RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Chelsea FC
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
Londonezii au luat fiinta in 1905; The Blues au in palmares:
- 3 titluri in Premiership (1955,2005,2006)si 3 locuri 2 (2004,2007,2008)
- 5 FA Cupa (1970, 1997, 2000, 2007, 2009)
- 4 cupe ale Ligii (1965, 1998, 2005, 2007)
- 4 Supercupe ale Angliei (1955, 2000, 2005, 2009)
- 1 finala de Champions League pierduta in 2008 in fata lui Manchester
- 2 Cupe ale Cupelor (1971, 1998)
- 1 Supercupa a Europei (1998)

Meciurile le disputa pe Stamford Bridge, 42,055 de locuri

Antrenor este de sezonul acesta Carlo Ancelotti, fostul antrenor al lui Milan.

Lotul:

1 GK Petr Čech
2 DF Branislav Ivanović
3 DF Ashley Cole
5 MF Michael Essien
6 DF Ricardo Carvalho
7 FW Andriy Shevchenko
8 MF Frank Lampard
10 FW Joe Cole
11 FW Didier Drogba
12 MF John Obi Mikel
13 MF Michael Ballack
14 FW Claudio Pizarro
15 MF Florent Malouda
17 DF José Bosingwa
18 MF Yuri Zhirkov
19 DF Paulo Ferreira
20 MF Deco
21 FW Salomon Kalou
22 GK Ross Turnbull
23 FW Daniel Sturridge
26 DF John Terry ©
33 DF Alex
35 DF Juliano Belletti
39 FW Nicolas Anelka
40 GK Henrique Hilário
41 DF Sam Hutchinson

[Imagine: 200px-Chelsea_FC.svg.png]
Ashley Cole şi-a prelungit contractul cu Chelsea până în 2013

Internaţionalul englez Ashley Cole a semnat, miercuri, un nou angajament cu echipa sa, Chelsea Londra, care va expira în iunie 2013, informează BBC.

Fundaşul în vârstă de 27 de ani va câştiga în jur de 135.000 de euro pe săptămână şi va deveni unul dintre cel mai bine remuneraţi jucători ai grupării londoneze.

Cole este al doilea component din lotul lui Chelsea, după căpitanul John Terry, căre în această săptămână a semnat o nouă înţelegere.

Internaţionalul englez evolează pentru gruparea de pe Stamford Bridge din 2006, an în care a fost achiziţionat de la concitadina Arsenal.

În cele trei sezoane pe care le-a petrecut la Chelsea, apărătorul de bandă stângă a bifat 135 de meciuri, fiind unul dintre cei mai constanţi jucători ai londonezilor.
Chelsea a primit interdicţie la transferuri pentru un an!

FIFA a informat astăzi că Chelsea nu va mai putea efectua transferuri timp de un an pentru că l-a încurajat pe Gael Kakuta de la Lens să rupă contractul cu gruparea franceză pentru a ajunge pe Stamford Bridge în 2007.

Astfel, londonezii nu vor mai putea să cumpere jucători nici în iarnă, nici la finalul stagiunii, conform deciziei luate de Camera de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FIFA. Măsura a fost luată ca urmare a plîngerii depuse la forum mondial de Lens, iar Chelsea poate să facă apel.

Kakuta,18 ani, a fost suspendat pentru o perioadă de patru luni, iar Chelsea este obligată să-i plătească lui Lens compensaţii în valoare de 780.000 de euro, la care se adaugă taxa de formare, aproximativ 130.000 de euro.
Lampard afirmă că interzicerea transferurilor poate fi un lucru pozitiv pentru Chelsea

Mijlocaşul formaţiei Chelsea Londra, Frank Lampard, a afirmat în presa engleză că interzicerea transferurilor până în 2011 poate reprezenta un ajutor pentru echipa de tineret a clubului, informează ediţia online a The Guardian.

Chelsea aşteaptă ultimele acte de la FIFA înainte să depună apel la TAS, iar oficialii clubului se declară optimişti în privinţa deciziei finale în acest caz.

"Mi s-au întâmplat multe lucruri în carieră alături de naţionala Angliei şi de Chelsea. Ele ne unesc mai mult şi până la urmă se pot dovedi pozitive. Nu trebuie să fim influenţaţi negativ de această decizie", a spus Lampard.

Acesta a adăugat că academia de fotbal a clubului trebuie să profite de acest moment. "La academia noastră sunt mulţi copii foarte buni, dar nu este uşor să te impui. Eu am avut mai mult noroc, am jucat în prima echipă a lui West Ham când aveam 17 ani, dar acolo nu era aceeaşi calitate ca la Chelsea acum. Tinerii trebuie să fie mai determinaţi, să muncească mult şi să ajungă acolo unde îşi doresc", a afirmat mijlocaşul.

Gruparea britanică a fost sancţionată de FIFA cu interzicerea transferurilor până în ianuarie 2011 pentru că forul mondial a considerat că formaţia londoneză l-a forţat pe juniorul Gael Kakuta de la Lens să îşi rupă contractul cu francezii.
Ancelotti spune că Drogba "are o forţă psihică" mai mare decât restul jucătorilor lui Chelsea

Antrenorul lui Chelsea, Carlo Ancelotti, a afirmat într-un interviu că Didier Drogba este nu doar un atacant foarte valoros, ci unul dintre liderii lotului formaţiei britanice, cu o "forţă psihică" foarte mare, informează ediţia online a The Telegraph.

"Nu-l cunoşteam pe Drogba înainte. El a fost perfect de la început. Are o forţă psihică mai mare decât restul, plus că este foarte puternic fizic. Jucătorii africani au o etică a muncii foarte bună. Este un adevărat lider, nu a existat posibilitatea ca el să plece, este foarte important pentru noi", a spus Ancelotti.

El a adăugat că fotbaliştii au o "viaţă norocoasă şi fantastică", dar cei mai mari, precum Kaka, Zidane, Maldini sau Gullit, au rămas modeşti. "Maldini a evoluat până la 41 de ani pentru că are o pasiune pentru acest sport. Niciodată nu a întârziat la antrenamente, nu a pierdut niciunul, este fantastic. Gattuso nu are aceleaşi calităţi tehnice, dar uneşte echipa, precum John Terry sau Didier Drogba. Mobilizează lumea fiind un exemplu pentru toţi", a afirmat tehnicianul.

Antrenorul şi-a amintit şi de perioada în care evolua alături de Van Basten: "El îmi spunea înainte de meci să-i pasez mingea şi după aceea să încep să fug pentru a-l felicita. Mereu credea că va marca, iar de cele mai multe ori avea dreptate. Eu sunt obişnuit cu jucătorii foarte concentraţi, însă când am ajuns în Anglia era muzică în vestiar. De multe ori o alege Malouda, alte ori Mikel. Este rap, o muzică proastă".

"Fotbalul este internaţional. Înainte puteai să observi uşor ce echipe sunt din Anglia, Italia sau Spania, dar acum este aproape imposibil. De exemplu, Stoke City joacă vechiul stil englezesc, iar echipele mici din Italia încă mai au catenaccio. Fotbalul evoluează de la zi de zi. Când jucam eu aveam timp să controlez mingea, să gândesc, apoi să pasez. Acum nu mai ai timp să te gândeşti când primeşti balonul. Maradona era cel mai bun din lume şi nu era slab precum Ashley Cole, dar acum trebuie să fii ca un atlet să joci", a mai spus italianul.

El s-a referit apoi şi la finala Ligii Campionilor din 2005, contra lui Liverpool: "Istanbul? Nu vreau să-mi aduc aminte! Nu ştiu ce s-a întâmplat. Lumea spunea că sărbătoream la pauză, dar nu este adevărat. Le-am spus jucătorilor că partida nu s-a terminat, că Liverpool este o echipă bună. Totul s-a petrecut rapid şi nu am avut timp să schimbăm ceva. Trei goluri în şase minute, nu se poate întâmpla aşa ceva. Această întâmplare ne-a ajutat în 2007".

Ancelotti a comentat şi aspecte legate de viaţa sa privată: "Tatăl meu a fost fermier timp de 50 de ani. Am fost crescut la ţară, într-o zonă faimoasă pentru şuncă şi brânză. Lucram la fermă, mulgeam vacile. Nu obţineam mulţi bani, dar viaţa era liniştită. Nu-mi place viaţa de oraş".

Altfel, tehnicianul italian ia parte alături de Chelsea la o campanie de ajutorare a copiilor londonezi. "Jucătorii vor ca viaţa copiilor să fie mai bună, vor merge în spitale să-i întâlnească pe cei care au probleme", a spus acesta.
Ancelotti nu-şi poate explica eşecul cu Wigan şi vrea o "replică bună" din partea echipei

Managerul lui Chelsea Londra, Carlo Ancelotti, a declarat că nu ştie de ce formaţia de pe Stamford Bridge a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, pe terenul lui Wigan, dar a admis că adversarul a meritat să câştige cele trei puncte, informează, duminică, BBC.

"Nu ştiu de ce am pierdut acest meci, pe care l-am pregătit foarte bine şi de a cărui importanţă am fost conştienţi cu toţii. Trebuie să acceptăm această înfrângere şi îmi doresc o replică bună în Champions League. Wigan a stat mai bine în teren decât noi şi a meritat victoria. Nu cred că am putea fi acuzaţi de prea multă încredere de sine. O echipă mare mai are şi astfel de zile", a spus antrenorul italian al grupării londoneze.

Chelsea, care până la confruntarea de sâmbătă avea maximum de puncte după primele şase etape din Premier League, a pierdut pentru prima dată în compeţia internă sub comanda lui Ancelotti şi a cedat prima poziţie lui Manchester United.

Formaţia patronată de Roman Abramovici va întâlni, miercuri, în deplasare, echipa cipriotă Apoel Nicosia, în runda a doua din Liga Campionilor, pentru ca duminica viitoare să primească vizita lui FC Liverpool, în Premier League.
Chelsea cere Federaţiei să plătească salariul lui Lampard, care s-a accidentat la naţională

Oficialii clubului Chelsea s-au declarat nemulţumiţi de faptul că Frank Lampard s-a accidentat la antrenamentul de joi al echipei naţionale a Angliei şi intenţionează să solicite Federaţiei Engleze să-i plătească salariul jucătorului în perioada în care acesta va lipsi, informează The Sun.

Chelsea a anunţat vineri că Lampard va lipsi de pe teren aproximativ trei săptămâni, după ce a suferit o ruptură musculară la antrenamentul primei reprezentative. Presa engleză scrie că Federaţia a ales ca lotul primei reprezentative să facă deplasarea în Qatar, pentru amicalul cu Brazilia, cu un avion folosit în special pentru distanţe mai scurte, deşi călătoria a durat şapte ore. Mai mulţi fotbalişti au avut crampe musculare după ce au coborât din avion.

Chelsea intenţionează să solicite Federaţiei să-i plătească salariul lui Lampard în perioada în care acesta este accidentat. Frank Lampard câştigă la echipa de club aproximativ 150.000 de lire sterline pe săptămână.

Altfel, căpitanul echipei naţionale, John Terry, ar putea lipsi şi el din amicalul de sâmbătă cu Brazilia, după ce a suferit o accidentare la gleznă. El trebuia să susţină vineri o conferinţă de presă, dar a fost înlocuit de Gareth Barry.

"Fugea şi şi-a sucit glezna. Sper ca el să poată juca sâmbătă. Aceasta este şi părerea doctorilor, dar nu vreau să risc. Dacă nu este apt, nu va evolua", a spus selecţionerul Fabio Capello.
Terry vrea ca Abramovici să cheltuiească mai mult în perioada de transferuri

Căpitanul lui Chelsea, John Terry, a afirmat că echipa sa trebuie să profite de faptul că FIFA i-a ridicat clubului interdicţia de a efectua transferuri în luna ianuarie a anului viitor, informează The Times.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis recent să suspende decizia FIFA prin care Chelsea nu mai putea efectua transferuri din cauza unor probleme la transferul lui Gael Kakuta. Antrenorul Carlo Ancelotti afirmase săptămâna trecută că nu are nevoie de fotbalişti noi, deoarece are încredere în lotul actual.

"Sunt sigur că oficialii şi antrenorul sunt fericiţi că pot face transferuri şi vor avea o discuţie cu Roman Abramovici. Nu voi fi surprins dacă vom efectua mai multe transferuri, deoarece nu ştim ce se va întâmpla în vară", a afirmat Terry, care a mai cerut şi în trecut investiţii mai mari la club. El a sugerat să fie cumpăraţi David Villa şi Franck Ribery, dar clubul a refuzat să achite sumele de transfer, pe care le-a considerat prea mari. Patru dintre colegii lui Terry, Didier Drogba, Michael Essien, Jon Obi Mikel şi Salomon Kalou, vor lipsi la începutul anului pentru că vor evolua la Cupa Africii.

Formaţia londoneză vrea să cumpere în ianuarie jucători care pot să fie folosiţi în sezonul actual din Liga Campionilor, iar sursa citează că unul dintre fotbaliştii doriţi este Sergio Aguero, dar acesta poate fi utilizat doar în campionat până la finalul sezonului.

"Antrenorul nostru este foarte experimentat şi ştie exact ce vrea. Acum avem un lot destul de mare şi jucătorii accidentaţi pot fi înlocuiţi destul de uşor", a mai spus Terry.

Chelsea ocupă primul loc în Premier League, după 12 etape disputate.
Anelka, contract nou de 130.000 de Euro pe săptămână la Chelsea

Fostul atacant al celor de la Real Madrid şi-a manifestat dorinţa de a rămâne pe "Stamford Bridge" până la sfârşitul carierei, aspect ce i-a determinat pe oficialii londonezilor să îi propună o nouă înţelegere.

"Sper să semnez un nou contract în curând. Sunt foarte fericit la Chelsea, am găsit aici o a doua casă. De când am plecat de la Real Madrid am încercat să găsesc o altă echipă mare şi am realizat acest lucru aici, unde am găsit mulţi jucători de mare valoare. Simt că joc cel mai bun fotbal al carierei mele şi vreau să continui să evoluez pentru Chelsea", a spus francezul, care mai are contract cu echipa londoneză până în vara anului 2011. Conform presei din insulă, oficialii lui echipei de pe "Stamford Bridge" vor să îi prelungească acestuia actualul contract, noua înţelegere urmând a-i aduce atacantului un venit săptămânal de circa 130.000 de Euro.

Anelka a marcat şase goluri în 16 meciuri oficiale pentru Chelsea în acest sezon, în campionat şi Liga Campionilor, pasând decisiv la alte trei reuşite ale "albaştrilor".
Lampard pierde un pariu de 22.000 de Euro dacă Arsenal bate Chelsea!

Mijlocaşul "albaştrilor" riscă să îşi piardă salariul pe o zi în urma unui pariu inedit făcut cu un suporter al "tunarilor", dacă Chelsea pierde azi în faţa lui Arsenal pe "Emirates".

Participând la o festivitatea de premiere a activităţilor caritabile, internaţionalul englez a fost impresionat de cazul lui Jake Peach, un băiat în vârstă de 12 ani, care a supravieţuit luptei cu leucemia. Acesta din urmă, fan al lui Arsenal, a fost însă suficient de şiret pentru a-i propune lui Lampard un pariu inedit: dacă Chelsea pierde azi în faţa lui Arsenal, acesta va trebui să doneze spitalului Great Ormond, sponsorizat caritabil de clubul de pe "Emirates", salariul său pe o zi, adică aproximatic 22.000 de Euro. În caz contrar, puştiul va trebui să poarte o zi un tricou al lui Chelsea.

"Greu" de spus cine va fi dezavantajat de deznodământul ineditului pariu!
Pagini: 1 2 3
URL de referinţă