RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Romania U21 - Insulele Faroe U21
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Discuţii şi informaţii despre meciul tineretului de pe 13 octombrie ...
Naţionala de tineret va juca la Botoşani

Stadionul "Municipal" va găzdui un joc oficial al naţionalei de fotbal a României pregătite de Emil Săndoi. Este vorba de meciul dintre reprezentativele de tineret ale României şi Insulele Feroe, partidă ce va avea loc pe 13 octombrie, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret "Under 21", ediţia 2009-2011.

Primarul Botoşaniului, Cătălin Mugurel Flutur, a recunoscut că prin acest meci oraşul său va avea foarte mult de câştigat la capitolul imagine. "Aşa cum am fost incluşi în circuitul Turului Ciclist al României, unde nu ne-am făcut niciodată de râs, vom fi incluşi şi în circuitul naţionalei de fotbal, unde de asemenea, vom face toate eforturile pentru a nu ne face de râs. Această decizie, ca meciul să se joace pe «Municipal», implică o serie de investiţii care oricum trebuiau făcute la arenă, dar care vor fi făcute în avans faţă de termenele prevăzute iniţial", a declarat Cătălin Mugurel Flutur.

Primarul a recunoscut că un merit important în decizia Federaţiei Române de Fotbal îi aparţine lui Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, ales recent în Comitetul Executiv al FRF. "Nu ştiu câte arene din ţară beneficiază de un gazon excelent, cum este cel de pe «Municipal». Eforturile noastre de a pune stadionul la punct au contat foarte mult. În plus, fotbalul este foarte iubit la Botoşani, iar tinerii «tricolori» vor juca cu «casa închisă»", a mai spus Flutur.

Pentru FRF a contat foarte mult şi faptul că meciul seniorilor de pe 14 octombrie se va disputa la Piatra Neamţ. "În mare îndeplinim condiţiile de organizare a unui meci internaţional. Avem aeroportul aproape, hoteluri care asigură condiţii bune, gazon foarte bun, ceea ce este extrem de important. Mai trebuie făcute câteva lucrări la stadion însă avem timp pentru ca acestea să fie efectuate. Sâmbătă va veni o comisie a FRF şi împreună vom pune la punct toate detaliile", a declarat Cornel Şfaiţer.
oare de ce am impresia ca deciziile astea de a duce nationala mare sau mica intr-un anume oras ascunde si niste chestiuni politice, poate chiar comisioane ceva. Nu zic ca nu e un lucru bun, dar pe jmenarii astia din federatie ii banui de orice Smile
Bilete ieftine la Romania U21 - Insulele Feroe U21

Oficialii FC Botoşani, formaţie care se ocupă de organizarea meciului internaţional din preliminariile Campionatului European dintre reprezentativele de tineret ale României şi Insulelor Feroe au stabilit în această săptămână preţul biletelor pentru confruntarea găzduită pe "Municipal" în 13 octombrie.

"Nu am privit acest meci ca pe o afacere şi nu am considerat că trebuie să ne îmbogăţim de pe urma acestui meci prin încasările care vor fi. Dorinţa noastră a fost să sprijinim, aşa cum putem noi, naţionala de tineret şi ca formaţia lui Emil Săndoi să fie cât mai bine susţinută de public. Totodată, dorim ca acest meci să fie prilej de sărbătoare pentru publicul botoşănean. Acesta este şi motivul pentru care preţul biletelor este mai mult decât modic, 10 lei pentru un bilet la tribuna I şi a II-a şi cinci lei pentru un bilet la cele două peluze", a susţinut Dumitru Brânză, directorul executiv al FC Botoşani.

Convins de faptul că meciul se va disputa cu "casa închisă" s-a declarat şi Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani şi totodată cel care prin poziţia pe care o are în cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a făcut posibil ca acest joc să se dispute la Botoşani.

"Sunt convins că stadionul va fi plin la ora meciului deoarece este un eveniment pentru Botoşani. În plus, naţionala joacă destul de bine şi are o serie de fotbalişti care evoluează la cele mai titrate formaţii din fotbalul românesc. Pe undeva, dacă naţionala va reuşi calificarea la Campionatul European, vom rămâne şi noi în istorie", a explicat Cornel Şfaiţer.
Răzvan Ochiroşii, chemat la lotul de tineret al României

Fotbalistul echipei Steaua, Răzvan Ochiroşii, a fost convocat la naţionala de tineret a României în vederea meciului cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European din 2011, informează site-ul oficial al FRF.

Ochiroşii se va alătura lotului de tineret al României, în această după-amiază.

Echipa naţională de tineret a României a pierdut, vineri, cu scorul de 1-5, meciul susţinut, în deplasare, în compania formaţiei similare a Letoniei, contând pentru grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2011. Lotul de tineret a revenit în ţară, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi s-a cazat la hotelul "Maria" din Botoşani.

Selecţionata antrenată de Emil Săndoi va întâlni, marţi, de la ora 14.00, la Botoşani, echipa de tineret a Insulelor Feroe.
Săndoi: "Trebuie să depăşim momentul greu şi să învingem Insulele Feroe"

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, luni, că reprezentativa pe care o conduce trebuie să treacă peste momentul greu cauzat de eşecul categoric din Letonia, scor 1-5, şi să învingă formaţia Insulelor Feroe, informează site-ul FRF.

"Meciul cu Feroe este foarte important pentru noi, mai ales că venim după un duş rece nemeritat, în Letonia. Trebuie să depăşim momentul greu prin care am trecut şi să ne adjudecăm cele trei puncte puse în joc. Sper să fim foarte concentraţi şi să avem o atitudine de jucători profesionişti, pentru că niciun meci nu este câştigat dinainte. Sper să fim mult mai realişti pe faza defensivă, să nu mai facem greşeli şi să fim mult mai inspiraţi în faţa porţii. Sper într-un joc bun şi într-o victorie", a spus Săndoi.

Partida România-Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European de tineret 2011, se va disputa marţi, de la ora 14:00, la Botoşani. În ultimul joc din grupă, echipa lui Săndoi a pierdut în faţa Letoniei, scor 1-5.
Rusia-Moldova 3-1, în Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European din 2011

Echipa naţională de tineret a României a pierdut primul loc în Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2011, după ce Rusia s-a impus, miercuri, scor 3-1, în faţa reprezentativei Moldovei, informează site-ul UEFA.

Golurile ruşilor au fost înscrise de Kokorin (5, 41) şi Baliaikin (38), în timp ce moldovenii au redus din handicap din Vornisel, în minutul 62.

Rusia a redevenit liderul grupei, la egalitate de puncte cu naţionala României, dar cu un golaveraj mai bun, 17-2 faţă de 15-5:

1. Rusia 15p (6 meciuri)

2. România 15p (6m)

3. Letonia 9p (5m)

4. Moldova 7p (5m)

5. Insulele Feroe 4p (6m)

6. Andorra 0p (6m)

Ultimele patru meciuri din acest an sunt următoarele: Moldova-Rusia (14 noiembrie), România-Letonia (14 noiembrie), Letonia-Insulele Feroe (18 noiembrie) şi Andorra-Insulele Feroe (21 noiembrie).
Săndoi: "E bine că duşul rece cu Letonia a venit la mijlocul preliminariilor, putem învăţa din el"

Selecţionerul naţionalei U21 a României, Emil Săndoi, a declarat vineri, că tricolorii puteau obţine mai mult din meciurile cu Letonia şi Insulele Feroe, însă e mulţumit că formaţia nu şi-a periclitat şansele de a ajunge la CE din 2011.

"Singura concluzie care se poate trage după partidele cu Letonia şi Insulele Feroe este că se putea mai mult. Din nefericire însă, fotbalul e nedrept şi s-a văzut asta în jocul cu letonieinii, când am fost peste ei. Trebuia să depăşim acel moment dificil, să batem Feroe şi să luăm toate cele 3 puncte. Ne-am revenit repede, iar acum, după victoria Rusiei cu Moldova, suntem la egalitate cu ei şi în grafic pentru calificare. E bine totuşi că acest duş rece cu Letonia a venit acum la mijlocul preliminariilor şi nu la sfârşit, aşa cum s-a întâmplat în campania trecută cu Ţara Galilor, pentru că putem învăţa de pe urma lui", a spus Săndoi.

Tehnicianul a afirmat că este mulţumit de locul ocupat în clasament şi susţine că se aştepta la această poziţionare a tricolorilor: "Înainte de începerea preliminariilor mă aşteptam ca noi şi ruşii să fim pe primele locuri în această grupă, dar aş fi vrut să putem profita de pasul greşit pe care l-au făcut ei cu Insulele Feroe. Nu am reuşit, dar e bine că suntem la egalitate. La acest nivel, al naţionalelor U21, jucătorii nu sunt atât de experimentaţi şi e normal să mai apară şi accidente, cum a fost cel cu Letonia, sau cum a fost cel al ruşilor cu feroezii. Oricum, suntem bine clasaţi şi pentru o eventuală clasare de pe locul secund".

Săndoi susţine că următoarele două partide cu Letonia şi Moldova sunt foarte importante, pentru că în cazul unei victorii în faţa Letoniei aceştia vor fi scoşi din cursa pentru calificare: "Cele 6 puncte sunt foarte importante, mai ales că la final avem dubla cu Rusia. Cred că acele două partide vor fi decisive, dar până atunci ne trebuie două victorii".

Selecţionerul naţionalei de tineret a României susţine că jucătorii au început să evolueze mai mult la echipele de club, lucru îmbucurător pentru el, dar a precizat că în apărare încă mai sunt probleme. "Faptul că unii dintre elevii mei nu joacă meci de meci la echipele de club este într-adevăr o problemă, dar noi avem o evidenţă clară a tuturor şi ştim cât şi cum evoluează fiecare. De la mijloc în sus nu stăm rău, pentru că fotbaliştii de acolo mai joacă, dar în apărare e mai greu. Echipele de club nu îşi permit să bage tineri în apărare, pentru că e o zonă periculoasă. Tinerii evoluează doar dacă titularii de drept nu sunt apţi. Din nefericire însă, nici fondul de jucători nu este foarte mare şi de aceea mai apar probleme. De exemplu, pe postul de fundaş stânga nu îl avem decât pe Silviu Ilie şi am încercat să mai jucăm cu Pârvulescu, care de fapt e mijlocaş. Trebuie însă să ne descurcăm", a spus Săndoi.

Naţionala U21 a României se află în Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2011, alături de Rusia, Letonia, Moldova şi Insulele Feroe. Tricolorii ocupă locul secund, la egalitate cu prima clasată Rusia, ambele cu câte 15 puncte, dar despărţite de golaveraj. Jucătorii pregătiţi de Emil Săndoi mai au de disputat 4 partide, cu Letonia (acasă), Moldova (deplasare) şi dubla cu Rusia.

Primele clasate din cele 10 grupe, plus 4 echipe de pe locul secund care au cel mai bun punctaj se vor califica în play-off, iar învingătoarele de acolo se vor alătura ţării gazdă şi vor evolua la competiţia din 2011.
URL de referinţă