RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Arsenal Londra
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
Arsenal Football Club (cunoscut şi sub numele de Arsenal, The Arsenal sau The Gunners) este un club de fotbal profesionist din nordul Londrei, Anglia. Evoluează în Premier League şi este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Anglia, câştigând de 13 ori campionatul naţional (Footbal League şi Premier League) şi de zece ori Cupa Angliei.

Clubul Arsenal a fost fondat în anul 1886, însă cu toate acestea, a câştigat primul trofeu important în anii '30. După o perioadă de declin după al doilea război mondial, a devenit al doilea club din secolul XX care a câştigat o dublă (atât campionatul cât şi cupa Angliei), în sezonul 1970-71, iar în ultimii douăzeci de ani a fost unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul englez - în acest timp, Arsenal a câştigat încă două duble, titlul de campioană în anul 2004 fără a fi învinsă iar în sezonul 2005-2006 de Liga Campionilor a devenit prima echipă din Londra care ajunge în finală.

Tradiţional, culorile clubului sunt roşu şi alb, cu toate că acestea au evoluat de-alungul istoriei. Deasemenea clubul şi-a schimbat locaţia; clubul a fost fondat iniţia în Woolwich, în sud-estul Londrei, însă în anul 1913 s-a mutat în nordul oraşului, la Stadionul Arsenal, în districtul Highbury. În anul 2006 clubul a fost mutat pe stadionul actual, Emirates.

Arsenal are bază de suporteri mare, şi este în rivalitate cu câteva alte cluburi; cea mai notabilă este cea cu vecinii Tottenham Hotspur, meciul dintre cele două echipe numindu-se Derby-ul din Nordul Londrei. Arsenal este unul dintre cele mai bogate cluburi din fotbalul englez (în 2007 valora 600 de milioane de lire sterline) iar echipa feminină de fotbal (Arsenal Ladies) este cea mai titrată echipă de fotbal feminin din Anglia.

Lotul cu care "tunarii" au inceput campionatul:

site oficial: http://www.arsenal.com

1 GK Manuel Almunia
2 MF Abou Diaby
3 DF Bacary Sagna
4 MF Cesc Fàbregas (captain)
5 DF Thomas Vermaelen
6 DF Philippe Senderos
7 MF Tomáš Rosický
8 MF Samir Nasri
9 FW Eduardo
10 DF William Gallas
11 FW Robin van Persie
12 FW Carlos Vela
14 FW Theo Walcott
15 MF Denílson
16 MF Aaron Ramsey
17 DF Alexandre Song Bilong
18 DF Mikaël Silvestre
19 MF Jack Wilshere
20 DF Johan Djourou
21 GK Łukasz Fabiański
22 DF Gaël Clichy
23 MF Andrei Arshavin
24 GK Vito Mannone
27 MF Emmanuel Eboué
28 DF Kieran Gibbs
30 DF Armand Traoré
46 MF Fran Mérida
52 FW Nicklas Bendtner
53 GK Wojciech Szczęsny

Antrenor: Arsene Wenger

PALMARES:

FA Premier League (13)
1930–31, 1932–33, 1933–34, 1934–35, 1937–38, 1947–48, 1952–53, 1970–71, 1988–89, 1990–91, 1997–98, 2001–02, 2003–04
FA Cup (10)
1929–30, 1935–36, 1949–50, 1970–71, 1978–79, 1992–93, 1997–98, 2001–02, 2002–03, 2004–05
League Cup (2)
1986–87, 1992–93
FA Community Shield (12)
1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991, 1998, 1999, 2002, 2004
European Cup Winners' Cup (1)
1993–94
Inter-Cities Fairs Cup (1)
1969–70

http://www.youtube.com/watch?v=Y4XIXw6-DX8 = Imnul echipei
Robin van Persie recunoaşte că exagerează pentru a obţine un penalty

Jucătorul lui Arsenal, Robin van Persie, a spus că de multe ori exagerează contactul cu un fundaş pentru a obţine un penalty pentru echipa sa, dar că nu simulează niciodată un fault, informează Sky Sports.

Afirmaţiile olandezului vin după ce colegul său de echipă, Eduardo da Silva, a fost suspendat două etape din cupele europene pentru că a simulat un fault in careu, dar suspendarea a fost până la urmă anulată de către forul european de fotbal.

"Da, am exagerat de multe ori când am fost atins în careu. Atunci când eşti în mijlocul acţiunii te grăbeşti, iar dacă eşti împins nu mai poţi continua. Aşa demonstrezi arbitrului că ai fost împins. De fapt, nu este o simulare. Este ca şi cum ai spune 'Nu vezi că m-a împins, cum mai puteam marca?'. Jucătorii fac şi o mişcare din mâini atunci când cad, dar nu cred că-i păcălesc pe arbitri. Niciodată nu am avut intenţia să simulez un fault în careu, sunt împotriva acestui lucru. Pare ciudat atunci când eşti dezechilibrat şi cazi", a spus Van Persie.

Atacantul lui Arsenal a dat ca exemplu o fază din meciul cu Manchester United, când Patrice Evra l-a atins uşor, iar el a căzut. "Tot stadionul m-a huiduit, iar eu aş fi vrut să-i întreb dacă au văzut că am fost împins", a explicat acesta.

Van Persie a adăugat că Emmanuel Adebayor nu şi-a cerut încă scuze personal pentru că l-a lovit în faţă în meciul cu City, în urma căruia togolezul a fost suspendat trei etape. "Nu mai am ce să spun despre acest caz. Nu vreau să-mi pierd timpul vorbind despre domnul Adebayor. A fost sancţionat pentru ceea ce a făcut, iar acest lucru este cel mai important", a afirmat olandezul.
Fabregas şi-ar dori să rămână la Arsenal până la finalul carierei

Căpitanul lui Arsenal Londra, Cesc Fabregas, în vârstă de 22 de ani, a declarat, luni, că ar fi foarte fericit dacă ar avea posibilitatea să îşi încheie cariera sportivă la formaţia pregătită de Arsene Wenger, deşi este curtat intens de fosta sa echipă, FC Barcelona, informează Sky Sports.

"Sunt la cel de-al şaptelea sezon la club şi pot să spun că, în momentul de faţă, mă simt mai bine ca oricând. Dacă există posibilitatea să mă retrag din activitate de la Arsenal? Nu m-am gândit încă la acest lucru, pentru că am numai 22 de ani şi nu pot să ştiu ce îmi va rezerva viitorul. Oricum, eu aş fi foarte bucuros dacă mi-aş încheia cariera de jucător la Arsenal", a afirmat internaţionaul spaniol.

Mijlocaşul iberic a mai spus că nu este afectat deloc de speculaţiile care se fac pe seama unui posibil transfer al său la FC Barcelona: "Sincer, nu mă gândesc niciun moment la astfel de lucruri. Nu îmi pasă ce se scrie despre mine şi mai ştiu că ce trebuie să se întâmple, se întâmplă. Eu unul nu sunt afectat în niciun fel de toate aceste zvonuri. Nici nu am de ce, întrucât evoluez la un club mare, care în acest sezon şi-a propus să câştige trofee importante".

Fabregas este legitimat la Arsenal din 2003, an în care a fost cumpărat de la juniorii lui FC Barcelona, iar din stagiunea trecută poartă baderola de căpitan al echipei. Campion european la EURO 2008, internaţionalul spaniol este curtat de mai multă vreme de fosta sa formaţie, FC Barcelona, dar şi de rivala Real Madrid.

În actuala stagiune, Cesc Fabregas a marcat de 9 ori în toate competiţiile şi a reuşit 13 pase decisive.
Robin van Persie indisponibil 5 luni


Clubul londonez Arsenal Londra la care activează atacantul olandez a anunțat prin intermediul site-ului oficial că acesta va fi indisponibil pentru următoarele 5 luni de zile aproximativ, accidentarea suferita la națională într-un meci amical necesitând operație pentru reconstruirea ligamentelor.
Atacantul în vârsta de 26 de ani s-a accidentat grav în timpul amicalului susținut de naționala Olandei împotriva campioanei mondiale Italia.
Fundasul lui Arsenal, Kieran Gibbs va lipsi cel putin trei luni

Kieran Gibbs, in varsta de 20 de ani s-a accidentat in meciul din Liga Campionilor, castigat de Arsenal in fata Standardului din Liege, dupa un duel cu Mangala. Managerul lui Arsenal, Arsene Wenger a confirmat faptul ca Gibbs a avut o interventie chirurgicala si va sta trei luni.

''Primul metatarsian este rupt iar asta se intampla foarte rar. Jucatorul va lipsi cel putin trei luni'', a explicat Arsene Wanger.

Lipsit de Gael Clichy, Wenger il va folosi pe postul de fundas stanga pe Armand Traore, in derbyul de duminica in fata lui Chelsea, in timp ce Willian Gallas este si el incert, dupa o lovitura la grezna tot in meciul cu echipa lui Loti Boloni. In locul lui Gallas ar putea aparea in primul unsprezece Mikael Silvestre, dar exista si varianta trecerii la marcaj a lui Thomas Wermaelen si introducerea lui Bacary Sagna, pe partea dreapta. La Arsenal este accidentat si atacantul olandez Robbin van Persie.

Meciul Arsenal - Chelsea va avea loc duminica 29 noiembrie 2009 si va fi transmis in direct de Eurosport 2. Ambele echipe conduc în grupele lor din Liga Campionilor si se vor califica fara mari probleme in optimi. Meciul de duminica se joaca in Premiere League acolo unde Chelsea conduce iar baietii lui Wanger sunt pe locul 3 la 8 puncte dar si cu un meci mai putin jucat.
Arsenal oferă 30 milioane de euro pentru atacantul Mario Balotelli

Clubul de fotbal, Arsenal Londra, a făcut o ofertă de 30 de milioane de euro formaţiei Internaţionale Milano, pentru atacantul de 19 ani, Mario Balotelli.

Oferta este tentantă pentru italieni, dar antrenorul "nerazzurilor" l-a cerut la schimb pe mijlocaşul londonezilor, Cesc Fabregas, conform ziarului Gazzetta dello Sport.

Cotidianul italian afirmă că tânărul atacant italian doreşte să evolueze în Anglia, în ciuda faptului că înţelegerea lui cu Inter expiră în 2013. În plus, relaţia lui cu antrenorul Jose Mourinho a devenit una destul de încordată, după ce în ultimele meciuri, Balotelli a fost mai mult rezervă.

Nici clubul englez şi nici fotbalistul nu prea agreează schimbul cu Balotelli. "Sunt la un club mare, la o echipă foarte bună şi sunt fericit aici la Londra", a declarat spaniolul Fabregas.
Arsenal plăteşte 12 milioane de lire sterline pentru francezul Gignac

Clubul de fotbal Arsenal Londra este gata să plătească 12 milioane de lire sterline pentru atacantul echipei franceze Toulouse, Andre-Pierre Gignac (23 ani).

Antrenorul londonezilor, Arsene Wenger, este în căutarea unui atacant de valoare, după accidentarea suferită la gleznă de olandezul Robin van Persie, accidentare care-l va ţine departe de gazon cel puţin cinci luni.

Francezul Andre Gignac pare să fie soluţia perfectă pentru "tunari" şi au demarat discuţiile pentru un eventual transfer. Clubul francez a pus un preţ de 12 milioane de lire sterline pe semnătura fotbalistului, preţ pe care Arsenal este dispusă sa-l ofere dar transferul să se poată realiza în luna ianuarie.

Gignac are nouă prezenţe în echipa naţională a Franţei, marcând de patru ori.

În atenţia englezilor mai sunt fotbaliştii Mario Balotelli, de la Inter Milano şi Marouane Chamakh, de la Bordeaux.
Fotbalistul Theo Walcott va publica, în aprilie 2010, o carte de poveşti pentru copii

Fotbalistul englez Theo Walcott, de la Arsenal Londra, a semnat un contract cu editura Random House, în vederea publicării unui volum de poveşti pentru copii, în aprilie 2010, informează The Sun.

În vârstă de 20 de ani, Walcott a schiţat deja două poveşti, care au ca protagonist un elev numit TJ, considerat copil-minune al fotbalului. Poveştile sale au fost lăudate ca fiind pline de acţiune şi pasiune.

Fotbalistul a mărturisit că aventurile lui TJ reflectă secvenţe din propria sa viaţă. "Multe dintre experienţele mele ca tânăr fotbalist vor fi dezvăluite de TJ în poveşti. Sper ca această carte să îi facă pe copii să citească", spune Walcott.

Editura anticipează că poveştile lui Walcott vor avea succes în rândul micilor cititori. "Theo este incredibil de talentat. Suntem încântaţi să colaborăm în acest proiect", a declarat un reprezentant al diviziei de cărţi pentru copii din Random House.
Mexicanul Carlos Vela, la Arsenal pana in 2015

Atacantul mexican Carlos Vela, în vârstă de 20 de ani, a semnat un nou contract cu formaţia engleză Arsenal Londra, valabil până în 2015, a anunţat gruparea engleză de fotbal.

Mexicanul Carlos Vela, la Arsenal pana in 2015 Vela, transferat de la Celta Vigo în ianuarie 2007, a fost împrumutat de atunci la diferite echipe spaniole timp de 18 luni. În 38 de meciuri, el a înscris şapte goluri pentru "Tunari".

Vela este al 11-lea jucător care se angajează cu Arsenal pe termen lung, după Eduardo, Sanchez Watt, Alex Song, Nicklas Bendtner, Denilson, Robin van Persie, Theo Walcott, Lukasz Fabianski, Aaron Ramsey şi Jack Wilshere.
Arsenal va cere daune materiale federaţiei olandeze, după ce Van Persie s-a accidentat

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a afirmat că gruparea engleză va cere compensaţii materiale Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB), după ce Robin van Persie s-a accidentat grav când evolua pentru echipa naţională, informează Sky Sports.

Atacantul va reveni pe teren în luna aprilie, după ce s-a accidentat la gleznă în timpul amicalului Olandei cu Italia, din 14 noiembrie. El reuşise în campionat 7 goluri în 11 partide, iar Wenger afirmă că lipsa lui va afecta evoluţia lui Arsenal.

"Acum analizăm situaţia cu avocaţii noştri şi vom cere compensaţii financiare pentru pierderea pe care am suferit-o. Este frustrant să pierzi un jucător pentru aproape tot sezonul din cauza unui meci amical. Federaţia a spus iniţial că este o problemă minoră, iar Robin m-a sunat să mă întrebe dacă se poate duce la un medic din Serbia, iar eu am fost de acord. De abia când s-a întors am realizat cât de grevă este accidentarea", a spus Wenger.

KNVB a anunţat că jucătorul a fost diagnosticat imediat după accidentare, după care a fost transportat la un spital din Amsterdam pentru radiografie, iar acolo s-a confirmat că şi-a rupt ligamentele gleznei. "Medicul echipei Arsenal a fost anunţat despre ceea ce s-a întâmplat şi i s-a trimis şi rezultatul radiografiei", a explicat forul olandez.

FIFA şi UEFA au ajuns la un acord privind plata compensaţiilor în cazul în care un jucător se accidentează la un campionat mondial sau european, dar nu este stabilit exact ce se întâmplă cu jucătorii accidentaţi în timpul preliminariilor sau în meciurile amicale.
Pagini: 1 2 3
URL de referinţă