RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Regulamentul forumului
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.

Regulamentul forumului - Sebi Raducu

Forumul RomanianSoccer.Ro reprezintă Comunitatea Fotbalului şi a celor pasionaţi de fotbal şi de statisticile fotbalului şi a fost creat pentru a premite schimburi de opinii pertinente, discuţii de tinuta, realiste si in stil Fair Play! Respectul pentru opiniile celorlalţi trebuie să domine acest forum.

1. Generalităţi
Din momentul înregistrării pe forumul RomanianSoccer se consideră că aţi citit acest Regulament şi că sunteţi de acord cu cele conţinute de acesta.

Dacă sunteţi deja înregistrat in momentul afişării Regulamentului, activitatea de a scrie în continuare reprezintă o acceptare tăcită a Regulamentului, indiferent dacă l-aţi citit sau nu şi dacă acesta suferă modificări pe parcurs. Noi vă recomandăm să-l citiţi.

Din momentul înregistrării unui membru, proprietatea asupra tuturor mesajelor sale este a forumului RomanianSoccer; responsabilitatea conţinutului mesajelor revine autorilor acestora; opiniile exprimate pe acest forum pot fi promovate pe site, iar autorilor acestora li se recunosc drepturile intelectuale în limitele şi în condiţiile legii.

Prin înregistrarea pe forum, vă daţi acordul ca să primiţi, prin mesaje private sau pe mail, diverse anunţuri, publicitare sau legate de RomanianSoccer.

Utilizatorilor cu mai mult de un mesaj nu li se vor şterge conturile, nici măcar la cererea expresă a acestora, şi nici mesajele aferente, pentru a menţine o continuitate pe forum.

Este interzisă înregistrarea cu mai multe conturi a aceleiaşi persoane (clone). Dacă sunteţi moderator sau administrator ori dacă accesaţi întâmplător/ocazional acest forum de pe un calculator public (cum ar fi un calculator aflat într-un Net Cafe), vă recomandăm să vă schimbaţi periodic parola. Alegerea unei parole bune este, în general, foarte importantă aşa că evitaţi o parolă mai mică de 8 caractere. În plus, parola ar trebui să conţină alternativ majuscule, caractere speciale (!@#$%*) spaţii sau orice credeţi că ar pune reale probleme cuiva care doreşte să vă spargă contul. Oricum, o oarecare protecţie a conturilor este activă şi va face ca în ipoteza introducerii de 5 ori a unei parole gresite contul va fi blocat. Daca aţi furnizat o adresă de e-mail validă la înregistrare, îl veţi putea reactiva.

2. Semnătura
2.1. Semnătura este opţională pe acest forum şi ar trebui să reprezinte de regulă utilizatorul care o foloseşte.
2.2. Semnăturile pot conţine maxim patru rânduri de text având marimea fontului între "small" şi "normal" si maxim 255 de caractere.
2.3. Nu se acceptă în semnaturi folosirea excesivă a caracterelor scrise cu CAPS LOCK, utilizarea excesivă a unor caractere speciale sau "emoticons"
2.4. Nu sunt admise în semnaturi texte obscene, rasiste, antisemite, injurii, ofensatoare, citate care încalcă legislaţia în vigoare. Nu sunt permise imagini în semnături.

3. Avatar
3.1. Utilizatorii forumului RomanianSoccer pot alege şi afişa un avatar.
3.2. Se pot folosi avatare proprii de maxim 100×100 pixeli si maxim 10,00KB.
3.3. Nu se acceptă ca avatar imagini pornografice, rasiste, antisemite, ofensatoare, publicitare sau care contravin legislaţiei in vigoare.
3.4. Nu este permisa copierea sau imitarea unui avatar existent pe forum fara acordul utilizatorului initial.

În efortul de a menţine un nivel de discuţie cât mai placut, acceptabil şi legal în toate secţiunile forumului RomanianSoccer, vă rugăm să aveţi în vedere şi următoarele reguli generale înainte de a scrie mesaje.

4. Reguli Generale de scriere a mesajelor
Aceste reguli se aplică şi la "Report Post", care ajung şi ele ca mesaje pe forum şi la mesajele private (PM).

4.1. Subiectele trebuie să fie cât mai explicite, specificând cât mai multe date posibile pentru a putea fi oferit un sfat sau o soluţie utilă şi rapidă.
4.2. Mesajele în afara subiectului (off-topic) vor fi editate sau sterse. Vor exista secţiuni ale forumului special amenajate în care lumea sa discute şi în afara subiectului. Subiectele ce nu se încadrează în tematica unei secţiuni vor fi mutate la secţiunea relevantă sau vor fi şterse.
4.3. Jignirile, injuriile, mesajele rasiste şi antisemite vor fi sancţionate.
4.4. Înainte de a deschide un subiect nou, încurajam folosirea opţiunii de căutare (Search), fiindcă există şanse ca subiectul pe care doriţi să-l iniţiaţi să se mai fi discutat.
4.5. Nu adresaţi aceeaşi întrebare pe mai multe secţiuni. Nu deschideţi acelaşi subiect în mai multe secţiuni.
4.6. Limita impusă pentru un mesaj este de minim 10 caractere şi de maxim 8 "emoticons".
4.7. Se interzice trolling-ul: nu scrieţi mesaje provocatoare sau enervante care întrerup armonia şi buna-dispoziţie de pe forum.
4.8. Se interzice spamming-ul: se interzic mesaje consecutive în acelasi subiect sau acelaşi mesaj cu copy/paste pe mai multe subiecte/forumuri. Pentru a adaugă ceva unui mesaj pe care tocmai l-aţi scris, folosiţi butonul Edit Post (puteti edita un mesaj in maxim doua ore dupa ce l-ati scris prima oara). Nu creaţi subiecte pe banda rulantă, unele sub altele. Se admit mesaje consecutive dacă mărimea unui mesaj depăşeşte numărul maxim de caractere permis (60.000 de caractere), dacă între mesaje este un interval de peste două ore (timpul maxim alocat editarii) sau dacă relataţi LIVE desfăşurarea unei competiţii sportive, răspundeţo unor persoane diferite în cadrul mesajelor ori sunt discutate probleme diferite.
4.9. Ataşarea imaginilor se poate face, deocamdată, în două feluri după caz: dacă pozele au dimensiunea mai mica sau egala cu 400KB şi sub 1024 x 768, atunci ele pot fi ataşate cu link direct. În caz contrar ele vor fi ataşate ca hyperlink sau thumbnail de pe un server extern.
4.10. Cereri de crack-uri, jocuri sparte, sau link-uri către site-uri ce conţin asa ceva nu sunt tolerate. Cei ce vor răspunde riscă la fel de mult ca cel ce a întrebat.
4.11. Subiectele şi mesajele despre distribuirea de virusi, spart protocoale de securitate, atacuri de diverse feluri sau orice fel de activităţi considerate ilegale nu sunt admise. Sunt permise discuţii pe aceste teme atâta timp cât nu sunt oferite metode, sugestii şi/sau soluţii pentru facilitarea celor mai sus menţionate. Nu sunt tolerate cereri de crack-uri, jocuri sparte sau link-uri către site-uri ce conţin aşa ceva. Cei care răspund la aceste cereri vor fi sancţionaţi la fel ca şi cel care le-a iniţiat.
4.12. Este interzisă reclama pe forum sau subiectele despre jocuri de intrajutoare.
4.13. Folosiţi titluri cât mai relevante şi specifice, evitându-le cele de genul 'întrebare' sau 'nu merge', 'ajutooooor' sau 'ce ziceţi?'.
4.14. Este interzisă folosirea apelativelor jignitoare la adresa suporterilor unei echipe (exemple: oi, aurolaci, potăi, javre, ciori, prăzari, franari etc.) precum şi stâlcirea intenţionată a numelor unor echipe (exemple: Stiaua, Dinamu, Rrapid etc.) sau scrierea cu caractere minuscule (sTEAUA, dINAMO, rAPID etc.).
4.15. Este interzisă cedarea contului/parolei în vederea folosirii acestuia de alte persoane.
4.16. Este interzisă discutarea în public a sancţiunilor acordate utilizatorilor sau solicitarea de avertismente. Cereri privind lămuriri asupra sancţiunilor se fac numai prin PM, celui care le-a dat. Dacă un mesaj al unui alt utilizator este în neregula, se da "Report Post" şi moderatorii vor decide masurile de luat.
4.17. Este interzisaă cererea în public a posturilor de moderator. Eventualele propuneri se adreseaza prin PM administratorului.

