RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Universitatea Craiova
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Aici punem toate ştirile despre Universitatea Craiova...
1) Fundaşul Universităţii Ovidiu Dănănae a fost convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu în vederea partidei amicale de miercuri, cu Ungaria, ce se va disputa la Budapesta.


2) Josh Mitchell a reluat antrenamentele, dupa ce a fost operat de pubalgie, la inceputul verii.


3) Noul fundas stanga al Universitatii, Josip Misic a jucat 90 de minute in meciul Primavara Craiova - Jiul Gangiova (10-1)
3 jucatori inapoi la Primavara

Neagoe si Gogosoiu (imprumutati la Gaz Metan Craiova) si Stoiu (imprumutat la Jiul Petrosani) au fost rechemati la echipa a doua a clubului Universitatea Craiova.

Acestia se alatura lui Ionut Popescu, rechemat si el de la Gaz Metan Craiova, dupa accidentarea lui Dananae
Oficialii echipei Universitatea Craiova au anuntat, prin vocea doctorului Stamatescu, ca Florin Costea a facut o intindere in timpul antrenamentului de astazi si, din aceasta cauza, nu v-a juca in meciul contra celor de la FC Brasov, meci ce se va disputa vineri, de la ora 18.00 in orasul de sub Tampa
Comisia de disciplina din cadrul LPF a ratificat decizia clubului Universitatea prin care Mircea Bornescu va fi suspendat pe o perioada de 3 luni si amendat cu 75% din salariu anual.
Eugen Trica va semna un contract pe 3 ani cu U Craiova, cu un salariu de 170.000 de euro salariu pe sezon si va fi secundul lui Piturca, in cazul in care acesta va veni
Universitatea nu şi-a uitat idolul

Oficialii Clubului Universitatea Craiova au depus astăzi coroane de flori la mormântul simbolului Campioanei unei mari iubiri, marele Ion Oblemenco, în cimitirul Ungureni, după 13 ani de la tragica dispariţie a acestuia.

Vicepreşedintele Ştiinţei, Lucian Mitu, şi Vicenţiu Neagoe şi-au amintit de cel care a fost Ion Oblemenco.

"Am venit aici să comemorăm unul dintre cele mai mari simboluri ale Universităţii Craiova de-a lungul istoriei acestui club. Este un moment greu pentru cei care suntem aici de la club să comemorăm astfel de fotbalist, caracter. Nu ştiu dacă Universitatea poate să numere pe degete asemenea jucători. Este un moment pe care îl trăiesc în fiecare an ori de câte ori vin aici. Am urmărit casete, l-am urmărit jucând de mic copil şi mereu m-a impresionat. Mai devreme sau mai târziu îmi doresc ca din actuala echipă să-i calce pe urme lui Ion Oblemenco, cu toate că va fi greu", a declarat vicepreşedintele Universităţii, Lucian Mitu.

La rândul său, Vicenţiu Neagoe a afirmat: "Primul gând îmi apare în faţa ochilor chipul blând al lui Ion Oblemenco şi faptul că a murit departe de ţară. Noi ar fi trebuit să facem mai mult pentru el atunci, nu doar să dăm un nume la stadion. A murit departe de ţară, îndepărtat de cei care au fost atunci la club. Echipa nu poate decât să reînnoade succesele pe care Universitatea Craiova le-a avut când Ion Oblemenco activa la gruparea alb-albastră şi mă refer în primul rând la titlu din 1974. Poate o să luăm şi noi titlu şi îl vom dedica «Tunarului» Ion Oblemenco."
Universitatea Craiova - Internaţional Curtea de Argeş, sâmbătă, ora 11
Universitatea Craiova şi Internaţional Curtea de Argeş au perfectat o partidă amicală ce se va disputa sâmbătă, 5 august, la ora 11, la Curtea de Argeş.

"Amicalul disputat cu Internaţional Curtea de Argeş înaintea începerii de campionat ne-a arătat că este o echipă care se mişcă bine şi credem că va fi un meci benefic. Plus că avem un jucător nou în lot, pe Eugen Trică şi vom vedea cum se integrează. Nu-i vom putea folosi însă la acest meci pe cei patru fotbalişti aflaţi la lot, Lung, Barbu, Bărboianu şi Mihai Costea", a declarat directorul executiv al Universităţii, Dan Stălinescu.

Universitatea Craiova şi Internaţional Curtea de Argeş s-au mai întâlnit într-o partidă amicală cu o săptămână înainte de începerea campionatului, meciul, care s-a desfăşurat pe "Ion Oblemenco", încheindu-se indecis, 0-0. Întâlnirea amicală a fost şi un prilej pentru gruparea alb-albastră de a-şi prezenta lotul pentru noul sezon 2009 - 2010 al Ligii I.

Baird, preferatul fanilor
Autor al unei duble în partida de sâmbătă seara dintre Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, scor 5-1, Michael Baird a fost votat de suporteri ca fiind cel mai bun jucător de pe teren al Ştiinţei, în urma sondajului realizat de site-ul oficial al clubului http://www.fcuniversitatea.ro.

Atacantul australian a strâns 29 la sută din voturi. Pe poziţia următoare se află Vali Badea, cu 21 la sută din opţiuni, el marcând primul său gol pentru Universitatea în partida de sâmbătă. Ultima poziţie a podiumului este ocupată de Silviu Lung Junior, intervenţiile lui spectaculoase aducându-i un procent de 18, iar decarul Ştiinţei, Florin Costea, ocupă poziţia a patra, cu 11 procente.

Au mai fost evidenţiaţi de fani Wobay - opt la sută, Bărboianu - şase la sută, Prepeliţă - trei la sută, iar Barbu, Dilevski, M. Costea şi Nicolae - câte unu la sută.

"Suporterii trebuie să uite şi să vină să ne încurajeze, avem nevoie de ei"
Victoria Universităţii din partida de sâmbătă cu Gloria Bistriţa, scor 5-1, nu a fost pe deplin savurată de jucătorii Ştiinţei, pentru că aceştia au simţit absenţa suporterilor pe Stadionul "Ion Oblemenco". Mijlocaşul Andrei Prepeliţă a afirmat că fanii ar trebui să lase supărarea deoparte şi să vină să încurajeze echipa.

"Da, ne-au lipsit spectatorii. Sunt supăraţi pe noi, pe domnul Mititelu, pentru anul trecut, dar trebuie să înţeleagă că anul trecut s-a dus. Şi noi am uitat. Acum, ce să facem? Să ne gândim că am pierdut Europa League şi să nu mai jucăm? Trebuie să vină la stadion să ne încurajeze, pentru că este un alt an", a declarat Prepeliţă.

Acesta a mai spus că Eugen Trică este un câştig pentru gruparea alb-albastră şi speră să intre cât mai curând în echipă: "Trică este un jucător cu experienţă şi un jucător foarte bun şi îl aşteptăm să intre în teren."

Sunt nerăbdător să revin în tricoul alb-albastru“
Mijlocaşul Universităţii Eugen Trică a găsit un grup unitar la Ştiinţa şi a afirmat că abia aşteaptă să evolueze în tricoul grupării alb-albastre.

"A fost foarte bine. Este un grup unit aici la Universitatea. Sper să-l menţinem aşa. Sunt nerăbdător să revin în tricoul alb-albastru", a declarat Trică.

"Am prins o zi foarte bună"
Atacantul Vali Badea a declarat la finalul meciului cu Gloria că este foarte bucuros că a reuşit în sfârşit să înscrie: "Sunt foarte fericit. Nu ştiam să mă mai bucur, le mulţumesc băieţilor şi oamenilor care mi-au acordat şansa să vin să joc la această echipă. Am prins o zi foarte bună, şi dacă o ţinem în continuare aşa şi ne vedem de jocul nostru şi ascultăm de cine trebuie, o să fim o echipă grea pentru toată lumea. Noi şi înainte aveam încredere, dar probabil au intervenit alţi factori la meciurile trecute. Nu mai contează, trebuie să privim înainte. Vom merge acum într-un cantonament la Govora, în pauza competiţională, să ne pregătim. Suporterii cred că şi-au dat seama ce meci au pierdut şi la partida următoare, cu Rapid, vor veni."

"Aveam mare nevoie de victorie"
Atacantul Florin Costea a afirmat la finalul meciului cu Bistriţa că speră ca echipa să readucă suporterii la stadion prin jocul prestat: "Ne bucurăm că am câştigat. Aveam mare nevoie de aceste trei puncte şi sperăm să o ţinem tot aşa în continuare. Ştiu că ultima oară am marcat cinci goluri cu Astra, în Divizia B, iar în Liga I am mai învins cu 4-0 Farul, cu 4-1 CFR-ul. Dar important este că am obţinut victoria, fiindcă ne trebuia. Le mulţumim celor care au venit la stadion la acest meci şi îi aşteptăm şi pe alţii în etapele viitoare. Sper ca, prin jocul nostru, să îi aducem din nou lângă noi. Venirea lui Trică este un câştig pentru echipă cu siguranţă. Prezenţa lui se va vedea pe teren, în partidele importante, şi îi urăm mult noroc."
Planul pentru Govora: perfecţionarea jocului, recuperarea lui Mitchell şi integrarea lui Trică

Nici nu s-au stins bine ecourile victoriei răsunătoare cu Gloria Bistriţa, că jucătorii Universităţii au şi plecat într-un cantonament de pregătire.

Duminică, alb-albaştrii s-au îmbarcat în «Oltenia Force One» şi au pornit spre staţiunea Govora, din judeţul Vâlcea, acolo unde se vor antrena o săptămână. Scopul principal al tehnicianului Daniel Mogoşanu este acela de a căuta să corecteze erorile tehnice şi tactice ale elevilor săi din startul campionatului, dorinţa de reglare a jocului fiind exprimată şi la conferinţa de presă după partida cu Bistriţa.

De asemenea, finalitatea stagiului montan este, printre altele, şi recuperarea totală a australianului Josh Mitchell, absent din formula de bază a Ştiinţei din martie. Dacă refacerea se va realiza fără dubii, reintroducerea sa s-ar putea produce chiar runda următoare, la Iaşi. Pregătirea este şi un bun prilej de integrare a noii achiziţii a Ştiinţei, mijlocaşul Eugen Trică.

Drept dovadă, la finalul săptămânii, Universitatea a programat o partidă amicală cu Internaţional Curtea de Argeş.
Remiză pentru Primăvara într-un meci amical

Echipa-satelit a Universităţii, Primăvara, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată astăzi în compania formaţiei CS Sopot. Golul formaţiei antrenate de Florin Ispas a fost înscris de Flori (‘65), în timp ce pentru Sopot a marcat Robert Dascălu (‘80).

Acesta a fost primul meci al elevilor lui Florin Ispas, din cele două pe care le vor disputa în această săptămână. Astfel, sâmbătă, Primăvara va întâlni o grupă de juniori de la Universitatea.

Primăvara: Nedelcovici - R. Niţă, Gugu, Flori, G.Niţă - Surugiu, R. Bălan, D. Stancu, Anca - Ţaran, Builescu. Au mai jucat: Iordache, Al. Stancu, Băloi, Căle, Chira.

Sopot: Rizan - Drăghici, Bădoi, Cimpoeru, Ghenescu- G. Barbu, Zaharia, D. Raduţ, Stuparu - Dascălu, Tâmplaru. Au mai jucat: Idita, Surcel, Dragomir şi Florescu.
URL de referinţă