RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Oţelul Galaţi
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Aici punem toate ştirile despre Oţelul Galaţi...
Marius Stan: Trebuie sa crestem mai mult in joc

Victoria de vineri seară, 1-0 pe terenul lui Internaţional Curtea de Argeş, lasă loc de comentarii. A fost mai bine în vara anului trecut, cu acel 2-2 de la Mediaş?. "Mai avem de lucru", spun oficialii gălăţeni.

Kolev şi Para, îngerii acelei remize
2008 şi 2009. Mediaş şi Mioveni. De fiecare dată cu nou-promovate în faţă, chiar la startul campionatului, diferenţa apărând doar la nivelul staff-ului tehnic, al echipei şi filosofiei de joc.

Oţelul anului trecut termina în corzi cu Gaz Metan un meci pe care în mod normal ar fi trebuit să-l piardă. A fost nevoie de o intervenţie sănătoasă a portarului Stoian Kolev la scorul de 2-1 pentru gruparea gazdă, altfel jocul s-ar fi putut termina la o diferenţă mai mult decât jenantă.

Goalkeeperul bulgar para, atunci, o lovitură de pedeapsă şi tăia elanul tineresc al sibienilor, care nici nu concepeau să nu le dea papară roş-alb-albaştrilor. S-a terminat 2-2 şi pentru că Gabriel Paraschiv a scos din joben două execuţii rare pentru Liga I.

Altă strategie, alt deznodământ
Vineri seară, pe terenul lui Internaţional Curtea de Argeş, a ieşit cu totul altceva. Parcă nici de data aceasta rezultatul final de pe tabelă n-a reflectat situaţia de la nivelul gazonului, "oţelarii" punctând la singura mare ocazie de gol ivită.

Şi în iulie 2008, dar şi în 2009, prestaţia taberei dunărene a suferit, a fost mult sub aşteptări, însă distanţa de la acel 2-2 până la recentul 0-1 s-a materializat în plan tehnico-tactic. Fotbalul ofensiv al lui Petre Grigoraş n-a fost susţinut atunci de o defensivă competentă, în timp ce partitura economicoasă, la rezultat, a lui Dorinel Munteanu a aşteptat greşeala adversarului.

Este la fel de adevărat că la capitolul impresie artistică ar fi câştigat mingicăreala, chiar şi sterilă de multe ori, din stagiunea precedentă.

"Trebuie să creştem în joc"
"N-am mai avut niciodată plus trei la adevăr la început de campionat", a exclamat directorul general al Oţelului, Marius Stan, conştient însă de faptul că trupa sa nu depăşise cu mult condiţia nou-promovatei din judeţul Argeş.

"Am mai spus-o, echipa noastră mai avea nevoie de o săptămână de pregătire, aşa că este extraordinar să scoatem puncte dintr-un joc care ne serveşte foarte mult ca antrenament", a adăugat şeful clubului dunărean. Şi Gabi Paraschiv a făcut autocritica echipei gălăţene.

"Am câştigat, dar jocul nostru a suferit mult la Mioveni. Ca să nu avem probleme pe viitor, trebuie să creştem nivelul de joc", a comentat căpitanul care şi în runda inaugurală a acestui sezon a fost decisiv: a pasat pentru golul lui Mircea Axente.

Sălăgeanu revine de marţi
După ce a suferit a doua întindere musculară din ultima lună de zile, mijlocaşul "oţelar" Adrian Sălăgeanu promite să lase ghinionul deoparte.

Începând de mâine, fotbalistul din echipa lui Dorinel Munteanu se va pregăti din nou alături de colegi, şi duminică ar putea apărea pe teren, în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ, din etapa a II-a a Ligii I.

"Îmi doresc să revin cât mai repede şi aş vrea să fie ca-n primăvară. Atunci am revenit într-un meci cu Poli Iaşi şi am marcat într-un moment delicat. Sper ca şi cu Ceahlăul să joc şi să dau gol", a declarat Sălăgeanu.

Viaţa Liberă Galaţi
Atacantul bosniac Stevo Nikolici, transferat in vara anului trecut de la FK Maksima Modrica (Bosnia-Hertegovina), a fost reprimit in lotul de seniori al FC Otelul Galati.

Nikolici se va prezenta incepand de astazi, la ora 17.00, la antrenamentele ros-alb-albastrilor, dupa ce in ultimele luni s-a pregatit cu echipa-satelit. Nikolici si-a renegociat si contractul si va ramane la FC Otelul pana in vara anului 2012.

"Am incredere in echipa!"
Antrenorul FC Otelul Galati, Dorinel Munteanu, a tinut astazi sa faca mai multe remarci despre jocul echipei si despre situatia din clasament a ros-alb-albastrilor:

"Desi as putea fi acuzat ca spun vorbe mari, chiar ma preocupa starea echipei, iar faptul ca publicul mi-a cerut demisia ma mahneste si mai mult. Nu vreau sa dau vina pe programul de pana acum sau sa ma agat de faptul ca si echipe mari din lume pot avea un start mai slab. N-am luat deloc in calcul demisia pentru ca sunt sigur ca ar fi un act de lasitate. Sunt convins ca pot redresa echipa si asta i-am zis si domnului Stan cu care am purtat o discutie foarte deschisa. Am trecut direct la subiect, i-am spus ca nimeni nu este perfect si ca, in ciuda atmosferei negative create in jurul echipei, i-am explicat ca este firesc ca publicul sa nu aiba rabdare, dar asta nu inseamna ca si noi trebuie sa luam decizii in graba. Eu chiar am incredere in echipa! Sunt lucruri pe care mi le reprosez, nu sunt perfect, dar incerc din rasputeri sa-mi corectez toate greselile. Au fost momente in care am fost neinspirat la alegerea unor jucatori pentru primul unsprezece sau la unele inlocuiri, asta e clar. Totusi, nu numarul atacantilor decide daca ai sau nu ocazii sau chiar goluri. Lumea are dreptul sa comenteze, in tribune sunt poate 5.000 de profesori-antrenori. Greselile mi le asum, dar nu ma dezic de strategia mea. La 1-2 cu Unirea si cu doi oameni eliminati, nu mai aveam sanse de egalare, de aceea am introdus un fundas central. Sa fim seriosi, suna bine sa crezi ca poti invinge in orice conditii, dar sansele noastre erau infime. Cu numai un om in minus speram si poate ca am fi putut egala, chiar daca jocul se rupsese din minutul 7. Am vazut ca aici, la Galati, lumea este altfel decat in multe locuri din tara. Oamenii vor sa vada multe goluri si cred ca s-ar bucura la un 4-4, ca sa dau un exemplu. Vreau sa le transmit ca cheia succesului este organizarea echipei, dar pentru a ajunge aici unde imi doresc este nevoie de timp si de munca. Iata, Urziceniul este un model: este o echipa pragmatica si determinata! Omul vine la stadion si pentru spectacol, dar mai importante sunt punctele. Nu m-am bazat niciodata pe noroc, nici cand eram jucator, dar nici acum ca antrenor. Norocul unui antrenor vine din gheata unui jucator sau, cateodata, din fluierul unui arbitru. Eu pun baza pe munca si sunt sigur ca echipa mea merita mai mult. Si va fi acolo unde isi doreste publicul si conducerea clubului, dar avem nevoie de timp. Sunt convins ca Gabi Paraschiv a vorbit mai mult la nervi si ca, de fapt, situatia nu se prezinta asa. Eu vad ca echipa este unita, dar haideti sa va spun ceva: atmosfera din vestiar o fac jucatorii, nu antrenorul! De la ei trebuie sa vina, ma refer la chestiuni care sa tina numai de fotbal."

