RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Adrian Mutu (nr. 10 - ACF Fiorentina)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Discuţii şi informaţii despre decarul naţionalei României, decar şi la echipa violă...
Adrian Mutu a semnat din nou un contract cu firma de impresariat a lui Victor Becali

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a semnat din nou un contract cu firma de impresariat condusă de Victor Becali, după ce a renunţat la colaborarea cu aceasta în urma scandalului de dopaj, în care a fost implicat la Chelsea Londra, în 2004.

"În 5 minute ne-am pus de acord, iar pasul spre acest gest l-am făcut atât eu, cât şi el. Împreună am avut mai multe realizări, mai multe lucruri frumoase şi de ce să nu mai încercăm o dată să facem treabă împreună? Trece şi el printr-o perioadă grea şi vom vedea cum vom reuşi să îl ajutăm. Trebie să analizăm situaţia, să vedem ce se poate face, dar nu mi-am luat nicio obligaţie făţă de el, pentru că nu sunt nici TAS, nici FIFA. Acum nu mai are rost să dezgropăm morţii, trebuie să mergem înainte. Nu mă gândeam că mă mai împac cu el, dar asta e viaţa. Toate socotelile pe care le-am avut cu el au fost încheiate", a spus Victor Becali, la GSP TV.

Adrian Mutu a fost sub contract cu firma condusă de fraţii Victor şi Ioan Becali, dar a rupt înţelegere în urma scandalului de dopaj în care a fost implicat pe când era la clubul Chelsea Londra, în 2004, şi din cauza căruia este acum obligat să plătească englezilor peste 17 milioane de euro. În acea perioadă, Mutu a semnat cu firma condusă de Alessandro Moggi, GEA World, care l-a dus la Juventus şi la Fiorentina.
"N-aveam bani să plătesc amenda nici dacă nu cheltuiam nimic din tot ce am câştigat ca fotbalist!"

Adrian Mutu recunoaşte că nu dispune de resursele necesare pentru a plăti echipei Chelsea amenda primită de la FIFA şi spune că va încerca să cadă la învoială cu şefii echipei londoneze. "Briliantul" spune că până în momentul de faţă nu a reuşit să strângă din fotbal nici pe departe suma cerută de clubul lui Abramovic.

"Voi face o propunere celor de la Chelsea şi voi încerca să discut cu Abramovic, chiar dacă la el se ajunge greu. Nu am bani să plătesc amenda. Nu-i aveam nici dacă nu cheltuiam nimic din ce am câştigat ca fotbalist de-alungul carierei", a spus Mutu la Antena 1.
Mutu a fost inclus pe lista celor mai neinspirate transferuri din Premier League

Transferul lui Adrian Mutu la Chelsea Londra a fost inclus într-un nou clasament al celor mai neinspirate achiziţii din istoria Premier League, notează ediţia online de vineri a The Guardian.

"Adrian Mutu nu a fost o achiziţie rea şi până la urmă se va dovedi profitabil în cazul în care Chelsea va reuşi să facă rost de la el de cele 14 milioane de lire sterline drept compensaţie, dar a rezilia contractul unui jucător pentru consum de cocaină nu a fost chiar cea mai bună decizie pentru imaginea 'noii Chelsea'", comentează cotidianul.

Fotbalistul român a evoluat la formaţia londoneză în sezonul 2003-2004, dar clubul i-a reziliat contractul, apoi l-a dat în judecată şi i-a cerut compensaţii materiale.

În clasamentul celor 20 de transferuri au mai fost incluşi jucători precum Andrei Şevcenko, Robbie Keane, Jean-Alain Boumsong, Andrea Silenzi sau Juan Sebastian Veron.
"Kenyon e de oţel,dar sperăm să găsim înţelegere în cazul Mutu!"

