RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri FC Bihor Oradea
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5
Aici punem toate ştirile despre FC Bihor Oradea...
FC Bihor intră sub dominaţie italiană

Mariajul dintre italianul Giuseppe Criniti şi FC Bihor e pe cale să se producă. Negocierile au avansat şi conform estimărilor ambelor părţi contractul de asociere în participaţiune ar urma să fie semnat în zilele următoare.

"Negocierile tind să se finalizeze. Va fi convocată AGA la FC Bihor pentru cooptarea celui de-al cincilea membru în asociaţie. În contract vor fi trecute termene clare şi ne vom lua măsuri asiguratorii", a precizat Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Giuseppe Criniti ar urma să finanţeze 60%, iar Consiliul Local plus Consiliul Judeţean să contribuie cu 40% din cheltuieli. Mai mult decât atât, ieri italianul era la sediul din Iosif Vulcan şi se instalase deja în fotoliul de preşedinte. Criniti ne-a prezentat intenţiile sale după ce preluarea FC Bihor va deveni oficială.

Cine este Giuseppe Criniti? "Am jucat fotbal la echipa de tineret a clubului Catanzzaro, care evolua în Serie B. Ca finanţator am contribuit la mai multe echipe, iar la Igea Virtus încă deţin majoritatea acţiunilor. Provin dintr-o familie în care fotbalul are tradiţie. Tatăl meu a jucat fotbal, la fel şi cei doi fraţi ai mei. Cel mai cunoscut este Antonio Criniti, care a evoluat la Cagliari şi a jucat în Cupa UEFA împotriva echipei Dinamo Bucureşti", spune Criniti.

30 milioane de euro!!!
Italianul este optimist că planul său pe cinci ani va fi pe placul actualilor finanţatori şi anunţă planuri îndrăzneţe şi avansează sume ameţitoare. "În zilele acestea ar trebui să se finalizeze cesiunea. Am prezentat un program pe cinci ani prin care ar urma să investim la FC Bihor până la 30 de milioane de euro. Intenţia imediată este ca FC Bihor să promoveze încă din acest sezon în prima ligă. Banii vor veni de la firmele mele şi ale vicepreşedintelui Mario Conti din domeniul construcţiilor", afirmă hotărât Criniti, care apreciază că pentru acest campionat echipa ar mai avea nevoie de 700-800.000 de euro
.
Italianul a văzut FC Bihor în meciul cu Minerul Lupeni şi consideră că e nevoie de multă muncă la echipă. "După un singur joc e prematur să trag concluzii. Sâmbătă voi vedea al doilea joc şi apoi o să-mi fac o părere mai clară. Ideea e că toţi jucătorii vor avea şansa să demonstreze ce pot, la fel şi antrenorii. Vreau să văd pe teren dăruire maximă, să văd că luptă ca adevăraţii gladiatori. Cine se va ţine de treabă va rămâne", dă asigurări Criniti.

În vară, Criniti a avut discuţii pentru preluarea a 70% din acţiunile echipei Tricolorul Breaza, însă afacerea nu s-a mai materializat. Atunci promisese că îl va aduce la Breaza pe Vicenzo Montella (35 de ani), fostul atacant al Romei. Acum a pronunţat numele lui Hidetoshi Nakata (32 de ani) ca potenţial transfer la FC Bihor. Problema e că japonezul s-a retras de trei ani din activitate, ultima lui echipă fiind Bolton Wanderers.
Ovidiu Lazăr este noul antrenor al formaţiei FC Bihor

Fostul fotbalist al cluburilor Steaua şi FC Bihor, Ovidiu Lazăr, este de marţi noul antrenor al echipei orădene, după ce conducerea grupării a reziliat amiabil contractul cu tehnicianul Ioan Petcu.

"Am luat această decizie după ce m-am consultat cu mai mulţi oameni din fotbal, printre care Emeric Ienei şi Mircea Rădulescu. Am hotărât să le acordăm credit lui Ovidiu Lazăr, ca principal, şi lui Sandor Kulcsar, ca secund. Mai rămâne ca Adunarea Generală a Asociaţilor de la club să valideze numirea lor", a spus noul preşedintele al lui FC Bihor, Ioan Lucian.

Lazăr şi Kulcsar au fost numiţi după ce fostul antrenor Ioan Petcu s-a despărţit de clubul orădean, luni, pe cale amiabilă. Schimbarea acestuia din funcţie a venit după eşecul înregistrat sâmbătă de FC Bihor, scor 1-2 cu FC Baia Mare.

Ovidiu Lazăr are 43 de ani şi a evoluat ca fotbalist la FC Bihor, Steaua Bucureşti, Poli Timişoara, dar şi în Ungaria, la Honved Budapesta. Ca antrenor, Lazăr a condus de pe banca tehnică echipa de liga a 4-a Luceafărul Oradea, CFR Simeria, care a evoluat în liga a 3-a, şi pe Crişul Sântandrei, din liga a 5-a. La rândul său, Sandor Kulcsar a fost legitimat ca jucător la FC Bihor şi la Victoria Bucureşti, însă nu a mai antrenat până acum nicio echipă.

După 11 etape, FC Bihor ocupă locul 12 în clasamentul Seriei a II-a, cu 11 puncte acumulate.
Invazia "investitorilor" italieni

Vreme de câteva zile suporterii bihoreni au fost îmbătaţi cu vise. Italienii promiteau investiţii de zeci de milioane de euro în clubul de fotbal, spuneau că vor legitima la Oradea sportivi de talie internaţională şi proroceau lui FC Bihor un viitor în prima divizie.

Acum a rămas doar mahmureala: clubul e tot înglodat în datorii, rezultatele sunt în continuare slabe, iar echipa abia se ţine în divizia secundă. Mai mult, BIHOREANUL a aflat în exclusivitate că nici italienii nu sunt ceea ce se dădeau a fi...

Club pe făraş
Ideea privatizării FC Bihor a apărut la doar câţiva ani după ce acesta a fost preluat de Primărie de la omul de afaceri Marius Vizer. Retrogradarea din prima divizie, rezultatele tot mai slabe şi datoriile în creştere au determinat asociaţii din FC Bihor - Consiliul Local Oradea (67,22%), Consiliul Judeţean Bihor (22,57%), Electrocentrale Oradea (9,03%) şi Drumuri Orăşeneşti (1,13%) - să ia în calcul vânzarea clubului. Dacă în decembrie 2007 acesta datora furnizorilor şi fiscului 535.412 de lei, în decembrie 2008 suma a urcat la 1,6 milioane, pentru ca în iulie 2009 să ajungă la 2,4 milioane.

Fosta administraţie PDL a încercat de trei ori să vândă. Eşecurile au făcut-o să cosmetizeze oferta. Întâi a avansat varianta vânzării doar a pachetului majoritar de 51% la 81,84 lei pe acţiune, pentru ca preţul final să scadă, dar degeaba.

Apoi, a fost discutată posibilitatea reevaluării clubului în ideea că, fiind înglodat în datorii, preţul va scădea. Şi asta a căzut, asociaţii temându-se să plătească un studiu costisitor care nu garanta "ieftinirea".

Cea de-a treia variantă implica atragerea unui al cincilea asociat care să vină cu bani şi care urma să primească controlul clubului în schimbul promisiunii că va investi în următorii 2 ani minim 10 milioane de lei. Acţionarii nu căpătau nimic, dar nici nu mai cheltuiau! Din păcate, odată cu izbucnirea crizei, şi această ipoteză a căzut...

Nu, mulţumesc!
Prima rază de speranţă privind privatizarea a apărut în vara lui 2009. Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi fondatorul Centrului de Fotbal Liberty, a propus noii administraţii liberale un parteneriat prin care urma să preia managementul FC Bihor, să renunţe la propria echipă din liga secundă şi să pună la dispoziţia unicului club bihorean toţi jucătorii săi. Vizer se obliga să finanţeze FC Bihor cu minim 300.000 de euro pe an şi, în condiţiile în care Consiliul Local şi cel Judeţean ar fi contribuit în continuare cu 900.000 euro pe an, garanta promovarea în cel mult doi ani.

Deşi suna promiţător, înţelegerea n-a mai fost perfectată. După o rundă preliminară de discuţii, Vizer şi Bolojan nu s-au mai întâlnit din cauza disensiunilor cu privire la proprietatea asupra jucătorilor. Investitorul insista ca fotbaliştii aduşi de la Liberty să fie doar ai săi şi să fie împrumutaţi gratuit, în vreme ce primarul cerea ca aceştia să fie coproprietatea municipalităţii, pentru ca şi Primăria să câştige de pe urma lor. Înţelegerea a căzut şi, în vară, din lipsă de bani, clubul a fost la un pas de a fi înscris în divizia C.

Tot ce au mai putut face asociaţii din FC Bihor a fost să taie la sânge cheltuielile. S-au redus personalul, salariile, primele de joc, de masă şi cazare, echipa s-a axat pe jucătorii bihoreni şi juniorii talentaţi şi a renunţat la "stranierii" cu contracte scumpe. Dar nu e destul....

Şi au venit italienii...!
În contextul în care în vară asociaţii au luat în calcul inclusiv închiderea clubului pentru a scăpa de cheltuieli, apariţia în urmă cu două săptămâni a unor italieni interesaţi de FC Bihor a fost primită cu speranţă.

Recomandându-se om de afaceri pasionat de fotbal, Giuseppe Criniti, patron al echipei italiene de liga a IV-a Igea Virtus, a urmărit din tribună meciul cu Minerul Lupeni, în care ai noştri au remizat jenant, alături de observatorul Federaţiei Române de Fotbal, Romică Paşcu, fost conducător al FC Bihor între 1976-1987.

"L-am lămurit pe Criniti să investească în FC Bihor deşi avea şi alte variante. E un om serios, cu afaceri în Italia şi Ungaria, şi vrea să se extindă şi aici", a povestit atunci Paşcu, personaj controversat, om din "sistem", prieten vechi cu greii din FRF.

Deşi s-a declarat nemulţumit de jocul bihorenilor, câteva zile mai târziu italianul s-a prezentat la Oradea însoţit de un staff format printre altele din Mario Conti, asociatul său, Jonathan Fischoff, fost preparator fizic al echipei Poiana Câmpina, şi fostul antrenor secund al FC Bihor, în sezonul 2008-2009, Mircea Fodor.

Săptămâna "patimilor"
Săptămâna trecută a fost una plină. Duminică, italianul a vizitat sediul FC Bihor din strada Iosif Vulcan, luni a inspectat stadionul, marţi a negociat cu vicepreşedintele CJ, Dumitru Voloşeniuc, miercuri a petrecut trei ore la Primărie discutând cu Ilie Bolojan, iar joi a anunţat brusc că pleacă dacă nu primeşte în 24 de ore un răspuns concret la ofertă.

Italianul a forţat mereu nota şi a cerut preluarea rapidă a clubului, deşi reprezentanţii administraţiei spun că s-au purtat doar discuţii de principiu. "De altfel, după întâlnirea de la Primărie cele două părţi au şi convenit să nu dea declaraţii presei câtă vreme nu a fost stabilit nimic concret. Urma să ne mai întâlnim", a explicat Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.

Ofertă tentantă
BIHOREANUL a aflat totuşi detaliile discuţiilor dintre italieni şi autorităţi. La toate întâlnirile tonul discuţiilor a fost dat de Jonathan Fischoff, singurul vorbitor de limba română din delegaţia italiană. Stabilit în Ungaria, Fischoff a lucrat câţiva ani ca preparator fizic pentru Steaua, iar acum se recomandă în mod dubios "director relaţii externe" al clubului din Ghencea.

În mare, oferta italienilor era tentantă. Criniti promitea să investească în 5 ani nu mai puţin de 30 milioane euro şi să promoveze echipa în prima ligă încă din acest sezon. A fluturat o listă cu vedete pe care le-ar aduce la Oradea - cum ar fi Habib Habibou, Jonathan McCain sau Dayro Moreno - şi a spus că dacă oraşul îi dă teren va construi un hotel pentru sportivi.

În schimb, italianul cerea control total asupra clubului, dreptul de a utiliza marca FC Bihor, preluarea stadionului, a sediului din strada Iosif Vulcan şi a cantinei în concesionare gratuită pe 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire.

Ultima strigare
Deşi fără acordul scris al CJ şi al Consiliului Local, nici vicepreşedintele Voloşeniuc, nici primarul Bolojan, nu puteau promite nimic, spre sfârşitul săptămânii Criniti a devenit nerăbdător. Investitorul a convocat joi, la Hotel Continental, o conferinţă de presă în care a dat un ultimatum. "Am decis să plecăm din Oradea. Înainte de a face acest pas, fac o ultimă ofertă: 10 milioane de euro pentru Stadion şi clubul FC Bihor. Nu mâine, chiar azi dacă trebuie, banii jos, cash! Cu tot cu datorii", a promis italianul.

Asociaţii nu au cedat, însă, presiunilor. Dacă primarul Ilie Bolojan a refuzat să comenteze oferta, limitându-se să o caracterizeze drept "fantezistă", preşedintele CJ, Radu Ţîrle, a fost mai explicit. "În urma analizării ofertei am concluzionat că nu se poate ceda clubul, pentru că nu s-a verificat bonitatea şi seriozitatea firmei", a afirmat vineri Ţîrle. Preşedintele a sugerat că ofertanţii nu au banii cu care se laudă şi a spus că nu vrea să se mai întâlnească cu ei. "În urma unor solicitări ulterioare, ei nu au putut aduce suficiente elemente care să ne convingă că oferta e serioasă. Înainte să ajungă la Oradea au fost şi în Prahova, Vâlcea şi Braşov ca să cumpere echipe, dar nu au cumpărat", a mai spus Ţîrle.

Jocuri de gleznă
BIHOREANUL a aflat că şefii administraţiei au devenit reticenţi când, la cererea lor, serviciile de informaţii le-au recomandat să nu dea curs ofertei italianului, pentru că acesta nu prezintă siguranţă. Edilii erau oricum reţinuţi încă de când când au văzut uşurinţa cu care Giuseppe Criniti vorbeşte de zeci de milioane de euro. Italianul a prezentat la CJ un extras de cont vechi din 30 august, pe care scria că ar avea nu mai puţin de 23,5 milioane euro la banca "La Caixa" din Cataluja, Spania. Atâta doar că nu avea pe el nicio ştampilă sau semnătură. "L-am scos prin internet-banking", s-a justificat Criniti, ca şi cum, dacă ar fi fost aşa, nu i-ar fi la îndemână să scoată un altul, la zi.

Ca un făcut, şi firma Mediolanum din Bucureşti, al cărui preşedinte în România se recomandă a fi Criniti, apare la Registrul Comerţului sub numele Mediolanum Construzioni SRL şi e înfiinţată abia la... 13 octombrie 2009. Deci, fără activitate. În plus, italianul nu apare în nicio firmă românească, nici ca acţionar, nici ca administrator.

Asociaţii din FC Bihor au devenit sceptici şi când au auzit ce staruri promite italianul. Criniti l-a pus pe listă inclusiv pe japonezul Hidetoshi Nagata, de 32 de ani, despre care cunoscătorii ştiu că s-a retras din viaţa competiţională încă din 2006. Şi mai ştiu că sumele vehiculate de italian sunt umflate cu pompa. "Ceva pute urât de tot. Cu 30 milioane de euro, cât spune că vrea să bage, pe criza asta Criniti putea cumpăra Steaua, nu FC Bihor", explică unul dintre oamenii de fotbal din Bihor.

Afacerişti de carton
Nici omul lui Criniti, Jonathan Fischoff, nu a prezentat mai multă credibilitate. El s-a prezentat cu o carte de vizită cu emblema clubului Steaua pe care scria "director relaţii externe", deşi conform propriului CV afişat pe Internet a lucrat la clubul din Ghencea doar ca preparator fizic, şi numai până în 2007. De altfel, BIHOREANUL a încercat să-l contacteze, dar două dintre cele trei numere de telefon de pe cartea de vizită sunt închise, iar al treilea este... nealocat.

Deşi aveau toate semnalele că lucrurile nu sunt curate, de teamă că ar putea pierde un investitor serios, asociaţii din FC Bihor au avansat totuşi o propunere îndrăzneaţă. "Le-am spus: "Veniţi o lună, intraţi în club şi demonstraţi cine sunteţi cu ceea ce veţi face". Ei au spus: "Bine, dar dacă nu iese nimic, cine ne plăteşte cheltuielile de cazare?". Când spui că ai 30 de milioane de euro şi vrei să investeşti pe termen lung, nu mi se pare normal să te uiţi la 3.000 euro, cât te-ar costa hotelul pe o lună", spune Florin Birta, membru în Consiliul de Administraţie al FC Bihor.

"Nu mergeţi pe mâna lor!"
Surprizele nu se opresc aici. Continuând investigaţiile, BIHOREANUL a aflat că Criniti şi Fischoff au folosit aceleaşi promisiuni şi la alte cluburi din ţară. Ultima dată au negociat săptămâni în şir cu divizionara B Tricolorul Breaza, unde au promis că îl vor aduce pe celebrul atacant al AS Roma, Vincenzo Montella, 35 de ani, retras din sport în urmă cu 5 luni. Sosirea vedetei a fost anunţată în presă, conducerea clubului s-a bucurat că a găsit un investitor, dar când a trebuit să vină atacantul, italienii şi-au luat zborul.

Contactat de BIHOREANUL, Constantin Anghelache, preşedintele Tricolorul Breaza, şi-a vărsat năduful. "Fug de colo-colo şi prostesc lumea cu minciuni. Faceţi ce vreţi, dar eu zic să nu mergeţi pe mâna lor!", e mesajul lui Anghelache către bihoreni. Omul spune că a şi fost înşelat de italieni. "Au stat la hotel cu tot felul de procuratori, le-au dat ţeapă băieţilor din club, după care au fugit. A trebuit să plătesc în locul lor 45 de milioane de lei, că nu şi-au plătit nici măcar hotelul", povesteşte preşedintele din Breaza.

Fost general în Securitate, Anghelache spune că şi-a dat seama că a fost înşelat abia când a început să-i verifice pe cei doi. "Sunt nişte escroci. Mi-au dat numele unei firme din Ungaria, zicând că ar fi a tatălui unuia dintre ei. Când i-am căutat acolo, am dat de un pensionar care n-are nicio treabă, nici cu italienii, nici cu fotbalul". Anghelache nu crede că-şi va mai recupera vreodată banii de la "investitori".

În schimb, asociaţii din FC Bihor nu sunt chiar aşa fermi. Reprezentanţii CJ Bihor vor avea o ultimă discuţie cu Criniti şi Fischoff la începutul acestei săptămâni, pentru a lămuri definitiv situaţia. Chiar dacă italienii au plecat şi de la Hotelul Dacia Continental, tot fără să plătească. Cel puţin deocamdată…

350.000 de lei noi a primit săptămâna trecută FC Bihor de la Consiliul Judeţean pentru a putea evolua în campionat

"Domnul preşedinte Radu Ţîrle a spus că nu se mai întâlneşte cu aceşti italieni pentru că nu sunt serioşi. Iar dacă sunt neserioşi, până nu curg bani din ei ca din Nati Meir nu avem ce discuta despre vânzarea clubului" - Alexandru Kiss, vicepreşedintele CJ Bihor

CJ finanţează FC Bihor
După discuţii prelungite, consilierii judeţeni au hotărât vineri să finanţeze FC Bihor cu încă 350.000 de lei. "Va trebui să dăm banii pentru că am promis. Acuma, dacă mă întrebaţi de ce am promis, nu mai ştiu, dar trebuie să ne ţinem de cuvânt", a spus vicele Alexandru Kiss.

Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi, minimum permis de lege, în condiţiile în care consilierii PDL s-au abţinut de la vot ca protest că nu au fost ţinuţi la curent cu toate detaliile negocierilor purtate cu Criniti.

De precizat că, în contextul reluării finanțării clubului de către CJ, noul preşedinte FC Bihor este, începând de luni, directorul Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian, care se bucură de susţinerea preşedintelui Radu Ţîrle.

Numirea acestuia a pus capăt interimatului preşedintelui CSM Oradea, Florin Birta, început după demisia lui Gigi Alexandrescu.

Lucian i-a desemnat ca antrenori pe fostul internaţional Ovidiu Lazăr - principal, respectiv Sandor Kulcsar - secund.
Lucian l-a ales pe Lazăr

După ce luni a încheiat colaborarea cu Ioan Petcu, marti noul boss al Bihorului a anunţat şi componenţa băncii tehnice: Ovidiu Lazăr - principal şi Kulcsar Sandor - secund.

Obiectivul celor doi va fi clasarea în prima jumătate a ierarhiei, dar preşedintele Ioan Lucian are planuri mari pentru sezonul viitor.

"Mi-am dorit mult să revin la FC Bihor. Lumea trebuie să se aştepte la o evoluţie bună a lucrurilor la această echipă. Dacă sunt jucători care evoluează doar pentru bani, îi aştept la sediul clubului să ne despărţim. Am făcut nişte promisiuni pe care vreau să le onorez. Obiectivul pentru anul viitor este promovarea", a spus preşedintele ardelenilor. Noul antrenor, Ovidiu Lazăr, a fost jucător la FC Bihor şi Steaua, iar în 2002 a fost secundul lui Ioan Andone tot la formaţia orădeană.

"A venit şi vremea mea şi e momentul să demonstrez că merit să pregătesc această echipă", a spus tehnicianul, în timp ce secundul Kulcsar promite spectacol. "Sper să avem timpul şi elementele necesare să formăm o echipă ofensivă, cu un joc plăcut şi rezultate pe măsură", a spus Kulcsar Sandor.
S-a angajat să aducă 500.000 de euro

Ioan Lucian, noul şef al FC Bihor, s-a angajat să găsească resurse extrabugetare pentru finanţarea FC Bihor.

Lucian a recunoscut că şi-a dorit foarte mult funcţia de preşedinte al FC Bihor. "Eu i-am rugat pe acţionarii clubului, reprezentanţii Consiliului Local Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor, să-mi acorde încrederea lor. Totdeauna mi-am dorit să revin la FC Bihor", a explicat Lucian, care a mai condus FC Bihor în 2003.

În angajamentul asumat în faţa membrilor AGA, Lucian s-a angajat să aducă până la finalul turului o sumă de două miliarde de lei vechi în visteria clubului, iar până la finalul campionatului "o sumă egală cu contribuţia Consiliului Local şi Consiliului Judeţean, dar nu mai puţin de 500.000 de euro. Banii vor fi atraşi din sponsorizări". Lucian va avea la FC Bihor un salariu de circa 3.000 de lei noi.
Bucur a făcut întindere, Lukacs e răcit

La debutul său pe banca tehnică a FC Bihor, antrenorul principal Ovidiu Lazăr nu va conta pe principalii marcatori ai echipei în aceste sezon.

"Bucur a făcut întindere la primul antrenament, iar Lukacs este foarte răcit", a explicat Lazăr, care nu va putea miza nici pe juniorul titular Alin Floruţ, accidentat. "Încă nu ne-am decis cu cine vom începe meciul de la Vânju Mare cu FC Drobeta. Sperăm să găsim formula adecvată", a adăugat secundul Kulcsar.

Bucur şi Lukacs au marcat câte patru goluri fiecare în acest sezon.
Pascal va fi rezervă cu FC Drobeta

Integralist în campionat, portarul Andrei Mihai Pascal va rămâne pe bancă la meciul cu FC Drobeta Turnu Severin.

Decizia a fost luată de antrenorii Ovidiu Lazăr şi Sandor Kulcsar. "Lui Fildan nu i s-a dat nici o şansă în campionat, doar în meciul de Cupă cu Rapid. Cum Pascal nu a apărat prea bine cu FC Baia Mare, am considerat că trebuie să-i dăm o şansă şi lui Fildan", a explicat Ovidiu Lazăr.

Pascal a comis mai multe greşeli în acest sezon, multe soldate cu goluri cum s-a întâmplat în meciurile cu Jiul Petroşani, Arieşul Turda, U Cluj, Minerul Lupeni sau FC Baia Mare.
Lucian Ioan: ''Va vrem alaturi de noi!''

Noul presedinte al echipei FC Bihor, Ioan Lucian, a declarat pentru Sport365.ro ca de saptamana viitoare vom incepe o campanie de apropiere de suporteri.

Sport365: Ce o sa faceti in perioada cat veti fi presedinte la FC Bihor?
Ioan Lucian: Practic este o revenire deoarece am mai fost presedinte al acestui club in 2002-2003, cand am reusit o promovare in prima liga. Este o functie pe care am dorit-o foarte mult, pentru ca sunt legat de acest club de mai bine de 32 de ani. Cat timp voi sta aici, voi incerca sa rezolv 2 probleme: reasezarea imaginii clubului din care sa reiasa profesionalitate si seriozitate, si promovarea in prima liga.

Sport365: Care este obiectivul clubului in acest moment?
Ioan Lucian: Am stabilit 3 obiective, pe durata scurta, medie si lunga. Primul obiectiv este cel pe durata scurta, si consta in evaluarea potentialului uman la juniori iar la seniori vom dori o selectie a jucatorilor care vor aborda returul, asta se va intampla pana la sfarsitul lui decembrie anul curent. Obiectivul secund, este cel de a forma un nucleu de baza cu care sa abordam campionatul 2010-2011, avand in plan promovarea. Vom aduce jucatori care ne vor ajuta sa realizam tot ceea ce ne-am propus. Obiectivul lung este acela de a alcatui un lot competitiv pentru Liga I si de a oferi alte perspective din punct de vedere material, vom incerca sa aducem resurse din zona privata. De cand sunt presedinte al clubului FC Bihor, am reusit sa atrag alaturi de noi pe cei din administratia clubului, fostii jucatori emblematici, oameni de fotbal cu reputatie deosebita, cum sunt: Emerich Jenei, Gheorghe Bulc, Dan Matei, Ioan Zare, Viorel Vancea, Ioan Naom, Alexandru Terhes, Vladimir Tamas, Sorin Pop, Pap Deac, Cornel Georgescu, Arpad Szucs.

Sport365: Cum ati ales cuplu de antrenori, Ovidiu Lazar-Kulcsar Sandor?
Ioan Lucian: Cuplul de antrenori i-am ales dupa ce m-am consultat cu oamenii care sunt aproape de club, si s-a mers pe varianta de a da o sansa celor doi fotbalisti emblematici, crezand in dorinta lor de afirmare si atasamentul lor fata de echipa.

Sport365: Aveti un mesaj pentru suporterii bihoreni?
Ioan Lucian: Da, doresc sa le spun ca de saptamana viitoare vom incepe o campanie de apropiere, ''Va vrem alaturi de noi'', si se presupune o intalnire in toate orasele importante din judetul Bihor cu toti suporterii. Tot de saptamana care vine, in fiecare zi intre orele 12-14 toti cei ce vor vrea pot veni la stadion pentru a avea acces cu jucatorii, oameni de la club, deoarece cel care ne sustine financiar este suporterul.

*Victor*

Ioan Lucian: „Nu-l mai prezentăm pe Ciocan”

Antrenorul Lucian Ciocan a refuzat în cele din urmă oferta de a prelua FC Bihor.

Pe 23 decembrie au bătut palma, iar astăzi urma să fie prezentat oficial ca noul antrenor al FC Bihor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece la discuţiile finale purtate azi la sediul clubului, preşedintele Ioan Lucian nu a reuşit să-i satisfacă toate doleanţele lui Lucian Ciocan.

„Nu-l mai prezentăm oficial pe Ciocan pentru că această variantă a căzut. Nu am putut să-i satisfacem toate dorinţele. Iniţial am bătut palma, dar mai au rămas unele lucruri de pus la punct. Începusem deja să discutăm de lista de achiziţii, i-am promis că nu va pleca nimeni, iar luni şi nea Imi (n.r. - Emeric Ienei) a venit la club şi a promis că îl va consilia. Nu am putut să-i promit că aduc jucătorii cu toate drepturile financiare la zi în momentul când va prelua echipa. Marea majoritate a cluburilor din România se confruntă cu întârzieri. I-am promis că voi discuta cu jucătorii să aibă linişte în pregătire. Noi l-am dorit foarte mult. Nu a vrut. Asta este, căutăm altă variantă pentru că dorim să avem antrenor cât mai repede”, a precizat şeful FC Bihor.

Ioan Lucian spune că Ciocan s-a bucurat de susţinerea tuturor membrilor AGA şi a conducerii şi nu înţelege refuzul. „Nu mă aşteptam să refuze. Consider că a ratat o şansă importantă să demonstreze că poate antrena la acest nivel. Trebuia să fie mai curajos”, spune preşedintele FCB. Printre variantele vehiculate se numără Dan Dobai, dar nu este exclusă nici soluţia unui extra-bihorean.

Teodor Biriş (bihon.ro)
Pagini: 1 2 3 4 5
URL de referinţă