RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Cosmin Oloroiu
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Aurelian Cosmin Olăroiu (n. 10 iunie 1969, Bucureşti) este un fost jucător de fotbal din România, actualmente antrenor principal al echipei Al Hilal.
Cariera de jucător

Cele mai cunoscute cluburi la care a jucat sunt Universitatea Craiova şi FC Naţional Bucureşti. A jucat de asemena cu oarecare succes în Coreea pentru Suwon Samsung Bluewings şi în Japonia pentru JEF United Ichihara Chiba.

Cariera de antrenor

La vârsta de 37 de ani, Olăroiu a obţinut rezultate în scurta sa carieră de antrenor, câştigând campionatul şi Supercupa României cu Steaua Bucureşti, ambele în 2006, şi calificând echipa în semifinalele Cupei UEFA.
Şi-a început cariera de antrenor în 2000 cu FC Naţional, terminând pe locul 7 după primul sezon. În sezonul următor, FC Naţional s-a bătut până în ultima etapă pentru titlu, fiind liderii campionatului înainte de ultima etapă, însă pierzând în faţa Universităţii Craiova, astfel că titlu a fost câştigat de Dinamo.
În 2002 Olăroiu a semnat cu Steaua Bucureşti, însă a rezistat doar şapte meciuri, echipa având sub el cel mai slab start de sezon din istorie.
După plecarea de la Steaua, s-a întors la FC Naţional, de această dată ca manager. În 2003 este renumit în funcţia de antrenor înlocuindu-l pe Walter Zenga.
În iarna lui 2004 un om de afaceri român, Marian Iancu a cumpărat FCU Politehnica Timişoara, şi, la cererea sa, Olăroiu devine antrenor principal. La Timişoara, acesta şi-a adus cei mai buni jucători de la fosta sa echipă, FC Naţional, terminând pe locul patru în Divizia A, însă în noiembrie 2005 este demis de acelaşi Iancu, care a afirmat că nu e în stare să câştige campionate, fiind un antrenor de locurile 3 şi 4.
La câteva zile de la demiterea de pe banca Timişoarei, pe care a lăsat-o pe locul al patrulea în ligă, a semnat pentru Gigi Becali, patronul Stelei, pentru a-l înlocui pe Oleg Protasov.
Primul titlu Olăroiu a venit în iunie 2006, o lună mai târziu echipa câştigând şi Supercupa României. În mai 2006, Steaua, antrenată de Cosmin Olăroiu, a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, unde a pierdut după o confruntare dramatică cu FC Middlesbrough.
Pe 23 august, Cosmin Olăroiu reuşeşte să califice o echipă românească în grupele Champions League după o pauză de 10 ani (performanţă reuşită de Steaua).
Pe 23 iunie 2007, Olăroiu părăseşte Steaua pentru un contract în Arabia Saudită, la Al Hilal.
URL de referinţă