Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
12-30-2009, 10:43 AM
Mesaj: #1
Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Discuţii şi informaţii...

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-30-2009, 11:38 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-30-2009 08:30 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #2
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Dan Petrescu a fost prezentat oficial la Kuban Krasnodar

Noul antrenor al echipei din liga a doua rusă Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, a declarat, marţi, la prezentarea oficială, că obiectivul său imediat va fi promovarea în prima divizie, dar pe termen lung vrea formarea unui grup care să se poată lupta pentru o cupă europeană, informează presa rusă.

"Am avut de ales între mai multe oferte după ce am plecat de la Unirea, dar cea de la Kuban mi s-a părut cea mai interesantă. Oraşul şi suporterii merită să aibă o echipă de un înalt nivel, pentru că aici se pune mult suflet în fotbal. Am fost întrebat de ce am ales să vin în liga secundă din Rusia, după ce am jucat cu Unirea în Liga Campionilor, dar nu are rost să comentez. Hotărârea mea e fermă şi vreau să fac performanţă aici. Trebuie să creez o echipă puternică şi eficientă, care în doi ani să revină în prima ligă, iar în trei să se bată pentru cupele europene", a spus Dan Petrescu.

La conferinţa de presă a participat şi guvernatorul regiunii Krasnodar, Alexander Tkacev, care este şi preşedintele echipei de fotbal. "Am mai discutat cu Dan Petrescu şi în vară, dar atunci nu am putut să îl aducem. Am păstrat însă legătura. I-am urmărit cariera, iar munca sa de la Unirea merită numai laude. L-am fi vrut mai demult, dar abia acum am putut să îl aducem. Pentru asta trebuie să mulţumim finanţatorului Oleg Mkrtcian, care bagă bani în fotbal, deşi profitul se obţine foarte greu", a spus acesta.

Tehnicianul român, care a semnat un contract pe 3 ani, cu opţiune de prelungire pe încă doi, va conduce primul antrenament al ruşilor la data de 10 ianuarie, atunci când este programată reunirea lotului.

Dan Petrescu şi-a reziliat de comun acord contractul cu Unirea Urziceni, formaţie cu care a reuşit să câştige titlul în Liga I şi cu care a avut un parcurs excelent în Liga Campionilor. Deşi a avut mai multe oferte, din ţări precum Anglia sau Arabia Saudită, Petrescu a ales să meargă în liga a II-a din Rusia, unde va avea un salariu stagional de 1,5 milioane de euro. De asemenea, clubul îi va asigura romunului toate condiţiile pentru performanţă, unul dintre cele mai importante aspecte fiind bugetul de transferuri, care s-ar apropia de 40 de milioane de euro.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-30-2009, 05:37 PM
Mesaj: #3
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Dorin Goian şi Ianis Zicu sunt dorţi de Dan Petrescu la Kuban

Noul antrenor al echipei Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, a declarat că vrea să transfere mai mulţi jucători ruşi, dar ar dori să-i aibă la echipă şi pe românii Dorin Goian şi Ianis Zicu, scrie presa rusă.

"Prioritate la transferuri vor avea jucătorii ruşi, pentru că în campionatul de aici există o limită de străini care pot evolua", a declarat Dan Petrescu, care a fost completat de viceguvernatorul regiunii Krasnodar, Ivan Peronko: "Cu siguranţă vom încerca să aducem şi câţiva români, dar vrem fotbalişti care să fie în vizorul echipei naţionale".

Presa rusă notează că unul dintre jucătorii doriţi este fundaşul Dorin Goian de la Palermo, care nu a convins încă în Italia. De asemenea, în ceea ce îl priveşte pe Ianis Zicu, ruşii ar fi ajuns la un acord pentru transferul acestuia de la Dinamo, trecerea sa la Kuban fiind o chestiune de zile.

Dan Petrescu a semnat marţi un contract pe 5 ani cu gruparea din liga a II-a rusă, Kuban Krasnodar, după ce s-a despărţit de campiona României, Unirea Urziceni. Petrescu are ca obiectiv imediat promovarea în prima divizie, iar pe termen mai lung ocuparea unui loc de cupă europeană. Pentru realizarea obiectivelor, oficialii îi vor asigura tehnicianului român un buget de aproximativ 40 de milioane de euro.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-30-2009, 06:50 PM
Mesaj: #4
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Şeful lui Petrescu a rămas fără 24 de miliarde de dolari într-un an

Dan Petrescu a lăsat Liga Europa pentru un club care a retrogradat în acest sezon.

Unul dintre acţionarii de la Kuban Krasnodar, echipa cu care va semna fostul tehnician al Unirii, era mai bogat decât celebrul Roman Abramovici, însă criza financiară i-a "topit“ averea. "Adevărul“ vă prezintă povestea clubului care l-a convins pe Petrescu să renunţe la duelul cu Liverpool pentru meciurile cu Baltika Kaliningrad.

Dragomir: "Petrescu pleacă în Liga a 2-a din Rusia!"
Un milion de euro la semnătură şi 500.000 de euro salariul stagional. Aceasta este oferta de nerefuzat cu care oficialii lui Kuban Krasnodar au reuşit să-l atragă pe "Bursuc" spre liga a doua din Rusia pentru următorii trei ani.

Şi, totuşi, ce poveste are această echipă cvasinecunoscută în România şi inexistentă pe harta fotbalului european?

Kuban este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Rusia, istoria sa începând în anul 1928, odată cu înfiinţarea în oraş a echipei Dinamo.

De-a lungul istoriei sale, clubul şi-a schimbat de mai multe ori numele, din Neftianik în Spartak pentru ca, ulterior, din 1963 să revină la actualul Kuban.

Din 1992, echipa a evoluat inconstant, când în prima ligă, când în cea de-a doua, fiind chiar aproape de a se desfiinţa în 1998, din cauza lipsei de fonduri!

Protasov a promovat şi a plecat
În cele din urmă, formaţia din Krasnodar a rezistat graţie unei infuzii de capital din partea lui Ivan Panenko, director la OAO Rosneft-Krasnodarneftegaz, una dintre cele mai mari companii petroliere din zonă. Totuşi, problemele financiare cu care s-a confruntat Kuban l-au determinat pe fostul tehnician al Stelei, Oleg Protasov, să plece în 2008.

Pe lângă lipsa banilor, tensiunile existente între preşedintele clubului, care este şi primarul oraşului, Alexander Tkaciov, şi unul dintre acţionari, Oleg Deripaska au contribuit şi ele la plecarea lui Protasov.

Totuşi, Deripaska (41 de ani) ţine echipa pe linia de plutire. Un apropiat al guvernului de la Kremlin, proprietarul grupului industrial rus Basic Element (BasEl), Deripaska şi-a dublat averea în 2007 la aproximativ 40 de miliarde de dolari, faţă de cele 25 de miliarde ale lui Abramovici, fiind declarat cel mai bogat om din Rusia!

Criza l-a lovit însă din plin, iar averea sa s-a "topit" treptat. Astfel, numai de la începutul anului, Deripaska a pierdut 24 de miliarde de dolari.

Cel mai popular stadion din Rusia
Kuban a avut dintotdeauna un număr mare de suporteri, în 2002 stabilindu-se recordul de prezenţă al fanilor din Krasnodar pe o arenă străină. 2.000 de fani au făcut atunci deplasarea la Odessa, pentru un meci cu Cernomoreţ, iar în 2008 clubul a fost desemnat cel mai popular din liga a doua.

Un an mai devreme, stadionul "Kuban" a fost desemnat cel mai popular din Rusia. Din păcate pentru fanii ruşi, echipa a retrogradat din nou în acest an, terminând pe locul 15 în prima ligă.

Kuban Krasnodar
Fondat: 1928
Preşedinte: Aleksander Tkaciov
Stadion: "Kuban" (32.000 de locuri)
Palmares: patru titluri de campioană a RSSR
Foşti antrenori: Jozef Chovanec, Oleg Protasov
"Vedete": Draman Traore (atacant, golgheter în ediţia trecută cu opt reuşite, cotat la 1,8 milioane de euro), Artur Tlisov (coordonator, cotat la 1,25 milioane de euro)

"La Krasnodar nu zici că eşti în Rusia"
Krasnodar este situat pe râul Kuban în sudul Rusiei, la circa 80 de km nord-est de portul Novorossisk, de la Marea Neagră.

Oraşul a fost fondat la 12 ianuarie 1794 sub numele de Yekaterinodar, în traducere

"Darul Ecaterinei", ca recunoaştere din partea cosacilor pentru terenul pus la dispoziţie de Ecaterina cea Mare. Are o suprafaţă de 841,36 km2 şi o populaţie de 650.000 de locuitori.

"Sunt palmieri în oraş, nu spui că e în Rusia. Au un stadion foarte mare, e cât Lia Manoliu", a declarat Valeriu Bordeanu, care a evoluat la Kuban în 2004.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-08-2010, 11:32 PM
Mesaj: #5
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Presa din Anglia, dezamăgită de plecarea lui Dan Petrescu la Kuban Krasnodar

Dan Petrescu i-a surprins pe engleziJurnaliştii de la The Times nu se aşteptau ca românul să plece de la Urziceni pentru a antrena în Liga a II-a din Rusia

"Ca antrenor, a terminat de două ori pe locul secund în campionate diferite şi a câştigat titlul în România cu micuţa Unirea Urziceni. Este un fost internaţional şi vorbeşte patru limbi străine. A jucat mai mult de zece ani în Anglia şi Italia. Având în vedere toate astea, te-ai putea gândi că orice club fără antrenor s-ar gândi serios la varianta Dan Petrescu. Petrescu a plecat în liga a doua din Rusia unde va câştiga foarte bine, dar nu te poţi întreba dacă acesta este un pas bun pentru un tip care părea să fie unul dintre cei mai promiţători tineri antrenori din Europa", a scris The Times.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-09-2010, 01:39 AM
Mesaj: #6
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Petrescu: "Ruşii vor deja Europa! Le-am zis să se calmeze"

Dan Petrescu spune că încă nu s-a acomodat la Kuban.

Dan Petrescu, antrenorul lui Kuban Krasnodar, spune că şefii săi îşi fac deja planuri pentru competiţiile europene. El le-a spus în schimb să aibă răbdare, pentru că echipa sa trebuie mai întâi să promoveze.

"Deocamdată suntem la stadiu de vorbe şi de promisiuni. Am văzut doar baza sportivă de la Kuban şi mi-au arătat nişte case în care aş putea să locuiesc. Momentan ei sunt în petrecere, la ei vine Crăciunul zilele acestea. Mi-au spus că voi avea libertate totală, voi face ce transferuri vreau, eu decid totul. Încă nu am o idee clară despre Kuban. Ruşii se gândesc deja la Europa, eu le-am zis să se calmeze şi să aştepte să promovăm", a spus Dan Petrescu la GSP TV.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-16-2010, 01:58 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-16-2010 01:58 PM de Sebi Raducu.)
Mesaj: #7
RE: Dan Petrescu (A1 la Kuban Krasnodar)
Dan Petrescu i-a stors pe ruşi

Click! vă prezintă primele imagini cu fostul tehnician al Unirii Urziceni la noua sa echipă, Kuban Krasnodar.

«Nu am chemat nici un român»
Primele antrenamente ale lui Dan Petrescu la Kuban Krasnodar au fost extrem de intense şi au durat câte două ore, jucătorii echipei ruse făcând repede cunoştinţă cu proverbiala exigenţă a lui Dan Petrescu.

Dan Petrescu şi-a impus imediat stilul la Kuban Krasnodar. Şedinţele de pregătire conduse de român la formaţia din liga a doua din Rusia au ţinut câte două ore şi au fost foarte dure.

"Jucătorii au încercat să mă impresioneze de la început. Unii dintre ei poate chiar prea mult", a glumit Dan Petrescu. Înaintea primului antrenament, „Bursucu" le-a ţinut şi un mic discurs jucătorilor săi.

"Aştept de la voi să câştigăm fiecare meci. Putem să facem asta dacă ne pregătim cum trebuie şi dacă dăm totul şi la antrenamente şi în timpul partidelor", şi-a motivat Petrescu jucătorii.

Campionatul în Rusia începe abia pe 27 martie, iar până atunci Kuban Krasnodar va efectua nu mai puţin de trei cantonamente, în Turcia, Spania şi Italia, dintre care primul, care începe chiar luni, va fi bazat în special pe partea fizică.

În Antalya vor ajunge şi colaboratorii lui Dan Petrescu de la Urziceni, secunzii Dumitru Stângaciu, Cristi Pojar şi preparatorul fizic Patric Lăzărescu.

Între timp, toată lumea aşteaptă câteva transferuri de marcă la Kuban Krasnodar.

"Fotbaliştii pe care îi voi aduce vor fi nume importante în echipele lor naţionale, asta îmi doresc", a spus Dan Petrescu.

Chestionat în legătură cu venirea unor fotbalişti din România la Kuban, fostul tehnician al Urziceniului a surprins: "Nu am chemat niciun jucător român până acum!". Totuşi, în ultima perioadă s-a vorbit mult despre transferul timişoreanului Gigel Bucur sau a lui Marius Bilaşco de la Unirea Urziceni. De asemenea, pe lista lui Dan Petrescu sunt şi alţi jucători din campionatul nostru, precum Culio, Zicu sau Costin Lazăr.

"Vreau să creez o echipă puternică şi demnă la Krasnodar. Sunt la începutul unui drum lung.", spune Dan Petrescu.

Prima achiziţie: «Am venit pentru antrenor»
Nicolai Ziliaev e primul transfer al lui Dan Petrescu. Acesta este atacant şi a evoluat ultima oară la Amkar Perm.

"În decizia mea de a veni la Kuban a contat foarte mult şi numirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică, mă poate ajuta să cresc. Antrenorul ne-a spus că vrea victorii în toate meciurile", a spus Ziliaev pentru site-ul oficial al ruşilor.

[Imagine: 5.jpg]

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut