RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Grupa B: Coasta de Fildeş, Burkina Faso, Ghana, Togo
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Grupa B: Coasta de Fildeş, Burkina Faso, Ghana, Togo

Programul grupei B:

11 ianuarie, Cabinda, 17:00: Coasta de Fildeş - Burkina Faso
11 ianuarie, Cabinda, 19:30: Ghana - Togo
15 ianuarie, Cabinda, 17:00: Burkina Faso - Togo
15 ianuarie, Cabinda, 19:30: Coasta de Fildeş - Ghana
19 ianuarie, Luanda, 17:00: Burkina Faso - Ghana
19 ianuarie, Cabinda, 17:00: Coasta de Fildeş - Togo

Echipa clasată pe locul 1, după cele şase meciuri, va întâlni echipa clasată pe locul 2 din Grupa A.

Echipa clasată pe locul 2, după cele şase meciuri, va întâlni echipa clasată pe locul 1 din Grupa A.
In urma atacului armat asupra echipei nationale a statului Togo, acestia au luat hotararea sa se retraga de la Cupa Africii.
Premierul togolez susţine că jucătorii naţionalei nu vor disputa meciurile

Prim-ministrul statului Togo, Gilbert Fossoun Houngbo, a afirmat că echipa naţională de fotbal trebuie să revină în ţară duminică, deşi jucătorii primei reprezentative au afirmat că s-au răzgândit şi este mai bine să dispute meciurile programate la CAN, informează AFP.

"Dacă cineva sau o echipă se va prezenta sub drapelul togolez, va fi o reprezentare falsă. Echipa trebuie să revină în ţară, decizia guvernului nu s-a schimbat. Ştim că unii jucători vor să evolueze la turneu în memoria celor decedaţi, dar decizia este una iresponsabilă şi nu putem accepta aşa ceva", a spus Houngbo. Reacţia premierului vine după ce oficialii Confederaţiei Africane de Fotbal au precizat că au discutat cu jucătorii togolezi, iar aceştia au confirmat că vor evolua în meciurile programate, în memoria victimelor.

Mai mulţi oficiali ai primei reprezentative şi ai autorităţilor togoleze afirmaseră că naţionala se va retrage din competiţie, după ce trei persoane au decedat şi opt au fost rănite în ambuscada care a avut loc vineri. În atac şi-au pierdut viaţa un antrenor secund, unul dintre purtătorii de cuvânt şi şoferul autocarului, fundaşul legitimat la FC Vaslui, Serge Akakpo, fiind unul dintre răniţi.

"Au murit oameni pentru acest turneu, nu putem să ne comportăm ca nişte laşi şi să abandonăm. Vrem să rămânem pentru ei şi să nu dăm satisfacţie rebelilior. Ştim că autorităţile din ţară nu sunt de acord, dar noi vrem să jucăm", a spus mijlocaşul Alaixys Romao.

Portarul de rezervă al echipei, Kodjovi Obilale, rănit în timpul atacului, a fost operat într-un spital din Africa de Sud, iar medicii au afirmat că acesta are şanse mari să se vindece, dar în perioada următoare va fi ţinut la terapie intensivă.
Togo nu se mai retrage, desi normal cred ca era sa renunte- fara a fi penalizati, sau sa li se dea meci pierdut. Ghana si Coasta de Fildes nu ar trebui sa aiba probleme.
Burkina Faso are insa cu cine : Y Kone ( de la CFR), Pitroipa , Sanou sau Kabore sunt jucatori de valaore si cu dorinta de remarcare. Apararea este punctul slab si asta o sa ii coste .
S-a retras Togo ; este se pare oficial, iar ei au ajuns deja la Lome; un avantaj pentru echipele care vor merge mai departe din aceasta grupa: un meci mai putin.
Jucătorii togolezi vor reveni în ţară şi nu vor disputa meciurile programate

Delegaţia statului Togo va pleca, duminică, din Angola şi echipa naţională nu va mai disputa meciurile programate în cadrul Cupei Africii pe Naţiuni, a anunţat selecţionerul reprezentativei, Hubert Velud, informează AFP.

"Autobuzul care ne va duce la aeroport este încărcat, iar jucătorii s-au îmbrăcat şi sunt pregătiţi de plecare", a afirmat Hubert Velud.

Jucătorii naţionalei afirmaseră că ei îşi doresc să joace partidele de la CAN 2010 în memoria victimelor ucise după ce autocarul echipei a fost atacat de rebeli înarmaţi, însă guvernul a decis ca reprezentativa să se retragă de la competiţie.

Autorităţile angoleze, alături de reprezentanţii Confederaţiei Africane de Fotbal şi oficialii togolezi, au purtat o ultimă discuţie într-un hotel din Cabinda.

"Conducerea statului a decis că este mai bine să ne întoarcem acasă. Noi am vrut să facem ceva bun pentru ţară, să jucăm în memoria celor care au murit, dar s-a decis altceva. Vom pleca înapoi în ţară", a spus Emmanuel Adebayor. Lotul naţionalei şi restul delegaţiei va fi transportată în Togo cu un avion trimis special de autorităţile statului.