5. Sancţiuni
5.1. Se sancţionează cu avertisment următoarele:
- încălcarea repetata a punctelor 2.2, 2.3, 3.4, 4.2, 4.7, 4.8, 4.14, 4.16, 4.17 din prezentul Regulament
- încălcarea punctelor 2.4, 3.3, 4.1, 5.3, 5.10, 5.11, 5.15 din prezentul Regulament
- încălcarea punctului 4.12, în cazul utilizatorilor care mai au şi alte mesaje pe forum
5.2. Se sancţionează cu suspendarea contului următoarele:
- încălcarea gravă sau repetată a punctelor 2.4, 3.3, 4.3, 4.10, 4.11 din prezentul Regulament
- încălcarea gravă sau repetată a punctului 4.12, în cazul utilizatorilor care mai au şi alte mesaje pe forum
- înregistrarea cu alte nume (clone), asociată cu unirea noului cont cu cel original
5.3. Se sancţionează cu ştergerea contului:
- încălcarea punctului 4.12, in cazul utilizatorilor care nu mai au şi alte mesaje pe forum
5.4. Acumularea a 3 avertismente de către un utilizator duce la suspendarea contului
5.5. Suspendările contului sunt progresive, astfel:
- prima abatare: 3 zile;
- a doua abatere: 7 zile;
- a treia abatere: 14 zile;
- a patra abatere: definitiv
5.6. Sancţiunile vor fi acordate de către moderatori şi administratori, anunţate pe zona cu acces restricţionat şi comunicate utilizatorului respectiv prin mesaj privat (PM).
5.7. În cazurile în care administratorii sau moderatorii consideră necesar pentru bunul mers al RomanianSoccer, se pot lua masuri (temporare sau definitive) de: închidere a unor subiecte; restricţionare drepturi utilizatori (deschidere de thread-uri, acces pe anumite subforumuri etc.); restricţionare IP-uri.

Reţineţi
1. Standardele comunităţii nu se menţin de la sine. Ele sunt mentinute de moderatori şi mai ales de comunitate.
2. Administratorii şi moderatorii acestui forum au dreptul de a edita sau îndeparta orice avatar, semnătură sau mesaj care contravine Regulamentului.
3. Nu suntem de acord cu ideea de "gabor" care scriu pentru a sugera că un subiect sau un mesaj ar trebui şters, mutat sau închis ori ca un membru ar trebui avertizat sau suspendat.
4. Aceste precizări nu sunt limitative - ne rezervăm dreptul de a reglementa pe viitor şi alte situaţii neacoperite de prezentul Regulament. Toate schimbările ulterioare vor fi anunţate aici.
5. În orice situaţie neacoperită specific de prezentul Regulament, administratorii forumului au întotdeauna ultimul cuvânt.
6. Acest Regulament a fost conceput şi afişat pentru a vă proteja de abuzuri şi pentru a asigura o atmosferă destinsă si bazată pe respect intre toti membrii acestui forum.
7. Respectati ceilalţi membri ai forumului şi ei vă vor respecta.
URL de referinţă