RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ce inseamna club profesionist de fotbal? In Romania si nu numai.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Din ce in ce mai des, aud foarte multa lume ca vorbeste de amatorismul existent in cluburile de fotbal romanesti.
Ce oameni (posturi) ar trebui sa existe in conducerea unul club?
Cum ar trebui sa fie organizat un club de fotbal?
Si desigur, ce atributii trebuie sa aiba fiecare om angajat la un club de fotbal?
De cateva zile, primesc informatii despre organizarea administrativa a echipelor italiene, Napoli, Lazio si Fiorentina. Am trimis mail acum cateva zile catre mai multe adrese de email de la aceste clubluri si asa cum ma asteptam, am primit raspunsuri. Unele cu ceva detalii, altele cu faptul ca tre sa trimit mailuri la alte adrese, etc..., dar au fost raspunsuri si cand voi avea destule informatii, o sa le traduc si le voi pune aici pe forum.si as fi curios sa vad si cum vede suporterul roman organizarea unui club. Intre timp, poate reusim sa ne facem si o idee despre cum vede suporterul roman organizarea unui club de fotbal.


P.S. Cele 3 echipe italiene nu sunt luate la intamplare, ci le-am ales fiindca:
* U Craiova este comparata cu Napoli de foarte multe persoane din fotbalul romanesc
* Fiorentina s-ar putea sa stie cine e U Craiova, fiindca i-am scos de doua ori din cupele europene (a trecut cam mult timp, dar totusi i-am eliminat de 2 ori)
* Lazio a avut un meci amical cu Stiinta in vara si e singura echipa de fotbal, in afara de U Craiova, despre care se poate spune ca simpatizez un pic
Foarte interesant thread !
Pai in primul si in primul rand cred ca fiecare post trebuie bine delimitat si structurat , astfel incat oricare persoana din club sa isi cunoasca atributiile ! ! !
- patronul - dupa parerea mea aceasta functie este cea mai responsabila , avand in vedere ca intr-un final ,,toate oalele se sparg in capul patronului" (cel mai bun exemplu : Gigi Becali) .Trebuie sa aiba o relatie buna de colaborare cu toti cei implicati in club . El este persoana care suporta toate cheltuielile echipei .
- antrenorul - cel care raspunde primul de rezultate . E necesar sa fie o persoana echilibrata . Este mereu in centrul atentiei . Rezultatele il mentin sau nu in functie .
- managerul - are in vizor transferuri de jucatori . Se consulta la o anumita perioada de timp cu antrenorul , in ceea ce priveste echipa . E intotdeauna langa ea ( echipa ) . Cel mai bun exemplu din Romania in ceea ce priveste postul de manager este cu siguranta Mihai Stoica .
- psihologul - este foarte important intr-o echipa , el fiind responsabil sa le ,,refaca" moralul jucatorilor , dupa perioade mai putin bune .

Mai sunt destule posturi importante intr-un club precum administrator-delegat , dar am incercat sa sintetizez totul la ce cred eu ca mi se pare important !

Sper ca am fost cat decat la obiect ...
ideal ar fi ca sa existe mai multi investitori,ca sa nu fie nici unul cu majoritatea actiunilor.asta ar insemna ca sa existe o colaborare intre actionari si nu certuri.in organigrama clubului ar trebuii sa mai existe finatisti,avocati,pshihologi sportivi,fizioterapeuti,purtatori de cuvant,medici,cautatori de tinere talente,agenti de marketing.antrenori impreuna cu stafful tehnic
In Romania e numai pe jumatate!
ma bate gandul sa ma inscriu la niste cursuri de management sportiv de prin afara tarii. o sa ma interesez si o sa caut ceva cursuri online.
URL de referinţă