Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Rapid Bucureşti
11-04-2009, 05:34 PM
Mesaj: #301
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Negocieri prin SMS

Prezent la partida cu Oţelul Galaţi, Lutz Stache a preferat să urmărească meciul din peluză, din mijlocul galeriei. Culmea că asta nu e o premieră pentru omul de afaceri german. Nu este prima dată când Stache preferă să urmărească un meci din peluză, pentru că el, la jocurile lui Energie Cottbus de pe teren propriu, stă numai în mijlocul suporterilor. Tacticos, neamţul şi-a pus ochelarii şi a privit meciul. A aplaudat alături de ultraşi, le-a cerut celor din jur să-i explice de ce şeful galeriei are un microfon prin care dă tonul şi, ca un suporter adevărat, nu s-a clintit atunci când fumigenele şi-au făcut apariţia în peisaj, deşi era vizibil deranjat de fumul înecăcios.

Încântat de ceea ce se întâmpla în jurul său, neamţul l-a sunat pe George Copos după fiecare gol marcat de rapidişti şi i-a spus că şi-ar fi dorit să fie alături de el în mijlocul fanilor. Însă Copos a hotărât să stea departe de stadion şi a plecat la Braşov, de unde a urmărit la televizor evoluţia elevilor lui Nae Manea. La finalul jocului, Copos i-a trimis lui Lutz Stache un SMS în care i-a transmis: "Am câştigat. Abia aştept să ne întâlnim mâine (n.r. - ieri)".

Negocierile avansează
Aşa că ieri-dimineaţă, George Copos a venit la întâlnirea cu Lutz Stache binedispus după victoria Rapidului. Cei doi oameni de afaceri au decis să încheie un pre-closing, adică un contract anterior finalizării tranzacţiei. În acest document sunt stipulate toate problemele legate de vânzarea clubului şi condiţiile puse de investitorul german, dar şi redactarea finală a contractului de vânzare-cumpărare.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-04-2009, 05:35 PM
Mesaj: #302
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
"Copos m-a făcut nesimţit!"

În ziua în care şi-a reziliat contractul cu Rapid, "Dulăul" era foarte mâhnit din cauză că se vedea nevoit să semneze actul. Tehnicianul şi-a făcut apoi bagajele şi s-a întors la Sibiu, dar nu înainte să lămurească toate aspectele legate de plecarea sa din Giuleşti.

Domnule Hizo, n-aţi mai rezistat…
Ba dimpotrivă! Eu rezistam foarte bine, dar am fost nevoit să iau această decizie, deşi îmi pare foarte rău.

Şi care a fost atunci problema? A făcut George Copos scandal la pauza jocului cu Internaţional?
Adevărul e că nu s-a întâmplat nimic atunci. Copos a stat un minut în vestiar şi a venit să le spună jucătorilor că au 15.000 de euro de la el dacă întorc rezultatul şi se califică în sferturile Cupei României. Circul cel mare a fost după meci!

Adică?
Eu m-am întâlnit cu George Copos pentru o discuţie în noaptea aceea. El a avut o reacţie incredibil de urâtă şi premeditată la adresa mea şi a jucătorilor. Mi-a spus că trebuie să ne fie ruşine, ne-a acuzat pe toţi de nesimţire şi de multe alte lucruri. Atunci mi‑am dat seama că, de fapt, vrea să-mi dau demisia. Iar eu am decis că în aceste condiţii nu mai pot să stau. Nu rezultatul din Cupă m-a făcut să renunţ. Eu m-am certat cu Copos pentru că le-am luat apărarea jucătorilor!

Chiar aşa de importantă era Cupa pentru George Copos?
Aiurea! Era mai importantă pentru mine decât pentru el! A fost doar un pretex ca să mă forţeze să plec, ca de fiecare dată, cu demisie din partea mea, nu cu demitere oficială din partea lui. Eu n-am stat pentru bani la Rapid şi nu mă puteam lăsa manevrat aşa.

Ce credeţi că urmăreşte, de fapt, Copos?
Ştiu eu ce urmăreşte el! Are două variante: ori vinde, şi atunci s-a terminat totul, ori va face altceva în iarnă. Urmăreşte să culeagă altcineva roadele muncii mele. Nu vreau însă să spun mai multe.

