RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Schimba Blatter si regula offside-ului?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/int...va-5715404

Citat:Sepp Blatter pare convins să revoluţioneze fotbalul şi, după mai multe modificări care au schimbat mai mult sau mai puţin faţa "sportului Rege", ar putea schima una din regulile fundamentale ale jocului: ofsaid-ul.

Preşedintele FIFA a avut o întrevedere cu Leandro Negre, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Hochei, principalul subiect abordat fiind modul în care a fost implementată noua regulă a ofsaid-ului în hochei, în 1998. Deşi iniţial a fost privită cu scepticism, acum părerea unanimă e că modificarea făcută în urmă cu mai bine de un deceniu a făcut ca hocheiul mai atragător pentru spectatori.

"Mi-a pus mai multe întrebări şi voia să ştie cât succes a avut. Nu ştiu ce are de gând să facă, dar a părut foarte interesat să afle cum am implementat-o", a spus Negre, citat de Sky Sports.

Regula ofsaid-ului, în actuala formă, datează din 1925, singura modificare majora fiind făcută în 1990, când s-a specificat clar că, în cazul în care atacantul şi fundaşul sunt pe aceeaşi linie, atacantul nu e considerat "afară din joc".

Schimbări făcute în "era Blatter"

- introducerea şi renunţarea la "Golul de Aur" - echipa care înscria prima în prelungirile partidei era declarată învingătoare.

- După 2002, Campioana Mondială nu mai are asigurat locul pentru următorul turneu final.

- Din 2004, jucătorii care îşi scot tricoul după marcarea unui gol primesc cartonaşul galben.

- Din 2007, nicio partidă internaţională nu se mai poate disputa la o altitudine mai mare de 3000 de metri, motivând că sănătatea jucătorilor este pusă în pericol.

La hockey, offside e in situatia in care pe faza de atac, jucatorii echipei ce ataca sunt in zona de atac, inaintea pucului.
URL de referinţă