RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Preliminarii Cupa Mondială: România - Austria, 9 septembrie 2009, Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Sâmbătă, 9 septembrie:

România - Austria, ora 20:45
Andreas Ivanschitz, vedeta Austriei, nu joacă cu România

Pentru meciurile din preliminariile campionatului mondial de fotbal 2010 (grupa a 7-a) cu Insulele Feroe (sâmbătă) şi România (miercuri, 9 septembrie), selecţionerul Austriei, Dietmar Constantini a convocat un lot întinerit, obligat şi de accidentări.

Astfel, fundaşii Emanuel Pogatetz şi Sebastian Proedl, ca şi atacantul Rubin Okotie sunt accidentaţi şi, deci indisponibil, iar căpitanul Paul Scharner este suspendat pentru jocul cu Feroe. În acest moment, media de vârstă este de 24 de ani, Constantini alegând să nu-l cheme pe fostul căpitan Andreas Ivanschitz, dar i-a convocat pe tinerii Mark Janko, Hoffer şi Maierhoffer. Iată lotul Austriei:

Portari: Helge Payer (Rapid Viena), Andreas Schranz (Austria Carinthia) Christian Gratzei (Sturm Graz).

Fundaşi: Aleksandar Dragovic (Austria Viena), Christian Fuchs (Bochum), György Garics (Bergamo/ITA), Manuel Ortlechner (Austria Viena), Jürgen Patocka (Rapid Viena), Franz Schiemer (Salzburg), Andreas Ulmer (Salzburg)

Mijlocaşi: Julian Baumgartlinger (Austria Viena), Daniel Beichler (Sturm Graz), Christopher Drazan (Rapid Viena), Andreas Hölzl (Sturm Graz), Jakob Jantscher (Sturm Graz), Christoph Leitgeb (Salzburg), Yasin Pehlivan (Rapid Viena), Paul Scharner (Wigan), Christopher Trimmel (Rapid Viena)

Atacanţi: Erwin Hoffer (Napoli), Marc Janko (Salzburg), Stefan Maierhofer (Wolverhampton), Roman Wallner (Linz)
Jakie Ionescu: "Se puteau face 4 echipe naţionale din jucătorii de Liga I"

Jakie Ionescu prefaţează partida cu Franţa şi consideră că elevii lui Răzvan Lucescu trebuie să creadă în calificare cît timp matematica permite ipoteze care ar duce România în Africa de Sud.

Fostul tehnician al Politehnicii Timişoara comentează afirmaţiile făcute de Cristi Borcea din ultimele zile, fiind de părere că atacurile la care a fost supusă reprezentativa îi pot motiva pe tricolori.

"Nu cunosc realităţile din lotul Franţei, dar am înţeles că există şi acolo frămîntări. Echipa României e în construcţie, e important ca ea să se nască luptîndu-se pentru un obiectiv important. Cred că se puteau face 4 formaţii de valori apropiate compuse din jucătorii din Liga I, însă Răzvan a mizat pe omogenitatea psihică a grupului pe care îl are la dispoziţie. Nu ştiu ce efect vor avea declaraţiile făcute de Borcea în ultimul timp, s-ar putea să îi supramotiveze pe băieţi şi să vedem o atitudine extraordinară la meciul de la Paris. Cred că se va juca şi pentru antrenor. Sîntem obligaţi să credem în calificare şi atunci cînd nu ne mai rămîn decît şanse teoretice", a spus Jakie Ionescu pentru gsp.ro
Sabău: Mi-aş fi dorit ca şi Alexa şi Bourceanu să fie convocaţi la naţională

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat că şi-ar fi dorit ca, în afară de Gigel Bucur, selecţionerul să îi convoace la echipa naţională şi pe jucătorii Dan Alexa şi Alexandru Bourceanu.

"M-a luat prin surprindere convocarea lui Bucur. Dar noi ne bucurăm că e convocat. Important e să fie sănătos, pentru că a avut unele probleme medicale înainte de meciul cu Unirea Alba Iulia. Sper să se antreneze normal şi să ajute naţionala dacă va fi folosit. Toţi antrenorii şi conducătorii îşi doresc să aibă cât mai mulţi jucători convocaţi. Eu mi-aş fi dorit ca şi Alexa şi Bourceanu să fie la naţională. Dar este unul singur care răspunde de rezultate, Răzvan Lucescu, el face selecţia", a spus Sabău.

Tehnicianul susţine că reprezentativa României poate învinde Franţa în partida de sâmbătă , din cadrul preliminariilor CM 2010. "Se poate să învingă Franţa, este un joc până la urmă. Dar şi adversarul este unul foarte bun, nu va fi uşor", a explicat Ioan Ovidiu Sabău.

Atacantul echipei FC Timişoara, Gigel Bucur, a fost convocat, miercuri, la prima reprezentativă, după ce Adrian Mutu a devenit inapt pentru meciurile cu Franţei şi Austria.

România va întâlni Franţa (5 septembrie, ora 22.00, la Paris) şi Austria (9 septembrie, ora 20.45, la Bucuresti), în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.
Meciul România-Austria va fi arbitrat de englezi, după ce FIFA a înlocuit brigada rusă

Englezul Martin Atkinson va conduce partida pe care naţionala României o va disputa miercurea viitoare împotriva Austriei pe stadionul Steaua, după ce FIFA a decis să schimbe brigada din Rusia delegată iniţial, a anunţat, joi, Federaţia Română de Fotbal.

Atkinson (38 de ani), arbitru FIFA din 2006, va fi ajutat la cele două tuşe de Philip Richard Anthony Sharp (45 de ani, pe lista FIFA din 1997), David Richardson (34 de ani, pe lista FIFA din 2007).

Rezerva acestora va fi Anndre Marriner (38 de ani), cel care a condus manşa secundă a turul 2 prelimir al Ligii Europa dintre Ujpest şi Steaua.

Iniţial, partida dintre România şi Austria trebuia condusă de o brigadă din Rusia, cu Iuri Başkakov la centru, însă FIFA a decis în ultimul moment să o înlocuiască, din cauza faptului că acesta s-a accidentat.

Partida România-Austria din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 se va disputa pe 9 septembrie, de la ora 20:45, pe stadionul Steaua.
Selectionerul Austriei îşi va prelungi contractul după meciul cu România

Austriecii fac tot posibilul să îi prelungească contractul tehnicianului Dietmar Constantini.

Antrenorul care a mai pregătit pentru scurt timp naţionala Austriei în anii 90, l-a înlocuit pe Karel Bruckner pe banca tehnică, debutul oficial al acestuia consemnându-se în meciul cu România din preliminariile CM 2010.

Preşedintele Federaţiei Austriece de Fotbal, Leo Windtner, speră ca după un alt meci contra tricolorilor să îl convingă pe selecţioner să accepte prelungirea contractului care expiră la finalul acestui an.

"După partida cu România ne vom întâlni şi vom face toate demersurile pentru prelungirea contractului său. Ne vom aşeza la discuţii şi sper că ne vom înţelege repede. Trebuie să mergem pe aceeaşi linie", a spus Windtner pentru publicaţia Die Presse.
Austria a învins fără emoţii Insulele Feroeâ

Reprezentativa Austriei a învins sâmbătă, la Graz, echipa similară a Insulelor Feroe, cu scorul de 3-1, după ce la pauză a fost 2-0.

Gazdele un început meciul în forţă şi Maierhofer a deschis scorul în minutul 1, iar Janko a marcat de două ori din penalty, în minutele 16 şi 59. Golul micuţei naţionale a Insulelor Feroe a fost marcat de Olsen în minutul 83.

În grupa a şaptea, grupă din care face parte şi România, Serbia se află pe primul loc cu 18 puncte după şapte jocuri, urmată de Franţa cu 13 puncte, dar după numai şase jocuri, iar topul primelor 3 este încheiat de Austria cu 10 puncte, după şapte partide disputate.

România ocupă locul cinci, având şapte puncte după doar şase meciuri (meciul echipei lui Răzvan Lucescu contra Franţei este încă în desfăşurare, scor 1-1)

În etapa următoare ce se va disputa miercuri, 9 septembrie, sunt programte următoarele partide: Insulele Feroe - Lituania, România - Austria şi Serbia - Franţa
Constantini: "Cu Romania pornim ca outsideri"

Selectionerul Austriei, Dietmar Constantini, a declarat la finalul partidei cu Feroe (3-1) ca echipa sa are sansa a doua in disputa cu Romania din preliminariile CM 2010 si va trebui o alta tactica, informeaza cotidianul Der Kurier.

"In prima repriza am jucat un fotbal foarte bun, debutul a fost senzational. Apoi am fost ineficienti, pentru ca puteam marca si alte goluri. Nu sunt suparat ca Janko nu va juca la Bucuresti din cauza acestui cartonas galben primit, se mai intampla. Janko a facut un meci bun si a marcat de doua ori. Cu Romania va fi cu totul altceva, pornim ca outsideri. Va trebui sa jucam altfel, sa folosim alta tactica pentru a supravietui", a spus Constantini.

Atacantul Marc Janko a afirmat ca este trist pentru faptul ca nu va putea evolua la Bucuresti, dar ca este bucuros pentru aceasta victorie, care da incredere echipei sale.

Mijlocasul Jacob Jantscher a precizat ca echipa Austriei a jucat bine, singurul element negativ fiind faptul ca a inscris de prea putine ori. "Romania este un adversar mult mai tare, va fi alt meci, dar mergem acolo sa ne jucam sansele", a comentat el.
Evra: 'Coman a scos suturi incredibile!'

Patrice Evra s-a saturat de cei care spun ca echipa lui Domenech nu a jucat nimic in egalul 1-1 cu Romania!

"Este o mare si cruda dezamagire acest egal. Insa cei care spun ca Franta nu a jucat nimic cu Romania nu stiu fotbal. Este dureros sa joci un astfel de meci si sa nu castigi. Am facut totul ca sa marcam, am avut ocazii, am avut un gol refuzat, iar portarul lor (n.r. Danut Coman) a scos niste suturi incredibile. Multumim publicului. A fost pentru prima data cand am avut impresia ca joc in Franta. Au fluierat doar pe final, dar aveau dreptate - rezultatul nu este unul bun. Regret faptul ca nu am omorat meciul in prima repriza si ca nu am presat mai mult dupa ce am marcat", a spus Patrice Evra, citat de France Football.
25 de lei cel mai ieftin bilet, personal mi se pare cam scump tinand cont de situatia echipei, de fotbalul practicat
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
URL de referinţă