi Pop, în apărare, respectiv juniorul Ştefan Pop la mijloc. Anton va fi principalul rival al lui Ştefan Pop la locul de junior obligatoriu din primul unsprezece şi, în ciuda vârstei fragede, are experienţa unui retur de excepţie în sezonul trecut al Ligii a II-a pe când evolua sub culorile Deltei Tulcea.

În prima parte a actualului sezon al Ligii I, cei doi tineri jucători ai Gloriei Bistriţa au evoluat foarte puţin la prima echipă. Astfel, Vagner (foto stânga) a fost folosit în 5 meciuri, în timp ce Anton (foto dreapta) a debutat în Liga I în prima etapă a acestei ediţii de campionat. În restul turului, Vagner şi Anton au fost oameni de bază ai satelitul echipei bistriţene, care evoluează în Liga a III-a.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut