RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Dorin Goian (nr. 3 - US Palermo)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Discuţii şi informaţii despre gigantul fundaş din Suceava, afirmat la Steaua, şi ajuns din nou sub comanda lui Zenga...

AndreiDumitrescu

a comis-o la primul meci in tricoul roz
Sper sa nu pateasca si el ca Dica, pana acum a fost numai rezerva.
Goian şi Melinte au fost rezerve în meciul Palermo-Bari, scor 1-1

Fotbaliştii români Dorin Goian şi Cristian Melinte au rămas pe banca de rezerve în meciul pe care Palermo l-a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Bari, în etapa a 3-a din Serie A, informează ediţia online a Gazzetta dello Sport.

Bari a deschis scorul prin Allegretti, în minutul 2, iar formaţia pregătită de Walter Zenga a câştigat un punct prin golul reuşit de Budan, în minutul 90+1.

Clasament: 1. Juventus 9p, 2. Sampdoria 9p, 3. Inter 7p, 4. Fiorentina 7p, 5. Genoa 6p, 6. Lazio 6p, 7. Udinese 4p, 8. Palermo 4p,...12. AC Siena 3p,...15. AS Roma 3p,...20. Catania 0p.

Duminică seară va avea loc partida Genoa-Napoli.
"A fost cel mai slab de la Palermo"

Fundaşul Dorin Goian a fost criticat de presa italiană după debutul său la echipa US Palermo, în partida de miercuri, de pe teren propriu, scor 3-3, cu formaţia AS Roma, din etapa a V-a din Serie A.

Site-urile calciomercato.it, blitzquotidiano.it şi sportmediaset.it l-au notat cu 4,5 pe internaţionalul român. "A fost nervos, a luat un cartonaş galben în debutul meciului şi apoi a riscat să fie eliminat. A fost cel mai slab din apărarea sicilienilor", a scris calciomercato.it.

"Goian a fost total nepregătit pentru acest meci, din toate puncte de vedere. Putea fi eliminat", a notat blitzquotidiano.it.

"Dorin Goian provine din şcoala românească de fotbal atât de dragă lui Walter Zenga, dar a picat primul său examen important. A fost un simplu jalon în calea slalomiştilor Totti şi Taddei. A jucat cea mai mare parte a meciului datorită arbitrului Gianluca Rocchi, care l-a iertat de un al doilea cartonaş galben", a scris sportmediaset.it.

Site-ul mediagol.it i-a acordat nota 5 lui Goian. "Debutul său la Palermo a început cu un cartonaş galben. Apoi a riscat în două rânduri să-l primească pe cel roşu şi a avut câte intervenţii cel puţin curioase. A făcut un joc slab, dar are ca scuză faptul că se află la primul meci în Italia", a scris sursa citată.

Agenţia Datasport şi site-ul goal.com l-au notat cu 5,5 pe fundaşul român. "Decis şi furios, Goian a părut hilar atunci când atacanţii Romei au accelerat ritmul de joc", a scris Datasport.

"Dintre jucătorii trimişi de Zenga în apărare, Goian a fost singurul care a dat dovadă de nesiguranţă şi asta putea să coste formaţia siciliană. Din fericire, colegii lui au fost atenţi şi au mai salvat din greşelile românului", a notat goal.com.

Site-urile siciliainformazioni.it şi livesicilia.it i-au acordat nota 6 internaţionalului român. "A avut câteva pase hazardate, dar gigantul din Suceava a terminat meciul pe teren, chiar dacă 90 de minute au părut cam multe pentru el. Goian a suferit atunci când fotbaliştii Romei au apăsat pe acceleraţie", a scris siciliainformazioni.com.

"Zenga i-a acordat o şansă lui Goian, deoarece avea nevoie de greutate şi înălţime în defensivă. Românul a avut o prestaţie fizică şi a respins orice balon aşa cum a putut, fără să fie interesat de opţiunile tehnice", a notat livesicilia.it.

Antrenorul echipei US Palermo,Walter Zenga, a declarat la sfârşitul meciului că l-a folosit pe Goian pentru a-l odihni pe Cesare Bovo. "Goian a fost trimis în teren pentru a-i acorda o pauză lui Bovo, pentru a avea meciuri în picioare, deoarece nu poate fi util echipei dacă este inactiv. Va trebui să avem răbdare cu el şi să nu-l criticăm de la debut", a spus Zenga.

Fundaşul Dorin Goian a debutat la echipa Palermo într-un meci oficial în Serie A, fiind integralist în întâlnirea cu AS Roma, scor 3-3, din etapa a V-a a campionatului italian. Goian a primit un cartonaş galben în minutul 15.
Zenga spune că Palermo a învins pe Juventus datorită unei noi tactici de joc

Antrenorul lui Palermo, Walter Zenga, a declarat că a fost inspirat în meciul cu Juventus, câştigat cu 2-0, pentru că a folosit o altă tactică decât în meciurile trecute, informează presa italiană.

Palermo a folosit trei fundaşi, iar mijlocaşul Giulio Migliaccio a fost folosit pe postul de fundaş stânga. "Am început în formula 3-4-1-2 şi cred ne-am descurcat bine. Să spunem că am fost inspirat, am vrut să dau extremelor mai multă siguranţă. Nu cred că este necesar să jucăm în continuare la fel. Cel mai important lucru este că fiecare jucător a putut să acopere orice post. Am fost aproape de perfecţiune", a spus Zenga.

"Şi în ultimele partide am evoluat bine şi am avut şanse multe, dar am avut şi ghinion. Sper că am realizat ceva important, iar de acum încolo să ne descurcăm mai bine. Poate că dacă aveam mai multe puncte în clasament nu am fi jucat atât de bine. Eu mereu am zâmbit când am auzit de zvonurile că risc să fiu demis, iar Zamparini a spus mereu că nu este nimic adevărat", a adăugat tehnicianul.

Atacantul Fabrizio Miccoli i-a dedicat victoria antrenorului echipei. "Zenga o merită, este un om mare. Singurul lucru care ne-a lipsit până acum au fost rezultatele bune. Suporterii lui Palermo aveau nevoie de o astfel de reuşită", a spus Miccoli, care a adăugat că nu se gândeşte acum la convocarea la echipa naţională.

Palermo a câştigat cu 2-0 meciul cu Juventus, din etapa a 7-a a Seriei A, prin golurile reuşite de Cavani (37) şi Simplicio (42). În urma acestui rezultat, Palermo a acumulat 9 puncte şi a urcat pe locul 10 în clasament, în timp ce Juventus rămâne cu 14 puncte, pe poziţia a treia.
Zenga: "Goian şi Melinte sunt mai profesionişti decât românii de anul trecut"

Antrenorul lui Palermo, Walter Zenga, a declarat pentru "Adevarul" că nu l-a folosit pe Dorin Goian în primele meciuri din Serie A pentru a-l lăsa pe acesta să se adapteze cu fotbalul din Peninsulă.

Presa din Italia l-a lăudat pe tehnicianul lui Palermo, după victoria în faţa lui Juventus, scor 2-0, înregistrată, duminică, în etapa a 7-a a Seriei A. Dorin Goian, care a evoluat în ultimele 18 minute ale întâlnirii, a bifat a doua prezenţă în campionatul italian. "Goian este un fundaş de valoare, dar să nu uităm că în Italia evoluează cei mai mari atacanţi din lume. Nu este uşor să vii într-un campionat străin şi să-i ai adversar pe Totti, Amauri, Iaquinta sau alţii. Nu l-am folosit în primele partide pentru a-l lăsa să se adapteze. El este un fotbalist de viitor pentru noi. Evoluează şi pentru naţionala României. Eu nu garantez nimănui postul de titular pentru că nu am doar 11 jucători.", ne-a mărturisit Zenga, care este mulţumit şi de celălalt fundaş al său, Cristian Melinte.