Vă referiţi la aducerea unui alt antrenor. Poate Mircea Rednic?
Mă abţin. Vreau doar să amintesc de sezonul 2001-2002, când făcusem o altă echipă mare, cu Florin Bratu, Daniel Niculae şi alţii, iar George Copos a făcut tot posibilul, prin metodele lui specifice, să mă dea afară. Atunci am pierdut primul meci în etapa a 11-a, la Piteşti, pe mâna arbitrului Frăţilă, iar la Braşov a scos Copos echipa de pe teren. Dacă îşi vedea de treabă, luam acel titlu la pas! L-au câştigat însă pe următorul (n.r. - an în care Rapid a fost antrenată de Mircea Rednic).

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-04-2009, 05:36 PM
Mesaj: #303
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Îl aşteaptă pe Rednic

Deşi aparent negociază de zor vânzarea clubului, George Copos face modificări de lungă durată în organigrama Rapidului. După ce l-a "alungat" pe "Dulău" în stilu-i caracteristic, patronul giuleştenilor se gândeşte deja la noul antrenor al echipei, care, în ciuda animozităţii galeriei, ar urma să fie Mircea Rednic. De fapt, surse din cadrul clubului spun că de aceea a şi fost forţat Hizo să-şi dea demisia, tocmai pentru a-i face loc din iarnă "Puriului". Mutarea pare plauzibilă, având în vedere că patronii Alaniei Vladikavkaz i-au fixat lui Rednic ca obiectiv promovarea în prima ligă, ţinta fiind greu de atins.

Vine din iarnă
Gruparea din Osetia de Nord ocupă, cu o etapă înainte de final, locul 3 în Liga a II-a din Rusia, la egalitate de puncte cu Sibir Novosibirsk (locul 2, dar patru goluri în plus la golaveraj). Având în vedere că doar primele două echipe promovează, Alania are deci nevoie de un joc al rezultatelor foarte avantajos pentru ca Rednic să-şi păstreze scaunul.

Echipa românului întâlnește în ultima etapă pe Krasnodar (locul 12), iar Novosibirsk joacă la FK Chita (locul 17). Dacă planul lui Copos se concretizează, n-ar fi pentru prima dată când Rednic îi succede lui Hizo la cârma Rapidului. În 2001-2002, când la Rapid se înfiripase echipa lui Bratu şi Niculae, "Dulăul" a fost demis de Copos, iar "Puriul" a fost adus în locul său. Cu Rednic pe bancă, Rapid a câştigat titlul în următorul sezon. "N-am vorbit cu nimeni încă. Sincer, nu m-aș mai întoarce la Rapid!", a afirmat "Puriul", lăsând loc de interpretări.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-04-2009, 06:52 PM
Mesaj: #304
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Nae Manea: "Dinamo e la fel ca Oţelul!"

După victoria categorică din meciul cu gălăţenii, Nae Manea e convins că Rapid Bucureşti poate repeta isprava şi în "Ştefan cel Mare". Noul antrenor al giuleştenilor crede că elevii săi se vor impune în derby-ul din etapa viitoare, dacă vor avea aceeaşi determinare ca în meciul de duminică.

Ce paradox! Dinamo – Rapid este un meci între echipa aflată pe locul 6 şi cea de pe primul loc, care sunt despărţite de un singur punct! În ciuda faptului că derby-ul din"Groapă" ar putea schimba liderul la zi al Ligii I, Nae Manea priveşte întâlnirea ca pe una la fel ca oricare alta.

"Mergem în «Ştefan cel Mare» să facem un meci bun. Prin tradiţie, poate această partidă este mai importantă decât celelalte. Eu însă le cer băieţilor să aibă aceeaşi atitudine şi determinare ca în meciul cu Galaţiul. Dinamo nu e mai presus decât Oţelul", crede antrenorul giuleştenilor.

Manea a explicat pentru "Adevărul" de ce a ales să pregătească Rapidul, după ce Viorel Hizo a demisionat. "Eu nu am dorit să fiu antrenor, dar a trebuit să mă implic. Am discutat cu domnul Copos, am luat echipa pentru aceste şase etape şi vreau să ne facem treaba până la finalul turului", ne-a spus fostul jucător de legendă al giuleştenilor. Deşi Lutz Stache a asistat la meciul cu Oţelul, Manea crede că tot Copos va rămâne omul numărul 1 în Giuleşti: "Ştiu că domnul Stache a stat în galerie duminică seară. De-aici şi până a prelua clubul este însă cale lungă. Nu cred că se va întâmpla asta".

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-05-2009, 09:37 PM
Mesaj: #305
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Reghecampf: "Stache vrea un stadion nou pentru Rapid şi 30.000 de fani la meci"

Fostul internaţional român, Laurenţiu Reghecampf, a vorbi la Fanatik Show despre preluarea Rapidului de către omul de afaceri neamţ Lutz Stache, declarînd că acesta este pregătit să investească sume mari la echipa din Giuleşti. Printre investiţii se numără şi construirea unui nou stadion, de peste 30.000 de locuri.

"Stache ştie ce e în Romania, are afaceri aici de 19 ani. Vrea să preia în totalitate clubul, poate îi va lăsa şi lui Copos o parte mai mică. E prea devrem să vorbim despre viitoarea conducere acum, mai bine aşteptăm să se finalizeze tranzacţia. Nu are rost să vorbim dacă George Copos va vinde sau nu clubul. Eu am fost prezent la unele discuţii şi pot spune că tratativele avansează. Mai multe nu pot să spun. Cert este că Lutz vrea să investească la Rapid, să îl facă un club de Liga Campionilor. Vrea chiar şi un stadion nou şi 30.000 de fani la meci", a spus Laurenţiu Reghecampf.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-05-2009, 09:39 PM
Mesaj: #306
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Rapid scapă de Joao Paulo Pinto

Atacantul Joao Paulo Pinto s-a săturat de România şi vrea ca la iarnă să se întoarcă în Portugalia.

Giuleştenii se vor despărţi la finalul turului de Joao Paulo Pinto (29 de ani). Cumpărat în februarie 2008, la insistenţele lui Mircea Rednic, portughezul nu a reuşit să se acomodeze la Bucureşti şi vrea să se întoarcă acasă.

"E terminat psihic, nu înţelege de ce nu marchează. Crede că îşi distruge cariera dacă mai stă la Rapid. În plus, îi e greu să stea singur la Bucureşti, fără soţia sa", a explicat un apropiat al jucătorului. Suma de transfer nu ar fi o problemă, giuleştenii sînt dispuşi să-l lase să plece şi gratis pentru a economisi salariul lusitanului.

Joao Paulo a cerut să fie lăsat să plece şi în vară, dar Copos i-a fixat atunci un preţ prohibitiv, 600.000 de euro. Patronul a vrut să recupereze măcar jumătate din suma pe care o plătise pentru lusitan în urmă cu un an şi jumătate, 1,35 milioane de euro. "Am discutat cu domnul Copos înainte să înceapă campionatul şi mi-a transmis să-i caut echipă. Am fost de acord, dar i-am spus că preţul cerut e prea mare pentru că Joao nu a avut o perioadă bună la Rapid. Nu am reuşit să-i găsesc şi a trebuit să rămînă", a explicat Cipriano Marcelo, impresarul vîrfului.

200.000 de euro e salariul lui Joao Paulo.

Nu-l vor pe Rednic

Rapid şi Dinamo nu sînt interesate de aducerea lui Mircea Rednic pe banca tehnică. "Nu a existat nici o discuţie cu domnul Rednic şi nici nu va exista!", a comentat preşedintele grupării din Grant, Ion Taban. Nici în "Groapă" tehnicianul de 47 de ani nu reprezintă o variantă, mai ales că postul de director tehnic este ocupat de Cornel Dinu, adversarul declarat al "Puriului". CFR şi Poli Timişoara rămîn, astfel, singurele posibile destinaţii ale lui Rednic, care a ratat ieri promovarea Alania Vladikavkaz, după 1-5 cu Krasnodar.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-05-2009, 09:42 PM
Mesaj: #307
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Ioan Taban: "Singura noastră refulare erau arbitrii străini, acum nu mai avem această variantă"

Rapid priveşte cu neîncredere decizia Comitetului Executiv al FRF de a apela doar la "fluieraşi" români.

"Am înţeles că e o condiţie obligatorie venită de la UEFA, aşa că nu avem ce să facem. Totuşi, greşelile din acest sezon ale arbitrilor români ar trebui să-i dea de gîndit domnului Avram. Singura noastră refulare erau arbitrii străini, acum nu mai avem această variantă. Sper să nu fie probleme duminică", a spus Ion Taban.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-05-2009, 09:45 PM
Mesaj: #308
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Hizo: "Rapid înseamnă ceva special pentru mine, peste tot am antrenat cu pasiune, dar aici simţeam ceva în plus..."

Viorel Hizo a povestit cum a decurs ultima discuţie avută cu George Copos. Tehnicianul de 62 de ani a vorbit şi despre ce a însemnat pentru el să pregătească Rapidul.

"În momentul ăsta, omul George Copos nu mai există pentru mine. Am avut tot respectul pentru el, am avut o relaţie de familie. Doamna Copos şi dumnealui s-au pocupat foarte mult de soarta soţiei mele, cînd a avut probleme de sănătate grave, prin anii '90. Putea să mă omoare cineva şi n-aş fi crezut că George poate avea o ieşire d-asta. Ar fi fost normal să mă cheme să îmi zică: «Nu sînt mulţumit de tine, sîntem bărbaţi, eu vreau campionatul cu echipa asta, tu nu poţi îndeplini obiectivul ăsta, e mai bine să pleci!» L-aş fi respectat în continuare, am fi rămas într-o relaţie bună, aş fi înţeles. Nu ne-am strîns mîna la final. Sînt doi oameni din grupul Ana cărora le era jenă de felul în care a acţionat Copos. M-am aşteptat să vină să avem o discuţie, nu să-mi ceară să mă întorc, pentru că luasem decizia joi noaptea de a demisiona, după ce m-a jignit grav. Putea să vină însă şi să-mi spună: «Viorele, baftă! Asta a fost, îmi cer scuze pentru azi noapte». Nu mai am bani de luat de la Rapid, nu puteam să pretind să iau alţi bani. Au fost situaţii cînd am fost dat afară de la Rapid cînd încă aveam şanse reale pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor impuse, aşa că nu mă mai miră nimic. La unul dintre mandate mai aveam 3 ani de contract, puteam să cer banii pentru această perioadă, dar n-am făcut-o. Pentru mine, Rapid este ceva foarte important, m-am simţit extraordinar aici, am venit să muncesc cu sufletul în primul rînd. Îmi plăcea să lucrez la Rapid, am pus pasiune, mi-am pus tot sufletul la această echipă. Am antrenat cu pasiune peste tot, dar aici simţeam ceva în plus, asta este... Pînă acum, de cîte ori am plecat de la Rapid am lăsat loc de bună ziua, eram de părere că niciodată nu trebuie să spui niciodată. Acum însă pot să spun: NEVER! Cît e George Copos patron la Rapid nu voi mai reveni aici", a spus Hizo în cadrul emisiunii "Băieţii de la 7", de la Telesport.

"Rapid a ajuns pe prima poziţie fără prime de joc! Au existat bonusuri doar în două meciuri"
Problemele financiare nu i-au ocolit pe giuleşteni nici în perioada în care echipa a fost antrenată de Viorel Hizo, dar tehnicianul a dezvăluit că a discutat cu jucătorii şi aceştia au înţeles situaţia. Ca atare, Rapid a ajuns pe prima poziţie în clasamentul Ligii I fără ca fotbaliştii să aibă prime de joc!

"Aş vrea să văd partea plină a paharului. M-a deranjat poziţia domnului Copos faţă de echipă, m-a deranjat declaraţia dumnealui că îi trimite pe jucători în fabrică, să vadă cum se cîştigă banii. Sînt fotbalişti profesionişti, am avut foarte multe discuţii vizavi de salarii, prime pe care nu le iau. Cred că e un caz unic: echipa de pe primul loc care joacă fără prime. Jucătorii au înţeles situaţia, nu au ieşit în presă să acuze acest fapt. S-au luat doar două prime în primele două etape. Atît! Aceşti jucători nu s-au plîns. Îmi aduc aminte de circul din primăvara trecută, cînd jucătorii vorbeau numai despre bani în fiecare interviu. Au avut tărie de caracter şi n-au comentat nici măcar o dată aspectul financiar. Trebuie felicitaţi. Nu poţi face treabă dacă jucătorul nu te înţelege, nu te simte, dacă nu doreşte la fel de mult ca şi tine. Nu vreau ca lumea să creadă că sînt o victimă, că plîng, mi-am dat demisia cu demnitate, nu accept să mă jignească nimeni pe mine sau echipa pe care eu o conduc. Poate aşa mi-e scris: să nu mă bucur de munca mea. N-am stat niciodată să mă jignească nimeni. Atîta timp cît eu nu jignesc, nici nu tolerez să fiu jignit. Îmi fac munca corect şi cu foarte multă onestitate. Nu pot să cred că la meciul Rapid - CFR, Marinescu a greşit intenţionat. Da, au fost gafe impardonabile, dar nu pot să cred că a fost lucrătură. Marinescu are reale calităţi, a apărat şi bine, a făcut şi greşeli. Trei goluri luate din vina lui, dar eu am o filozofie, poate nu e bună, dar e a mea. Marinescu a fost titular şi a greşit, aşa că a rămas ultimul. Bornescu a intrat în poartă, l-am pus rezervă pe Straton. În opinia mea, dacă greşea Marinescu, următorul titular era Straton. Dacă jocul cu CFR Cluj era cîştigat, iar Marinescu apăra foarte bine, nu-l scoteam din poartă", a spus Hizo în cadrul emisiunii "Băieţii de la 7", de la Telesport.

"Rapid n-are director executiv, e un mare gol în organigrama clubului"
Rapidul nu are un director executiv, iar acest fapt dăunează echipei, crede fostul tehnician al alb-vişiniilor Viorel Hizo.

"A încercat domnul Taban să mă întoarcă după ce mi-am dat demisia. Am stat 6 ore de vorbă, e un om pe care îl respect foarte mult, face eforturi foarte mari. Putea să se ocupe de părţile financiare, de organizare, clubul n-a avut un director executiv. Mi-aş fi dorit şi eu să-l am pe Mihai Stoica, să îl văd că dă cu pumnul în masă de sar paharele după ce a făcut arbitrul Tudor la meciul cu CFR Cluj. E un gol mare în organigramă, care lasă urme faptul că Rapid nu are un director executiv. În relaţia patron-antrenor, patron-jucător contează foarte mult", a spus Hizo în cadrul emisiunii "Băieţii de la 7", de la Telesport.

"Cînd l-am promovat, Ioniţă valora 12 milioane de lei vechi, acum e cotat la cel puţin 400.000 de mii de euro"
Viorel Hizo a vorbit despre jucătorii pe care i-a promovat la prima echipă şi crede că prin prestaţiile avute, cota lui Alexandru Ioniţă a crescut enorm.

"Faceţi o socoteală cîţi bani s-au luat pe Daniel Niculae şi Florin Bratu şi vă veţi da seama cam cît valorează şi Ioniţă, Păun sau Răduţă în acest moment. Am promovat mulţi jucători pe la echipele la care am fost, fotbalişti care au ajuns la naţională cu mine. Aceşti copii au fost în curtea Rapidului de ani de zile, Ioniţă este de 3-4 ani la Rapid, dar nu l-a văzut nimeni. Am avut încredere în el. În pregătirile din vară, i-am zis lui Răduţă că Ioniţă munceşte mai mult şi că o să-i ia faţa, o să ajungă să joace. Şi iată că joacă foarte bine, dar e încă un copil, poate greşi, poate să nu aibă continuitate, el încă nu ştie şmecheriile jocului, nu ştie să se ajute de braţe, să ţină de tricou să nu-l vadă arbitrul, e foarte puternic, dar mai are de învăţat. Dacă atunci cînd l-am promovat, Ioniţă valora 12 milioane de lei vechi acum valorează cel puţin 300.000-400.000 de mii de euro", a spus Hizo în cadrul emisiunii "Băieţii de la 7", de la Telesport.

"Învăţ în fiecare zi pentru a fi pregătit!"
Fostul antrenor al Rapidului Viorel Hizo a spus că pentru a fi pregătit în fiecare zi acesta are de învăţat cîte ceva în fiecare zi. Hizo şi-a reziliat contractul în urmă cu cîteva zile cu Rapid, iar acum stă alături de soţie şi nepoţi, la Sibiu.

"Am multe de făcut acasă, familia m-a aşteptat să revin în mijlocul ei. