RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Meci amical: Polonia - România, 14 noiembrie 2009, Varşovia
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
Lotul convocat de Smuda pentru jocurile cu România şi Canada:

Portari: Tomasz Kuszczak (Manchester United), Wojciech Szczesny (Arsenal);

Fundaşi: Marcin Kowalczyk (Dinamo Moscova), Jakub Rzezniczak (Legia Varşovia), Michal Zewlakow (Olympiakos), Maciej Sadlok (Ruch Chorzow), Arkadiusz Glowacki (Wisła Cracovia), Adam Kokoszka (Empoli FC), Piotr Brozek (Wisla Cracovia), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznan);

Mijlocaşi: Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Slawomir Peszko (Lech Poznan), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Rafal Murawski (Rubin Kazan), Janusz Gancarczyk (Slask Wroclaw), Kamil Kosowski (APOEL FC), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Roger Guerreiro (AEK Atena);

Atacanţi: Robert Lewandowski (Lech Poznan), Pawel Brozek (Wisla Cracovia), Ireneusz Jelen (AJ Auxerre), Patryk Malecki (Wisla Cracovia).
Cred ca ne bate Polonia!
Mai jos sunt "succesurile" echipelor nationale de fotbal ale Poloniei de-a lungul timpului:

FIFA World Cup

* Third Place (2): 1974, 1982

Football at the Summer Olympics

* Gold medal (1) 1972 Olympics 1972
* Silver Medal (2) 1976, 1992 Olympics 1976, 1992[1]

FIFA U-20 World Cup

* Third Place (1): 1983

UEFA European Under-19 Football Championship

* Winner (1): 2001
* Runner-up (1): 1981
* Third Place (1): 1984

UEFA European Under-17 Football Championship

* Winner (1): 1993
* Runner-up (1): 1999
* Third Place (1): 1990


Noi ce performante avem?


Mari absenti la Polonia:

Euzebiusz Smolarek, Jacek Krzynówek , Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski , Marcin Wasilewski , Artur Boruc, Jerzy Dudek.

Toti acesti jucatori joaca la echipe ca Sahtior, Anderlecht ,Hannover, Rubin Kazan, Celtic sau Real Madrid. Doar super-golgheterul Smolarek este liber de contract.
"Ora 00.00 e îngăduitoare! Eşti chemat să reprezinţi ţara!"

Răzvan Lucescu nu mai acceptă acte de indisciplină la echipa naţională. Selecţionerul a făcut un regulament pe care îl va primi fiecare jucător chemat să joace în tricoul României. Printre altele, "Codul lui Răzvan" îi pedepeşte pe cei care sunt văzuţi în locuri publice după ora 12.00 noaptea. Cei care sunt prinşi în intervalul orar 12.00-01.00 sunt amendaţi cu 5.000 de EURO, iar jucătorii care aleg să se întindă şi după ora 01.00 vor fi excluşi din lot. "Una dintre reguli este că, pe perioada convocării, jucătorii nu au voie să depăşească ora 12.00 noaptea, amenda fiind de 5.000 de euro, iar cine este văzut în oraş după ora 1.00 noaptea este eliminat din lot", a spus Lucescu la Sport.ro

Dani Coman, unul dintre componenţii de bază al echipei naţionale, se declară de acord cu noile reguli impuse de Lucescu jr.

"Sincer, nu am vorbit cu Răzvan Lucescu despre acest lucru, noi nu ştim nimic, am văzut doar în presă. Oricum, şi dacă sunt adevărate, nu mi se par a fi exagerate pentru un fotbalist profesionist. Ba mai mult, cred că ora 12 noaptea la care trebuie să fii acasă, mi se pare chiar prea îngăduitoare. Eşti convocat să reprezinţi ţara şi cred că trebuie să te comporţi ca atare. Nu mi se pare că este ceva greu de respectat", a afirmat Coman pentru MEDIAFAX

Mijlocaşul Nicolae Grigore este de aceeaşi părere, precizând că miezul nopţii este o oră la care orice fotbalist trebuie să se odihnească. "Chiar nu e nimic absurd şi nu cred că Răzvan Lucescu ne impune ceva greu de acceptat. Ora 12 noaptea mi se pare mai mult decât rezonabilă, în condiţiile în care mai faci şi antrenamente mai ai de jucat şi meciuri şi este clar că ai nevoie de odihnă. Nu am cum să am altă părere, atât timp cât la ora aceea chiar simt nevoia să mă odihnesc", a precizat fotbalistul.
"Ţi-e mai mare dragul să stai în cantonamentul naţionalei!"

Mijlocaşul Dacian Varga a declarat, joi că regulile de disciplină ale selecţionerului Răzvan Lucescu nu îl deranjează deloc, fiind obişnuit cu cele din cantonamentul echipei de club, Unirea Urziceni.

"Noile reguli trebuie respectate, e normal ca ce zice Răzvan Lucescu să fie literă de lege. El e antrenorul, el taie şi spânzură. Pe mine nu mă deranjează deloc regulile cu prezenţa în cantonament, sunt obişnuit să stau în cantonament la Urziceni. Nu m-ar deranja nici prezenţa în cantonament de la ora 21.00, pentru că noi şi aşa la Urziceni stăm mai mult în cantonament decât acasă", a spus mijlocaşul formaţiei ialomiţene.

Varga susţine că în cantonamentul echipei naţionale nu ai timp să te plictiseşti şi este convins că niciun jucător nu se va afla în situaţia de a fi amendat sau exclus din lot de Răzvan Lucescu. "La naţională ţi-e mai mare dragul să stai în cantonament, mai vorbeşti cu ceilalţi jucători, n-ai cum şi n-ai nici timp să te plictiseşti. Cât a hotărât Răzvan e foarte bine... Oricum, eu nu cred că o să fie probleme cu niciun jucător, adică nu o să se aplice sancţiunile astea", a adăugat Dacian Varga.

Fundaşul Dorin Goian a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că e normal ca la echipa naţională să fie un program strict. "E bună această decizie a selecţionerului, e normal până la urmă să existe un set de reguli. La echipa naţională este un program strict şi toţi cei care suntem convocaţi trebuie să respectăm regulile impuse de selecţioner", a afirmat Goian.

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, miercuri, că internaţionalii care nu vor respecta regula impusă în cantonamentele naţionalei, de a nu fi văzuţi în oraş după ora 00.00, vor fi amendaţi sau excluşi din lotul primei reprezentative. "Ora limită pentru jucătorii de la echipa naţională va fi ora 12.00 noaptea. Am făcut un set de reguli, nu vreau să le numesc un regulament de ordine interioară, care să ne ajute să întărim relaţiie dintre jucători şi în acelaşi timp să transmitem o anumită educaţie, un anumit respect faţă de cei care suntem la naţională, faţă de public. Una dintre reguli este că, pe perioada convocării, jucătorii nu au voie să depăşească ora 12.00 noaptea, amenda fiind de 5.000 de euro, iar cine este văzut în oraş după ora 1.00 noaptea este eliminat din lot", a precizat Lucescu la Sport.ro
"Mititelu se ocupă de valize, nu de fotbal"

Continuă războiul dintre Adrian Mititelu şi Răzvan Lucescu. Patronul Ştiintei l-a acuzat pe selecţioner că este un frustrat care a fost numit ca antrenor al naţionalei pe interes. Lupescu sare în apărarea selecţionerului şi spune că Mititelu ar trebui să vorbească de valize, nu de fotbal.

"Mititelu se ocupă de alte lucruri, care sunt baremurile pentru valize şi alte chestii, dar nu de fotbal! Să vorbim de fotbal. El vorbea de care sunt sumele care se dau la patroni, la echipe şi celelalte. Sincer să fiu, pe undeva îi înţeleg pe patroni, au probleme financiare, trebuie să îşi vândă jucătorii. E greu să stau într-un diaglog şi de vorbă cu oamenii care nu au legatură cu fotbalul. Una e să vii din galerie şi alta e să vii din fotbal", a declarat Ionuţ Lupescu la gsptv.
"Mi-e dor de naţională"

Răzvan Cociş a fost unul dintre copiii de suflet al lui Victor Piţurcă. Odată cu plecarea lui Piţi, mijlocaşul nu a mai fost convocat la lot, însă Răzvan Lucescu nu are idei preconcepute. Cociş ar putea reveni la lot în campania următoare, dacă va juca mai mult la echipa de club.

După doi ani petrecuţi la Moscova, Răzvan Cociş se pregăteşte să plece din campionatul Rusiei. "Au fost unele tatonări cu Lokomotiv, însă nimic concret. Plec sigur, dar nu ştiu unde. I-am spus impresarului meu să nu mă aiurească de cap cu tot felul de variante. Să mă anunţe doar atunci când are ceva concret", spune clujeanul în vârstă de 26 de ani.

Din câte se aude, Lokomotiv l-ar mai fi vrut în continuare, însă cu un contract mai mic. Cociş ia aproximativ 600.000 de dolari la echipa clasată pe locul şase în campionatul Rusiei, însă ar putea obţine un contract mai avantajos la următoarea destinaţie, mai ales că pleacă din postura de jucător liber de contract.

"Cel mai probabil, va pleca în Germania. Nu excludem nici o rămânere în Rusia, la altă echipă, deşi este puţin probabil", a declarat Ioan Tiberiu Petriş, impresarul jucătorului.

Discută frecvent cu Apolzan
Cociş nu a prea jucat în ultima parte a campionatului, iar acest lucru îi creează cele mai mari probleme. "Am fost titular patru meciuri, apoi trei am stat pe bară. Mi-e dor de echipa naţională, mi-ar plăcea să revin, dar îmi trebuie constanţă. Mai ţin legătura cu domnul Apolzan, sunt la curent cu ultimele noutăţi, însă trebuie să joc la club", mărturiseşte cel care a debutat la naţională în 2005. De atunci, el a disputat 32 de meciuri sub tricolor, toate în mandatul lui Victor Piţurcă. La un moment dat, au existat zvonuri despre un posibil transfer al său la o echipă din ţară, însă fără suport. Nicio formaţie din Liga I nu ar fi dispusă în acest moment să suporte un contract ca al lui Cociş.

Cociş spune că singurul inconvenient în Rusia sunt distanţele mari dintre oraşe. La sfârşitul lunii noiembrie, campionatul Rusiei se întrerupe pentru o lună şi jumătate. Exact cât ar fi cerut dinamovistul Adrian Cristea concediu de odihnă.

Cum e să joci în Rusia?
E OK. Campionatul este puternic, drept dovadă că Rubin a învins la Barcelona. Sunt echipe bune la vârf, se vând şi se cumpără jucători pe câte 20-30 de milioane de dolari. Nu aş putea totuşi să fac o comparaţie cu România, pentru că nu ştiu ce se mai joacă în ţară.

Nimic de reproşat?
Poate distanţele lungi. Meciul următor îl avem la Tomsk. Facem vreo cinci ore cu avionul. Noroc că vreo şase echipe din prima ligă în jurul Moscovei.

Ce obiceiuri au ruşii?
Nu prea m-am apropiat de ei. Au fost câteva meciuri după care am petrecut, în rest sunt oameni liniştiţi.

Mai sunt patru etape din campionat. Ce faci după aceea?
Am vacanţă o lună şi jumătate, de la sfârşitul lui noiembrie până pe 15 ianuarie. Vin în ţară şi aştept perioada de transferări.

Campionatul Rusiei ar fi perfect pentru Adrian Cristea, care a cerut vacanţă acum de vreo două luni...
Nu cred că o fi spus chiar aşa. Poate s-a plâns şi el că este obosit.

Cum îl privesc ruşii pe Guus Hiddink, primul antrenor străin din istoria naţionalei Rusiei?
Nu înţeleg prea bine limba rusă, dar cred că îl iubesc. Doar a avut rezultate, nu-i aşa?
Răzvan Lucescu spune că nu va fi o dramă dacă naţionala va rata calificarea la EURO 2012

Selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a declarat, luni, că nu va fi nicio tragedie dacă prima reprezentativă va rata calificarea la Campionatul European din 2012, asta chiar dacă tricolorii au fost doar la un singur turneu final în ultimii 10 ani.

"Unul dintre obiectivele impuse de FRF a fost să revenim în urna a doua valorică, iar acesta a fost atins. Echipa naţională a obţinut un bilanţ pozitiv, mai ales că fotbalul românesc traversează un moment dificil. Sunt mulţumit de acest început la echipa naţională. Trebuie să facem recontrucţia echipei, însă nu e simplu. Au fost preliminarii în 2002, 2004, 2006, 2008, 2010, însă doar la o campanie am obţinut calificarea. Dacă ne vom califica în 2012 este un lucru bun, dacă nu, nu trebuie să facem o dramă. Noi, cei din staff-ul tehnic, vom pleca oricum dacă nu vom reuşi calificare. Chiar dacă mulţi nu vor, noi o să mergem la Campionatul European din 2012", a spus Lucescu.

Tehnicianul s-a referit şi la diferendul pe care îl are cu Mutu şi Adrian Cristea, despre care spune că nu îi mai poate educa la vârsta pe care o au aceştia: "Atunci când vin la naţională, jucătorii trebuie să se subordoneze echipei. Când grupul este unit, poate trece peste orice greutate. Până la urmă, la echipa naţională vor rămâne doar cei puternici. Există un nou set de reguli la echipa naţională. Ne vor ajuta la întârirea echipei, la relaţiile dintre mine şi jucători. Câţi ani are Mutu? 30? Trebuie să-l educ eu la vârsta asta? La fel şi în privinţa lui Adrian Cristea. Nu e obligaţia mea să îi educ la vârsta asta. Orice om are ceva bun în el şi voi încerca să scot acest lucru din el. Dacă el întoarce spatele, eu nu am ce să fac".

Selecţionerul a vorbit şi despre problemele medicale ale unor jucători convocaţi, dar şi de dificultăţile pe care alţii le traversează la echipele de club: "Tănase este un jucător talentat, pe care mă bazez la prima reprezentativă. Marica a fost până acum un om de bază la echipa naţională, dar dacă nu va juca în continuare, atunci va fi o problemă pentru el. Daniel Niculae este un jucător sensibil. A avut şi problema cu tatăl său, însă acum şi-a revenit şi este pe un drum bun", a spus Lucescu, care s-a referit şi neconvocarea lui Florin Costea: "Cu ce mă încălzeşte că un jucător are 10 goluri înscrise, însă echipa sa se bate la retrogradare?".

Răzvan Lucescu a mai afirmat oficialii FRF i-au promis că începând cu următoarea acţiune a echipei naţionale, meciurile din Liga I nu vor mai avea loc niciodată în ziua reunirii lotului: "Am solicitat Comitetului Executiv al FRF ca să fie pentru ultima dată când un meci din Liga I să se joace luni, într-o zi de reunire a echipei naţionale. Mă deranjează că Steaua joacă azi, dar mi s-a promis că este pentru ultima oară şi naţionala va avea prioritate".

Partida amicală Polonia-România se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Legia din Varşovia.
Dorin Goian: "Adevăratul mandat al lui Răzvan Lucescu începe de la amicalul cu Polonia"

Fundaşul echipei naţionale a României, Dorin Goian, a declarat, luni, că mandatul selecţionerului Răzvan Lucescu la prima reprezentativă va începe cu adevărat abia la jocul amical cu Polonia, atunci când începe pregătirea campaniei de calificare la turneul final din 2012.

"Cred că adevăratul mandat al lui Răzvan Lucescu începe de sâmbătă, de la meciul amical cu Polonia. Până acum ne-am îndeplinit obiectivul de a rămâne în urna a doua valorică, dar abia de acum începe drumul lui Răzvan şi al naţionalei, iar acest drum trebuie dus până la capăt, adică până la Campionatul European din 2012", a spus Goian.

Fundaşul a mai afirmat că nu se va supăra dacă va fi rezervă la echipa naţională, pentru că vine întotdeauna la acţiunile primei reprezentative cu o mare plăcere. "Ar fi normal ca, dacă nu joc, să nu mai fiu convocat. Voi încerca să dau mai mult la echipa de club, să mă antrenez mai bine şi să pot juca mai mult. Orice convocare este pentru mine o onoare şi o bucurie, pentru că vin cu inima deschisă. Dacă Răzvan Lucescu va avea nevoie de mine, eu voi încerca să joc cât mai bine", a menţionat jucătorul, care a adăugat că Seria A este un campionat foarte puternic, unde întâlneşte fotbalişti de mare valoare, care îl pot ajuta şi pe el să crească în valoare.

Dorin Goian a dezvăluit că şi-ar fi dorit foarte mult să meargă la meciul Stelei cu Unirea Alba Iulia, mai ales pentru foştii săi colegi, dar "din alte motive" preferă să stea acasă în faţa televizorului, el făcând referire la relaţiile mai puţin bune pe care le are cu oficialii clubului din Ghencea după ce a plecat la Palermo.

Partida amicală Polonia-România se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Legia din Varşovia. Tricolorii vor pleca joi spre Polonia, iar vineri, la ora jocului, au programat antrenamentul oficial.
Niculae: "Este o onoare să fiu la echipa naţională, chiar şi pentru un joc de pregătire"

Atacantul lui Auxerre, Daniel Niculae, s-a declarat foarte fericit pentru că a fost convocat la prima reprezentativă, chiar dacă meciul cu Polonia este doar un amical: "Este o onoare să fiu la echipa naţională, chiar şi pentru un joc de pregătire. Sper să dau totul şi să fac un meci bun. Orice fotbalist se aşteaptă să fie convocat, mai ales dacă traversează o perioadă bună, iar noi la Auxerre suntem într-o formă care ne-a adus pe podium în Franţa. M-am gândit să fiu sănătos, să muncesc din ce în ce mai mult, şi la un moment vor apărea şi rezultatele. Sper ca lucrurile să fie în continuare la fel de bune pentru mine şi să fiu convocat în continuare. Dacă am venit la naţională, asta nu înseamnă că o să şi joc, dar dacă o fac, sper să fac un joc cât mai bun".

Internaţionalul a mai spus că Răzvan Lucescu este antrenorul cu care s-a simţit cel mai bine până acum, iar selecţionerul este cel care l-a ajutat foarte mutl în timpul perioadei mai puţin reuşite pe care a traversat-o la Auxerre. Niculae a precizat că polonezul Jelen, colegul său de la formaţia franceză, este un atacant foarte valoros, dar speră ca acesta să nu marcheze contra tricolorilor.

În altă ordine de idei, Niculae a menţionat că a fost prezent în tribună la derby-ul Dinamo-Rapid, pentru că îi era dor de atmosferă şi este de părere că jocul s-a terminat cu un rezultat echitabil. Atacantul a făcut referire şi la prestaţiile echipelor româneşti în cupele europene, el precizând: "Rezultatele din Liga Europa nu sunt cele mai bune şi asta e un semnal de alarmă. Trebuie luate măsuri pentru viitor. Nu ştiu dacă mai sunt multe şanse de calificare în primăvara europeană pentru echipele din Liga Europa, dar trebuie să le ţinem pumnii celor de la Unirea Urziceni în Liga Campionilor".

Partida amicală Polonia-România se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Legia din Varşovia. Tricolorii vor pleca joi spre Polonia, iar vineri, la ora jocului, au programat antrenamentul oficial.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
URL de referinţă