Togo era în Grupa B la Cupa Africii pe Naţiuni, alături de Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi Ghana.

Duminică seară este programat primul meci al competiţiei, între Angola şi Mali.
Şoferul echipei din Togo, a cărui moarte fusese anunţă de Federaţie, este în viaţă

Şoferul autobuzului echipei naţionale togoleze, a cărui moarte, în urma atacului cu mitraliere de vineri, fusese anunţată de Federaţia din Togo, este în viaţă, a declarat Carlos Zeca, secretarul sănătăţii din provincia Cabinda, citat duminică de Journal de Angola, potrivit AFP.

"Antonio Quaresma (şoferul - n.r.) este bine. Este conştient şi a reuşit să descrie tot ce s-a întâmplat", a declarat Zeca.

Journal de Angola susţine că şoferul, în vârstă de 38 de ani, de naţionalitate angoleză, a suferit răni la abdomen.

Un membru al Comitetului local de organizare a Cupei Africii pe Naţiuni a confirmat pentru AFP că "mai multe surse" din Cabinda i-au dat asigurări că şoferul este în viaţă.

Federaţia togoleză anunţase vineri seara că şoferul a fost ucis de tirurile de mitralieră care au vizat vineri autocarul echipei naţionale. Atacul a făcut în cele din urmă două victime în rândul echipei: ataşatul de presă Stanislas Ocloo şi antrenorul secund Abalo Amelete.

În atac a fost rănit şi fundaşul echipei FC Vaslui, Serge Akakpo, care a fost supus sâmbătă unei intervenţii chirugicale, fiind împuşcat în spate de două ori. Starea sa este stabilă în prezent.

Atacul a fost revendicat de Forţele de eliberare din statul Cabinda-Poziţia militară (Flec-PM), o grupare ce s-a desprins în 2003 din principala mişcare separatistă, Frontul de eliberare a enclavei Cabinda (Flec).

Togo a părăsit Cupa Africii pe naţiuni CAN-2010 duminică seara, înaintea meciului de deschidere.
Două persoane au fost arestate în cazul atacului asupra reprezentativei statului Togo

Două persoane au fost arestate, luni, de Poliţia din Angola, în enclava Cabinda, fiind suspecte în cazul atacului armat asupra autocarului naţionalei statului Togo, informează AFP.

"Două persoane au fost arestate. Ni s-a comunicat că vom avea mai multe informaţii", a declarat procurorul provinciei Cabinda, Antonio Nito, la postul naţional de radio angolez.

Autocarul echipei de fotbal a statului Togo a fost atacat pe 8 ianuarie cu focuri de armă în timp ce trecea frontiera dinspre Congo spre Angola, pentru Cupa Africii pe Naţiuni, iar doi jucători, printre care fundaşul lui FC Vaslui, Serge Akakpo, au fost răniţi.

Atacul asupra autocarului a fost revendicat de aripa armată a Forţelor de Eliberare din Cabinda (n.r. o enclavă din Angola), aceştia precizând însă că ţinta a fost armata angoleză care escorta echipa naţională.

Organizatorii Cupei Africii pe Naţiuni au anunţat că această competiţie va avea loc, deşi atacul ridică semne de întrebare asupra capacităţii Angolei de a găzdui un astfel de eveniment.
Drogba afirmă că echipa sa nu poate fi mulţumită de remiza cu Burkina Faso, scor 0-0

Atacantul echipei naţionale a Coastei de Fildeş, Didier Drogba, a afirmat că el şi colegii lui au fost încă afectaţi de atacul asupra naţionalei din Togo, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au remizat cu Burkina Faso, scor 0-0, informează site-ul competiţiei.

Costa de Fildeş şi Burkina Faso au terminat la egalitate în meciul disputat luni seară, în Grupa B. Celălalt meci din grupă, Ghana-Togo, nu s-a mai jucat, după ce naţionala din Togo s-a retras din competiţie din cauza faptului că delegaţia a fost atacată de un grup de rebeli armaţi.

"Am pornit mai greu, având în vedere ceea ce s-a întâmplat, ne-a fost dificil să ne concentrăm. Nu am uitat ce s-a întâmplat cu Togo şi trebuie să ne mobilizăm în partidele următoare", a spus Drogba, în timp ce selecţionerul Vahid Halilhodzic a afirmat că echipa sa nu a avut noroc şi s-a temut în ultimele minute că ar fi putut să primească gol pe contraatac.

Înainte de începerea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria antrenorului secund şi a purtătorului de cuvânt ai naţionalei din Togo, care şi-au pierdut viaţa în atac.
"Drogba afirmă că echipa sa nu poate fi mulţumită de remiza cu Burkina Faso, scor 0-0"
Pai poate daca juca si ceva fotbal obtinea mai mult
Pagini: 1 2
URL de referinţă