RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: AC Milan
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Club fondat în anul 1899.Actual, pe banca milaneză, se află Leonardo Araujo, fost jucător al echipei.
Pe plan intern, AC Milan se situează după juventus, cu 17 titluri de campioni naţionali şi 5 Cupe ale Italiei.

Aici işi vor avea loc discuţiile legate de echipă.
Ronaldinho dezminte zvonurile potrivit cărora intenţionează să îşi încheie cariera sportivă

Atacantul brazilian al lui AC Milan, Ronaldinho, a anunţat, marţi, că este fericit la formaţia italiană şi a negat informaţiile apărute într-un cotidian iberic, conform cărora ar vrea să abandoneze fotbalul la finalul acestui sezon, informează Corrierre dello Sport.

"Nu m-am gândit niciodată la retragere. Sursa mea de bucurie este şi a fost mereu fotbalul. Sunt foarte fericit la Milano şi la AC Milan, la fel cum am fost şi în celelalte oraşe din care provin cluburile unde am jucat înainte", a scris pe blogul său personal fostul jucător al lui FC Barcelona şi PSG.

Ronaldinho (29 de ani) a dorit să clarifice zvonurile apărute pe seama unei posibile retrageri din activitate la finele stagiunii curente, după ce ziarul catalan Sport a scris despre fotbalistul brazilian că "este dărâmat din punct de vedere psihic şi se gândeşte să îşi încheie cariera la finalul sezonului".

Atacantul lui AC Milan a catalogat drept false informaţiile publicate de cotidianul iberic, precizând că "totul a fost o persecuţie gratuită".

Ronaldinho a fost cumpărat de AC Milan în vara lui 2008 de la FC Barcelona, contra sumei de aproximativ 20 de milioane de euro. În primul sezon la gruparea de pe San Siro, evoluţiile jucătorului sud-american au fost modeste, iar în a doua parte a campionatului acesta a fost mai mult rezervă.

În actuala stagiune, fostul câştigător al Balonului de Aur a început ca titular doar două partide, ambele în Serie A, iar la jocul cu Bologna, câştigat cu 1-0 de AC Milan, brazilianul a fost lăsat în afara lotului, pe motiv că este răcit.
AC Milan i-a prelungit contractul lui Pato până în 2014

Administratorul delegat al lui AC Milan, Adriano Galliani, a anunţat, sâmbătă, că i-a prelungit contractul atacantului brazilian Alexandre Pato cu încă doi ani, până în vara anului 2014, informează presa italiană.

"Sunt fericit că am reuşit să-l conving pe Pato să semneze prelungirea contractului cu AC Milan până în data de 30 iunie 2014", a spus Galliani.

Semnarea noii înţelegeri îi va aduce fotbalistului brazilian şi dublarea salariului pe care îl avea până în prezent la gruparea italiană.

Transferat la în vara anului 2007 de la Internacional Porto Alegre pentru 22 de milioane de euro, Pato nu a putut să debuteze pentru AC Milan decât la începutului anului următor, deoarece nu împlinise 18 ani. Internaţionalul brazilian a reuşit să înscrie 29 de goluri în 68 de meciuri pentru gruparea italiană.
Leonardo afirmă că Milan se află într-o perioadă fastă şi poate învinge pe Real

Antrenorul lui AC Milan, Leonardo, a declarat în preziua partidei cu Real Madrid, contând pentru etapa a 4-a din Grupa C a Ligii Campionilor, că aşteaptă ca elevii săi să confirme forma bună din ultima vreme şi în confruntarea de miercuri de pe San Siro, informează Corriere dello Sport.

"Pentru noi, jocul cu Real a venit într-un moment pozitiv. Am reuşit să avem continuitate în rezultate şi, în momentul de faţă, mai mulţi jucători sunt într-o formă bună. Mă bucură foarte mult faptul că am mai multe variante la dispoziţie. Meciul de mâine va fi unul special, aşa cum a fost şi cel de pe Bernabeu şi aşa cum se întâmplă de fiecare dată când se întâlnesc două astfel de cluburi. Ronaldinho? La fel ca întreg grupul, Ronaldinho a arătat multă determinare şi sacrificiu în ultimele partide", a spus tehnicianul brazilian al grupării patronate de Silvio Berlusconi.

Leonardo a vorbit şi despre conaţionalul său Ricardo Kaka, jucător pe care Real a plătit în vară lui AC Milan în jur de 60 de milioane de euro: "Am discutat despre multe lucruri, însă am evitat să vorbim prea multe despre meci. A fost o întrevedere foarte plăcută, mai ales că Riki continuă să ţină legătura cu multă lume de la club. Chiar dacă evoluţiile sale din acest sezon au fost oscilante, rămâne un jucător fantastic. Când a venit la Milan, Kaka era un puşti, iar mai apoi a explodat şi a realizat lucruri deosebite pentru echipă. Acum, a schimbat mediul şi colecticul şi este normal să aibă nevoie de o perioadă de adaptare".

Fostul jucător al lui FC Barcelona, Ronaldinho, crede că AC Milan poate câştiga actuala ediţie a Ligii Campionilor: "De la partida cu Real, aştept o seară magnifică din partea echipei. Eu, ca de obicei, voi încerca să dau tot ce am mai bun pentru echipă. În prezent, mă simt puternic din punct de vedere fizic şi sunt fericit că am ocazia să joc meci de meci. Mi-a luat mai mult timp până m-am acomodat cu fotbalul din Italia, dar acum nu mai am probleme de comunicarea şi de adaptare. Milan este un club de tradiţie în Liga Campionilor şi are forţa să cucerească trofeul. Sunt conştient că nu e uşor de realizat o asemenea performanţă, dar avem forţa necesară să o facem".

AC Milan va primi, marţi, vizita lui Real Madrid, în etapa a 4-a a Ligii Campionilor, după ce în urmă cu două săptămâni s-a impus pe Santiago Bernabeu cu scorul de 3-2. Ambele echipe au acumulat câte şase puncte şi ocupă primele două poziţii în Grupa C, din care mai fac parte Marseille şi FC Zurich.
Ronaldinho vrea să joace la AC Milan până la vârsta de 40 de ani

Brazilianul Ronaldinho a afirmat într-un interviu publicat vineri că îşi doreşte să fie în activitate pâna la vârsta de 40 de ani, la fel ca fostul căpitan al lui AC Milan, Paolo Maldini, informează Gazzetta dello Sport.

Jucătorul lui AC Milan spune că este fericit că evoluează pentru formaţia italiană şi nu se gândeşte să se retragă din activitate, aşa cum s-a speculat. "Tot fotbalist mă văd în viitor. Nu pot să fac altceva. Vreau să fiu ca Maldini şi să joc până la 40 de ani, chiar mai mult. Îmi place totul la AC Milan şi mi-ar plăcea să-mi închei cariera aici. Avem în lot fotbalişti valoroşi şi ne place să jucăm ofensiv", a spus Ronaldinho.

Brazilianul a adăugat că el niciodată nu s-a considerat un golgheter, ci preferă să îşi dribleze adversarul şi să paseze decisiv unui coleg: "Eu prefer să dau pase de gol. Mă bucur foarte mult atunci când contribui la înscrierea unui gol. În vestiar suntem mai mult decât colegi de echipă. Stăm multe ore pe zi împreună, împărtăţim aceleaşi experienţe. Este normal să fim prieteni şi vrem să ne ajutăm".

Ronaldinho, în vârstă de 29 de ani, evoluează la AC Milan din 2008, după ce a mai jucat la Gremio, PSG şi Barcelona.
AC Milan l-a achiziţionat pe atacantul ghanez Dominic Adiyiah

Echipa patronată de Silvio Berlusconi, AC Milan, l-a transferat, sâmbătă, pe internaţionalul ghanez de juniori Dominic Adiyiah, ales cel mai bun mai bun fotbalist al Campionatului Mondial Under-20 de luna trecută, informează site-ul clubului.

Atacantul formaţiei norvegiene Fredrikstad a impresionat la turneul final destinat fotbaliştilor sub 20 de ani, găzduit de curând chiar da ţara sa natală, competiţie al cărei golgheter a fost cu opt reuşite.

Antrenorul lui AC Milan, Leonardo, a salutat transferul lui Dominic Adiyiah. "Mă bucură faptul că am reuşit să-l aducem la club pe cel mai bun jucător al Campionatului Mondial Under-20. Am cumpărat un jucător tânăr, cu reale calităţi, care va reprezenta viitorul echipei", a spus tehnicianul brazilian.

Adiyiah va putea fi folosit abia din luna ianuarie a anului viitor, când va fi înregistrat transferul său.
Ronaldinho spune că jocul lui AC Milan este la fel de "strălucitor" ca şi cel al Barcelonei

Internaţionalul brazilian al lui AC Milan, Ronaldinho, a declarat că echipa pregătită de conaţionalul său Leonardo practică cel mai frumos fotbal din Serie A şi consideră că stilul de joc al formaţiei sale se aseamănă cu cel al campioanei Europei, FC Barcelona, informează Corriere dello Sport.

"Mă uit la cum arată Milanul de azi şi sunt foarte fericit. Avem multe momente în care jucăm la fel de strălucitor ca Barcelona, iar în Italia, nimeni joacă la fel ca noi. Rezultatele pozitive din ultima vreme nu sunt deloc întâmplătoare. Antrenorul nostru a fost foarte inspirat când a ales sistemul cu trei atacanţi şi un mijlocaş în spatele acestora. Avem jucători ofensivi extrem de talentaţi, care se sacrifică exemplar pentru echipă", a spus fotablistul sud-american în vârstă de 29 de ani.

Ronaldinho, transferat în vara lui 2008 chiar de la FC Barcelona, pentru aproximativ 20 de milioane de euro, a afirmat de curând că este foarte fericit la AC Milan, club pentru care şi-ar dori să activeze până la vârsta de 40 de ani.

După 12 eatpe în Serie A, gruparea patronată de Silvio Berlusconi ocupă locul 3 în clasament, la 7 puncte în spatele liderului şi, totodată, rivalei Inter.
AC Milan nu vrea sa renunte la Gattuso

Clubul italian de fotbal AC Milan a anunţat că i-a oferit o prelungire de contract mijlocaşului Gennaro Gattuso, care va avea, astfel, ocazia să-şi încheie cariera la gruparea de pe "San Siro", însă internaţionalul italian nu a dat deocamdată niciun răspuns.

Anunţul a fost făcut joi, de vicepreşedintele lui AC Milan, Adriano Galliani, care a declarat pentru "Gazzetta dello Sport": "Pot să vă dezvălui că i-a propus lui Gattuso nu doar să rămână, ci să-şi încheie cariera la AC Milan. Respectul nostru faţă de el a rămas intact... Sper că va accepta oferta noastră".

Săptămâna trecută, Gattuso şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de faptul că a fost utilizat prea puţin de noul antrenor al milanezilor, brazilianul Leonardo. Mijlocaşul nu a exclus un transfer în străinătate, printre formaţiile interesate de serviciile sale numărându-se gruparea engleză Manchester City.
Ronaldinho afirmă că joacă mai bine la AC Milan decât o făcea la FC Barcelona

Internaţionalul brazilian al lui AC Milan, Ronaldinho, a declarat că este într-o formă mai bună decât în perioada în care evolua pentru FC Barcelona şi spune că acest fapt se datorează relaţiei foarte bune pe care o are cu antrenorul Leonardo, informează Corriere dello Sport.

"Sunt la fel cum eram odinioară. De fapt, cred că sunt mult mai puternic decât eram în urmă cu câţiva ani. Totul pare mult mai simplu acum, iar pentru aceasta trebuie să îi mulţumesc în primul rând lui Leonadro. Suntem foarte buni prieteni şi vorbim în limba mea despre orice. Nu am mai avut în cariera mea de fotbalist o asemenea relaţie cu un alt antrenor", a afirmat atacantul sud-american al grupării rossonere.

Ronaldinho, desemnat de curând de revista britanică World Soccer cel mai valoros jucător al ultimei decade, a mai spus că va face tot posibilul pentru a fi convocat în echipa naţională cu ocazia turneului final din 2010: "Vreau să îmi reprezint ţara la următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale. Cum ar putea să mă ignore Dunga dacă voi continua să joc la fel cum o fac acum? Îmi doresc să fiu unul dintre protagonişti în Africa de Sud".

Internaţionalul brazilian în vârstă de 29 de ani a fost cumpărat de AC Milan în vara lui 2008 de la FC Barcelona, pentru suma de aproximativ 20 de milioane de euro. În primul sezon la formaţia italiană, acesta a marcat 10 goluri în 35 de partide, fiind contestat pentru forma pe care a arătat-o în a doua parte a stagiunii. În actuala campanie, sub comanda lui Leonardo, Ronaldinho a redevenit titular la AC Milan, reuşind să înscrie de 5 ori în 19 partide.

Campion mondial cu naţionala Braziliei în 2002, Ronaldinho a activat la FC Barcelona timp de cinci ani, între 2003 şi 2008, perioadă în care a câştigat două titluri în Primera Division, două Cupe ale Spaniei, dar şi Liga Campionilor. Mai mult, în 2005, fostul jucător al lui Paris Saint-Germain a primit "Balonul de Aur", fiind desemnat cel mai valoros fotbalist din lume înclusiv în ancheta FIFA.
Gennaro Gattuso şi-a prelungit contractul cu AC Milan până în iunie 2012

Internaţionalul italian al lui AC Milan, Gennaro Gattuso, a semnat, luni, prelungirea cu două sezoane a vechiului său angajament cu formaţia patronată de Silvio Berlusconi, informează site-ul oficial al clubului.

Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani, care în actuala stagiune nu a bifat decât şapte prezenţe în toate competiţiile, având probleme medicale la atât la genunchiul la care a fost operat în urmă cu un an, cât şi la muşchii coapsei, mai avea contract cu gruparea milaneză doar până la finele stagiunii curente.

În legătură cu Gattuso, legitimat la AC Milan din 1999, presa sportivă din Peninsulă a speculat în ultima perioadă pe marginea unei posibile depărţiri de echipa antrenată de Leonardo. Ziarele italiene notau că fostul mijlocaş al Perugiei şi al lui Glasgow Rangers va pleca la Mancheste City, întrucât nu i se garantează un loc de titular pe San Siro şi, mai ales, pentru că intra în ultimele şase luni de contract.

Al doilea căpitan al lui Milan, Gennaro Gattuso, şi-a trecut în palmares alături de gruparea italiană un titlu de campion în Serie A, o Cupă şi o Supercupă a Italiei şi două Ligi ale Campionilor.
Pagini: 1 2
URL de referinţă