RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Nicolae Dica (nr. 10- Iraklis Salonic)
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pareri despre mijlocasul roman al echipei Catania Calcio imprumutat in Grecia la Iraklis Salonic.
In 2 etape are 2 goluri fabuloase inscrise impotriva echipei antrenate (pe atunci) de Ilie Dumitrescu. Eu cred ca el va reveni in circuitul echipei nationale. La Steaua se cunoaste lipsa unui jucator de geniu ca el.
Dică şi Iacob au fost integralişti pentru Iraklis în partida cu AEK Atena, scor 0-1

Iraklis Salonic a fost învinsă, duminică, în deplasare, de AEK Atena, scor 0-1, partidă din etapa a 5-a a campionatului grec în care românii Dică şi Victoraş Iacob au fost integralişti pentru oaspeţi, informează presa greacă.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Kafes (12).

În urma acestui rezultat, AEK Atena a urcat pe locul 3 în clasament, cu 6 puncte, în timp ce echipa lui Oleg Protasov coboară pe poziţia a 8-a şi are 4 puncte.
Iraklis a urcat cateva locuri,in urma victoriei impotriva echipei Asteras Tripolis, pana pe locul 12 si a iesit din zona care duce in liga secunda elena. O fi cu noroc demiterea lui Protasov? De Dica nu s-a mai auzit din pacate de la meciul in care a marcat 2 goluri.
Dică a marcat un gol pentru Iraklis în victoria cu Pas Giannina, scor 3-2

Mijlocaşul lui Iraklis Salonic, Nicolae Dică, a înscris un gol în meciul disputat duminică în deplasare cu Pas Giannina, scor 3-2, în etapa a 13-a a campionatului, informează site-ul oficial al clubului elen.

Golurile partidei au fost înscrise de Saitiotis (34-penalty, 90+2), pentru gazde, iar pentru Iraklis au punctat Epstein (36-penalty), Dica (52) şi Kone (86).

Fostul jucător al Stelei a reuşit astfel al treilea gol stagional, în timp ce celălalt român al echipei, Victoraş Iacob, nu a făcut parte din lot pentru această partidă.

După acest rezultat, Iraklis Salonic, pentru care Dică a jucat până în minutul 79, a urcat pe locul 10 în campionat, cu 15 puncte acumulate.
"Vreau sã joc din nou la echipa naționalã!"

Dupã cîteva zile de vacanțã petrecute alãturi de familie, fotbalistul Nicolae Dicã s-a reîntors în Grecia, la Iraklis Salonic. Piteșteanul evolueazã la aceastã echipã încã din varã și nu regretã nici un moment cã a ajuns sã joace în campionatul elen. Atacantul argeșean este împrumutat pînã la sfîrșitul acestui sezon de Catania, urmînd ca, dupã aceea, sã revinã în Italia.

Titular în majoritatea meciurilor
Fotbalistul a petrecut Crãciunul alãturi de familie și a fost nevoit sã se reîntoarcã la echipã: "Nicu a stat cîteva zile acasã și s-a reîntors în Grecia cu cîteva zile înainte de Revelion. La sfîrșitul celei de-a doua sãptãmîni din acest an, au etapã de campionat. A fost învoit 4 - 5 zile, a fãcut Crãciunul în familie și a plecat în Grecia. În prima ligã, sînt 16 echipe și, din 15 etape cît are turul, a jucat în 13. Îi merge destul de bine, chiar dacã la echipã nu mai este Protasov, care l-a și adus. Acum au un antrenor grec, dar se înțelege bine și cu el. Este împrumutat pînã în varã de Catania și nu se știe dacã va mai rãmîne în Grecia dupã aceea. La finalul returului, se va clarifica situația. Campionatul se terminã la ei la sfîrșitul lui aprilie", a spus Nicolae Zîmbroianu, socrul jucãtorului.

20.000 de spectatori la fiecare partidã
Chiar dacã a plecat din campionatul italian, care este considerat de specialiști unul dintre cele mai bune din lume, Dicã se poate face remarcat și în fotbalul grec, care este unul destul de bun: "Campionatul lor este destul de bun. Au 4-5 echipe foarte valoroase, care fac fațã cu brio în cupele europene. Olympiakos a trecut de grupele Champions League, iar Panathinaikos continuã în Europa League. La fiecare meci al lui Iraklis, pe stadion sînt minimum 20.000 de spectatori, care creeazã o atmosferã infernalã. Suporterii sînt fanatici și merg peste tot cu ei în deplasãri. La derbiurile locale, stadionul este plin. Capacitatea maximã a arenei este de 30.000 de locuri pe scaune. Salonicul este al doilea oraș ca mãrime din Grecia și are 4 - 5 echipe de fotbal. Cele mai mari rivalitãți sînt între Aris, Paok și Iraklis".

Transferul la Catania, o alegere neinspiratã
Nicolae Dicã s-a obișnuit și cu modul de viațã de la Salonic: "Îi place foarte mult acest oraș, care este al doilea ca mãrime, dupã Atena. Și-a luat acolo și soția, și fiul. Fratele lui și cîțiva prieteni au fost acolo de Revelion. Locuiește într-o vilã cu cinci camere, terasã, piscinã, pusã la dispoziție de club. Orașul și oamenii nu se comparã cu Catania. Îi pare rãu de transferul la Catania, întrucît a fost o alegere neinspiratã. La Salonic, în aceastã perioadã a anului, stai în mînecã scurtã. Ai multe locuri de vizitat, dar el nu prea are timp, pentru cã este ocupat cu antrenamentele. Seara iese la restaurant cu familia și cu Victoraș Iacob, pentru a lua masa", ne-a spus socrul jucãtorului.

Felicitat de foștii colegi
Cît timp a stat în țarã, Dicã a fost felicitat de foștii lui colegi de la Steaua, dar și de unii dintre conducãtorii din fotbalul românesc: "A fost sunat de Lãcãtuș, de Iuliu Mureșan, de Mihai Stoica și de colegii de la Steaua. Cu Protasov s-a înțeles foarte bine. În meciurile în care a jucat, a dat 4 goluri și mai multe pase de gol. Din 13 goluri înscrise de echipã, 8 au fost date de el și de Iacob. Acum, de cînd a venit acest antrenor grec, echipa nu prea joacã pe atac. Preferã mai mult sã se apere. Fiecare antrenor are tactica lui și nu este bine sã o comentãm, pentru cã ei rãspund de rezultate. La Iraklis este mulțumit din toate punctele de vedere, inclusiv cel financiar. În țarã, nici o echipã nu îi putea oferi salariul pe care îl are acum", a declarat Nicolae Zîmbroianu

A avut mai multe oferte din strãinãtate
Socrul piteșteanului spune cã ginerele lui putea ajunge la o echipã mult mai bunã decît Catania, dacã oficialii Stelei nu țineau de preț, și nu exclude o revenire în țarã, pentru a reintra în circuitul echipei naționale: "Cît a fost la Steaua, a dat 14 goluri în cupele europene. În 2006, UEFA l-a desemnat al treilea jucãtor. Au fost oferte pentru el de la Nantes, Lens, Glasgow Rangers, Fiorentina, de la douã echipe din Anglia și de la douã din Spania. Steaua a cerut în jur de 7 milioane de euro, iae echipele au renunțat la el din cauza acestei sume. Acum vrea sã reintre în circuitul echipei naționale și acesta este și motivul pentru care ar fi dispus sã revinã în campionatul intern. Este dorința lui cea mai mare în 2010. În varã, va afla la ce echipã va juca. De cînd este în Grecia, o singurã datã a fost sunat de secundul Apolzan, care l-a întrebat pe ce post joacã la Iraklis și cum îi merge".
URL de referinţă