RomanianSoccer Forum
Noutăţi Cupa Mondială... - Versiune printabilă

+- RomanianSoccer Forum (http://www.romaniansoccer.ro/forum)
+-- Forum: FIFA.com (/Forum-FIFA-com)
+--- Forum: Campionatul Mondial (/Forum-Campionatul-Mondial)
+---- Forum: South Africa 2010 (/Forum-South-Africa-2010)
+---- Subiect: Noutăţi Cupa Mondială... (/Thread-Nout%C4%83%C5%A3i-Cupa-Mondial%C4%83)

Pagini: 1 2 3


Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-04-2009 06:17 PM

Noutăţi...


RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-04-2009 06:20 PM

Blatter afirmă că Irlanda poate primi o compensaţie morală, nu una financiară

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Sepp Blatter, a afirmat joi că Irlanda merită o compensaţie morală, după ce a fost eliminată de Franţa, care a marcat un gol neregulamentar în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud, informează AFP.

"Nu va exista nicio compensaţie financiară, deoarece dacă oferim bani Irlandei, trebuie să le dăm şi altor echipe eliminate. Există ideea unei compensaţii morale, poate un trofeu special, rămâne de văzut", a explicat Blatter.

Federaţia Irlandeză de Fotbal i-a cerut lui Blatter să analizeze posibilitatea ca echipa să primească un loc suplimentar la CM 2010, dar s-a arătat nemulţumită după ce preşedintele forului mondial a făcut publică propunerea. FIFA a respins cererea, iar Sepp Blatter a recunoscut că a greşit şi şi-a cerut scuze.

FIFA a confirmat joi că la CM 2010 vor fi menţinute brigăzile formate din trei arbitri, dar că susţine proiectul care se desfăşoară în Liga Europa, cu cinci arbitri. Comitetul a cerut oficialilor federaţiilor să propună noi formate şi regulamente pentru preliminariile competiţiilor, urmând ca acestea să fie prezentate în cadrul întâlnirii din luna martie.

Preşedintele Blatter a mai anunţat că FIFA a aprobat formarea unei comisii care să lupte împotriva pariurilor ilegale în fotbal, aceasta fiind sprijinită de Interpol.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-04-2009 06:25 PM

Câştigătoarea competiţiei va încasa 31 de milioane de dolari

Naţionala care va câştiga Campionatul Mondial de fotbal din 2010 va încasa 31 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane de euro, au anunţat joi reprezentanţii FIFA la finalul şedinţei Comitetului Executiv, informează AFP.

Suma minimă câştigată de o reprezentativă se ridică la 9 milioane de dolari (5,9 milioane de euro), iar oficialii au precizat că sumele oferite la această ediţie sunt mai mari cu 61 de procente faţă de turneul trecut, disputat în Germania.

Fiecare dintre echipele calificate la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie, au primit deja câte un milion de dolari pentru pregătirea turneului, a anunţat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

Sumele pe care le vor primi formaţiile de club drept compensaţie că-şi lasă jucătorii la dispoziţia primelor reprezentative se ridică la 40 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro).



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-04-2009 08:35 PM

Capello afirmă că pregătirea echipei pentru CM 2010 este cel mai greu test al carierei sale

Selecţionerul echipei naţionale a Angliei, Fabio Capello, a declarat că nu va dispune de cele mai bune condiţii pentru antrenament în Africa de Sud şi ştie că acest turneu va fi cel mai dificil test al carierei sale de antrenor, informează The Guardian.

"Am început, este pentru prima dată când simt atmosfera acestui Campionat Mondial. Am văzut aeroportul, oamenii, Bafana Bafana, totul este atractiv. Hotelul arată chiar bine, dar problema o reprezintă terenurile de antrenament. Nu sunt grozave, dar avem timp să reparăm situaţia. Am găsit o soluţie pentru Wembley şi vom găsi una şi pentru ceea ce am găsit aici. Voi reveni în luna februarie şi voi verifica din nou, dar mai avem încă o opţiune", a spus Capello.

Anglia va fi cap de serie la tragerea la sorţi de vineri, dar tehnicianul consideră că turneul final va fi unul foarte dificil. "O să fie un test foarte important, cel mai greu din cariera mea. Vreau să ajung în finală, am mare încredere în jucătorii mei. Am văzut forţa echipelor africane. Coasta de Fildeş este o echipă foarte puternică, i-am urmărit contra Germaniei. Cred că va fi cel mai important Campionat Mondial pentru echipele africane. Un jucător precum Drogba este foarte important, iar el este numai un exemplu", a adăugat antrenorul.

Unul dintre purtătorii centrului de pregătire rezervat de Anglia a declarat că hotelul este aproape terminat, potrivit calendarului, iar terenurile vor fi într-o calitate foarte bună în cel mai scurt timp.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-04-2009 08:36 PM

Drogba consideră că pentru Coasta de Fildeş ar reprezenta o performanţă trecerea de grupe

Atacantul lui Chelsea Londra, ivorianul Didier Drogba, a afirmat că pentru echipa sa va fi o performanţă în cazul în care reuşeşte să treacă de grupele Campionatului Mondial din 2010, dar că poate spera la mai mult la Cupa Africii pe Naţiuni, informează AFP.

"Va fi un Campionat Mondial dificil, vom încerca să trecem de grupe. Ar fi o reuşită pentru o ţară mică precum Coasta de Fildeş. La Cupa Africii pe Naţiuni putem visa mai mult, este o competiţie care ne este mai accesibilă. Trebuie să ne gândim şi la Mondial, este o mândrie să joci în tricoul echipei naţionale", a spus Drogba.

Atacantul ivorian a adăugat că este într-o formă foarte bună în acest moment, fiind alături de Defoe pe primul loc în clasamentul golgheterilor în Premier League. "Campionatul englez este unul lung şi dur. Este bine că echipa mea este în cursa pentru titlul de campioană, este o perioadă fantastică pentru noi. Avem aceeaşi eficacitate de pe vremea lui Mourinho, acelaşi spirit. Cred că se vor descurca foarte bine şi fără ajutorul fotbaliştilor care vor evolua la CAN", a afirmat acesta, care susţine o campanie de informare privind riscurile îmbolnăvirii cu HIV. "Sida distruge Africa şi oamenii trebuie să se trateze. Ei trebuie să trăiască o viaţă normală. De aceea, am fost mereu prezent când Bono a apelat la mine", a explicat jucătorul.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-06-2009 09:25 AM

Capello spune că Anglia trebuie să îşi respecte toate adversarele din faza grupelor

Selecţionerul naţionalei Angliei, Fabio Capello, este de părere că echipa sa va trebui să trateze foarte atent toate cele trei meciuri din Grupa C a Cupei Mondiale din Africa de Sud şi îşi doreşte o victorie în meciul de debut contra reprezentativei Statelor Unite, informează, sâmbătă, Sky Sports.

"Cunosc foarte bine echipa Statelor Unite şi pe cea a Sloveniei, întrucât am disputat două amicale împotriva lor. Lumea crede că vom avea o misiune uşoară, însă eu cred că va trebui să abordăm cu maximă atenţie toate jocurile. Din experienţa mea ca jucător, ambiţia fiecărui adversar este foarte mare la un astfel de turneu. Aşa că, repet, trebuie să tratăm cu respect toate echipele din grupă", a opinat tehnicianul italian al naţionalei britanice.

Anglia, care are în palmares un singur trofeu la un turneu final, cel din 1966, face parte din Grupa C a CM 2010, alături de Statele Unite, Slovenia şi Algeria.

Reprezentativa Albionului va debuta la mondialul din Africa de Sud împotriva echipei similare a Statelor Unite, partidă pe care selecţionerul Fabio Capello o consideră una extrem de importantă în perspectiva calificării în optimile competiţiei.

"Primul meci este întotdeauna cel mai dificil şi, dacă îl câştigăm, vom putea aborda mult mai relaxaţi următoarele două confruntări. Sper ca jucătorii mei să fie foarte bine pregătiţi mental pentru acest turneu, de la care fanii noştri au aşteptări imense. De acum înainte, voi începe deja să pregătesc strategia pentru cele trei partide din grupe", a spus fostul antrenor al lui AC Milan, Juventus şi Real Madrid.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-06-2009 05:24 PM

Del Bosque spune că Spania nu va avea "o misiune uşoară" în faza grupelor

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, este de părere că reprezentativa iberică trebuie să trateze foarte serios fiecare meci din Grupa H a Campionatului Mondial din Africa de Sud, din care mai fac naţionalele din Chile, Honduras şi Elveţia, informează AFP.

"Nu avem de ce să ne plângem în urma tragerii la sorţi. Totuşi, fiecare dintre adversarele noastre posedă anumite calităţi. Honduras are jucători tehnici, Chile este o mare echipă, iar Elveţia va fi un rival incomod. Nu vom avea o misiune uşoară şi nu trebuie să ne gândim deja la optimi. Vom aborda cu maximă seriozitate toate cele trei partide", a spus fostul antrenor al lui Real Madrid.

Atacantul Valenciei, David Villa, golgeterul naţionalei iberice la EURO 2008, consideră că echipa sa va avea un program mai dificil începând cu faza eliminatorie a întregerii: "Am avut parte de o tragere bună. Din cei trei adversari, cred că cel mai greu va fi cu Chile. Abia după ce trecem de grupe lucrurile vor deveni mai complicate".

Reprezentativa Spaniei, campioana europeană en-titre, face parte din Grupa H a turneului final din Africa de Sud, alături de Chile, Honduras şi Elveţia. Naţionala iberică nu a reuşit niciodată în istoria participărilor sale la Campionatul Mondial să câştige trofeul.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-06-2009 05:24 PM

Joachim Low este mulţumit de tragerea la sorţi de care a avut parte Germania

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a afirmat, vineri, că grupa din care face parte vicecampioana europeană en-titre la Campionatul Mondial din Africa de Sud este una "echilibrată şi interesantă" şi s-a declarat bucuros de tragerea la sorţi, informează AFP.

"Suntem foarte fericiţi de rezultatul tragerii la sorţi, întrucât avem parte de o grupă echilibrată şi interesantă. Vom debuta împotriva Australiei, o echipă care ne-a pus mari probleme la Cupa Confederaţiilor din 2005. Apoi, vor urma două jocuri şi mai grele, cu Serbia, care a defilat în preliminarii, şi cu Ghana, pe care eu o consider una dintre cele mai puternice naţionale africane. Acum ştim la ce să ne aşteptăm şi vom începe să pregătim deja stategia pentru marele eveniment de anul viitor", a spus tehnicianul finalistei de la EURO 2008.

Germania, triplă campioană mondială, face parte din Grupa D a turneului final din Africa de Sud, alături de Australia, Serbia şi Ghana.

Campionatul Mondial din 2010 va fi găzduit, în premieră, de Africa de Sud, în perioada 11 iunie-11 iulie.



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-06-2009 05:29 PM

Ronaldo spune că Portugalia trebuie să facă trei meciuri mari pentru a ieşi din Grupa G

Căpitanul reprezentativei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a declarat că echipa sa are o grupă dificilă la Campionatul Mondial din Africa de Sud, dar a precizat că este bucuros că va juca împotriva mai multor coechipieri de la Real Madrid, informează, sâmbătă, contidianul spaniol Marca.

Finalista de la EURO 2004 face parte din Grupa G a turneului final de anul viitor, alături de cvintupla campioana mondială, Brazilia, Coasta de Fildeş şi Coreea de Nord.

Echipa Portugaliei va debuta la CM 2010 împotriva Coastei de Fildeş, meci care în opinia lui Ronaldo este unul crucial. "O victorie în jocul de deschidere va fi extrem de importantă. Am fost repartizaţi într-o grupă foarte dificilă, dar, în acelaşi timp, interesantă, din mai multe puncte de vedere. Personal, sunt fericit că mă voi întâlni acolo cu unii dintre colegii şi prietenii mei", a spus fostul jucător al lui Manchester Unied.

Cel mai scump transfer al tuturor timpurilor consideră că Brazilia este principala favorită din Grupa G la calificarea în optimi: "Nu am niciun regret că am nimerit în cea mai dificilă grupă. Brazilia este cea mai puternică echipă, dar şi Coasta de Fildeş este un adversar de temut. Pentru a merge mai departe, trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi. Acesta este fotbalul şi pentru a câştiga trofee trebuie să joci bine".

De cealaltă parte, selecţionerul naţionalei Braziliei, Carlos Dunga, este de părere că echipa sa a nimerit la tragerea la sorţi "într-o grupă rezonabilă": "De fiecare dată când Brazilia joacă la un mondial, oamenii cred că este obligată să îl şi câştige. Aşa că, avem obligaţia să muncim şi să dăm tot ce avem mai bun pentru a nu-i dezamăgi pe fanii noştri din întreaga lume. Referitor la viitoarele noastre adversare, cred că am căzut într-o grupă rezonabilă. Vom întâlni numai echipe de valoare, iar elevii mei vor avea un motiv în plus să îşi demonstreze clasa. Cel mai important meci va fi cel cu Portugalia, cunoscută fiind rivalitatea dintre noi şi ei".



RE: Noutăţi Cupa Mondială... - Sebi Raducu - 12-06-2009 05:31 PM

Marcello Lippi consideră că toţi capii de serie vor trece de faza grupelor

Selecţionerul reprezentativei Italiei, Marcello Lippi, a declarat că fiecare adverar pe care echipa sa îl va întâlni în Grupa F a Campionatului Mondial din Africa de Sud are şanse să se califice în optimile competiţiei, informează, sâmbătă, Corriere dello Sport.

Campioana mondială en-titre face parte din Grupa F a CM 2010, alături de Paraguay, Noua Zeelandă şi Solvacia, singura reprezentativă care participă în premieră la un turneul final.

"Nu sunt nici mulţumit, dar nici dezamăgit de această tragere. Paraguay a fost una dintre cele mai bune şi constante echipe din America de Sud în preliminarii. De asemenea, Solovacia a avut o campanie de calificare foarte bună, reuşind să lase acasă adversari mult mai titraţi. În opinia mea, toate echipele din această grupă pot emite pretenţii la calificarea în optimi. La fel de adevărat este că toate favoritele au o bună şansă de a trece de grupe. Abia din fazele eliminatorii se vor complica lucrurile pentru toată lumea", a spus selecţionerul squadrei azzurra.

Altfel, Lippi a mai declarat de curând că Italiei îi va fi foarte greu să îşi păstreze titlul cuerit în urmă cu trei ani, în Germania.