RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Liga lui Mitică
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Ştirii şi noutăţi...
Traore şi Strătilă au primit câte două etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, ca jucătorii Lacina Traore (CFR Cluj) şi Sorin Strătilă (Astra Ploieşti) să fie suspendaţi câte două etape şi să primească o amendă de 3.000 de lei fiecare, după ce în meciurile din sferturile Cupei României au fost eliminaţi direct, informează FRF.

De asemenea, Cosmin Moţi (Dinamo) şi Gabriel Matei (Internaţional Curtea de Argeş) au primit o etapă de suspendare şi câte o amendă de 740 de lei, pentru că au fost eliminaţi, tot în Cupa României, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Tot miercuri, Comisia de Discplină a FRF a mai decis ca antrenorul echipei UTA, Ionuţ Popa, să fie sancţionat cu două meciuri de suspendare şi cu o penalitate sportivă de 4.500 de lei, pentru că a fost eliminat la o partidă cu FC Argeş, atunci când i-a şi înjurat pe arbitri.
FC Timişoara a primit o amendă de 20.000 de lei după incidentele de la meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a LPF a hotărât ca formaţia FC Timişoara să primească o penalitate sportivă de 20.000 de lei, după ce la meciul cu Dinamo, scor 2-0, fanii bănăţeni au creat mai multe incidente în tribune, decizia fiind irevocabilă, informează site-ul LPF.

Membrii comisiei au mai decis să sancţioneze formaţia FC Vaslui cu o amendă de 2.000 de lei, pentru că la partida cu CFR Cluj, scor 2-0, publicul prezent pe stadion a fost incitat prin staţia de amplificare, lucru interzis de regulament.

Jucătorii Emmanuel Kone (Internaţional Curtea de Argeş), Valeriu Bordeanu (Unirea Urziceni) şi Mădălin Murgan (Pandurii Tg. Jiu) au fost suspendaţi câte două etape şi amendaţi cu câte 2.000 de lei, pentru că în meciurile echipelor lor din etapa a 14-a a Ligii I au fost eliminaţi.

Comisia de Disciplină a ratificat şi decizia clubului Astra Ploieşti în cazul lui Duşan Dokic, jucătorului fiindui micşorat salariul cu 25%. De asemenea, s-a mai hotărât ca magazinerul Rapidului, Cornel Mateiaş, şi delegatul echipei Pandurii, Ion Tambu, să primească un avertisment, pentru că au fost eliminaţi la ultimele partide din Liga I.
Partida Oţelul Galaţi-Astra Ploieşti a fost reprogramată pentru 1 decembrie

Meciul dintre Oţelul Galaţi şi Astra Ploieşti, din etapa a 15-a a Ligii I, se va disputa marţi, 1 decembrie, de la ora 14:00, după ce a fost amânat din cauza descoperiri unui caz de gripă porcină în echipa prahoveană, a hotărât joi Liga Profesionistă de Fotbal.

Jocul trebuia să se dispute iniţial vineri, de la aceeaşi oră, dar LPF a anunţat, miercuri, că partida va fi amânată, la cererea celor de la Astra Ploieşti, după ce argentinianul Abel Valdez (21 de ani) a fost diagnosticat cu gripă porcină.

Partida dintre Oţelul şi Astra este cea de-a doua din Liga I care a fost amânată din cauza gripei porcine, după ce şi meciul Poli Iaşi-Pandurii, din etapa a 14-a, a fost reprogramat din cauza îmbolnăvirii lui Cornel Buta.
Craiova şi Pandurii au fost amendate de Comisia de Disciplină pentru comportament nesportiv

Cluburile Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu au fost sancţionate de către Comisia de Disciplină a LPF cu o penalitate sportivă de 910 lei pentru comportament nesportiv, în cadrul etapei a 15-a a Ligii I, informează site-ul oficial al forului condus de Dumitru Dragomir.

Conform regulamentului, o echipă care primeşte 5 sau mai multe cartonaşe galbene într-o partidă este amendată pentru comportament nesportiv.

În altă ordine de idei, fundaşul Andrei Viţelaru (Ceahlăul Piatra Neamţ) a fost suspendat două etape şi a primit o penalitate sportivă de 2.000 de lei, în timp ce Florin Lazăr (Gaz Metan Mediaş) a fost suspendat o etapă şi a primt o amendă de 740 de lei, în urma cartonaşului roşu primit în meciul cu FC Timişoara.
CEx al FRF a decis că salariile jucătorilor pot fi diminuate unilateral de cluburi cu până la 50%

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, în ultima şedinţă din 2009, ca toate cluburile să poate diminua salariile fotbaliştilor cu până la 50 la sută în următorul an, din cauza problemelor economice cu care se confruntă în această perioadă.

Cluburile din primul eşalon au propus, prin vocea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca să fie introdus un astfel de paragraf în regulamentul FRF, deoarece nu mai pot achita salariile. Astfel, membrii CEx au decis ca toate formaţiile să poată reduce salariile fotbaliştilor cu până la 50% în perioada 21 decembrie 2009-21 decembrie 2010.

"La propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord să asocieze criza economică, ce se manifestă la nivel naţional şi mondial, cu situaţia de forţă majoră. În atare condiţii, s-a decis ca toate cluburile din România, indiferent de nivelul la care activează, să aibă posibilitatea de a reduce unilateral drepturile financiare cuvenite jucătorilor cu cel mult 50 la sută, pentru o perioadă maximă de un an, 21 decembrie 2009 - 21 decembrie 2010", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Majoritatea cluburilor din primele două eşaloane se confruntă cu mari probleme financiare în această perioadă, având restanţe către jucători în ultimele două sau chiar trei luni.
Alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc la 25 ianuarie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, ca alegerile pentru preşedinţia forului să aibă loc la 25 ianuarie, deşi iniţial erau programate în luna martie, motivul devansării fiind tragerea la sorţi pentru EURO 2012, care va fi efectuată la 7 februarie.

Membrii CEx susţin că au decis să devanseze alegerile deoarece noul preşedinte trebuie să pună la punct strategia pentru preliminariile EURO 2012, a căror tragere la sorţi va avea loc la 7 februarie.

"În condiţiile în care calificarea la turneul final nu va trebui ratată, preşedintele FRF, care va fi ales pe 25 ianuarie 2010, va trebui să aibă timp să alcătuiască, împreună cu echipa sa şi cu staff-ul tehnic al echipei naţionale, programul şi strategia în perspectiva preliminariilor, astfel încât obiectivul calificării să fie îndeplinit", se arată într-un comunicat al forului prezidat în prezent de Mircea Sandu.

Singura persoană care şi-a anunţat candidatura până acum este actualul preşedinte Mircea Sandu, care se află la conducerea FRF din 9 august 1990.
Dumitru Costin: "Vom cere în instanţă suspendarea deciziei CEx privind reducerile salariale"

Reprezentantul jucătorilor în Comitetul Executiv al FRF, Dumitru Costin, a declarat, luni, că va ataca în instanţă decizia prin care cluburile pot reduce unilateral salariile cu 50%, considerând că Dragomir a profitat de absenţa lui Mircea Sandu pentru promulga o astfel de lege.

"Eu am ajuns puţin mai târziu la şedinţă din cauza traficului şi am aflat cu stupoare de această decizie, care nici măcar nu era pe ordinea de zi. E o aberaţie, nu e absolut deloc legală. E un monstru. Dragomir a profitat de absenţa lui Sandu de la şedinţă, care sunt sigur că nu ar fi votat fără aprobarea departamentului juridic. Practic el a condus şedinţa şi a mutat totul de la LPF la FRF pentru că acolo nu a găsit cadru legal. Oamenii din Comitet nu aveau cunoştinţe juridice şi au înghiţit ce le-a spus Dragomir. După şedinţă, când le-am spus ce au votat, au început să îşi schimbe opţiunea", a spus Costin, reprezentantul Sindicatului jucătorilor în CEx.

Acesta susţine că, marţi, va ataca în instanţă decizia luată de CEx deoarece în caz contrar ar afecta foarte mult FRF. "Dacă era şmecher, Dragomir trebuia să rezolve problema la LPF, nu să o mute aici. E o nebunie şi calcă în picioare Codul Civil. Lucrez împreună cu departamentul nostru juridic pentru a cere în instanţă suspendarea deciziei CEx privind reducerile salariale, chiar marţi vom înainta cererea. Vom anula o astfel de regulă", afirmă Costin.

Oficialul consideră că FRF ar putea ajunge în situaţia de a plăti daune cluburilor, care vor pune în aplicare decizia, iar apoi vor pierde în instanţe. "Probabil, acum mai multe cluburi se vor grăbi să pună în aplicare această aberaţie, dar mai apoi vor pierde în orice instanţă şi vor fi nevoite să plătească daune jucătorilor. Apoi, oficialii formaţiilor vor motiva că nu au nicio vină fiindcă doar au pus în aplicare decizia Comitetului şi vor cere să plătească împreună toţi banii. Decizia încarcă în mod negativ Federaţia Română de Fotbal, care ar putea avea mari probleme din cauza asta", a adăugat membrul Comitetului Executiv.

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, în ultima şedinţă din 2009, ca toate cluburile să poată diminua salariile fotbaliştilor cu până la 50 la sută în următorul an, din cauza problemelor economice cu care se confruntă în această perioadă. Cluburile din primul eşalon au propus, prin vocea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca să fie introdus un astfel de paragraf în regulamentul FRF, deoarece nu mai pot achita salariile. Astfel, membrii CEx au decis ca toate formaţiile să poată reduce salariile fotbaliştilor cu până la 50% în perioada 21 decembrie 2009-21 decembrie 2010.
Mircea Sandu spune că decizia CEx este nefondată, iar jucătorii ar trebui să intre în grevă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că decizia CEx de a reduce salariile jucătorilor cu maximum 50 la sută nu poate intra în vigoare din punct de vedere juridic, iar în cazul în care cluburile vor micşora unilateral contractele fotbaliştilor, aceştia ar trebui să intre în grevă.

"Cred că s-a făcut ceva în pripă, s-a făcut ceva care duce la un nou scandal în fotbalul românesc, exact atunci când lumea trebuia să fie liniştită înainte de sărbători. Nu am ştiut că a fost acest subiect pe ordinea de zi, pe mine nu m-a întrebat nimeni. Nu cred că putem modifica un contract de muncă printr-un act juridic şi, din punctul meu de vedere, această discuţie nu există, este nefondată. Decizia care s-a luat nu e finală, CEx nu are acest drept, iar dacă aş fi jucător de fotbal aş intra în grevă generală dacă oficialii clubului mi-ar face aşa ceva", a spus Mircea Sandu la GspTv.

"LPF are autonomie în desfăşurarea activităţii de fotbal la Liga I, deţine organele de jurisdicţie în cazuri de disciplină şi este singura instituţie care poate lua o decizie în acest sens. Adunarea generală a Ligii să pună pe ordinea de zi această problemă şi să se voteze", a mai spus preşedintele FRF, care nu a putut fi prezent la şedinţa CEx.

Reacţia lui Mircea Sandu vine în urma şedinţei Comitetul Executiv al FRF, care a decis, luni, ca toate cluburile să poate diminua salariile fotbaliştilor cu maximum la 50 la sută în următorul an, din cauza problemelor economice pe care le au multe echipe din Liga I, dar şi din eşaloanele inferioare.

Astfel, cluburile din Liga I au propus, prin vocea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, introducerea unui astfel de paragraf în regulamentul FRF, deoarece nu mai pot achita salariile iniţiale. Membrii CEx au decis ca toate formaţiile să poată reduce salariile fotbaliştilor cu maximum 50 la sută în perioada 21 decembrie 2009-21 decembrie 2010.
Numărul străinilor din tur e mai mic cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a ediţiei 2008/2009

Numărul fotbaliştilor străini care au fost legitimaţi la echipele din Liga I în turul acestui sezon a scăzut cu aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 186 la 152, iar în următoarea perioadă ar putea continua trendul descendent.

În turul sezonului trecut s-a înregistrat recordul absolut de jucători străini legitimaţi pentru o singură parte de campionat, nu mai puţin de 185 de fotbalişti de altă naţionalitate decât cea română evoluând pentru cele 18 competitoare.

Până la finalul ediţiei trecute, numărul total de fotbalişti străini a crescut până la 195. În încercarea de a stopa migraţia străinilor fără valoare în Liga I, Comitetul Executiv al FRF a decis în urmă cu şapte luni ca toate echipele să fie obligate să aibă cel puţin 8 jucători români trecuţi pe foaia de joc, însă hotărârea nu a fost pusă în aplicare niciodată. La fel ca până acum, CFR Cluj (18), FC Vaslui (16) şi Timişoara (13) au avut cei mai mulţi fotbalişti străini în lot.

Chiar şi aşa, numărul străinilor din Liga I a scăzut, crescând în schimb valoarea celor care au fost transferaţi în ultimele şase luni. Dacă în urmă cu un an, pentru Gloria Buzău evoluau jucători transferaţi din liga a patra portugheză, în ultimele luni, cota medie a celor achiziţionaţi a crescut considerabil. Printre exemplele care au reuşit să crească cota Ligii I se numără brazilianul Helder (Rapid), jucător împrumutat de la AS Nancy şi care a făcut parte din lotul nationalei Braziliei la Cupa Confederaţiilor din 2009, spaniolul Francisco Molinero (Dinamo), care în trecut a evoluat pentru Atletico Madrid, sau bosniacul Nemanja Supic, titular pentru naţionala ţării sale în preliminariile pentru CM 2010.

Pentru prima oară în ultimii doi ani, ţara care are cei mai mulţi reprezentanţi în Liga I nu mai este Portugalia, ci Serbia, cu un total de 20 de jucători, urmată de Brazilia, cu 18. Portugalia se clasează doar pe trei, cu 17 reprezentanţi, deşi în urma cu un an avea aproape dublu (31). Armenia are cei mai vechi jucători în România, fraţii Arman şi Artiom Karamian, care sunt legitimaţi la echipe din Liga I încă din anul 2004, al doilea fiind si recordmenul de jocuri disputate în Liga I în ceea ce priveşte străinii.

Grecul Pantelis Kapetanos (Steaua) a devenit al doilea fotbalist străin care a încheiat turul pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 9 reuşite, după portughezul Juliano Spadacio (Rapid), la jumătatea ediţiei trecute. Alţi doi străini se află în topul marcatorilor, brazilianul Wesley Lopes (Vaslui), cu 6 reuşite, şi fotbalistul din Zimbabwe, Mike Temwanjera (Vaslui), care a înscris de 5 ori.

Prima divizie din România va avea cinci reprezentanţi la ediţia 2010 a Cupei Africii pe Naţiuni, Yssouf Kone (CFR Cluj - Burkina Faso), Emmanuel Kone (Internaţional Curtea de Argeş - Coasta de Fildeş), Serge Akakpo (FC Vaslui - Togo), Ze Kalanga (Dinamo - Angola) şi Dede (FC Timişoara - Angola), ultimul fiind transferat de bănăţeni chiar în această iarnă.

Conform site-ului specializat în evaluarea fotbaliştilor, transfermarkt.de, cel mai scump străin din Liga I este Artiom Karamian (FC Timişoara), cotat la 3,3 milioane de euro. Pe următoarele locuri se află Yssouf Kone (CFR Cluj) - 3,3 milioane, Wesley (FC Vaslui) şi Spadacio (Rapid) - câte 2,8 milioane. Cel mai bine cotat jucător din Liga I este Florin Costea, la 4 milioane de euro.
Pagini: 1 2
URL de referinţă