RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: 1970-1971
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Perioada 1970-1971

Ediţia 1970-1971 nu a fost una lipsită de emoţii. Echipa a scos doar 10 puncte în cele 15 partide susţinute în turul campionatului. Deşi din lot au făcut parte tineri talentaţi precum : Dudu Georgescu, Tănăsescu, Mircea Sandu, Sandu Ion, Filipescu, alături de experimentaţii Manta, Adrian Constantinescu, Mandoiu, Grama, Dumbravă, Marinescu, Beldeanu, Radu Ionescu, Raksi, Viorel Popescu, sau Matei Dinu Iordan, nu s-a obţinut coeziunea.

Totusi, echipa începe să funcţioneze în retur, când îşi fac apariţia alte speranţe: Năstase, Kassay şi Dumitriu IV. Progresul începe bătălia pentru menţinerea în prima divizie. În partea a doua a campionatului a obţinut 15 puncte, toate realizate în urma practicării unui fotbal modern şi entuziast. Evoluţia echipei în returul ediţiei 1970-1971 a fost calificată de specialişti, de ziarişti şi de publicul spectator ca „excelentă” . Este posibil ca o formaţie cu o linie de mijloc Dumitriu IV (Kassay) - Beldeanu, cu o înaintare Sandu Ion - Dudu Georgescu - Sandu Mircea - Viorel Năstase, şi avându-i în linia de apărare printre alţii pe Tănăsescu şi Filipescu - toţi jucători tineri - să fi format una dintre marile echipe ale fotbalului românesc.

În ciuda prestaţiei deosebite din retur, formaţia bancară a retrogradat, cumulând la sfârsitul întrecerii cu un punct mai puţin decât CFR Cluj, care cu o jumătate de oră înaintea încheierii campionatului era condusă de UT Arad, fiind practic retrogradat. Ultima partidă a Progresului din acea ediţie de campionat a fost cea cu "U" Cluj. În momentul în care s-a anunţat ca UTA conduce pe CFR Cluj, întregul stadion a izbucnit în urale, şi unii jucători plângeau de bucurie. Dezamăgirea retrogradării pentru suporterii bancarilor s-a combinat cu dezamăgirea pentru dezmembrarea echipei.
URL de referinţă