Adrian Mutu şi-a reluat colaborarea cu foştii săi impresari, Victor şi Giovani Becali, după aproximativ cinci ani. Multe voci spun însă că această împacare s-a făcut doar în speranţa că cei doi agenţi FIFA ar putea să-l scape de uriaşa amendă dată de Chelsea. Victor Becali spune că va încerca să-l ajute pe Mutu, dar se fereşte să spună că dezodământul va fi fericit pe Mutu, mai ales că va trebui să negocieze cu Peter Kenyon. Directorul executiv al londonezilor este binecunoscut pentru ardoarea cu care îşi apără clubul

"Mutu mi se pare schimbat în bine faţă de anii trecuţi. Vom încerca să facem tot posibilul să îi rezolvăm problema lui Adrian, dar nu promitem nimic. O să luăm legătura cu Peter Kenyon, e greu de crezut că vom avea acces la Abramovici. Acesta e un om de oţel, e un conducător foarte bun, care a urmărit interesul clubului pe care îl reprezintă, însă sper să găsim înţelegere. Chelsea a spus că nu doreşte suspendarea lui Mutu, dar că Adrian trebuie să plătească", a spus impresarul la Sport.ro
Mutu: "Nu m-am impacat din interes cu fratii Becali!"

Adi Mutu a povestit pentru Sport.ro si http://www.sport.ro cum a reusit sa se impace cu fratii Becali, cosmarul trait la aflarea vestii ca are de platit 17 milioane de euro catre Chelsea si planurile sale de viitor.

"Am fost suparat si dezamagit, dar acum sunt mai bine. Faptul ca mi se permite sa joc fotbal, faptul ca TAS si Chelsea imi permit sa pot face asta in continuare. Chelsea a anuntat ca nu va cere suspendarea mea si ca ramane la latitudinea FIFA Am crezut si am vrut intotdeauna sa continuu sa joc fotbal! Au fost numai bazaconii aparute in presa. Din pacate nu pot juca cu Franta. Pentru asta imi pare foarte rau. Extrem de rau… Imi doream enorm sa joc acest meci. Duminica voi pleca pentru ca am niste teste de facut. Trebuie sa aflu cat de grava este accidentarea. Sper sa stau mai putin de trei saptamani cat e verdictul initial. Vreau sa se stie din start un lucru! Nu m-am impacat cu Giovani si cu Victor din interes, ci din inima. Ce interes sa fie la mijloc? Eu nu vreau sa ma transfer, ei si-au luat inca o povara cu mine angajandu-se sa ma ajute in problema cu Chelsea. In tot acesti ani am mai vorbit, iar aceasta impacare a venit foarte natural pentru ca au fost multe lucruri care ne-au legat. Apoi, eu oricum nu mai am impresar de un an si jumatate. Raman la Fiorentina. Ma simt foarte bine acolo si nu am motive sa plec. 5-6 ani voi mai juca fotbal. Sigur, nu toti la nivelul la care sunt acum. Cu siguranta ma voi retrage de la Dinamo! Acolo am crescut. Am multi prieten acolo. Vreau sa ma intorc acolo pe final... Nu am vazut meciul cu Liberec, dar am ramas uimit cum, intr-o saptamana, s-a intors totul! M-am bucurat pentru Dinamo si pentru Cristi Borcea. Stiu cat patimeste pentru acest club. Merita asta! A gresit Borcea cand l-a criticat pe selectioner! I-am si spus ca a gresit. I-am dat telefon si i-am spus, iar el a recunoscut ca a gresit. Razvan Lucescu este cel care decide in privinta selectiei. Oricum, chiar daca nu era de acord, Cristi nu trebuia sa-si spuna parerea atat de agresiv. Adrian Cristea este un jucator de mare valoare. Presa exagereaza. Este tanar, nu are obligatii. Apoi, dupa ce mereu a aparut ceva urat despre el in presa sa stiti ca sufera foarte mult. Nu o arata, dar sufera." a declarat Mutu pentru Sport.ro si http://www.sport.ro.
Impresarul Antonio Caliendo: "Amenda pentru Mutu e justă, dar foarte mare"

Impresarul italian Antonio Caliendo, unul dintre celebri agenţi de jucători din Serie A, a declarat, într-un interviu acordat tuttomercatoweb.com, că în opinia sa despăgubirea de 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu trebuie să o plătească clubului Chelsea este una "justă".

"Cred că vechii săi impresari vor încerca să facă ceva, la nivel politic, pentru a putea rezolva situaţia. Amenda primită de Mutu cred că este justă, dar una foarte mare. Este un exemplu ce trebuia dat în fotbal, mai ales că sportivii trebuie să fie adevărate modele pentru acei copii care îi consideră eroi. Este nevoie de un semnal puternic pentru cei care sunt predispuşi la greşeli", consideră agentul italian.

Atacantul echipei Fiorentina a semnat, săptămâna trecută, un contract cu agenţia de impresariat sportiv a lui Victor Becali, cu care a mai colaborat până în 2004, când a fost concediat de Chelsea Londra.

Caliendo a adăugat că în opinia sa această problemă nu a afectat relaţia internaţionalului român cu oficialii clubului AC Fiorentina şi speră ca în cele din urmă Mutu să ajungă la o înţelegere cu clubul Chelsea: "Nu cred că Mutu va pleca în iarnă, consider că dacă Fiorentina dorea să scape de el o făcea până acum, iar dacă jucătorul voia să plece ar fi făcut-o deja. Cred că nu există niciun fel de problemă între club şi jucător. Sper să existe un acord cu Chelsea şi cu Abramovici, pe care nu cred că-l interesează banii, ci doar să demonstreze că jucătorul a greşit. Nu ştiu dacă acum trebuie să apeleze la personaje noi ce să acţioneze ca mediatori pentru a rezolva problemele, dar cu siguranţă o amendă de 17 milioane de euro echivalează cu a-i spune jucătorului să predea tot ceea ce a câştigat până în prezent".

În altă ordine de idei, cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de violanews.com, notează că avocaţii lui Adrian Mutu, care se ocupă de problema jucătorului român cu Chelsea, vor finaliza "în următoarele ore" recursul către Tribunalul Federal Elveţian la decizia TAS din 31 iulie. "În timp ce astăzi (n.r. - luni) Adrian va fi supus unei vizite medicale pentru a evalua gravitatea leziunii musculare, iată că în următoarele ore va prinde formă şi apelul la decizia TAS: avocaţii jucătorului român îl vor prezenta până la 15 septembrie la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a susţine prezenţa de vicii de procedură în hotărârea iniţială", notează cotidianul italian.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Adrian Mutu, obligat să lipsească 10 zile de pe gazon în urma leziunii suferite

Internaţionalul român Adrian Mutu a revenit, luni, la Florenţa, pentru a afectua un control medical, iar în urma consultului i s-a descoperit o leziune de gradul I la muşchiul croitor, care îl va ţine departe de gazon aproximativ 10 zile, informează site-ul oficial al Fiorentinei

Adrian Mutu a fost convocat la naţionala României pentru meciurile cu Franţa şi Austria, dar, tocmai din cauza problemelor musculare pe care le-a acuzat, atacantul a fost înlocuit în lotul primei reprezentative cu Gigel Bucur.

Mutu a cerut permisiunea celor de la Fiorentina să meargă cu naţionala în Franţa, pentru a asista la jocul de pe Stade de France, scor 1-1, iar luni a revenit în Italia.

Medicii i-au efectuat un control amănunţit în care s-a descoperit că problemele sale musculare erau date de o afecţiune la muşchiul croitor.
Pacat ca nu poate sa joace.
Victor Becali: "Mutu ar putea pleca în iarnă de la Fiorentina"

Victor Becali, noul agent al lui Adrian Mutu a explicat în presa din Italia cum are de gînd să-l scape pe "Briliant" de amenda de 17 milioane de euro pe care trebuie să o plătească clubului Chelsea, ca urmare a scandalului drogurilor.

"Mutu nu trebuie să dea înapoi decît banii pe care i-a cîştigat la Chelsea, restul trebuie să îi plătească Juventus, Livorno şi familia Moggi. Nu mi-e frică de nimeni şi voi încerca să îl ajut pe acest băiat. Adrian e disperat. Îi vom pune pe cei de la Juventus şi pe ceilalţi responsabili în mare încurcătură. Ne bazăm pe cei mai buni avocaţi internaţionali", a spus Victor Becali pentru Corriere dello Sport.

"Dacă se găseşte o echipă care să îndeplinească cererile celor de la Fiorentina şi îi va oferi un contract bun lui Adrian, el ar putea pleca. Chiar şi în ianuarie. Dar el se simte bine la Fiorentina", a adăugat agentul jucătorului român.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
URL de referinţă