RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Letonia U21 - Romania U21, 9 octombrie 2009
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Discuţii şi informaţii despre meci...
Selecţionerul Emil Săndoi a convocat 21 de jucători pentru partidele cu Letonia şi Feroe, iar în perioada următoare e posibil să mai fie convocat unul:

Portari: Silviu Lung (Universitatea Craiova), Cezar Lungu (Steaua);

Fundaşi: Ştefan Bărboianu (Universitatea Craiova), Alexandru Măţel (Farul Constanţa) , Andrei Cordoş (Frosinone), Valerică Găman (Universitatea Craiova), Radu Barbu (Universitatea Craiova), Vlad Chiricheş (Internaţional Curtea de Argeş), Silviu Ilie (Oţelul Galaţi);

Mijlocaşi: Paul Pârvulescu (Gaz Metan Mediaş), Gabriel Torje (Dinamo), Eric Bicfalvi (Steaua), Andrei Ionescu (Steaua), Mihai Onicaş (Steaua), Alexandru Achim (Ceahlăul), Marius Alexe (Dinamo);

Atacanţi: Liviu Ganea (Astra Ploieşti), Alexandru Ioniţă (Rapid), Vlad Bujor (Politehnica Iaşi), Sabrin Sbulea (FC Braşov), Mihai Costea (Universitatea Craiova).

România va întâlni Letonia, pe 9 octombrie, la Riga, iar pe 13 octombrie va juca pe teren propriu, la Botoşani, în faţa reprezentativei Insulelor Feroe. După primele patru etape, tricolorii ocupă primul loc în Grupa 1 de calificare, cu 12 puncte, urmaţi de Rusia, cu 9 puncte, şi Letonia, cu 6 puncte.
Emil Săndoi: "Letonia este un adversar puternic, dar trebuie să ne impunem"

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, a declarat, luni, că partida cu Letonia va fi una dificilă deoarece tricolorii mici au mare nevoie de puncte pentru a se menţine pe primul loc în Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2011.

"Letonia este, după Rusia, cea mai dificilă echipă din grupă, o echipă care poate pune probleme tuturor. În Letonia, Rusia a câştigat cu 4-0, dar dacă după primele 20 de minute scorul era 2-0 pentru gazde, nu se supăra nimeni. Letonia este un adversar puternic, dar trebuie să ne impunem. Păcat că nu pot conta pe mai mulţi jucători de bază, ca Ochiroşii, Gângioveanu şi Rusescu, iar alţii sunt la limită cu galbenele, aşa că trebuie să fim atenţi", a spus Săndoi.

Tehnicianul se teme de faptul că naţionala ar putea avea probleme în zona centrală a apărării deoarece titularii nu joacă în mod constant la echipele de club. "Sper să depăşim dificultăţile din zona centrală. Găman a fost suspendat în campionat şi nu a mai jucat, Cordoş nu a apucat să joace pentru Frosinone, iar Barbu este mai mult rezervă la Craiova. Chiar şi aşa, ne dorim să câştigăm toate punctele, atât în meciul cu Letonia, cât şi în cel următor, contra Insulelor Feroe".

România va întâlni Letonia, pe 9 octombrie, la Riga, iar pe 13 octombrie va juca pe teren propriu, la Botoşani, în faţa reprezentativei Insulelor Feroe. După primele patru etape, tricolorii ocupă primul loc în Grupa 1 de calificare, cu 12 puncte, urmaţi de Rusia, cu 9 puncte, şi Letonia, cu 6 puncte.
Pârvulescu: "Ne aşteaptă două partide dificile, la care trebuie să fim atenţi"

Mijlocaşul Paul Pârvulescu spune că România trebuie să îşi respecte statutul de lider al grupei şi să câştige cele şase puncte puse în joc în meciurile cu Letonia şi Feroe.

"Ne aşteaptă două partide dificile, la care trebuie să fim atenţi. Letonii au o forţă ofensivă foarte mare, dar noi suntem liderii şi mergem acolo să câştigăm. Apoi, meciul cu Feroe pare uşor, dar să nu uităm că a pus probleme tuturor echipelor din grupă", a afirmat acesta, completat de Eric Bicfalvi: "Trebuie să tratăm cu seriozitate meciurile, sunt două echipe care au pus probleme, dar noi avem nevoie de toate cele şase puncte".

