RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Denis Alibec (nr. 31 - Internazionale Milano)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Discuţii şi informaţii despre al nostru van Basten ajuns la celălalt Milan din Italia...
Internaţionalul român de juniori Denis Alibec a fost convocat de Jose Mourinho la antrenamentele primei echipe a lui Internazionale Milano, informează presa italiană.

Alibec a efectuat miercuri seară primul antrenament sub comanda lui Jose Mourinho, care a decis să îl convoace alături de alţi doi juniori de la Primavera ca urmare a faptului că nu mai puţin de 12 jucători erau convocaţi la echipele naţionale.

La şedinţa de pregătire au mai luat parte, printre alţii, Walter Samuel, Patrick Vieira, Marco Materazzi sau Ricardo Quaresma.

Atacantul român ar putea evolua şi în cadrul Trofeului TIM, de vineri, la care mai participă AC Milan şi Juventus, deoarece jucătorii prezenţi la loturile naţionale ar putea acuza o stare de oboseală.

Denis Alibec (18 ani) a fost achiziţionat de Internazionale Milano în această vară de la Farul Constanţa şi a semnat o înţelegere valabilă patru sezoane.
Site-ul oficial al lui Inter:


Trofeo Tim: tre giovani aggregati, le schede

APPIANO GENTILE - Sono tre i giovani nerazzurri aggregati alla prima squadra in occasione dell'edizione 2009 del Trofeo Tim in programma domani (a partire dalle 20,30) allo stadio "Adriatico" di Pescara.

Denis Alibec attaccante, è nato a Constanta in Romania il 5 gennaio 1991: ha iniziato a giocare a calcio all'età di 9 anni e, per tre, si è formato al Callatis (Romania). A 12 anni è passato al Farul Constanta dove si è fermato per quattro anni all'interno dei quali ha vissuto una parentesi di sei mesi allo Steaua di Bucarest, club con il quale ha esordito in Uefa Cup in una gara contro l'Anorthosis Cipro. Da quest'anno fa parte della rosa della Primavera dell'Inter allenata da Fulvio Pea. Convocato in varie nazionali giovanili della Romania: Under 16, Under 17, Under 18, Under 19 e Under 21. Maglia numero 47.

[Imagine: 119406.jpg]
Am mai avut noi un roman pe care presa il ridica in slavi, si juca tot la Primavera anul trecut. Daminuta. Sper ca Alibec sa confirme
Alibec înscrie primul gol la Inter Primavera şi aduce victoria nerrazzurilor la Brescia

Echipa de tineret a campioanei Italiei s-a impus cu 2-1 la Brescia şi obţine astfel prima victorie din acest sezon.

Nerazzurrii au deschis scorul în minutul 27 prin Mattia Destro, dar s-au văzut egalaţi în prelungirile primei reprize după reuşita lui El Kaddouri. Fostul atacant al Farului, Denis Alibec, a decis partida în minutul 81, fiind înlocuit cu 5 minute înainte de final cu Longo.

Brescia - Inter 1-2 (El Kaddouri 45+2 / Destro 27 pen, Alibec 81)

Brescia: Hrivnak - Lasik (Salvi 73), Magli, Stankovic, Fantoni (Maccabiti 73) - Serlini, Paghera, Martini Rini, Ephraim (Quaggioni 79) - El Kaddouri - Defendi

Inter: Belec - Donati, Rigione, Caldirola, Biraghi - Fortunato (Fossati 80), Krhin, Obi - Beretta (Crisetig 64), Destro, Alibec (Longo 85).
Alibec a înscris cele două goluri pentru Inter Primavera în meciul cu AC Milan, scor 2-0

Fostul atacant al Farului Constanţa, Denis Alibec, a înscris două goluri pentru echipa secundă a campioanei Italiei, Internazionale Milano, în meciul cu AC Milan din prima manşă a 16-imilor Cupei Italiei, competiţie rezervată echipelor de tineret, informează site-ul grupării italiene.

Tânărul fotbalist român a fost integralist pentru Inter Primavera şi a înscris în minutele 17 şi 47.

Denis Alibec se află la cea de-a treia reuşită în tricoul echipei italiene, el marcând în urmă cu zece zile primul său gol pentru Inter Primavera, în meciul cu Brescia, scor 2-1.
Alibec: "Vreau să ajung la prima echipă a lui Inter din postura de golgheter la Primavera"

Atacantul echipei secunde a lui Internazionale Milano, Denis Alibec, a declarat, miercuri, după ce a marcat două goluri contra formaţiei de tineret a lui AC Milan, că obiectivul său este să devină golgheter şi astfel să facă pasul către formaţia pregătită de Jose Mourinho.

"După ce am marcat două goluri contra lui AC Milan, antrenorul de la Primavera m-a felicitat şi mi-a spus s-o ţin tot aşa, dar încă nu am vorbit cu nimeni din staff-ul primei echipe despre acest meci. Obiectivul meu este să machez cât mai multe goluri, să fiu golgheterul echipei la finalul competiţiei şi astfel să fac pasul la către prima formaţie a lui Inter, aşa cum a făcut şi Balotelli", a spus Denis Alibec.

Atacantul a descris şi starea de spirit pe care a avut-o în momentele când a înscris de două ori împotriva formaţiei de tineret a lui AC Milan: "Am trăit clipe foarte frumoase când am reuşit să marchez cele două goluri împotriva lui AC Milan, care este principala noastră rivală şi cea mai valoroasă dintre celelalte echipe. Aceste două reuşite îmi dau încredere şi curaj pentru partidele viitoare, pentru că dacă am reuşit o "dublă" contra lui Milan, mă gândesc că o să marchez şi împotriva celorlalte".

Denis Alibec a înscris două goluri pentru Inter Primavera în meciul cu AC Milan din prima manşă a 16-imilor Cupei Italiei, competiţie rezervată echipelor de tineret. Tânărul atacant român a fost integralist şi a deschis scorul în minutul 17, pentru ca mai apoi să reuşească "dubla" la două minute de la debutul reprizei a doua.

Alibec se află la cea de-a treia reuşită în tricoul echipei italiene, el marcând în urmă cu zece zile primul său gol pentru Inter Primavera, în meciul cu Brescia, scor 2-1.
Alibec: "Vreau să joc lângă Eto’o"

Atacantul echipei de tineret a celor de la Inter Milano visează la ziua în care va face cuplu în ofensivă cu starul camerunez.

Denis Alibec a marcat, marţi seară, o "dublă" pentru echipa de tineret a echipei italiene Inter Milano, în meciul cu rivalii de la AC Milan, scor 2-0. Partida a contat pentru "16"-imile Cupei Italiei, competiţie rezervată echipelor de tineret. Transferat în vară de Inter de la Farul Constanţa pentru 800.000 de euro, Alibec aşteaptă momentul în care portughezul Jose Mourinho îl va promova la echipa mare a milanezilor.

"Vreau să joc în atac alături de Eto’o sau de Militto. M-am acomodat foarte bine aici, dar mai trebuie să mă pun la punct cu limba italiană. Sunt condiţii extraordinare la acest club şi e un mediu perfect pentru a face performanţă. Trebuie să marchez mult. Foarte mult. Aşa cum am făcut-o în meciul cu cei de la Milan", a spus, ieri, atacantul pentru EVZ. Denis spune că nu a fost copleşit de pasul pe care l-a făcut în vară, transferându-se de la Farul la Inter.

"Eu nu ştiu să fi existat o ofertă concretă de la Steaua, deşi am citit prin presă că m-au vrut cei din Ghencea. M-aş fi dus la Steaua, dacă ei m-ar fi vrut. Sunt mulţumit şi de ceea ce mi se oferă aici. M-am antrenat cu echipa mare, şi la început am avut puţine emoţii, când am văzut lângă mine atâţia jucători mari. Jose Mourinho m-a încurajat şi a spus că aşteaptă momentul în care voi putea face parte din lotul celor mari. Este un antrenor care are prestanţă, un om deosebit. Acum depinde numai de mine. Sfaturi mi-a dat şi Cristi Chivu. Mi-a spus ce înseamnă Inter şi m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă profesionismul", ne-a mai declarat Alibec.

Impresionat şi de Ronaldo
Asemuit cu Marco van Basten datorită fizicului şi exprimării din teren, Denis spune că atacantul care l-a impresionat cel mai mult este brazilianul Ronaldo. "Este fotbalistul care mi-a plăcut cel mai mult. Incredibil ce putea să facă pe teren! Păcat că nu mai este la Inter, mi-ar fi plăcut să-l cunosc". Deocamdată, jucătorul locuieşte la baza de pregătire a Interului, iar dacă va face pasul la prima echipă, clubul îi va pune la dispoziţie un apartamanet, o maşină şi îi va renegocia contractul.

"Mergeam des în Turcia"
Emilia Stroe, mama fotbalistului cu origini tătare, este cea care i-a îndrumat paşii în carieră. "Fiind despărţită de tatăl lui Denis, eu am fost cea care l-a luat de mână şi l-am dus pe băiat la fotbal. Am crezut în el. Avea nouă ani şi îi plăcea să bată mingea. M-am ocupat de el din toate punctele de vedere. Am fost foarte atentă cu alimentaţia lui. Am avut un magazin şi mă duceam des în Turcia, pentru marfă. Îi aduceam o mulţime de citrice şi multe alte lucruri necesare pentru un copil în creştere. Eu i-am ridicat moralul atunci când cei de la Steaua i-au spus, la 14 ani, că nu are valoare. I-a fost foarte greu. Era dezamăgit, era doar un copil", ne-a mărturisit mama lui Alibec.

Atacantul provine dintr-o familie de sportivi. Bunicul din partea mamei a fost portar la formaţia Delta Tulcea, tatăl a jucat în Divizia C, iar Emilia Stroe este o fostă handbalistă.

Mama jucătorului se laudă că înţelege fenomenul şi ştie de ce are nevoie băiatul ei pentru a reuşi în fotbal: "Niciodată nu mi-a făcut probleme. Este cuminte. Nu merge în cluburi, nu are viaţă de noapte. Mai iese la o pizza cu băieţii, cu prietenii. Acum e la Milano şi unchiul său. Se mai întâlnesc ziua, atunci când Denis este liber, iar seara se întoarce la baza de pregătire. Are o prietenă, e normal la vârsta lui, dar capul îi stă doar la fotbal. Nu aş vrea nici să neglijeze aspectul educaţiei. Aici a terminat 11 clase, iar acolo, de la anul, după un curs intensiv de limba italiană, îşi va continua studiile".
Denis Alibec a debutat pentru echipa de seniori a lui Inter Milano în amical FC Vaduz

Atacantul român al lui Inter Milano, Denis Alibec, a debutat, sâmbătă, la echipa mare a lui Inter Milano, în partida amicală pe care campioana Italiei a câştigat-o cu FC Vaduz, din Liechtenstein, scor 2-1, informează site-ul formaţiei din Serie A.

Ambele goluri ale italienilor, la care Alibec a fost coautor, au fost marcate de Arnautovic, în minutele 16 şi 63.

Jose Mourinho a introdus următorul "11":
Toldo - Donati, Cordoba, Materazzi, Samuel - Quaresma, Vieira, Motta, Mancini - Arnautovic, Alibec. Au mai intrat pe parcursul meciului Orlandoni, Obinha, Fortunato, Beretta, Carlsen şi Rigione.

Alibec a fost transferat la Inter Milano la începutului lunii iulie 2009, iar de atunci a evoluat constant pentru echipa secundă a campioanei Italiei.
Alibec: "Mourinho mi-a spus să intru pe teren şi să joc ce ştiu"

Atacantul formaţiei de tineret a lui Inter Milano, Denis Alibec, a declarat, duminică, după debutul la gruparea antrenată de Mourinho, că antrenorul portughez l-a încurajat şi i-a dat libertate de mişcare, ceea ce-l face să spere că în viitor va mai fi convocat la prima echipă.

"Înaintea amicalului cu FC Vaduz, Mourinho mi-a spus să intru pe teren şi să joc ce ştiu, fără alte indicaţii suplimentare. Mi-a ieşit bine jocul, am dat două pase de gol şi chiar am şi înscris în minutul 50, dar arbitrul a anulat golul pe motiv că mingea nu depăşise linia porţii, deşi sunt convins că a depăşit-o. Mă bucur că am debutat la prima echipă şi sper ca în viitor să fiu convocat şi pentru meciurile din Seria A", a spus Denis Alibec.

Atacantul a precizat FC Vaduz, grupare din Liechtenstein, nu a refuzat în niciun moment jocul, cu toate că întâlnea Internazionale Milano, campioana en-titre a Italiei: "Nu au stat numai în apărare, au jucat frumos, dar cam dur, au şi ţinut arbitrii cu ei, iar din cauza asta oficialii echipei noastre s-au cam supărat. Am învăţat foarte multe de la jucătorii lui Inter şi voi face tot ce pot pentru a ajunge printre ei. Cu paşi mici, dar siguri, voi reuşi".

Ambele goluri ale italienilor, la care Alibec a fost coautor, au fost marcate de Arnautovic, în minutele 16 şi 63. Alibec a fost împrumutat de la Farul Constanţa la Internazionale Milano la începutului lunii iulie a acestui an, iar de atunci a evoluat constant pentru echipa secundă a campioanei Italiei.
Pagini: 1 2
URL de referinţă