RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Paul Codrea (nr. 10 - AC Siena)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Discuţii şi informaţii despre închizătorul de fier al italienilor de la Siena...
Este al 4-lea an la Siena si este unul din jucatorii de baza ai acestei echipe.Totusi... Siena se cam lupta in fiecare an sa ramana in serie A.
Giampaolo: "Eliminarea lui Codrea mi s-a parut cam exagerata"

Tehnicianul echipei Siena, Marco Giampaolo, a declarat, la finalul meciului pierdut cu AS Roma (1-2), ca eliminarea mijlocasului roman Paul Codrea, care a primit un al doilea cartonas galben, in minutul 78, in urma unui fault asupra lui Totti, a fost o masura excesiva, informeaza tuttomercatoweb.com

Potrivit tehnicianului, jucatorul roman a primit cartonasul rosu doar dupa ce arbitrul Antonio Damato a fost fortat sa faca acest lucru de protestele fotbalistilor echipei romane. "Un arbitru trebuie lasat sa-si faca meseria, nu poate sa fie batut la cap timp de 90 de minute. Eliminare lui Codrea ne-a penalizat, iar mie mi s-a parut putin cam excesiva. Jucatorul meu s-a trezit eliminat dupa un simplu fault de joc, in timp ce jucatori care l-au insultat pe arbitru pe tot parcursul meciului nu au fost eliminati. Vorbesc de Totti si De Rossi. Jucatorii mari sunt tratati in mod diferit, iar acest lucru nu este just. Totti ar fi trebuit sa fie tratat in aceealsi fel ca si Codrea", a precizat tehnicianul echipei din Siena pentru Sky Sport.

Giampaolo a explicat ca intrarea internationalului roman la capitanul echipei romane, pentru care a primit cel de al doilea cartonas galben, a fost doar un simplu fault de joc: "Paul este un jucator inteligent si din acest motiv a intrat cu multa precautie la Totti si a facut un fault ce nu a fost deloc violent. Nu merita al doilea catonas galben".

Coechipierul lui Codrea de la Siena, Cristiano Del Grosso, a explicat ca mijlocasul roman a primit cartonasul rosu la meciul de duminca doar dupa ce De Rossi a insistat pe langa centralul Damato. "De Rossi l-a urmarit pe arbitru dupa fault si i-a cerut sa-i dea cartonasul galben pentru acea intrare si i-a reamintit ca Paul mai fusese avertizat. Doar dupa acel episod centralul l-a avertizat si apoi l-a eliminat pe jucator", a dezvaluit Del Grosso, in presa italiana.

Agentia Datasport i-a acordat mijlocasului roman nota 5 pentru prestatia sa, precizand ca a avut "intrari la limita" pe tot parcursul jocului: "Desi era deja avertizat, Codrea a continuat sa faca faulturi cu interventii la limita si in final a trebuit sa plateasca".

Cotidinaul italian Blitz, care i-a acordat jucatorului roman nota 4, a precizat ca eliminare lui Codrea a fost una meritata din cauza faulturilor repetate din acest joc: "Codrea a facut o partida dezastruoasa. A facut prea multe faulturi din spate impotriva atacantilor echipei AS Roma si a meritat eliminarea".

CalcioToscano.it noteaza ca Paul Codrea poate fi considerat responsabil pentru acest esec al Sienei. "Pe Codrea cade responsabilitatea ca a fost eliminat in finalul meciului, fapt ce a dus mai apoi la succesul echipei romane", precizeaza site-ul italian.

Codrea a fost eliminat in minutul 78 al meciului pe care formatia sa Siena l-a pierdut, duminica, pe teren propriu, in fata echipei AS Roma, scor 1-2, in etapa a treia a campionatului Italiei. Codrea a fost eliminat pentru cumul de cartonase, el fiind sanctionat si in minutul 52. In minutul 78, Codrea a primit din nou cartonasul galben, dupa un fault asupra lui Francesco Totti, capitanul formatiei AS Roma.
Codrea laudat de presa italiana

Internationalul roman Paul Codrea, care a fost integralist in meciul pierdut, duminica, de Siena, scor 1-2, in deplasare, cu Napoli, s-a achitat destul de bine de sarcinile pe care i le-a fixat tehnicianul Marco Giampaolo, in ciuda acestui insucces al echipei sale, informeaza presa din Italia.

"Codrea a gestionat bine lucrurile in cercul de la centrul terenului si in fata proprierei aparari", a precizat site-ul calciotoscano.it.

Sursa citata i-a acordat mijlocasului roman nota 6, aceeasi pe care au primit-o si coechipierii sai Curci, Rosi, Terzi, Brandao, Del Grosso si Vergassola.

Site-ul calciomercato.it, care a notat cu 5,5 prestatia lui Codrea in jocul de duminica, a punctat ca jucatorul roman a fost mai precis in repriza secunda: "Codrea a fost destul de nesigur in prima repriza, dar s-a descurcat un pic mai bine in partea secunda".

Aceeasi nota a primit Paul Codrea si din partea cotidianului La Repubblica, ca si coechipierii sai Brandao si Fini.

Site-ul napolimagazine.com.cn l-a notat pe Codrea cu 6, despre care a mentionata ca "a fost precis la recuperare", in timp ce napolisport.net i-a acordat nota 5.

Formatia Napoli a castigat, duminica, pe teren propriu, in fata echipei AC Siena, scor 2-1, intr-un joc contand pentru runda a VI-a a campionatului Italiei. La Siena, mijlocasul Paul Codrea a fost integralist, fiind avertizat cu un cartonas galben, in minutul 52.
Parma - Siena 1-0 (Bojinov 6). Paul Codrea a fost titular la gazde, fiind înlocuit în minutul 62.
Siena-Juventus 0-1 (Amauri 72). Paul Codrea a fost integralist la gazde şi a primit un cartonaş galben în minutul 71. El a fost înlocuit în minutul 83.
Siena-Lazio 1-1 (Maccarone 32 / Mauri 8). La gazde, Paul Codrea a jucat titular şi a fost înlocuit în minutul 92, in timp ce, la oaspeţi, Ştefan Radu a fost integralist.
Paul Codrea a fost titular la Siena în eşecul din deplasare cu Genoa, 4-2. Mijlocaşul român a evoluat până în minutul 72, când a fost înlocuit cu Paolucci. Crespo (min. 2, 28), Palladino (min. 35) şi Floccari (min. 90) au punctat pentru gazde, în timp ce reuşitele Sienei au fost semnate de Paolucci (min. 80) şi Maccarone (min. 82).
Paul Codrea a jucat pana in minutul 72 al partidei Genoa - Siena, scor 4-2.

Sportevai i-a acordat nota 6 lui Codrea. Coechipierii sai au primit note intre 5 si 7, iar inlocuitorul romanului, Paolucci, a primit 6,5.

Datasport a apreciat evolutiile jucatorilor formatiei Siena in intervalul 5 - 6,5, iar Codrea a primit nota 5.5.

Mijlocasul a primit aceeasi nota si de la calciomercato (interval 5-7 la Siena)."A incercat sa dea substanta si geometrie la mijlocul terenului, dar fara a reusi", noteaza site-ul amintit.
Bari-Siena 2-1 (Masiello 78, Greco 90 / Vergassola 3). Paul Codrea a fost rezervă la Siena.
Pagini: 1 2
URL de referinţă