"Atât Goian, cât şi Melinte se pregătesc mai bine decât românii de anul trecut", ne-a mărturisit Zenga, făcănd referire la Nicolae Dică, jucătorul care a dezamăgit în sezonul petrecut la Catania, sub comanda antrenorului pe care l-a avut şi la Steaua.
Goian a avut nevoie de 13 minute ca să-i cucerească pe italieni!

După criticile de la debutul în Italia, Dorin Goian a avut nevoie de doar 13 minute că să fie lăudat de presa din Italia! Palermo a trecut cu 2-0 de Juventus şi Zenga e pe cai mari! Vezi ce scrie presa din Italia despre fostul fundaş al Stelei!

Site-ul mediagol.it a scris că fundaşul Dorin Goian, intrat pe teren în minutul 77 al partidei US Palermo - Juventus Torino, scor 2-0, din etapa a VII-a a campionatului Italiei, a fost precis în intervenţii.

"Goian a intrat în finalul meciului şi a fost eficient în centrul defensivei. A dat siguranţă la baloanele înalte care ar fi putut fi periculoase. Românul a fost precis în toate intervenţiile", a scris sursa citată, care i-a acordat nota 6,5.

"A intrat în centrul defensivei siciliene şi şi-a făcut treaba. Zenga a observat că Juventus aruncă multe baloane înalte în careu şi l-a trimis pe înaltul Goian să rezolve problema", a scris site-ul tuttomercatoweb.com, care l-a notat cu 6 pe internaţionalul român.

Dorin Goian a fost introdus pe teren în minutul 77, în locul lui Cavani, în partida pe care echipa sa, US Palermo, a câştigat-o, duminică, pe teren propriu, scor 2-0, în faţa lui Juventus Torino, în etapa a VII-a din Serie A.

Goal.com l-a notat chiar cu nota 7! "Nu a avut prea multe de făcut. A fost folosit doar pentru a întări defensiva", scrie sursa citata!
Livorno - Palermo 1-2 (Danilevicius 54 / Micolli 56, Balzaretti 81). Dorin Goian a fost rezervă la oaspeţi, iar Melinte nu a fost inclus în lot.
Zenga susţine că Dorin Goian poate fi oricând titular la Palermo

Antrenorul lui Palermo, Walter Zenga, a afirmat, sâmbătă, că fostul fundaş al Stelei, Dorin Goian, poate fi oricând o soluţie pentru primul "11" al echipei sale şi lasă să se înţeleagă că internaţionalul român va juca mai multe minute în următoarea perioadă, informează site-ul clubului.

"Goian l-ar putea înlocui atât pe Kjaer, cât şi pe Bovo şi, de asemenea, reprezintă o alternativă şi pentru Migliaccio. Vreau să spun un lucru, despre care am mai vorbit recent. Atunci când Dorin s-a transferat la Steaua, în prima jumătate de sezon a evoluat într-o singură partidă. Apoi, a ajuns titular la echipa sa de club, iar pe urmă şi în cea naţională", a spus tehnicianul grupării siciliene.

Palermo l-a cumpărat în vară pe Goian de la Steaua, contra sumei de 2 milioane de euro. Apărătorul central în vârstă de 28 de ani a semnat un contract valabil pe patru sezoane cu formaţia pregătită de Walter Zenga şi va avea un salariu stagional de 550.000 de euro.

De la transferul său la clubul din Pensinulă, internaţionaul român a bifat numai două prezenţe în Serie A, una singură ca titular.

În următoarea etapă din campionatul italian, Palermo, locul 7 în clasament, va primi vizita lui Udinese. Pentru confruntarea de duminică, Zenga i-a convocat pe ambi jucători români din lotul formaţiei sicilene, Dorin Goian şi Cristian Melinte.
Pagini: 1 2
URL de referinţă