Sanctiuni la FC Otelul
In urma rezultatelor nefavorabile din ultimele etape ale editiei 2009-2010 ale Ligii I, Comitetul Director al FC Otelul Galati a stabilit ca jucatorii ros-alb-albastri sa fie sanctionati cu 25 la suta din retributiile pe lunile iulie si august 2009, iar primele au fost blocate pana cand echipa va ajunge la zero in asa-zisul clasament al adevarului.

"Ne dorim alta atitudine din partea jucatorilor. Suntem convinsi ca valoarea lor este mult superioara locului 16 pe care il ocupam in prezent", a declarat directorul general al FC Otelul, Marius Stan.

Neagoie, un an la Petrolul
Mijlocasul central Adrian Neagoie, transferat in aceasta vara la FC Otelul Galati, a fost imprumutat pentru un an de zile la FC Petrolul Ploiesti, in Liga a II-a. Neagoie (25 de ani), adus de la CFR Timisoara, va fi al treilea "otelar" din lotul Petrolului, dupa Robert Elek si Alexandru Avram.

Patras si Abraham, la loturi
Doi jucatori ai FC Otelul Galati au fost convocati la loturile nationale. Mijlocasul stanga Arthur Patras se afla la lotul national "Under 21" al Republicii Moldova, iar portarul Gabriel Abraham a fost chemat la lotul de juniori "Under 19" al Romaniei.

Cei doi "otelari" vor reveni la echipa saptamana viitoare.

Amicale la Tulcea si Giulesti
FC Otelul Galati a aranjat pentru saptamana aceasta doua meciuri de verificare. Ros-alb-albastrii antrenati de Dorinel Munteanu vor intalni miercuri dupa-amiaza pe Delta Tulcea, iar vineri seara pe Rapid Bucuresti. Iata programul celor doua jocuri:

Delta Tulcea - Otelul Galati (miercuri, 2 septembrie, ora 17.30 - stadionul "Delta" din Tulcea)

Rapid Bucuresti - Otelul Galati (vineri, 4 septembrie, ora 19.00 - stadionul "Valentin Stanescu-Giulesti" din Bucuresti)
Dorinel îşi duce echipa la psiholog

Dorinel Munteanu a găsit soluţia pentru eşecurile echipei. Antrenorul Oţelului e hotărât să ceară conducerii angajarea unui psiholog care să-i remonteze moral pe fotbalişti. "Vom angaja un psiholog care să stea de vorbă cu ei. Am destui jucători tineri în echipă care au nevoie de sprijin. Trebuie să-şi recapete încrederea", a spus Dorinel. Şeful grupării gălăţene e de acord cu dorinţa acestuia: “E o idee bună. Poate fi o soluţie. Vom încerca să găsim un psiholog”, a promis Marius Stan.

"Oţelarii" îşi mai iau un portar
Deşi are deja trei portari, lotul Oţelului se va îmbogăţi cu încă un goalkeeper. Deoarece portarul de rezervă, Gabriel Abraham este convocat des la naţionala de juniori a României, Dmytro Nepogodov ar putea fi a treia soluţie pentru Dorinel Munteanu. Nepogodov, care evoluează şi la naţionala de tineret a Ucrainei, se antrenează de aproape o lună cu gălăţenii, urmând să fie legitimat în zilele următoare, mai ales că jucătorul e liber de contract.

Oţelul- Delta se joacă la Galaţi
Partida amicală dintre Oţelul Galaţi şi Delta Tulcea, programată inţial să se dispute astăzi pe stadionul din Tulcea, a suferit nişte modificări. Astfel, din cauza ploilor de ieri, terenul de joc al tulcenilor este impracticabil, meciul se va disputa pe arena gălăţeană. "Oficialii clubului tulcean ne-au anunţat în această dimineaţă că a plouat foarte tare la ei. Nu aveam altă variantă şi prin urmare, am decis să jucăm pe propriul teren", a declarat Marius Stan.
Oţelul-Delta Tulcea 1-2, într-un amical la care fanii l-au contestat din nou pe Dorinel Munteanu

Formaţia Oţelul Galaţi a fost învinsă, miercuri, de echipa de ligă secundă Delta Tulcea cu scorul de 2-1, în meciul amical disputat pe terenul moldovenilor, la finalul căruia suporterii roş-alb-albaştrilor l-au contestat vehement pe antrenorul Dorinel Munteanu.

Golul echipei Oţelul a fost marcat de Paraschiv, în minutul 12, iar pentru Delta Tulcea a înscris Pantelie, în minutele 6 şi 26.

Antrenorul Dorinel Munteanu a început meciul cu următoarea formulă: Kolev - Cârjă, Sârghi, Jelev, Siminic - Neagu, Giurgiu, G. Paraschiv, Sălăgean - Ibeh, Axente. Pe parcurul jocului, tehnicianul a rulat tot lotul avut la dispoziţie.

Acest meci consemnează şi revenirea pe teren a lui Gabriel Viglianti, care a absentat timp de un an, după o operaţie suferită la ligamentele genunchiului drept. Mijlocaşul argentinian a evoluat 20 de minute, fiind introdus în minutul 70.

La acest meci au asistat aproximativ 1.000 de suporteri, care la final l-au contestat din nou pe antrenorul Dorinel Munteanu, căruia i-au cerut să demisioneze.
Gabi Paraschiv: "Ar fi bine să vină un psiholog, dar să fie o tânără!"

Cel mai experimentat jucător din tabăra gălăţeană a lăsat de multe ori de înţeles că în vestiar e buba cea mare a Oţelului. După jocul cu Urziceni, Gabriel Paraschiv şi-a arătat colegii cu degetul, învinovăţindu-i pentru atmosfera tensionată din sânul echipei. Aflând din presă că antrenorul său pare să fi găsit rezolvarea, solicitând un psiholog care să comunice cât mai mult cu fiecare jucător în parte, 'Para' i-a aprobat ideea lui Dorinel, permiţându-şi chiar şi o glumă: "Ar fi o soluţie. Dar să fie o tânără pentru colegii mei! Poate aşa îi ajută mai mult. Glumesc! În momentul de faţă s-ar face orice ca să se schimbe mentalitatea unor jucători şi orice idee care ar putea da roade e binevenită."

Pe sistemul "un şut în fund, un pas înainte", amenzile recent aplicate jucătorilor gălăţeni de către conducere sunt un motiv de determinare pentru veteranul "oţelarilor". "Nu ştiu dacă sunt normale astfel de sancţiuni, dar să sperăm că vom putea schimba decizia conducerii, prin jocul nostru pe care să-l îmbunătăţim de acum încolo. Asta e singurul mod de a nu mai lua alte amenzi", a spus Paraschiv.

Deşi căpitanul gălăţenilor le-a strigat înainte să joace serios, Oţelul s-a chinuit ieri s-o bată pe Delta Tulcea. În zadar însă! Oţelarii s-au prins în plasele echipei de matineu, la partida de verificare susţinută pe teren propriu în compania fotbaliştilor dobrogeni , scor final 1-2.

"Din păcate nu merge nimic în jocul nostru. Probabil din cauza rezultatelor proaste din ultimele meciuri. Suntem o echipă cu mulţi tineri şi cu moralul la pământ", a conchis mijlocaşul Oţelului.
Exil sau retrogradare?

Şansele ca instalaţia de nocturnă să fie din sezonul viitor montată pe stadionul "Oţelul" sunt aproape nule, astfel rezultând probabilitatea ca echipa noastra să nu mai poată juca în ediţia viitoare în prima ligă, deoarece, începând cu sezonul următor, toate echipele participante sunt obligate să joace pe stadioane cu nocturnă, iar în acest moment clubul gălăţean este singurul de pe prima scenă fotbalistică din România fără o astfel de instalaţie, lucrările nefiind nici măcar în derulare.

Singura şansă ca şi în sezonul 2010-2011, trupa de la malul Dunării să participe tot în prima ligă, în cazul în care nu retrogradează pe plan sportiv, este ca aceasta să joace în afara oraşului, deoarece nu există încă un stadion cu nocturnă în Galaţi. Cele mai probabile destinaţii sunt Buzău sau Constanţa.
"Piticii" de la Oţelul au acaparat totul la Cupa "EON Kinder"

Săptămâna trecută la Tg. Mureş s-a disputat cea de-a treia ediţie a Cupei EON Kinder, un puternic turneu de minifotbal pentru juniori. Competiţia din acest an a aliniat la start circa 50 de echipe din întreaga ţară şi s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: 1998, 2000, 2001. Galaţiul a fost prezent cu echipe de la trei cluburi: Steaua Dunării, Oţelul şi AS Junior. Fără îndoială, revelaţia competiţiei a fost delegaţia de la Oţelul, care şi-a spulberat adversarele la toate categoriile de vârstă. Grupa 1998, pregătită de un mare fotbalist al Galaţiului, Lucică Măstăcan, a avut un parcurs excelent în urma căruia s-a situat pe primul loc, după ce a umilit în finală pe LPS Piteşti, scor 5-2. În mod normal, copiii gălăţeni ar fi trebuit să primească un premiu suplimentar de 1000 de euro pus la bătaie de sponsorul piteştenilor, dar acesta nu şi-a mai respectat cuvântul.

Iată celelalte rezultate înregistrate: 3-1 cu CS Ungheni, 2-1 cu Şcoala Marius Baciu Mediaş, 1-0 cu CFR Cluj, 6-5 după lovituri de la 7 metri cu FC Braşov. Lotul folosit: Mădălin Blănaru, care a fost recompensat şi cu premii individuale - cel mai bun jucător şi golgheter- Viorel Lepădatu, Florin Anghele, George Cristof, Ionuţ Bulgaru, Vasile Neagu, Marius Ene, Eduard Cristea, Erik Hennig, Alin Bocăneală.

Succese pe linie
Organizatorii au rămas perplecşi când au văzut că "oţelarii" taie în carne vie şi la grupa 2000. Antrenorul Sorin Târâlă a participat cu două garnituri: Raul Bălbărău, Matei Boşneagă, Antonio Sefer, Aurelian Goga, Tudor Scarlat, Marius Florea, Claudiu Cireaşă, Alexandru Strelţov, Vlăduţ Moglan, Andrei Bordeianu, Robert Crăciun (Oţelul I); Marian Popa, Viorel Huşanu, Angel Buzea, Tudor Cristofor, Andrei Ifrim, Andrei Muscă, Teodor Şerban, Adrian Adam, Sebastian Proţi, Alin Ionescu, Paul Mierloiu. Vă prezentăm rezultatele: 4-0 cu Şoimii Sibiu, 6-0 cu Junior Tg. Mureş, 2-2 cu Luceafărul Brăila, 4-0 cu CS Ungheni, 4-1 cu LPS Piteşti, 5-0 cu CF Brăila. Premii individuale: Raul Bălbărău - cel mai bun portar; Marius Florea - cel mai bun jucător, Antonio Seifer - golgheter.

Mici dar voinici
Show-ul a fost total la grupa celor mai mici fotbalişti prezenţi la competiţie. Echipa pregătită de Valentin Cramer a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după ce a obţinut rezultatele: 6-1 cu Viitorul Zalău, 9-0 cu Aripile Piteşti, 3-1 cu Kinder I Tg. Mureş, 9-0 cu Junior Tg. Mureş, 12-0 cu Kinder EON, 2-0 cu CFR Cluj, 4-2 cu Şcoala Marius Baciu. Iată şi lotul: Leonid Gherase (9 goluri), Bogdan Bandac (8), desemnat cel mai bun jucător, Andrei Mihai (7), Ciprian Chiriac (5), Denis Cireş (1), Tiberiu Cucu (3), Cesar Chiroşcă (5), Marius Caramalău, Sebastian Viorică, George Nistor. În competiţie a fost prezentă şi grupa 2002, care a făcut senzaţie. Oţelul 2002 a aliniat lotul: Dan Neicu (6 goluri), Eduard Stratulat (5), Ionuţ Lefter (5), Vlad Bucevski (1), Dan Popa, Andrei Călin, Claudiu Hâncu, Dan Sârbu şi a înregistrat două victorii: 3-1 cu Kinder II şi 8-0 cu LPS Piteşti şi două remize: 1-1 cu Junior Tg. Mureş şi 2-2 cu AS Junior Galaţi.
Munteanu spune că jucătorii săi nu vor fi "victime sigure" în partida cu Dinamo

Antrenorul grupării Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat, marţi, că în ciuda formei bune pe care o traversează Dinamo, echipa sa nu va face doar act de prezenţă în Ştefan cel Mare, chiar dacă cele două formaţii sunt despărţite de 14 locuri în clasament.

"Dinamo este favorită, dar noi nu vom veni ca victime sigure în Ştefan cel Mare. Sper ca pauza să nu-i fi ajutat prea mult pe dinamovişti şi să se fi terminat perioada bună prin care trec. Îi anunţ că nu le va fi uşor cu noi. Deşi am pierdut ultimele meciuri amicale cu Delta Tulcea şi Rapid, echipa stă bine din punct de vedere fizic şi vine în Capitală să obţină victoria", a spus Dorinel Munteanu.

Dinamo ocupă locul 2 în campionat, cu 10 puncte acumulate în 5 etape, în timp ce Oţelul Galaţi se află pe locul al 16-lea, cu 4 puncte câştigate în 5 jocuri.

Oţelul Galaţi va întâlni Dinamo, sâmbătă, în deplasare, de la ora 19:00, în etapa a 6-a a Ligii I.

Altfel, tehnicianul grupării de la malul Dunării s-a referit şi la meciul pe care România îl va susţine contra Austriei: "Deşi Răzvan Lucescu a avut mulţi contestatari, cred că trebuie să i se acorde încredere în continuare. De asemenea, mai cred că naţionala este pe un drum bun. La Paris mi-au plăcut foarte mult unitatea, agresivitatea şi determinarea echipei, calităţi pe care cred că le putem fructifica de acum înainte. Nu este la îndemâna oricui să facă egal cu Franţa, de aceea consider că tricolorii se prezintă bine şi au prima şansă la victorie în meciul cu Austria".

Partida România-Austria, din preliminariile Cupei Mondiale 2010, se va disputa miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Steaua.
Munteanu: "Nu ne ducem în Ştefan cel Mare ca victime sigure!"

Tehnicianul grupării Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, este convins că elevii săi nu vor fi victime sigure în meciul cu Dinamo de sâmbătă, cu toate că formaţia din Ştefan cel Mare se află în acest moment într-o formă excelentă.

"Dinamo este favorită, dar noi nu vom veni ca victime sigure în Ştefan cel Mare. Sper ca pauza să nu-i fi ajutat prea mult pe dinamovişti şi să se fi terminat perioada bună prin care trec. Îi anunţ că nu le va fi uşor cu noi. Deşi am pierdut ultimele meciuri amicale cu Delta Tulcea şi Rapid, echipa stă bine din punct de vedere fizic şi vine în Capitală să obţină victoria", a spus Dorinel Munteanu.

Echipa Dinamo se află pe locul doi în clasamentul Ligii I cu 10 puncte acumulate în cinci partide, iar Oţelul ocupă locul al 16-lea cu patru puncte acumultate tot în cinci partide.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
URL de referinţă