Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2000-prezent
01-09-2010, 04:45 PM
Mesaj: #1
2000-prezent
Perioada 2000-prezent
Sezonul 2001-2002

Sezonul 2001-2002 va ramane in inima suporterilor bancari ca fiind sezonul in care FC National a ratat primul sau titlu de campioana din istorie in ultima etapa,in fata lui Dinamo.
Sezonul 2004-2005

Turul a fost unul frumos pentru bancari,acestia clasandu-se la final pe locul 3 sub comanda antrenorului Cosmin Olaroiu.In iarna insa avea sa vina o lovitura de gratie care avea sa fie resimtita mult timp in Parcul cu Platani: Cosmin Olaroiu impreuna cu vedetele echipei,Gabriel Caramarin,Gigel Coman,Marius Popa,Gabriel Canu si altii au plecat la Poli Timisoara,lasand echipa "cu pantalonii in vine".Totusi,imprumutand jucatori de la alte echipe cum ar fi Cristi Munteanu sau Ionut Rada,echipa bancara a reusit un retur de poveste.National - Rapid 3-3,dupa ce in minutul '75 era 3-0 pentru Rapid.Apoi a urmat umilinta administrata lui Dinamo,5-1 in Cotroceni,si victoria cu Steaua,tot in Parcul cu Platani,1-0.Facand meciuri mari cu echipele mari dar pierzand puncte pretioase cu echipe modeste,Nationalul a terminat pe locul 4,ratand un loc de cupa europeana. Plecarea in masa a jucatorilor de baza si a antrenorului avea sa fie resimtita dupa terminarea sezonului 2004-2005,intrucat de atunci echipa s-a aflat intr-un declin permanent.
Sezonul 2006-2007

Dupa o vară în care s-au adus nume importante în Parcul cu Platani, cum ar fi Cătălin Cursaru, Eric Linkar, Claudiu Drăgan, Florentin Dumitru, şi alţii, echipa bancară îşi propunea pentru noul sezon locul 3. Noul antrenor, Marin Dună, iubit de suporteri, părea că va forma o echipă redutabilă. Altul a fost destinul „cavalerilor frunzei de platan”, cu multe înfrângeri consecutive, şi doar două victorii în tur. Pe la jumătatea turului, Marin Dună a fost demis, în locul său fiind numit Jean Vlădoiu ca antrenor principal. Acesta a obţinut calificarea echipei in optimile Cupei României, în faţa lui FCM Bacău.

După numai câteva etape, Vlădoiu a fost înlocuit de Liviu Ciobotariu, care a stat ca interimar la meciul cu Rapid de pe Giuleşti. În pauza de iarnă a fost adus un antrenor experimentat, Sorin Cîrţu. La venirea lui, echipa parea că şi-a regăsit motivaţia, pierzând greu in faţa lui Dinamo chiar pe Ştefan cel Mare, scor 1-0, cu un gol marcat de Ganea in minutul 90. Totuşi, seria de înfrângeri consecutive a continuat pentru bancari.

Declinul a continuat cu demisia lui Cîrţu, interimatul lui Nae neameliorând situaţia. În mod paradoxal, echipa a obţinut totuşi un 4-0 cu Rapid în Cotroceni. Progresul nu a mai putut evita retrogradarea, clasându-se în final pe locul 16.

În Cupa României, Progresul a fost eliminată în sferturile competiţiei de către Pandurii Târgu-Jiu, la loviturile de departajare.

Din sezonul următor echipa avea să se numească FC Progresul Bucureşti.
Sezonul 2007-2008

După retrogradarea din 2007 s-au schimbat unele lucruri la echipă. Ultimul antrenor al sezonului a fost Marius Şumudică, după ce Corneliu Papură, cel cu care bancarii au început acest sezon, a demisionat, la fel ca şi Dennis Şerban, cel care l-a urmat pe banca tehnica, iar Basarab Panduru a devenit director tehnic, după ce a fost antrenor în perioada octombrie 2007 - februarie 2008. Manager a fost portarul Cristi Munteanu, şi, cel mai important, echipa a redevenit „Progresul Bucureşti”, numele de care se leagă marea parte a istoriei sale. După un tur modest,echipa şi-a mai revenit sub conducerea lui Marius Şumudică,reuşind evitarea retrogradării în Liga a III-a,obiectiv ce devenise tot mai real în ultima parte a mandatului de antrenor al lui Dennis Şerban.
Sezonul 2008-2009

După ce echipa termină turul pe locul 2 sub comanda aceluiaşi Marius Şumudică, au urmat două neprogramări în etapele 23 (cu Dunarea Giurgiu) şi 24 (cu Concordia Chiajna) iar Comisia de Disciplină a FRF a exclus echipa bucureşteană din Liga a II-a. În aceeaşi perioadă clubul a fost evacuat din complexul Cotroceni, din cauza datoriilor faţă de BNR.

[Imagine: lpgenI.php?productId=EURO00C&tex...;amp;font=]
[Imagine: xcxchhi8mv7.png]
plecat in vacanta
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut