RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: S.S. Lazio Roma
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
SS LAZIO a fost fondată la 9 ianuarie 1900 în capitala Italiei, Roma. Culorile echipei sunt alb-bleu, iar simbolul echipei este Vulturul. Clubul roman este cel mai vechi din capitala "cizmei" şi unul dintre cele mai vechi cluburi din Italia. A participat incă din primul sezon în Serie A, iar de-a lungul istoriei nu a retrogradat niciodată sub Serie B.

Stadionul Stadio Olimpico se află în proprietatea municipalitaţii din Roma şi are 81.903 de locuri.

Actualul antrenor al echipei este Davide Ballardini.

În palmares trecem

De două ori campioana Italiei 1973-74, 1999-00

Două Supercupe ale Italiei 1998, 2000

O Cupă a Cupelor 1998-99

5 Cupe ale Italiei 1958, 1997–98, 1999–00, 2003–04, 2008–09

1 Supercupă a Europei 1999
Singurul român care a evoluat până acum la Lazio este fostul dinamovisti, Ştefan Radu.
Lazio in Serie B!
Mihajlovic l-ar putea înlocui pe Ballardini pe banca tehnică a lui Lazio

Preşedintele clubului Lazio Roma, Claudio Lolito, este nemulţumit de evoluţia echipei, care duminică a remizat cu Bologna, scor 0-0, iar antrenorul Davide Ballardini ar putea fi înlocuit de Sinişa Mihajlovic, potrivit Corriere dello Sport.

Actualul tehnician al lui Lazio are şanse să rămână în funcţie dacă echipa învinge în următoarele două meciuri, miercuri cu Salzburg, în Liga Europa, iar duminică în derby-ul cu AS Roma, din Serie A.

Mai mulţi suporteri ai lui Lazio au cerut demisia lui Ballardini, iar preşedintele Lotito a plecat nervos de la meciul din etapa trecută. Formaţia italiană nu a mai câştigat niciun meci de trei luni, iar sursa citată precizează că Lotito nu îşi doreşte să schimbe antrenorul, dar este nevoit în cazul în care rezultatele slabe vor continua.

Sinişa Mihajlovic a fost antrenor secund la Inter între 2006 şi 2008, apoi a pregătit-o pe Bologna până în luna aprilie a acestui an.

Lazio ocupă locul 15 în Serie A, cu 13 puncte după 14 etape disputate. Echipa din Roma ocupă locul 3 în Grupa G a Ligii Europa, cu 6 puncte, la fel ca Villarreal.
Mii de fani ai lui Lazio au protestat împotriva preşedintelui Claudio Lotito

Aproximativ 5.000 de suporteri ai formaţiei Lazio Roma, la care activează şi Ştefan Radu, s-au adunat în faţa stadionului Olimpico pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă situaţia în care se află echipa favorită şi i-au cerut preşedintelui Claudio Lotito să plece de la club, informează La Stampa.

Suţinătorii grupării romane au afişat mai multe bannere pe care se puteau citi mesaje precum "Eliberează Lazio", "Lotito, pleacă", "Vrem un preşedinte adevărat". De asemenea, fanii laziali au protestat şi împotriva antrenorului Davide Ballardini, căruia i-au cerut să demisioneze.

După 15 etape disputate în Serie A, deţinătoarea Cupei şi a Supercupei Italiei se află pe locul 16 în clasament, la un singur punct de zona retrogradării. Lazio, care nu a mai câştigat în campionat din luna august, a pierdut în runda precedentă derby-ul cu AS Roma. Mai mult, gruparea din capitala Italiei a fost eliminată şi din Liga Europa.
Pandev şi-a reziliat contractul cu Lazio Roma

Atacantul macedonean Goran Pandev a devenit liber de contract după ce o comisie a Ligii Italiene de Fotbal a decis că acesta îşi poate rezilia înţelegerea cu formaţia italiană, a anunţat avocatul fotbalistului, informează ediţia online a Gazzetta dello Sport.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani nu a mai evoluat pentru gruparea din Serie A în acest sezon, după ce a cerut să se transfere de la club, sancţiunea fiind impusă de preşedintele Claudio Lotito.

"Comisia Ligii a decis în favoarea lui Pandev, aşa că Goran nu mai are nicio legătură contractuală cu Lazio. Motivaţia are opt pagini, el se simte foarte bine şi cred că va lua o vacanţă, apoi va căuta o altă formaţie unde să joace. Este un precedent important", a spus avocatul fotbalistului, Mattia Grassani.

Presa din Italia scrie că de Goran Pandev, care din 2004 a evoluat la Lazio, sunt interesate echipele Inter Milano, AC Milan şi Juventus. Atacantul mai avea contract cu Lazio până în vara anului viitor, iar în ultimele cinci luni s-a antrenat singur.

Echipa din Roma va achita şi daune în valoare de 160.000 de euro.
URL de referinţă