RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Preliminarii Cupa Mondială: Franţa - România, 5 septembrie 2009, Paris
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Sâmbătă, 5 septembrie:

Franţa - România, ora 22:00
bate Franta; sa ii mai aduca pe figurantii astia cu picioarele pe pamant; dupa o victorie chinuita cu Ungaria ei se cred deja peste francezi

AndreiDumitrescu

Pentru meciurile cu Franța (5 septembrie a.c., de la ora 21.00, adica 22.00 - ora Romaniei, pe "Stade de France" din Saint-Denis) și Austria (9 septembrie a.c., de la ora 20.45, pe stadionul "Steaua" din București), din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa, grupa a 7-a, Razvan Lucescu se va baza pe urmatorii 23 de jucatori:

Danuț Coman (FC Brașov), Costel Pantilimon (FC Timișoara) și Ciprian Tatarușanu (FC Steaua București) - portari

Cristian Sapunaru (FC Porto), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Mirel Radoi (Al-Hilal), Dorin Goian (US Palermo), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Marius Constantin (FC Rapid București), Razvan Raț (FC Șahtior Donețk) și Mihai Neșu (FC Utrecht) - fundași

Bogdan Mara (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Brașov), Iulian Apostol (CS Unirea Urziceni), Paul Codrea (AC Siena), Tiberiu Ghioane (FC Dinamo Kiev), Costin Lazar (FC Rapid București), Maximilian Nicu (Hertha BSC) și Romeo Surdu (FC Steaua București) - mijlocași

Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (AC Fiorentina), Ionuț Mazilu (Arsenal Kiev) și Ionel Danciulescu (FC Dinamo București) - atacanți

AndreiDumitrescu

Ionel Danciulescu s-a accidentat si a parasit cantonamentul echipei nationale. In ultimul moment, Razvan Lucescu l-a convocat pe dinamovistul Adrian Cristea.

AndreiDumitrescu

Echipa nationala a Romaniei s-a reunit ieri la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia pentru antrenamente in vederea meciurilor cu Franta si Austria, sedinta de pregatire la care atacantul Adrian Mutu nu a participat. Acesta a efectuat insa un program de recuperare la bazin, participarea sa la meciul cu Franta fiind pusa sub semnul intrebarii. Daca nu se va putea pregati pana maine, cand se va stii sigur daca va face parte din echipa, in locul sau va juca Surdu.
Dorinel Munteanu: "Francezii sînt peste noi doar ca nume, nu m-ar surprinde un rezultat pozitiv"

"Cele două partide care urmează pot readuce România în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial. În partida cu Franţa, România pleacă cu şansa a doua, dar ultimele două jocuri ale naţionalei au arătat o echipă determinată, hotărâtă. Nu m-ar surprinde un rezultat pozitiv în Franţa. Şi pentru gazde, meciul este unul foarte important în economia grupei", a spus Munteanu.

Acesta a mai precizat că şansele în partida cu Franţa sunt egale: "Francezii sunt, ca nume, peste noi, dar în momentul de faţă cred că şansele sunt împărţite egal, poate cu un avantaj pentru francezi pentru că joacă pe teren propriu. Cât priveşte meciul cu Austria, România este clar favorită şi va trebui să câştigăm. Şansele de calificare ţin de rezultatele din aceste două partide", a menţionat actualul antrenor al echipei Oţelul Galaţi.
Ionel Ganea: "Orice e posibil în fotbal, deci putem spera la calificarea la mondiale"

"Meciul cu Franţa e foarte important. Cred că de acest rezultat depinde şi calificarea, chiar dacă mai sunt foarte puţine şanse. Orice este posibil în fotbal şi cred că se poate. Dacă jucătorii au ambiţie, determinare şi îşi doresc să cîştige, pot spera în continuare la calificare. Cred că pentru Adrian Cristea convocarea a fost un moment de fericire, pentru că a demonstrat ca este un jucător valoros. Cred ca e prea devreme să vorbim de meciul cu Austria. E prea important rezultatul cu Franţa ca să ne gandim deja la Austria", a spus Ionel Ganea la Sport Total FM.
Adrian Mutu s-a antrenat cu zîmbetul pe buze la Mogoşoaia

Mutu a efectuat astăzi la Mogoşoaia o alergare uşoară timp de 30 de minute, la primul antrenament pe care l-a susţinut sub comanda noului selecţioner, Răzvan Lucescu. "Briliantul" a afişat o atitudine contrară cu problemele pe care le are, fiind destul de vesel.

După şedinţa de pregătire, Mutu şi restul colegilor vor pleca fiecare către casă, urmînd ca de abia de mîine întreg lotul să intre în cantonament centralizat la Mogoşoaia. Acest lucru nu se întîmpla şi în mandatul lui Victor Piţurcă, jucătorii rămînînd în cantonament încă din ziua reunirii.
Adrian Cristea: "Ce surpriză!"

Adrian Cristea e fericit că a fost convocat la echipa naţională, dar îi pare rău de accidentarea Ionel Dănciulescu.

- Adrian, după o săptămînă fantastică la Dinamo ai fost chemat şi la "naţională", te aşteptai?
- Sincer, nu mă gîndeam că o să fiu convocat, chiar dacă Dinamo a făcut meciuri foarte bune cu CFR Cluj, Slovan Liberec şi în Ghencea. E o surpriză plăcută, mă bucur că pot juca din nou pentru România.

- Cîteva vorbe despre meciurile cu Franţa şi Austria?
- Mergem în Franţa la victorie, alt rezultat nu ne avantajează deloc. Au o echipă foarte puternică, dar credem în şansa noastră.

- Dacă nu se accidenta Dănciulescu, nu mai erai convocat...
- Îmi pare foarte rău pentru Ionel, merita să fie aici pentru că a demonstrat că este un jucător valoros.

"Îmi pare rău că nu pot juca la echipa naţională. Am forţat cu Slovan Liberec şi trebuie să iau o pauză de cîteva zile din cauza unei probleme musculare" - Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo
Adrian Mititelu e ironic: "Batem Franţa cu 5-0! Nu am nici o emoţie"

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, nu-şi explică de ce Florin Costea şi Dorel Stoica nu au fost convocaţi de selecţionerul Răzvan Lucescu pentru dubla cu Franţa şi Austria din preliminariile Campionatului Mondial 2010 şi ironizează şansele "tricolorilor" la un rezultat bun pe Stade de France.

"Nu am nici o emoţie pentru jocul cu Franţa, batem 5-0! Sincer vă spun, cu 5-0 batem! Mi se pare suspect faptul că Florin Costea este lăsat sistematic în afara lotului, la fel şi Dorel Stoica. Am vorbit şi cu domnul Piţurcă, mi-a spus despre ambii că sînt jucători de valoare, dar nu toată lumea e de acord. Să joace cu bucureştenii, să vedem ce se întîmplă la Paris. Nu vreau să pun mai multă presiune pe echipa naţională, să se spună că stric atmosfera la lot, dar nu pot să nu-mi spun oful", a comentat Mititelu la Telesport.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
URL de referinţă