RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Preliminarii Cupa Mondială: România - Insulele Feroe, 14 octombrie 2009, Piatra-Neamţ
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5
Miecuri, 14 octombrie:

România - Insulele Faroe, ora 20:45
Gheorghe Ştefan a solicitat FRF să organizeze meciul cu Insulele Feroe la Piatra Neamţ

Preşedintele de onoare al clubului Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a declarat, vineri, că a solicitat FRF să organizeze meciul României cu Insulele Feroe la Piatra Neamţ, mai ales că gruparea pe care o conduce va sărbători în acest an 90 de ani de la înfiinţare.

"Vrem să sărbătorim 90 de ani de la înfiinţarea clubului prin programarea unui meci internaţional oficial al României. La Bucureşti nu ştiu câtă lume ar veni la un meci cu Feroe, dar în provincie tricolorii au mulţi fani. Cred că avem şanse, în condiţiile în care tineretul va juca la Botoşani. În plus, la Piatra Neamţ gazonul şi drenajul sunt excelente, în comparaţie cu Ghencea, care arată deplorabil, ca în campionatul judeţean", a spus Ştefan.

Echipa naţională a României va evolua cu Insulele Feroe pe 14 octombrie, în ultimul meci al Grupei a 7-a de calificare pentru CM din 2010.

Oficialul Ceahlăului a trimis o invitaţie şi dinamoviştilor de a juca partidele din Liga Europa tot pe stadionul Ceahlăul. "Dinamo are şanse mici să poată găzdui pe propriul teren aceste meciuri, la care se cer condiţii de Liga Campionilor. Eu îi aştept la Piatra Neamţ. Am aşteptat şi Vasluiul, în cazul în care s-ar fi calificat, dar n-a fost să fie", a mai afirmat preşedintele grupării nemţene.
La astia ar trebui sa le dam 5 goluri nu 1 ca in deplasare cand ne-am chinuit pentru 3 puncte ca si cand am fii jucat cu o echipa dintr-o urna valorica superioara. Cu amatorii ar trebui sa ne distram. Vad ca si amatorii se mai distreaza cateodata cu profesionistii. Liechtenstein 0-0 cu Portugalia acum 2-3 ani,Luxemburg 1-0 cu Belarus acum 2 ani, si Feroe-Austria 1-1 anul trecut, chiar si cu Franta au pierdut doar 1-0. Eu sunt de parere ca fara 5 nu ar trebui sa ii lasam sa plece.
Romania joacă la Piatra Neamţ cu Insulele Feroe

Piatra Neamţ are mari şanse să găzduiască partida dintre România şi Insulele Feroe, care va avea loc pe 14 octombrie 2009, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Un site de fotbal anunţa meciul ca sigur pe Municipal, în condiţiile în care tineretul va juca la Botoşani, dar oficialii "Pietrei" nu au o confirmare, nici oficiala şi nici la nivel de zvon. "Vrem să organizăm acest meci şi ne-am bucura să îl primim", susţine preşedintele Ceahlăului, Viorel Mestecăneanu.

"Cred că avem şanse, în condiţiile în care, cu Austria, România a jucat pe un teren mai prost decât cel de la Roznov. Naţionala noastră ar fi foarte bine primită la Piatra Neamţ şi ar fi susţinută atât de pietreni, cât şi de suporterii din zona Moldovei", a adăugat Mestecăneanu.

"Probabil vom merge la Piatra-Neamţ, unde vom avea 15.000 de suporteri lângă noi. Nu se mai merită să jucăm în Capitală, într-un decor de fluierături anti-Becali. Vom mai juca în Bucureşti doar când vom termina stadionul nostru (n.r. - Stadionul Naţional), unde vor fi condiţii să vină la meci suporteri mulţi şi civilizaţi", a afirmat supărat Naşu' Sandu la finalul jocului de aseară cu Austria, scor 1-1.

La Piatra Neamţ ar putea fi văzută şi Dinamo, în grupele Europa League. Gruparea din Ştefan cel Mare are şanse mici să poată găzdui pe propriul teren aceste meciuri, la care se cer condiţii de Liga Campionilor, iar buna colaborare dintre cluburile Dinamo si Ceahlăul ar putea duce la un deznodământ favorabil pentru "câinii roşii".
"Vin să bată la Bucureşti"

Rezultatele şoc continuă în Grupa 7 din care face parte şi România. Pescarii din Feroe au câştigat în faţa coşmarului de la Cluj, Lituania. Insularii vor să mai dea o lovitură şi vin cu gândul la victorie în România.

Naţionala lui Răzvan Lucescu nu a pierdut în patru meciuri, dar egalul cu Austria a dezamăgit. România trebuie să câştige cu Feroe şi să obţină un rezultat bun cu Serbia pentru a fi sigură de menţinerea în urma a doua valorică.

"Insulele Feroe vin să ia un punct la Bucureşti şi poate, de ce nu, să producă un miracol. S-au schimbat în totalitate de când pe banca tehnică a venit un antrenor din Irlanda. Au sărbatorit victoria în faţa Lituaniei, e ceva formidabil pentru ei. De 3 zile se vorbeşte încontinuu despre asta", a spus pentru http://www.sport.ro singurul fotbalist român care joacă în Insulele Feroe, Sorin Anghel.

După egalul din Ghencea, Mircea Sandu a declarat că s-a săturat de Bucureşti şi că, foarte probabil, următorul meci acasă al naţionalei va fi cu stadionul plin.

Cum la meciul cu Austria au fost doar 7 mii de spectatori, un meci cu Feroe s-ar juca în Bucureşti cu tribunele goale. Naşul Sandu are si soluţia: arena prietenului Ştefan de la Piatra Neamţ.
Partida dintre România şi Insulele Feroe nu se va mai disputa la Bucureşti, ci la Piatra Neamţ

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, că partida dintre România şi Insulele Feroe, care trebuia să se dispute la Bucureşti, se va juca pe stadionul Ceahlăul, din Piatra Neamţ.

FRF a cerut forului similar din Feroe permisiunea de a schimba locul de disputare al partidei, iar acesta şi-a dat acordul. Federaţia a comunicat FIFA în cursul zilei de miercuri noul loc de disputare, iar forul mondial a aprobat modificarea.

Partida dintre România şi Insulele Feore, din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, se va disputa la data de 14 octombrie, de la ora 21:00.
Răzvan Lucescu a convocat 10 stranieri pentru jocurile cu Serbia şi Insulele Feroe

Selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a anunţat vineri că a convocat 10 stranieri pentru partidele cu Serbia şi Insulele Feroe din preliminariile CM din 2010, în timp ce alţi doi ar putea fi convocaţi până pe 2 octombrie, informează site-ul FRF.

Stranierii convocaţi pentru meciurile din preliminariile CM cu Serbia şi Insulele Feroe: Cristian Săpunaru (FC Porto), Mirel Rădoi (Al Hilal), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Dorin Goian (Palermo), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Paul Codrea (Siena), Cirpian Marica (VfB Stuttgart) şi Adrian Mutu (Fiorentina).

Maximilian Nicu (Hertha Berlin) şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev) au primit şi ei vineri faxuri de principiu din partea selecţionerului, dar o decizie finală în ceea ce îi priveşte va fi luată cursul zilei de vineri, 2 octombrie.

Jucătorii din campionatul intern convocaţi pentru dubla cu Serbia şi Feroe vor fi anunţaţi după finalul etapei a 9-a a Ligii I. Lotul naţionalei se va reuni la data de 5 octombrie, la Centrul Sportiv de la Mogoşoaia, de la ora 13:00.

Partida cu Serbia se va disputa la data de 10 octombrie, de la ora 21:30, pe stadionul Steaua Roşie din Belgrad, în timp ce disputa cu Insulele Feroe esre programată pentru 14 octombrie, de la ora 21:0, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ. Ambele partide vor conta pentru Grupa a 7-a din preliminariile pentru CM din Africa de Sud.
Pentru organizarea meciului tricolorilor: FRF începe să se mute la Piatra Neamţ

Oficialii Federaţiei Române de Fotbal şi-au mutat la Piatra Neamţ, chiar de la mijlocul acestei săptămâni, marte parte din obiectul activităţii. Confirmarea organizării partidei dintre naţionalele României şi a Insulelor Faeroe pe arena noastră de trei stele Champions League, a adus deja planurile pregătirilor măreţului eveniment. Ora 21 a zilei de 14 octombrie va însemna startul meciului care mai are drept miză doar punctele de palmares, atât timp cât tricolorii şi feroezii sunt ieşiţi din cursa calificării la "Mondialul" african.

Gelu Dumitrescu şi Sandu Stici, oficiali ai federaţiei de specialitate de la Bucureşti, au venit joi la Piatra Neamţ pentru a verifica modul organizării gazdelor, dar şi pentru a pune la punct restul detaliilor organizatorice. Primul dintre ei este responsabil cu problemele de protocol şi de acces în stadion, iar celălalt figurează ca şef de serviciu administrativ pe lângă echipa naţională.

"Suntem pregătiţi pentru găzduirea acestui nou eveniment important pentru oraşul nostru, începând de la preluarea oficialilor meciului şi terminând cu celelalte probleme minuţioase", spun reprezentanţii Ceahlăului, prin vocea directorului de marketing Iulian Boghian.

Biletele scoase la vânzare cu 7 zile înaintea meciului
Oficialii grupării pietrene au anunţat deja că intenţionează să pună spre vânzare biletele valabile pentru meciul România-Faeroe, cu şapte zile înaintea jocului. Federaţia Română de Fotbal, prin cei doi oaspeţi trimişi sub Pietricica, a acceptat tipărirea a 15.500 de bilete, număr suficient pentru respectarea normelor FIFA şi UEFA privind capacitatea stadioanelor. Bijuteria "Municipalului" nostru numără în total 18.000 de locuri, însă organizatorii trebuie să ţină seama şi de acel procent de 10% locuri obligatorii libere. Între cele 15.500 de bilete ce urmează să fie tipărite şi mai apoi controlate la fisc, vor fi incluse şi invitaţiile rezervate oficialilor federali, sponsorilor şi personalităţilor politice.

Şeful statului şi premierul, aşteptaţi pe Borzoghean ca spectatori
Primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, parlamentari, senatori, foarte mulţi politicieni şi chiar premierul şu şeful statului sunt aşteptaţi să se numere între spectatorii meciului România-Faeroe de la Piatra Neamţ.

"Mulţi dintre noi ştim că îziua meciului internaţional pe care urmează să-l găzduim, coincide cu o sfântă şi mare sărbătoare a întregii Moldove: Cuvioasa Parascheva. Cu certitudine, cei mai mulţi politicieni vor alege să participe în Iaşi la sărbătoarea deja renumită. Iar seara, au oportunitatea de a ajunge la Piatra Neamţ, pentru meciul naţionalei de fotbal", declară Iulian Boghian din stafful administrativ al Ceahlăului.

Tricolorii vin de luni
Delegaţia echipei naţionale de fotbal este aşteptată să sosească la Piatra Neamţ, pentru meciul contra feroezilor, încă de luni 12 octombrie. Selecţionerul şi lotul vor ajunge de luni seară şi vor sta cazaţi la hotelul "Central", acelaşi unde a stat şi naţionala lui Piţurcă, pentru meciul cu Luxemburg din preliminariile ultimului Campionat European. Oaspeţii feroezi au locurile rezervate la "Ceahlău", în vreme ce delegaţii UEFA sunt aşteptaţi într-una din pensiunile aflate în zona Ursuleţi.

Diriguitorii Ceahlăului se aşteaptă la un stadion plin odată cu revenirea tricolorilor la Piatra Neamţ şi pentru că vor să aducă preţul biletelor la nivelul ofertelor. Neoficial, se pare că un tichet de intrare la meciul România-Faeroe va fi de 10 lei la peluză, respectiv 20 de lei la tribunele I şi II.

"Ideea generală este aceea că oficialii federaţiei noatsre nu-şi doresc doar cinci-şase mii de spectatori prezenţi în stadion pentru acest meci, aşa cum s-a întâmplat ultima dată la Steaua. Avem deja foarte multe solicitări, iar din câte am studiat internetul, şi vremea se anunţă prielnică nouă", a spus Iulian Boghian, directorul Ceahlăului.
Romania - Feroe, pregatiri demarate la Piatra Neamt

Mai sint doua saptamini pina pe 14 octombrie, ora 21:00, cind va fi jocul dintre Romania si Insulele Feroe, ultimul al preliminariilor Campionatului Mondial din Africa de Sud de anul viitor. Dupa cum se stie, meciul a fost repartizat spre organizare municipiului Piatra Neamt, iar gazdele au inceput deja pregatirile pentru a oferi nationalei cele mai bune conditii.

Prima sedinta a celor ce sint implicati in stabilirea tuturor celor necesare unui spectacol reusit a avut deja loc. Primul lucru de care suporterii sint interesati este cind isi vor putea achiztiona bilete, iar Ioan Mironas, director sportiv in cadrul FC Ceahlaul a precizat: "Ne dorim foarte mutl sa evitam aglomeratia sau specula, asa ca vrem sa le oferim suporterilor posibilitatea de a cumpaa din vreme bilete. Din punctul meu de vedere, cel mai tirziu tichetele vor fi scoase la vinzare la inceputul saptaminii viitoare, luni sau marti".

Pretul unui bilet la peluze va costa 10 lei, la Tribuna 1 si 2 va ajunge la 20 de lei, iar locurile la loja si Tribuna VIP vor fi rezervate invitatilor speciali ai FRF si ai FC Ceahlaul, precum si sponsorilor. Cererea de bilete este insa foarte mare si in judetele din zona Moldovei, nu numai din Neamt. Se stie clar ca sint suceveni, vasluieni sau bacauani care vor sa cumpere tichete pentru a vedea meciul pe viu.

Ceea ce se stie deja este ca nationala Romaniei va ajunge luni, 12 octombrie la Piatra Neamt, la doua zile dupa disputarea meciului de la Belgrad, cu Serbia. Nationala lui Razvan Lucescu are stabilite trei antrenamente la Piatra Neamt in zilele de luni, 12 octombrie, marti, 13 octombrie, si miercuri, 14 octombrie, dimineata.

Cazarea tricolorilor se va face la Hotel Central, in timp ce insularii feroezi vor avea "cartierul general" la Grand Hotel Ceahlau. De asemenea, oaspetii au cerut si ei un timp un antrenament, marti seara, pe terenul mare de la stadion.

Organizatorii viseaza ca publicul sa raspunda frumos prezentei nationalei la Piatra Neamt, asa cum s-a intimplat si in urma cu doi ani si jumatate, la meciul cu Luxemburg. Suporterii de la Peluza 1 vor fi rugati sa formeze, la imn, un imens tricolor din cartoanele ce vor fi gasite pe fiecare scaun in parte. Imnul Romaniei va fi intonat de un solist, acompaniat de o fanfara, dar se asteapta si aportul publicul la acest moment, mai ales ca pe fiecare scaun din stadion va putea fi gasit un cartonas cu primele doua strofe ale cintecului.

Nu vor lipsi de pe stadion nici materiale promotionale cu insemnele nationalei. Se pregatesc 1.200 de steaguri tricolore, dar si 400 de esarfe, colorate tot in rosu, galben si albastru.
Pregătiţi pentru tricolori

Gazde ireproşabile întregului efectiv tricolor pe toată durata şederii acestora la Piatra Neamţ. Aşa se doresc a fi toţi oficialii Ceahlăului, la revenirea echipei naţionale de fotbal a României în urbea lui Pinalty. Chit că au ratat orice şansă de a se mai număra printre fericitele calificate la "Mondialul" african, vedetele selecţionerului Răzvan Lucescu sunt aşteptate cu mare interes de ...întreaga Moldovă, nu numai de nemţeni. Şefii Ceahlăului sunt gata de pe acum pentru găzduirea tricolorilor, directorul de marketing Iulian Boghian mărturisind că cele mai mari şi minuţioase probleme sunt ca şi rezolvate.

"Plecăm de la spusele tricolorilor, care, spre deosebire de multe alte locaţii din ţară, s-au simţit nemaipomenit de bine la Piatra Neamţ. În plus, avem experienţa organizării fără cusur de la meciul cu Luxemburgul, organizat tot la noi în oraş", declară reprezentantul FC Ceahlăul, directorul Boghian.

Luni 12 octombrie, când naţionala de fotbal a României va sosi la Piatra Neamţ în vederea susuţinerii meciului din Preliminariile CM 2010 cu feroezii, fiecare problemă va cunoaşte rezolvare.

"De pe acum am rezolvat tot ce era mai important: chestiunea cu biletele, numărul acestora şi preţurile la care vor fi scoase spre comercializare", a adăugat Iulian Boghian.

La vânzare, biletele vor fi scoase în mai multe tranşe
15.000 de bilete vor fi puse la vânzare de FRF prin oficialii Ceahlăului, pentru meciul din 14 octombrie, cu Faeroe. 10 lei la sectorul peluzelor, respectiv 20 de lei pentru locurile de la tribuna I şi a II-a va fi costul unui bilet la reprezentaţia tricolorilor. Pentru sectorul lojelor şi a tribunei VIP, federaţia de la Bucureşti va emite invitaţii speciale, fără preţ. Tichetele pentru celelalte zone din stadion sunt preconizate a fi puse spre comercializare cu nouă-zece zile mai devreme de ziua partidei: cel mai devreme în 6 octombrie. Bilete pentru meciul revenirii tricolorilor la Piatra Neamţ se vor găsi în mai multe puncte din oraş, locuri ce vor fi anunţate din timp. În plus, cei din apropierea stadionului "Municipal", au posibilitatea de a-şi procura biletele chiar de la casele din jurul arenei, puse special la dispoziţia suporterilor. Ultima dată, o adevărată isterie a fost la vânzarea biletelor meciului România-Luxemburg, jumătate din numărul total al tichetelor fiind vândute în mai puţin de o oră.

Vor să evite specula şi să vândă bilete chiar şi în ziua meciului
Cel mai mult, diriguitorii Ceahlăului, împreună cu reprezentanţii federaţiei din capitală şi-ar dori să poată vinde tichete inclusiv în ultima zi dinaintea partidei cu Feroe.

"Ne-am gândit la această variantă tocmai pentru a evita speculanţii. De aceea, intenţionăm să vindem biletele în mai multe tranşe, astfel încât doritorii să fie scutiţi să mai plătească, la bişniţari, încă o dată sau poate chiar de două ori mai mult pentru preţul unui bilet", anunţă directorul de marketing la FC Ceahlăul. Iulian Boghean este convins că victoria nu poate scăpa tricolorilor în meciul de la Piatra Neamţ, dar regretă mult faptul că disputa lui Mutu, Chivu şi compania cu feroezii nu mai are nici o miză pentru ai noştri.

Cel mai probabil, în dorinţa unei bune organizări la vânzarea biletelor, diriguitorii pietreni nu vor accepta să vândă mai mult de cinci bilete unei singure persoane. Feroezii, cu toată delegaţia lor, vor ajunge şi ei în Piatra Neamţ cel mai probabil odată cu fotbaliştii lui Răzvan Lucescu. Diriguitorii Ceahlăului au primit încă de acum două săptămâni mai multe solicitări pentru "rezervări" la bilete, din partea mai multor societăţi din toată Moldova şi nu numai.
Pagini: 1 2 3 4 5
URL de referinţă