RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Când fotbalul îşi rescrie istoria!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Citat:Incidentul petrecut în timpul
partidei jucate la sfârşitul săptămânii trecute, între Suderland şi Liverpool, când gazdele au înscris singurul gol al meciului şi cu ajutorul
unui balon aruncat din tribune, poate readuce în discuţie posibilitatea rejucării meciurilor ale căror rezultate au fost influenţate de factori externi.

Evz.ro vă prezintă câteva situaţii în care s-a decis repetarea partidelor.

În cazul partidei jucate sâmbătă, pe arena "Stadium of Light", posibilitatea unei rejucări este destul de scăzută. Antrenorul "cormoranilor", spaniolul Rafael Benitez, a spus după meci că "aceste lucruri se întâmplă", chiar dacă regulamentul susţine că scorul partidei nu ar trebui influenţat de factori străini.

Mai mult, în cazul unui alt incident similar, petrecut anul trecut în Cupa Angliei, în partida dintre Sheffield United şi Manchester City, meciul nu s-a repetat. Atunci, un alt balon a schimbat traiectoria mingii, care ar fi trebuit să ajungă, în mod normal, la un om al lui City. Atacantul lui United, Luton Shelton a profitat de acest lucru şi a marcat pentru echipa
din Sheffield, care a câştigat şi meciul.


Ceaţa a schimbat scorul la Belgrad

Cu toate acestea, există destule cazuri în care meciurile au fost rejucate în situaţii similare. Un exemplu ar fi partida din turul doi al Cupei Campionilor Europeni dintre AC Milan şi Steaua Roşie Belgrad, care a fost oprită din cauza ceţii. Dacă în primul meci, Steaua Roşie smulsese o remiză (1-1) pe San Siro, în partida retur, întreruptă în minutul 61, conduceau cu 1-0, după un gol marcat de Savicevici.

Partida nu a fost continuată din minutul 61, ci a fost rejucată. Rezultatul final la repetare a fost 1-1, italienii au câştigat cu 4-2 la loviturile de departajare şi nu au câştigat, în cele din urmă, competiţia, învingând clar în finală (4-0) Steaua Bucureşti. UEFA a decis, de asemenea, repetarea jocului dintre Galatasaray şi Neuchatel Xamax, după ce fanii turci au aruncat cu obiecte pe teren, dar şi a partidei din Cupa Cupelor din 1984, dintre Celtic şi Rapid
Viena.

Rejucări şi în Germania şi Franţa

În Bundesliga şi Ligue 1 au existat însă cazuri când partidele au fost repetate în urma unor evenimente neobişnuite. În sezonul 1994-95 al campionatului Germaniei, derby-ul Bavariei, între Bayern Munchen şi FC Nurnberg, când gazdele au marcat un gol neregulamentar şi au câştigat meciul cu 2-1. Partida s-a rejucat şi Bayern s-a impus încă o dată, de această dată cu 5-0. În Franţa, meciul dintre Auxerre şi Sedan a fost rejucat, după ce gazdele au marcat un gol înainte ca toţi jucătorii oaspeţi să se retragă în propria jumătate de teren, după ce reuşiseră să înscrie. Auxerre a câştigat şi la rejucare cu acelaşi scor, 3-1.

În România, partida dintre Rapid şi Steaua Bucureşti, din urmă cu două sezoane, a fost întreuptă la scorul de 1-0 pentru giuleşteni, când arbitrul partidei, Alexandru Deaconu a fost lovit de o brichetă aruncată din tribună. Steaua a câştigat partida la "masa verde" cu scorul de 3-0.

In ce situatii ar trebui rejucate unele meciuri din Romania ? Si cine exemple de astfel de meciuri in care ar fi fost necesara rejucarea deoarece scorul a fost influentat de factori externi ?
URL de referinţă