Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele mai importante meciuri ale lui FC National
01-09-2010, 07:22 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-14-2010 06:56 PM de robert95g.)
Mesaj: #1
Wink Cele mai importante meciuri ale lui FC National
FC National sau FC Progresul acum, daca nu te-a prea interesat, ai zice ca nici pe FC Brasov nu ar bate-o. Dar putini mai tin minte cele 2 meciuri memorabile ale lui FC National din 9 august 2002 si 25 august 2003. Ce meciuri au avut? Unii ar zicea: mmm, ce meciuri sa aiba echipa asta? In cel mai bun caz unu in Cupa Romaniei in care a intalnit-o pe Steaua sau Dinamo...Dar nu este asa...In data de 9 August 2002, FC National a facut o minune la Valencia, nu ca cea ce avea sa urmeze, a batut fosta campioana a Spaniei cu 1-0. Unii zic: AAAA, s-a lasat spaniolii, nu au astia sanse...Dar gurile rele au fost inchise un an mai tarziu, cand FC National a castigat cup “Seat Pagine Gialle”. Aceeasi critici spun: aaa, a jucat cu una din liga a 2-a Italiana sau poate a 3-a pt o Cupa Amicala. Dar are doar un sfert dreptate, intradevar era o cupa amicala, dar adversarul ei a fost insasi campioana Italiei....AC MILAN. Si nu a batut-o cu 1-0 sau 2-0...nu... a batut-o cu un fabulos scor de 5-2. Criticul spune: mmm, hai ca poate am subestimat echipa aceasta, daca o bate pe Milan pe SAN SIRO cu 5-2, e buna sa castige si o Cupa UEFA sau chiar Champions League. Acest comentariu i-a inspirat pe jucatorii de atunci care s-au batut aprig la titlu cu Dinamo, Steaua si Rapid....Ori amicalul cu Fiorentina lui Mutu din inaintea inceperii campionatului 2008-2009. Dar totusi nu putem uita frumosul amical, ce urma dupa infrangerea cu 3-1 de catre Fiorentina lui Mutu, chiar daca a fost pierdut si acesta, jucatorii au jucat formidabil. Progresul din 10.08.2008 cu Catania, pe atunci a lui Zenga si Dica, in care Progresul a aratat o alta echipa, mai tarziu destramata de marele, ma abtin...Mugur Isarescu, care in 3 ani a marit chiaria pe Cotroceni de la 300 Euro pe luna la 3000 si apoi la 30000!!!!!! asa ajungand Progresul in Liga IV-a. Totusi trebuie sa remarcam faptul ca nici-o echipa romaneasca nu a batut-o pe AC MILAN cu un asemenea scor!!! Nici Steaua, nici Dinamo, nici Rapid sau alta echipa romaneasca....


STIRE Valencia-FC NATIONAL 0-1

FC National Bucuresti a invins miercuri seara, in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia FC Valencia, campioana Spaniei, intr-o partida amicala. Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Dan Petrescu, in minutul 72.
Jucatorul roman Nemtanu a fost eliminat in minutul 89, dupa ce a primit direct cartonasul rosu. Keca a primit un cartonas galben in minutul 66.
Partida de pe stadionul Mestalla, la care au asistat aproximativ 45.000 de spectatori, s-a disputat in cadrul unei festivitati prilejuite de prezentarea lotului echipei din Valencia pentru noul sezon.
FC Valencia a jucat in urmatoarea alcatuire: Canizares - Curro Torres ('46, Garido), Ayala ('46, Djukici), Pellegrino ('46, Baraja; '76, Albelda), Fabio Aurelio ('63, Carboni) - Angulo ('46, Rufete), Marchena, De los Santos, Kily Gonzales ('46, Vicente) - Aimar ('46, Juan Sanchez), Salva ('46, Carew). Antrenor: Rafa Benitez.
La rindul sau, tehnicianul italian al echipei FC National, Walter Zenga, a utilizat urmatorii jucatori: Vintila - D. Petrescu ('76, D.Chirita), Prodan, Nemtanu, P. Marin - Olah ('65, Iordache), Ov. Petre, Caramarin ('65, Keca), G. Coman - S. Ilie ('71, V. Iacob), S. Radu ('80, Nae).


STIRE AC Milan-FC NATIONAL 2-5

Zenga si Olaroiu au umilit campioana Europei
La finalul partidei, romanii au primit trofeul “Seat Pagine Gialle”
Hotarat lucru, o victorie in dauna campioanei continentale, chiar intr-un meci amical, conteaza ecorm pentru oricine. In plus, avand in vedere ca Nationalul lui Zenga si Olaroiu a reusit sa se impuna in fata lui AC Milan chiar in Italia, iar daca ne gandim ca antrenorul italian Carlo Ancelotti a folosit formatia standard, performanta “bancarilor” (chiar in conditiile in care romanii au castigat in urma executarii loviturilor de la 11 metri) nu poate fi minimalizata.
Scorul a fost deschis in minutul 43 de catre Inzaghi, din ofsaid, dar nu e mai putin adevarat ca o parte din vina ii apartine si portarului Popa.
Dupa reluare, “bancarii” au reusit sa egaleze dintr-un gol superb, Ovidiu Petre trimitand cu capul, in minutul 50, balonul in plasa portii lui Abbiati, din centrarea lui Gigel Coman. La executarea loviturilor de la 11 metri. Pentru FC National au marcat Coman, Ghindeanu, P. Marin si Panc, in timp ce de la AC Milan a inscris Rivaldo, dar au ratat Serginho si Tomasson, sutul ultimului fiind aparat de Popa.
Dupa meci, “bancarii” au primit din partea organizatorilor trofeul “Seat Pagine Gialle”.
Au evoluat formatiile:
AC Milan: Dida (46 Abbiati) - Cafu (46 Simic), Nesta, Roque Junior, Kaladze (24 Pancaro) - Rui Costa (46 Broechi), Redondo (46 Ambrosini), Gattuso (46 Koka), Seedorf (46 Serginho) - Inzaghi (46 Rivaldo), Sevcenko (46 Tomasson).
FC National: Popa - Buta, McCain, Fl. Moldovan (62 Canu), P. Marin - Olah (57 Verdes), Caramarin (68 Sava), Ov. Petre (71 Panc), Domocos (46 Ghindeanu), G. Coman - Savu (46 Chihaia, 90 Onyekwere).
“Gazzetta dello Sport”: Poarta romanilor parea fermecata
Cotidianul “Gazzetta dello Sport” noteaza ca poarta echipei FC National “parea a fi fermecata” in amicalul cu AC Milan, disputat, sambata, la Cesena.
“Rossonerii au inceput bine, cu o ocazie semnata de Sevcenko, dar romanii lui Walter Zenga nu au asteptat prea mult, Caramarin avand o ocazie importanta de a marca in poarta lui Dida in minutul 11. Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 1-0, prin golul lui Inzaghi”, scrie “Gazzetta dello Sport”.
Cotidianul italian noteaza ca, in repriza secunda, Ancelotti “revolutioneaza primul 11”, introducandu-l in teren pe brazilianul Kaka, care a debutat astfel la noua sa echipa, si pe compatriotii acestuia, Rivaldo si Tomasson. “Brazilienii se descurca bine, dar FC National inscrie in minutul 50, printr-o frumoasa lovitura de cap a lui Ovidiu Petre. AC Milan lupta pentru a marca un nou gol, dar poarta echipei lui Zenga pare fermecata”, scrie publicatia citata.





STIRE PROGRESUL-Fiorentina 1-3
Echipa AC Fiorentina, cu atacantul Adrian Mutu titular, a învins, miercuri, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia Progresul Bucureşti, din Liga a II-a, într-un meci amical disputat la Viareggio şi la care a asistat şi selecţionerul Italiei, Marcello Lippi, informează site-ul fiorentinanews.com.

Mutu, despre care sursa citată a scris că a fost extrem de nervos, a fost înlocuit în minutul 63 cu Osvaldo.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Kuzmanovici 3, Gilardino 48 şi Pazzini 76, în timp ce pentru Progresul a înscris Costescu, în minutul 10.

Cele două formaţii au început partida în următoarea componenţă:

Fiorentina: Frey - Zauri, Gamberini, Kroldrup, Vargas, Felipe Melo, Kuzmanovic, Santana, Jovetic, Gilardino, Mutu. După pauză au mai intrat: Da Costa, Donadel, Pasqual, Gobbi, Papa Waigo, Pazzini şi Osvaldo.

Progresul: Popescu - Şomcherechi, Wisnioski, Fonseca, Sava, Costescu, Dobre, Ene, De Souza, Băjenaru, Oprsal. Antrenorul Marius Şumudică i-a mai avut la dispoziţie pe: Bercenau, Frângu, Gheorghe, Lircă, Gomes, Argintaru, Sărdescu, Rusu, Mitrea, Sandu, Flumignan, Ciochină.

[Imagine: lpgenI.php?productId=EURO00C&tex...;amp;font=]
[Imagine: xcxchhi8mv7.png]
plecat in vacanta
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut