Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpia Satu Mare
02-23-2010, 10:57 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 02-23-2010 11:15 PM de eydelie.)
Mesaj: #1
Olimpia Satu Mare
FORZA OLI
În luna mai a anului 1921 la Subcomitatul Regional Oradea al F.S.S.R. s-a prezentat o delegaţie sătmăreană care a solicitat afilierea proaspăt înfiinţatei echipe Olimpia Satu Mare. Dintre numele fotbaliştilor legitimaţi cu acel prilej au ajuns până la noi următoarele: I.Mihalca, Gh.Şuta, D.Pop, E.Gross, E.Nyul, S.Frank, C.Raţiu, V.Sabău, J.Winkller, A.Şoranu, C.Hotyar, K.Kokenessi. După cinci ani Olimpia câştigă campionatul zonal şi se califică în sferturile de finală ale campionatului naţional de fotbal, unde este eliminată de către multipla campioană Chinezul Timişoara. În 1934 Olimpia se califică în sferturile de finală ale primei ediţii a Cupei României. În toamna aceluiaşi an se înfiinţează divizia "B", iar în seria a III-a participă şi Olimpia C.F.R. Satu Mare. Peste doi ani, în urma reorganizării fotbalului românesc, Olimpia ajunge în divizia "A", dar retrogradează imediat. După al doilea război urmează o perioadă tulbure, marcată de fuziuni, reorganizări, scandaluri şi participări la diviziile inferioare. Abia în 1974 Olimpia promovează în divizia "A", unde un an mai târziu obţine cea mai bună performanţă a sa din perioada divizionară a campionatului naţional: locul IX. După o retrogradare şi o altă provorare în divizia de elită, Olimpia ajunge în 1978 în finala Cupei României, unde este învinsă. După doi ani echipa revine în "B", unde a fost printre fruntaşele seriei transilvane până în 1993 când retrogradează în divizia "C" în urma unui scandal în urma căruia trebuiaU găsiţi nişte vinovaţi. Între timp juniorii Olimpiei au obţinut un loc II şi un III la finalele campionatelor naţionale de fotbal în 1987 şi respectiv 1986. Peste doi ani Olimpia revine în "B", iar în 1998 promovează în "A", dar retrogradează imediat.
Situatia de dupa 2000 a Olimpiei este una tragica. Fuziunea din 2002 cu Tractorul Brasov a insemnat ultimul balon de aer pentru echipa, care treptat s-a stins precum un om muribund. Consiliul Local nu afacut altceva decat sa descurajeze sportul in Satu Mare, iar soarta Olimpiei nu a fost pe agenda celor din conducerae orasului sau a judetului. Pe parcurs au aparut tot soiul de idei fanteziste legat de crearea de noi echipe FC Satu Mare sau Fc Talna Orasul Nou in timp ce Olimpia se chinuia sa promoveze jucatori si sa participe in competii.Astfel chiar si divizia C a fost o povara prea grea pentru Olimpia.

http://blog.romaniansoccer.ro/mihneagroza
http://www.commandoultra84.com
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
03-10-2010, 09:16 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-10-2010 09:54 PM de eydelie.)
Mesaj: #2
RE: Olimpia Satu Mare
Jucatorii care au impresionat sub culorile Olimpiei din 1921 pana in prezent: Fehér, M.Tudor, E.Dolha - Pinter, Bocşa, Smarandache, Matei, Mathé, Daniel Prodan, Kaizer, Sorin Iodi, T,Zamfirescu, L.Nan, Lupuţ, Cornaci - N.Marcu, Sabău, R.Buia, Bathory II, Bóth I, Mozacu, Roşoagă, Cr.Ivan - Helvei, Haţieganu, V.Mureşan, Bolba, State, Radu Sergiu, M.Stanciu, Chiratcu, M.Alexandru.
Sa remarcam si evolutiile bune ale lui Cristi Oros la FC Brasov, jucator care la 16 ani debuta la Olimpia, jucand ulterior inca 5 ani in galben- albastru.
Moartea inceata a Olimpiei a afectat cariera (si destinul) multor jucatori : Vasile Mihovici, Tempfli, Roszel, Batin, Gabor si juniorii (la vremea respectiva) nascuti in 87, 88 si 89. Sabin Bud, Florin Bud (chemat si la lotul national), Oprea, Sfarcioc, Batfalski, Sergiu Pop, Bozga sunt cativa jucatori care au ajuns fie prin Ungaria in liga a treia sau a patra fie au migrat spre echipe modeste din judet. Ironia sortii face ca unii jucatori sa fi plecat spre judetul vecin la Baia Mare ... Tempfli care ar fi trebuit sa ajunga la Dinamo la un moment dat ( pacat ca nu s-a putut) a a juns in liga a treia maghiara. De remarcat faptul ca aproape toate echipele din liga a treia din tara vecina au site, unele chiar cu o prezentare exceptionala.

http://blog.romaniansoccer.ro/mihneagroza
http://www.commandoultra84.com
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
03-12-2010, 11:05 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-12-2010 01:13 PM de eydelie.)
Mesaj: #3
RE: Olimpia Satu Mare
Pe stadionul Olimpia din Satu Mare au avut loc, sambata, meciurile etapei a 14-a din cadrul Campionatului republican de fotbal juniori A si B.
08.03.2010
Remiza alba pentru elevii lui Tibi Csik

De la ora 12:00 s-au intalnit echipele de juniori A, meciul terminandu-se cu scorul de 0-0. Elevii antrenorului Tibi Csik au jucat bine, si-au creat si cateva bune oportunitati de a inscrie, insa nu au reusit acest lucru, dar este de mentionat faptul ca formatia s-a adunat abia de cateva saptamani doar prin stradania lui Csik. Baimarenii au avut si ei cateva ocazii, bine rezolvate de apararea Olimpiei si portarul Vlad Olaru, cel care a intervenit salvator la o faza de unu contra unu la mijlocul primei reprize. Pentru Olimpia au jucat : Olaru – Chenderes, Barbos, Hossu, Sipos, Canta, Glodeanu, Batin, Costea, Govor, Pop. Au mai evoluat Nyiri, Armas, Domuta, Codrean.

Victorie satmareana la juniori B
08.03.2010
In al doilea meci al zilei echipa de juniori B pregatita de Nicolae Marcu si Zoltan Ritli au intrecut cu 1-0 formatia din Baia Mare, singurul gol al partidei fiind inscris de Cornel Ene in min. 20. A fost un joc controlat in cea mai mare parte de gazde, care au atacat in viteza prin Farcas, Ghetea si Ritli, aflati la originea unor faze frumoase, insa nefinalizate. Este de apreciat evolutia liniei defensive, care a ajutat si in fazele de atac, unele mici probleme fiind doar la mijlocul terenului. Oaspetii puteau pleca cu un egal, dar portarul Takacs a intervenit salvator la ultima faza a meciului.

Echipa juniorilor B a fost formata din: Takacs – Socaci, Rat, Sabau, Ene, Sabou, Ciul, Petricean, Farcas, Ghetea, Ritli. Au mai jucat Timoc si Imre.

Date conform site-ului echipei

Raul Ritli este fiul lui Zoltan Ritli; echipa de juniori B este una foarte promitatoare, avand rezultate bune si anii trecuti la categoriile de varsta aferente.

http://blog.romaniansoccer.ro/mihneagroza
http://www.commandoultra84.com
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut