RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Discuţii şi informaţii despre Naşu'
Pacientul Mircea Sandu

Se pare că liderul de la "Casa Fotbalului" este bolnav. El a profitat de meciul Franţa - România pentru a efectua analize amănunţite la colon.

O veste face valuri, de câteva zile, în fotbalul românesc. Mircea Sandu, pre şedintele Federaţiei Române de Fotbal şi membru în Comitetul Executiv al UEFA, ar fi măcinat de serioase probleme de sănătate, motiv pentru care a şi apărut zvonul că urmează să se retragă din cursa pentru un nou mandat la "Casa Fotbalului".

Şef al federaţiei din 1990, "Naşul" a fost reconfirmat în funcţie la alegerile din noiembrie 2005, când l-a învins pe Gică Popescu. Actualul mandat al echipei federale expiră pe 10 aprilie 2010.

Problemele medicale
ale lui Mircea Sandu se pare că s-au agravat în ultima lună. Şeful FRF n-a făcut deplasarea la Paris, unde România a întâlnit acum opt zile vice campioana mondială, alături de echipa naţională, varianta oficialilor fiind, atunci, că vine, în ziua jocului, direct de la o şedinţă a UEFA. Mircea Sandu n-a sosit însă în capitala Franţei direct de la Nyon, ci pe o rută ocolitoare, chiar în ziua jocului.

Vizibil slăbit, fără chef de vorbă, fostul internaţional, care pe 22 octombrie urmează să împlinească 57 de ani, s-a cazat în hotelul tricolorilor. În lumea fotbalului, se pare că problemele de sănătate ale lui Mircea Sandu se ştiu. "În octombrie, se va întoarce în Franţa. Boala pe care o are este tratabilă. Este vorba despre ceva la colon", susţin apropiaţii lui Sandu.

"Baciul", vizat să preia federaţia
Zvonul că Mircea Sandu nu va candida la alegerile de anul viitor a fost completat de informaţia că preşedintele FRF a demarat deja negocieri cu Gică Popescu pentru a-i preda ştafeta. Scenariul cuprinde varianta ca Mircea Sandu să devină preşedinte onorific, iar "Baciul" - preşedinte executiv. Ionuţ Lupescu ar fi sărit din "schemă".

"Candidez şi în 2014"
Mircea Sandu refuză să comenteze zvonurile care-l dau bolnav. Totuşi, şeful federaţiei nu neagă niciun moment că ar avea probleme de sănătate! Total ne firesc este şi faptul că Sandu n-a reacţionat nici măcar atunci când i s-a spus boala despre care se zvoneşte că ar suferi.

EVZ: Domnule Mircea Sandu, au apărut zvonuri că aveţi mari probleme de sănătate...
Mircea Sandu: Problemele de familie nu le discut cu presa.

Nu este problemă de familie, ci una de sănătate. Este vorba despre complicaţii la colon?
Repet, problemele de familie nu le discut cu presa.

Din pricina şubrezirii sănătăţii, n-aţi vrea să mai candidaţi la viitoarele alegeri de la FRF. Este adevărat?
Ce pot să vă spun cu siguranţă este că o să candidez la alegerile de la FRF şi în 2010. Ba chiar şi la cele din 2014! Altceva?

Îl susţineţi pe Răzvan Lucescu în disputa cu preşedinţii de cluburi?
Răzvan are susţinerea mea nu sută la sută, ci o mie la sută! Are două egaluri, două victorii la naţională şi nici o înfrângere. Aşa că preşedinţii de cluburi ar trebui să-şi vadă de treburile lor.

Totuşi, după meciul cu Franţa, n-aţi fost prea vocal în a-l apăra...
Păi, ce, până acum, m-aţi văzut pe mine să ies în faţă?

"N-are, dom’le, nimic Mircea Sandu. De fapt, are o gaură în fund, de la nişte hemoroizi! Am fost cu el în Franţa şi am băut împreună o sticlă cu vin. Dacă eşti bolnav, nu bei nimic." - Dumitru Dragomir, preşedintele LPF
Pestele de la cap se impute..
Mircea Sandu: "Meciurile cu Razvan pe banca au insemnat startul pregatirii pentru preliminariile EURO 2012"

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, considera ca primul pas in vederea pregatirii in vederea preliminariilor pentru Campionatul European din 2012 l-au constituit cele cinci meciuri oficiale la care Razvan Lucescu a ocupat functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei.

Seful fotbalului romanesc a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca, din primavara anului viitor, se va incerca integrarea jucatorilor din campionatul intern intr-un program al echipei nationale, care se va desfasura intre etapele de campionat, dupa ce echipele autohtone vor parasi cupele europene.

"Eu cred ca ultimele meciuri la care Razvan a fost pe banca echipe nationale au insemnat startul pregatirii in vederea preliminariilor pentru EURO 2012. Urmeaza meciul cu Polonia si un stagiu de pregatire. In martie vom incerca cu Israeulul in Romania, apoi vom incerca sa stabilim niste date in care jucatorii din tara vor fi convocati si integrati intr-un program", a declarat Mircea Sandu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"In cadrul sedintei Comitetului Executiv am ascultat punctele de vedere ale antrenorilor vizavi de activitatea echipelor nationale in anul 2009 si am discutat ce este de a facut pentru a indrepta evolutiile. O atributie importanta, pe care i-am dat-o lui Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori si comisiilor tehnice, este de a alcatui strategia tehnico-tactica, cu proiect de viitor pentru fotbalul romanesc, cu ce trebuie sa se intample cu un fotbalist incepand cu primii pasi facuti in fotbal si pana mai departe, in cariera", a mai spus presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

"Am discutat si despre echipele lationale de juniori. Avem doua echipe calificate in turneele de elita, in perspectiva calificarii la Campionatul European. S-au discutat diferite proiecte pentru acest sector", a incheiat "Nasul".
Mircea Sandu: "Investitia de 700.000 de euro ne va asigura o evolutie buna a arbitrajului"

Conducatorul Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, sustine ca imbunatatirea arbitrajului romanesc necesita o investitie de 700.000 de euro, pentru un program care va dura patru ani.

Presedintele forului a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca "fluierasii" trebuie sa reziste presiunii si sa se concentreze asupra pregatirii lor, pentru a avea si in plan intern prestatiile bune pe care le etaleaza in partidele conduse in competitiile internationale.

"E obligatorie conventia UEFA privind arbitrii. Suntem printre putinele tari, ultimele patru, care nu au semnat cu UEFA. Cred ca o asemenea investitie in arbitrajul romanesc, de 700.000 de euro in urmatorii patru ani, ne va asigura o evolutie buna a arbitrajului. Orice ar fi, in Comitetul Executiv voi milita pentru mentinerea acestei decizii si eu cred ca atunci cand s-a luat decizia Comitetului Executiv de a aduce arbitri straini a fost un moment de exceptie. Era un moment in care statea sa explodeze un scandal. Arbitrii trebuie sa reziste presiunii, eventual sa nu mai citeasca presa si sa se concentreze asupra pregatirii lor. Atunci nu cred ca vom avea probleme. Am atras atentia ca se comporta intr-un fel cand sunt in tara si intr-un alt fel cand sunt peste hotare. Asta trebuie rezolvat", a declarat Mircea Sandu, in cadrul emisiunii "Comitetul de urgenta".

"Intre semifinaliste cred ca va fi Brasovul, pentru ca joaca bine si a prins gustul victoriilor. Craiova ar putea avea prima sansa cu Clujul, pentru ca joaca pe teren propriu. La Astra - Dinamo este un meci cu multi dinamovisti pe teren, de ambele parti. Dinamo are prima sansa, dupa parerea mea, dupa valoare. Vasluiul are prima sansa cu International Curtea de Arges. Cupa Romaniei e cea mai retabila pentur cluburile noastre. Din ceea ofera sponsorii, Federatia nu opreste nimic si le da cluburilor. Sunt premii in valoare de 200.000 de euro pentru castigatoare, bani frumosi", a mai spus presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

"Sunt optimist pentru Unirea, pntru ca joaca destul de bine. Daca reusesc o victorie cu Rangers, se pot gandi la calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor. Eu sper sa avem doua echipe in primavara europeana. Eu cred ca alaturi de Unirea Urziceni va mai fi CFR Cluj", a incheiat "Nasul".
Mircea Sandu: "Sunt sănătos!"

Mircea Sandu (57 de ani), preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală la care a fost supus săptămâna trecută, în Franţa, din cauza unui cancer la ficat. "Naşu" are, totuşi, o mică nemulţumire.

Operat la începutul săptămânii trecute într-o clinică din Nisa (Franţa), din cauza unui cancer la ficat, Mircea Sandu a făcut faţă cu brio intervenţiei chirurgicale. El s-a externat deja şi se recuperează mai repede decât se aşteptau medicii.

"Sunt bine, sănătos. Acum nu mai am nici o problemă de sănătate", ne-a declarat "Naşu’", care se va întoarce curând în ţară. Operaţia la care a fost supus preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a durat şase ore, iar examinarea ulterioară a demonstrat că nu mai are nici un alt organ intern afectat.

Îl deranjează că s-a îngrăşat
Timpul scurt de care Mircea Sandu a avut nevoie pentru a-şi reveni i-a uimit până şi pe specialiştii care l-au îngrijit, dar el are, totuşi, o nemulţumire. De obicei, foarte atent la silueta lui, şeful FRF a luat în greutate mai mult decât se aştepta după intervenţia chirurgicală, deoarece i-a revenit pofta de mâncare. Mircea Sandu cântăreşte acum 92 de kilograme, cu şapte mai mult decât avea înaintea internării.

Candidează din nou
Mircea Sandu a afirmat că nu i-a trecut nici un moment prin cap să renunţe la şefia FRF, din cauza problemelor de sănătate. "Abia aştept să reîncep munca. Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al federaţiei, pentru că n-am luat niciodată în calcul posibilitatea de a renunţa", ne-a spus "Naşu".
Răzvan Lucescu susţine că nu a comentat niciodată viaţa privată a jucătorilor

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, marţi, că niciodată nu a comentat viaţa privată a jucătorilor şi nu înţelege de ce anumite persoane au ales să îi atace familia, el cerând respect celor care îl contestă, se arată într-un comunicat remis de fostul antrenor al lui FC Braşov.

"Acum câteva zile am citit nişte aşa zise dezvăluiri care includeau opinii ale mele cu privire la unii jucători. Nu am făcut niciodată niciun comentariu asupra vieţii private a unui jucător. Nu am comentat şi nu am emis niciodată astfel de păreri şi consider că este o dovadă de minimă decenţă. Nici de acum nu o voi face, pentru că nu cred că este de demnitatea mea. Sunt sigur că ultimele atacuri au apărut ca urmare ale acelor 'aşa zise dezvăluiri' şi nu aş fi răspuns dacă atacurile nu erau atât de grave şi neadevărate", se arată într-un comunicat de presă, emis de selecţioner.

Răzvan Lucescu susţine că atunci când a acceptat funcţia de selecţioner al României era conştient că va fi atacat, dar spune că nu se aştepta ca anumite persoane să aducă în discuţie neadevăruri despre viaţa sa privată şi despre familia sa. "Cu tot respectul, vă cer să încetaţi aceste atacuri şi comentarii care nu au legătură cu realitate. Doresc tuturor celor care cred în mine, dar şi detractorilor mei, o familie minunată la fel ca cea pe care o am eu. Nu vă cer decât minimul respect la care omul Răzvan Lucescu cred că are dreptul".

Conform unei presupuse declaraţii a selecţionerului făcută pentru Evenimentul Zilei, Adrian Mutu ar fi mers în Serbia la meciul din preliminarii doar pentru a se întâlni "cu nişte femei", iar în urma acestui articol fostul impresar Ioan Becali l-a atacat dur pe Lucescu Jr, legându-se de viaţa privată a acestuia. "Răzvan participă la anumite baluri mascate unde participanţii îşi schimbă nevestele între ei. Dacă Mutu va mai fi atacat, va spune aceste lucruri despre Răzvan, pentru că le ştie mai bine decât mine. El îl atacă pe Mutu ca să mai audă şi nevasta lui", a spus Becali, la GSP TV.
URL de referinţă