România va întâlni Letonia, pe 9 octombrie, la Riga, iar pe 13 octombrie va juca pe teren propriu, la Botoşani, în faţa reprezentativei Insulelor Feroe. După primele patru etape, tricolorii ocupă primul loc în Grupa 1 de calificare, cu 12 puncte, urmaţi de Rusia, cu 9 puncte, şi Letonia, cu 6 puncte.
Ioniţă: "Vom merge în Letonia să câştigăm şi să rămânem pe primul loc în clasament"

Convocat în premieră la naţionala de tineret, Alexandru Ioniţă susţine că se aştepta la acest lucru datorită evoluţiilor bune din campionat.

"Sincer, mă aşteptam să fiu selecţioner pentru că am jucat destul de bine în campionat. Vom merge în Letonia să câştigăm şi să rămânem pe primul loc în clasament", a opinat atacantul Rapidului, care a fost lăudat de Emil Săndoi: "Ioniţă a avut evoluţii de excepţie în campionat şi sper să aibă la fel şi la naţională".

România va întâlni Letonia, pe 9 octombrie, la Riga, iar pe 13 octombrie va juca pe teren propriu, la Botoşani, în faţa reprezentativei Insulelor Feroe. După primele patru etape, tricolorii ocupă primul loc în Grupa 1 de calificare, cu 12 puncte, urmaţi de Rusia, cu 9 puncte, şi Letonia, cu 6 puncte.
Letonia-România 5-1, în preliminariile Campionatului European din 2011

Reprezentativa de tineret a României a suferit, vineri, o înfrângere drastică în faţa Letoniei, scor 1-5, în meciul jucat la Riga, în preliminariile Campionatului European din 2011, informează site-ul UEFA.

Letonii au deschis scorul prin Rudnevs (29) şi au mărit diferenţa prin Gauracs, care a înscris primul gol din foarfecă (39), după care a mai marcat în minutele 62 şi 66, reuşind hat-trick-ul. Rudnevs a punctat pentru 5-0 în minutul 86, înscriind al doilea său gol în acest meci.

România a reuşit golul de onoare prin Torje, care a transformat în ultimele secunde de joc un penalty, pe care tot el l-a obţinut.

Tricolorii au ratat foarte mult încă din debutul meciului, dar letonii au deschis scorul, după o gafă a portarului Silviu Lung jr. Ulterior, orice ocazie a gazdelor s-a transformat în reuşită, în timp ce România a continuat şirul ratărilor, având pe parcursul meciului inclusiv două bare. Reprezentativă pregătită de Emil Săndoi a înregistrat prima înfrângere din aceste preliminarii, după ce câştigase precedentele patru jocuri.

Selecţionerul Emil Săndoi a folosit în acest meci următoarea echipă:
S. Lung jr. - Bărboianu, Găman, Cordoş, S. Ilie - Pârvulescu (Sburlea 46), A. Ionescu (Alexe 81), Bicfalvi, Torje - Ioniţă (M. Costea 67), L. Ganea.

România va juca următorul meci marţi, cu Insulele Feroe, la Botoşani.

Alte două meciuri din această grupă sunt programate sâmbătă: Rusia - Insulele Feroe şi Republica Moldova - Andorra.

Clasamentul Grupei 1 preliminare: 1. România 12p (5 jocuri), 2. Rusia 9p (4j), 3. Letonia 9p (5j), 4. Moldova 4p (3j), 5. Insulele Feroe 4p (4j), 6. Andorra 0p (5j).

Echipa care se va afla pe primul loc la finalul preliminariilor va juca în octombrie 2010 un play-off pentru calificarea la turneul final din Danemarca
.
Săndoi: "Adversarul a fost mai mult decât oportunist şi ne-a taxat la fiecare ocazie"

Selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, vineri, că este extrem de dezamăgit de prestaţia eleviilor săi din meciul pierdut, scor 1-5, în faţa formaţiei Letoniei, dar şi-a impus să refacă moralul echipei până la jocul cu Insulele Feroe.

"În urma unei asemenea înfrângeri, pot spune că ne afişăm într-o situaţie foarte neplăcută. Am atenţionat că avem unele probleme în compartimentul defenisv, dar nu credeam că vor cântări atât de greu. A fost un meci în care nouă nu ne-a ieşit absolut nimic, în timp ce adversarul a fost mai mult decât oportunist şi ne-a taxat la fiecare ocazie. Apoi, în unele momente ale jocului, am constatat o stare de indolenţă la unii fotabalişti. Din păcate, noi am ratat cu nonşalanţă din situaţii extrem de favorabile şi am plătit scump din cauza acestui lucru. Ştiţi cum se spune: sunt zile în care e mai bine să nu ieşi din casă, dacă vrei nu nu păţeşti ceva rău", a spus Săndoi.

Tehnicianul este de părere că lucrul cel mai important după eşecul din Letonia este să refacă moralul jucătorilor săi şi consideră că a făcut cea mai bună selecţie posibilă: "Am de-a face cu fotbalişti tineri, care au mare nevoie de încredere. Trebuie să facem tot posibilul să le ridicăm moralul până la confruntarea de marţi, care e foarte importantă pentru noi. Referitor la selecţie, cred că am conovocat cei mai valoroşi tineri jucători pe care îi avem la dispoziţie în momentul de faţă. Am mai spus că aria de selecţie este una mică şi nu avem prea multe soluţii. S-a văzut că unii dintre cei care au început partida cu Letonia nu au meciuri în picioare la echipele lor de club".

Reprezentativa de tineret a României a suferit, vineri, o înfrângere drastică pe terenul Letoniei, scor 1-5, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului European din 2011.

Partida de la Riga a fost una în care tricolorii au ratat foarte mult încă din debutul întâlnirii, dar letonii au deschis scorul, după o gafă a portarului Silviu Lung jr. Ulterior, orice ocazie a gazdelor s-a transformat în reuşită, în timp ce România a continuat şirul ratărilor, având pe parcursul meciului inclusiv două bare. Reprezentativă pregătită de Emil Săndoi a înregistrat prima înfrângere din aceste preliminarii, după ce câştigase precedentele patru jocuri.

În următoarea partidă din campania de calificare la turneul final din 2011, România va primi, marţi, la Botoşani, vizita Insulelor Feroe.

Clasamentul Grupei 1 preliminare:
1. România 12p (5 jocuri), 2. Rusia 9p (4j), 3. Letonia 9p (5j), 4. Moldova 4p (3j), 5. Insulele Feroe 4p (4j), 6. Andorra 0p (5j).

Echipa care se va afla pe primul loc la finalul preliminariilor va juca în octombrie 2010 un play-off pentru calificarea la turneul final din Danemarca.
Săndoi: "Meciul cu Letonia mi-a demonstrat că fotbalul este nedrept"

"Este un moment dificil pentru noi!", spune Emil Săndoi, selecţionerul reprezentativei de tineret a României într-un interviu acordat în exclusivitate pentru gsp.ro. Selecţionerul reprezentaticvei de tineret crede că singurul lucru pozitiv după acest joc, este că eşecul a venit acum şi nu într-un moment în care nu s-ar mai fi putut face nimic pentru calificare.

-Cum explicaţi eşecul din Letonia?
-A fost un meci mai mult decât ciudat, un joc care mi-a demonstrat că fotbalul este uneori nedrept. A fost jocul în care ne-am creat cele mai multe ocazii de gol, jocul în care am avut cea mai bună posesie şi pe care l-am dominat din primul şi până în ultimul minut. Din păcate am avut ghinion pentru că adversarul a trimis şase şuturi spre poartă şi a reuşit să marcheze de cinci ori. Am întâlnit o echipă a cărui portar a fost într-o zi de graţie, şi care a avut doi atacanţi de un oportunism ieşit din comun.

-Unde s-a greşit?
-Am stat destul de rău defensiv. Am făcut grşeli individuale mari, impardonabile, iar la acest nivel eşti taxat imediat. Este un moment dificil pentru noi şi sincer nu mă aşteptam la asta, dar, până la urmă trebuie să primim şi criticile, aşa cum am primit până la acest joc şi laudele. A fost un accident. La echipele de juniori, de tinert pot apărea fluctuaţii de formă, pentru că jucătorii nu au maturitate sportivă, dar poate pe undeva, trebuie să încercăm să luăm şi partea pozitivă a acestui duş rece: e bine că acest accident a venit acum şi nu într-un moment în care nu am mai fi avut nimic de făcut!

-Cât de mult compormite acest rezultat şansele la calificare?
-Ar fi fost bine să obţinem un rezultat pozitiv. Porblema este că nu mai putem profita de pasul greşit pe care l-a făcut Rusia în Feroe.

-Va fi o luptă în doi, România- Rusia până la final?
-Nu trebuie să excludem Letonia. În jocul cu noi, cred că li s-a întors norocul, pentru că în meciul pe care l-au pierdut cu Rusia, dacă în primele 20 minute era 2-0 sau 3-0 pentru ei, nu era nicio surpriză. În jocul pe care l-am disputat noi în Letonia, dacă era 3-0 sau 4-0 pentru noi, la fel, nu era nici o surpriză.

-Nu credeţi că băieţii au intrat puţin mai relaxaţi pe teren şi...
-Nici vorbă! Am pierdut pentru că am făcut greşeli individuale mari de tot şi pentru că, în ciuda numeroaselor ocazii create, am fost superficiali în faţa porţii. Trebuia mai multă concentrare la finalizare, pentru că dacă am fi reuşit să marcăm în prima repriză sau la începutul reprizei a doua, se schimba total situaţia.

-Să ne aşteptăm la un meci uşor cu I-lele Feroe?
-Nu! Toate meciurile sunt grele. I-am văzut în meicul cu Rusia, şi pot spune că nu e nici pe departe un meci pe care să-l considerăm câştigat dinainte.
Sandoi: "Dumnezeu nu a fost roman"

Selectionerul echipei nationale de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, este dezamagit ca elevii sai au ratat enorm in meciul pierdut contra Letoniei, cu scorul de 5-1 si crede ca nici Divinitatea nu i-a ajutat pe "tricolori".

Tehnicianul a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca romanii au avut o multitudine de ocazii, dar au intalnit un portar intr-o zi exceptionala, iar apararea a facut cateva greseli impardonabile, care le-au permis adversarilor sa inscrie cinci goluri din sase suturi pe poarta.

"Si jucatorii sunt foarte dezamagiti dupa rezultatul jocului de ieri (n.r. vineri), cand am pierdut cu 5-1 impotriva Letoniei. Noi am avut cele mai multe ocazii din cate meciuri am jucat pana acum. Si ca posesie am stat mai bine decat in celelalte jocuri, dar contrar cursului jocului, am pierdut la un scor categoric. S-au facut niste greseli in aparare. Ei au avut sase suturi pe poarta si au reusit sa inscrie de cinci ori. Cred ca greselile s-au legat una de alta. Eu aveam o nemultumire inca de la reunire ca unii fotbalisti nu au jucat in ultimul timp, pentru ca au fost rezerve sau au fost suspendati, iar la jucatorii tineri acest lucru se simte imediat. Ieri am simtit ca Dumnezeu nu a fost roman. Am ratat o sumedenie de ocazii. Am prins si un portar intr-o zi de exceptie. Cand nu apara el, loveam bara, sau cand eram acolo, mingea se lovea de piciorul vreunui fundas care plonja in fata liniei portii. A fost ceva de domeniul fantasticului", a declarat Emil Sandoi, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol".

"Aria de selectie ramane una redusa"
"Am spus in debutul acetui campionat ca in aria de selectie pe care o aveam inainte s-au adaugat cativa, vreo cinci sau sase jucatori. Echipele de club nu se axeaza pe fundasi tineri. Daca folosesc tineri, ii pun de la mijloc in sus. Este adevarat ca pe linia de aparare iti trebuie o anumita exteprienta pentru a obtine rezultate. Aria de selectie ramane una redusa", a mai spus selectionerul echipei nationale U-21 a Romaniei.

"Vor mai fi rezultate surpriza in aceasta grupa"
Emil Sandoi este sigur ca in grupa din care face parte Romania se vor mai inregistra rezultate surpriza: "Este posibil sa mearga doua echipe dintr-o grupa la baraj. Intr-un moment, dupa infrangrea echipei Rusiei in Feroe, puteam spune ca avem un pas inaintea lor. Sin nefericire, am facut si noi un pas gresit si s-a cam egalizat situatia. Probabil ca decisive pentru calificare vor fi ultimele doua jocuri, pe care le vom dispua cu cu Rusia. Vor mai fi rezultate surpriza in aceasta grupa. Noi trebuie sa depasim momentul acesta dificil, mai ales ca ne asteapta un joc unde sunt foarte importante cele trei puncte".

Selectionerul sustine ca a vorbit cu oficialii Federatiei Romane de Fotbal, insa acestia nu l-au amenintat, ci l-au incurajat: "Am vorbit cu persoane din Federatie. Nu ma simt amenintat. Am fost incurajat dupa acest joc, pentru ca suntem la mijlocul campaniei de calificare. Probabil ca jucatorii percep cariera de fotbalist altfel decat noi, antenorii. Sunt tineri si poate cred ca se poate si cu jumatati de masura in unele momente. Dar nu se poate. Daca in unele dintre antrenamente ne pregatim cu jumatati de masura, atunci nici in meciuri nu vom face nimic", a incheiat Sandoi.
Adrian Matei: "Daca as fi in locul lui Sandoi, as propune ca titularii sa fie suspendati la echipele de club"

Fostul fundas al Rapidului, Steaua, Dinamo si National, Adrian Matei a declarat ca rezultatul obtinut de Romania U21 este catastrofal, mai ales ca numele echipei care ne-a invins este unul foarte modest. Fostul jucator ii propune antrenorului, Emil Sandoi, sa propuna cluburilor unde activeaza cei convocati sa fie suspendati pentru acesta prestatie din Letonia.

"La nivelul de copii si juniori stam bine, chiar daca infrastructura e slaba. Cred ca aria de selectie ar trebui sa se extinda si la Liga 2. Nu e un atac frontal la Emil Sandoi, dar eu spun ca stam foate bine la nivel de copii si juniori, pentru ca foarte multi parinti duc copiii la fotbal. la alte sporturi aria de selectie e foarte restransa. Federatia, de 20 de ani putea sa-si creeze singura baze asa cum a facut-o pe cea de la Mogosoaia. Beledodici este cel care selecteaza copii si juniorii la nivel de nationala si exista acele AJF-uri care su o problema. Sunt propusi prin aceste AFF-uri copii care nu au valoare si nu merita. iar in acest ritm nu vom face nimic. Meciul din Letonia la U21, mi se pare un rezultat foarte dezastruos. Daca as fi in locul lui Emil Sandoi, as propune ca acei jucatori, care au evoluat, sa fie suspendati de cluburile unde activeaza. Sa stea pe bara si la club si sa nu mai fie selectionat prea curand. Au avut noroc ca la pauza antrenorul nu s-a chemat Hizo. Cred ca mancau pamantul si ii si batea. Poate ca tratamentul din trecut, educatia jucatorilor era mai bun pentru jucatorii din ziua de azi. Jucatorii sunt chemati foarte repede la nationala mare si mica si foarte repede sunt promovati si la echipa mare a clubului unde activeaza. Am debutat ca junior la Automatica, am venit la Victoria, echipa s-a salvat de la retrogradare, dupa care am jucat un meci impotriva lui Dinamo pe care l-am pierdut. Am fost transferat la Flacara Moreni, unde nu am vrut sa ajung. Am cerut o audienta ca comandantul Politiei Capitalei, domnul Marin Barbulescu. Inainte jucasem un meci impotriva Rapidului pe care l-am castigat, tot la juniori. I-a spus acestuia ca nu vreau sa joc si ca imi dau demisia din Politie. Asa m-au trimis la Rapid. La 18 ani, dupa un tur de campionat, am evoluat numai la tineret. Debutul in echipa mare a fost atunci cand, tatal lui Andrei Marinescu, portarul Rapidului, s-a accidentat si a trebuit sa intru in locul lui. De aici am ajuns la Dinamo unde am stat 5 ani. Aveam o concurenta extrem de buna, in persoana lui Ioan Andone. La Dinamo m-am accidentat extrem de rau si inainte de a ajunge la Steaua am apucat sa joc si la Sportul, un retur. Daca as fi prins vremurile astea, eram fundasul titular al echipei nationale. Am plecat de la Steaua dupa ce am castigat o Cupa Romaniei contra Rapidului, asa am venit la National. Dupa revolutie cam toate echipele aveau o infrastructura buna si nu pot spune care echipa statea mai bine la acest capitol. Am un restaurant japonez unde am o ocupatie de aproximativ 3 ani. In 2008, am iesit pe primul loc in topul restaurantelor din tara.", a declarat fostul jucator al Stelei, Dinamo, Rapid si National, Adrian Matei.
URL de referinţă