RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Noutati din liga a-II-a
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Parteneriat între Universităţi



Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) a decis sprijinirea clubului de fotbal "U" Cluj, astfel încât jucătorii acestuia vor avea acces la terenurile de antrenament ale instituţiei de învăţământ şi la spaţiile de cazare ale UBB în perioada cantonamentelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.



Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de UBB, în urma discuţiilor dintre rectorul universităţii, Andrei Marga, şi conducerea clubului de fotbal "U" Cluj s-a mai convenit ca jucătorii echipei să aibă acces şi la restaurantele universităţii aflate în Parcul "Iuliu Haţieganu".



"Clubul de fotbal «Universitatea» va avea acces la terenurile de antrenament din Parcul «Iuliu Haţieganu», conform unui orar care ţine seama de nevoile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Clubul are acces la spaţii de cazare, în perioada cantonamentelor, în facilităţile UBB din acealaşi parc, cu costuri adecvate, dar şi la restaurantele universităţii amplasate în parc, contra cost", se arată în comunicat.



Potrivit sursei citate, la rândul său Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB va putea folosi facilităţile oferite de clubul de fotbal "Universitatea" pentru pregătirea studenţilor în specializarea Fotbal.

http://www.liga2.ro
[u]Haralambie Meregiu, noul preşedinte la Delta[/u]



După un sezon în care Delta Tulcea a ratat promovarea ca şi în 2007, Adunarea Generală a clubului a hotărât în luna iulie ca drepturile de participare în Liga a doua ale A.S. FC Delta Tulcea să fie cesionate unei societăţi comerciale, SC FC Delta Tulcea SA la care acţionarii majoritari sunt, ca şi la asociaţia sportivă, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean din Tulcea.


De cesionarea acestor drepturi a fost delegat să se ocupe preşedintele A.J.F. Tulcea, Haralambie Meregiu, numit încă din vara anului trecut şi preşedintele C.A. la societatea comercială sportivă fără activitate de la înfiinţare şi până acum.


„Este adevărat că drepturile de participare în Liga a II-a au fost cesionate de club către societatea comercială şi este adevărat că din data de 4 august sunt şi preşedintele C.A. şi directorul general al societăţii prin hotărârea luată de Adunarea Generală.” a declarat Meregiu care nu va renunţa la preşedinţia AJF Tulcea ci doar se va retrage din corpul observatorilor.


Surse care au vrut să îşi păstreze anonimatul spun că fostului preşedinte de club de la Delta Tulcea, Petre Marinescu, i s-a propus o functie administrativă în cadrul societăţii comerciale, însă propunerea a fost declinată pe moment de acesta care a cerut un răgaz până luni.


Aceleaşi surse mai spun că bugetul cu care ar începe campionatul Delta Tulcea este incert şi că o parte din jucători îşi caută deja alte angajamente, niciunul dintre aceştia nefiind în acest moment sub contract cu noua societate cesionară.

http://www.liga2.ro
“U” mai caută un portar şi un mijlocaş coordonator


Lotul Universităţii este definitivat în proporţie de peste 90 la sută, la echipă urmând să mai ajungă maximum doi jucători până sâmbătă.

“Studenţii” au revenit în această dimineaţă din cantonamentul austriac, iar un jucător s-a îmbarcat deja în autoturismul personal, părăsind Clujul. Este vorba despre fundaşul central Adrian Cuciula, folosit în două meciuri amicale, dar care nu a convins. La echipă vor mai veni doar doi jucători, un portar şi un jucător argentinian. Ultimul era aşteptat aseară să ajungă la Bucureşti.



Şansele ca el să vină la “U” au scăzut şi au crescut cam cu aceleaşi proporţii în ultimele patru-cinci zile. Aşteptat cel târziu în cursul serii de luni, mijlocaşul argentinian, în vârstă de 25 de ani şi legitimat la un club din prima ligă, nu a mai ajuns în Austria, pentru a fi urmărit la lucru de către Carmelo Palilla, în “amicalul” cu Khazar Lenkoran.



Totuşi, surse din cadrul clubului susţin că el trebuia să ajungă aseară, târziu, pe Aeroportul Internaţional din Otopeni. “Eu nu ştiu prea multe, ştiu doar că trebuia să vină până la jocul cu azerii. Dacă vine direct la Cluj, o să-l urmărim acolo, la antrenamente”, ne-a declarat Palilla. Cu siguranţă, lotul echipei va fi completat cu un portar român, cu experienţă, până sâmbătă, când e programat jocul de prezentare.



Şansele ca vreunul dintre actualii jucători ai echipei să plece sunt foarte mici. Bogdan Fărcaş a făcut câteva partide foarte bune în Austria şi, cel mai probabil, va fi reţinut în lot, deşi e dorit cu insistenţă de Dinamo. Singurul care s-ar putea să părăsească echipa e Laurenţiu Buş, pe adresa căruia a sosit o ofertă de la un club din Serie C italiană.



Antrenorul italian al Universităţii, Carmelo Palilla, a făcut, marţi seara, o scurtă analiză a celei mai bune partide din turneul austriac, 3-1 cu azerii de la Lenkoran, dar a tras şi concluziile întregului cantonament. Italianul a spus că, pentru el, determinarea şi dorinţa de victorie contează cel mai mult în relaţia cu jucătorii, iar în partida cu azerii fotbaliştii săi au pus accent tocmai pe acest capitol.



“Pentru mine e primordial ca fotbalistul să-şi dorească să câştige, indierent că joacă un meci amical sau unul oficial. Mi-a plăcut cum s-au comportat în meci, i-am văzut foarte montaţi, se încurajau reciproc şi povesteau tot timpul. Asta îmi place cel mai mult la un jucător, mai mult decât dacă e tehnic sau puternic. Le-am zis să uite rezultatul de azi (marţi – n.red.), dar să ţină minte reuşitele tactice”, a explicat Palilla.



Italianul a primit, din partea jucătorilor, şi sarcina de a desemna căpitanul pentru noul sezon, iar alesul este Bogdan Unguruşan, cel care a purtat banderola şi în stagiunea trecută. Al doilea căpitan va fi Szilagyi Zsolt. “Iniţial, le-am zis jucătorilor să facă ei alegerea, prin vot, dar au venit la mine şi mi-au spus să decid eu. Asta înseamnă că mă acceptă, că mă respectă, e o mare reuşită pentru mine”, s-a destăinuit tehnicianul italian.



Palilla a plecat în Italia în cursul dimineţii de ieri, urmând ca mâine- seară să revină la Cluj, împreună cu familia. “Studenţii” nu se vor antrena până la meciul de prezentare, programat sâmbătă, de la ora 17. Italianul va împărţi lotul în două echipe care vor disputa un ultim test, pe parcursul a 90 de minute, înaintea începerii campionatului.



“Nu plec nici dacă mă ofertează Juventus”



Carmelo Palilla susţine că s-a ataşat de Universitatea şi de proiectul pe care i l-a prezentat finanţatorul Florian Walter şi a declarat că nu va părăsi Clujul, cel puţin în următorii trei ani, nici dacă ar primi o ofertă de la Juventus Torino.



“Nu sunt genul de om care să plece la prima propunere. Am găsit aici un proiect extrem de interesant, singurul care mi-a atras atenţia în ultimii ani, plus un grup de care m-am ataşat. Nu plec nici dacă mă ofertează Juventus”, a promis Palilla. Acesta i-a cinstit pe jucători cu o bere, după amicalul cu Lenkoran, şi a ţinut un scurt discurs în sala de conferinţe a hotelului “Edelweiss”, unde a fost cantonată echipa în ultimele două săptămâni.

http://www.ziuadecj.ro
[u][b]“U” CLUJ. Antonio Palilla: “Am o echipă de bărbaţi adevăraţi”
[/U][/B]

Antrenorul “studenţilor”, Antonio Carmelo Palilla s-a declarat foarte mulţumit de felul cum s-au comportat fotbaliştii lui “U” Cluj în stagiul de pregătire din Austria
Două victorii, 5-1 cu Rodengo Saiano (Italia, serie C) şi 3-1 cu Khazar Lenkaran (prima ligă din Azerbaidjan) şi două înfrîngeri la limită, 1-2 cu Al Hilal din Arabia Saudită şi 2-3 cu Enosis Neon Paralimni (Cipru, Liga I) este bilanţul noii formaţii a Universităţii Cluj în cele patru amicale desfăşurate în stagiul de pregătire din Austria. Un bilanţ bun pentru o echipă închegată abia în cantonamentul de la Hochfilzen (n.red - o echipă cu doar 11 jucători din lotul vechi şi cu 15 jucători nou-veniţi), care încep să formeze un grup unit şi să arate ca o echipă adevărată. Lucru subliniat şi de antrenorul Antonio Palilla la finalul amicalului cu azerii de la Khazar Lenkaran.
“Nu pot decît să mă felicit că am ales să vin la “U” Cluj. Fără a spune lucruri mari, vreau să spun că sînt mîndru de jucătorii mei. Sînt oameni de calitate şi au o mare ambiţie să ajungă fotbalişti mari. Am exact grupul de fotbalişti pe care mi-l doream. Un grup unit, de bărbaţi adevăraţi şi de oameni care au demonstrat că ştiu să lupte. Am rămas surprins de felul cum au muncit aceşti băieţi. În ultimul meci (n.red-cel cu Lenkaran) am crescut foarte mult în joc comparativ cu celelalte. Dacă cu Al Hilal şi cu ciprioţii de la Enosis am fost mulţumit de ambiţia şi determinarea cu care a luptat echipa, jocul cu echipa din Azerbaidjan, mai ales cel din repriza a doua, pot spune că m-a mulţumit. E aproape de nivelul la care doresc eu să ajung. Faţă de acum o lună ideile sînt mai clare şi mai bine receptate şi am crescut ca nivel de joc. Mai sînt detalii de pus la punct, sper ca pînă la începerea campionatului totul să fie în regulă. Însă repet, sînt mulţumit, mai ales de mentalitatea la care au ajuns jucătorii. Restul, schemele tactice, sistemul de joc, sînt probleme care se pot rezolva pe parcurs” a spus Palilla, concluzionînd că, în mare lotul, este alcătuit. “În cazul în care mai vine cineva la echipă, va fi foarte greu pentru acel jucător să ia locul unuia dintre aceşti băieţi. Trebuie să fie mult, ca nivel de joc şi pregătire, peste ce avem noi acum în lot, ca să-l acceptăm. E clar însă că dacă putem convinge un jucător ca Platini să vină la noi, sigur nu o să-l refuz”. Referitor de fotbalul jucat la nivelul ligii secunde din România, Palilla a fost sincer: “Nu ştiu prea multe. Am urmărit cîteva jocuri pe DVD-uri, dar e altceva cînd te confrunţi cu aceea echipă pe teren. Însă ştiind cum am pregătit echipa în această perioadă, adversarii noştri vor avea parte de meciul vieţii lor. Pentru că le vom pune foarte multe probleme. O să vedeţi şi echipele de Liga I, cînd o să ajungem acolo, vor avea probleme în jocurile cu noi”.
Întrebat dacă va accepta oferta unei unei echipe de prim rang din fotbalul românesc, Palilla a fost tranşant. «Dacă nu voi fi dat afară, nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Nu voi accepta nici dacă oferta vine de la Juventus. Am fost atras la «U» Cluj de proiectul de a construi o echipă care în scurt timp să promoveze în prima ligă şi apoi să se bată la cupele europene. Vreau să duc la bun sfîrşit ceea ce am început aici. Pentru mine, cuvîntul dat este foarte important» a conchis Palilla.
Victorioşi cu azerii de la Lenkharan
«Studenţii» au încheiat cu o victorie stagiul de patru jocuri amicale din Austria, reuşind să învingă cu 3-1 pe Khazar Lenkaran, echipă de primă ligă din Azerbaidjan la care joacă şi Ivan Pecha, fostul jucător de la Ceahlăul. La fel ca în amicalele cu Al Hilal şi Enosis din Cipru, fotbaliştii Universităţii au avut puterea să revină după ce au fost conduşi (scorul a fost deschis de Sousa chiar în startul primei reprize, speculînd o ezitare a lui Teuşan), golurile reuşite de Gabriel Machado din ’52 (brazilianul e la primul gol marcat pentru «U») de Iacob în ’65 şi Borza în ’70 (şut senzaţional de la 30 de metri, direct la vinclu) consfinţind o victorie meritată a clujenilor în jocul disputat la Hochfilzen. În altă ordine de idei, «universitarii» ajung azi la Cluj şi după o binemeritată zi liberă vor susţine, sîmbătă de la ora 15.00, un antrenament uşor pe «Clujana» (va fi primul antrenament al lui Palilla la Cluj de la instalarea sa pe banca lui «U»), iar de la ora 17.00, tot pe arena «Clujana», va avea loc prezentarea noului lot de 26 de jucători, iar de la ora 18.00 va avea loc meciul de prezentare «de casă» între «probabili» şi «posibili».
Dan BODEA

http://www.ziarulfaclia.ro


Palilla, mulţumit de experienţa austriacă

* Universitatea se întoarce astăzi la Cluj după ultimul cantonament

Cantonamentul din Austria pare a fi o reuşită pentru „U”, mai ales dacă ne luăm după declaraţiile antrenorului care s-a arătat mulţumit de lot şi de randamentul dat de jucători. „Studenţii” au terminat stagiul de pregătire cu două victorii şi două înfrîngeri, iar conducerea este şi ea mulţumită de evoluţia echipei. De cealaltă parte, jucătorii puşi pe lista de transferuri se antrenează pe unde pot pentru că nu şi-au găsit echipe, iar la „U” nu sînt doriţi. Cantonamentul din Hochfilzen, Austria, a fost o bună oportunitate pentru jucători să formeze legăturile de joc, mai ales pentru cei mai noi dintre ei care s-au alăturat lotului Universităţii chiar în timpul cantonamentului. Italianul Carmelo Palilla a avut ocazia de a vedea la lucru tot lotul de jucători şi posibilitatea de a contura aproximativ 11-le de start cu care va începe campionatul. Antrenorul „şepcilor roşii” nu s-a arătat deranjat de cele două înfrîngeri cu arabii de la Al-Hilal şi cu echipa Enosis Neon Paralimni din Cipru pentru că, după spusele lui, jucătorii au arătat forţă mentală şi dorinţă de a juca fotbal şi de a înscrie. În partida cu ciprioţii, clujenii au fost conduşi cu scorul de 3-0 la pauză, dar după revenirea de la cabine au reuşit să puncteze de două ori şi au dominat finalul jocului, lucru care l-a mulţumit pe deplin pe italian.

Puşi pe liber, fără echipe

După ce au fost anunţaţi de noua conducere că nu mai este nevoie de servicile lor, Băd, Dolha, Şuteu, Suller şi Văscan nu şi-au găsit încă echipe, cu aproape o săptămînă înainte de debutul sezonului în liga secundă. „Preţul meu, stabilit de club, este 150.000 de euro. Este mult prea mare pentru ca o echipă de liga secundă să mă cumpere. Deocamdată nu m-am înţeles cu nici o echipă şi, deşi au fost cîteva interesate de mine, chiar şi din prima ligă, preţul mare le-a speriat. Eu mai am un an de contract cu «U», dar nu am primit nici un semn de la conducere. Acum nici nu mai aştept, singurul lucru pe care mi-l doresc este să plec”, a declarat Bogdan Dolha. Nici Ionuţ Şuteu nu şi-a găsit echipă şi se pregăteşte momentan cu Lotus Felix. „Am foaie de la U că mă pot antrena cu orice echipă. Aştept o decizie din partea clubului, zilele acestea”, a declarat Şuteu. Dan Văscan a fost aproape de un împrumut la FC Silvania Şimleu, dar clubul sălăjean a solicitat ca salariul jucătorului să fie plătit în proporţie de 50% şi de „U”, lucru cu care conducătorii Universităţii nu au fost de acord.â

„U” își prezintă lotul sîmbătă pe „Clujana”

Universitatea Cluj soseşte astăzi la Cluj, iar jucătorii sînt liberi pînă sîmbătă cînd echipa va fi prezentată la un meci pe arena Clujana, de la ora 18.00. Nu vor fi invitate alte formaţii, jucătorii Universităţii vor participa la o partidă demonstrativă, iar intrarea la meci va fi liberă.

http://www.ftr.ro
urmatoarea stire ar trebui mai degraba pusa la sectiunea de bancuri Smile :

Tricolorul Breaza il vrea pe Vincenzo Montella

Ceea ce se anunţa cu surle şi trâmbiţe în presa centrală ca fiind transferul anului în România se dovedeşte pe zi ce trece a fi doar un balon de săpun. Ultima dovadă o reprezintă declaraţiile oficialilor brezeni la un post TV local.


„Dacă va veni Montella la Breaza trebuie să accepte condiţiile financiare de la echipa noastră. În niciun caz nu va avea un salariu mai mare decât al lui Vasilescu, de exemplu.”, a declarat într-o emisiune televizată Constantin Anghelache, finanţatorul Tricolorului Breaza.
FCM Targoviste a ramas in liga 2.
Bogdan Arges Vintila se retrage oficial si ramane antrenor secund la Concordia Chiajna; Titular pe postul de portar va ramane Florin Nita, care returul sezonului trecut a aparat in toate meciurile. Bafta Florine!Tongue
SCHIMBĂRI LA U CLUJ

Plecări: Cordoş (Frosinone), Crişan, Marincău, Şerban, Bundea, Feneşan, Suciu, Matiş, Sanda, Budean (contracte reziliate), Băd, Dolha Şuller (lista de transferuri) Văscan (Şimleul Silvaniei)

Veniri: Huţan, Iacob (Liberty Salonta), Teuşan, Ad. Popa, Cojocnean (FC Timişoara), Buşca, Bucşă, Voican, Niţu (Dinamo II), Baiano (FC Bihor), R. Stan (Internaţional Curtea de Argeş), Lemnaru (UTA), R. Danciu (Dacia Orăştie), Negură (Progresul), Gabriel Machado (liber de contract)

wwww.liga2.ro
O vrem pe U in primul esalon!
URL de referinţă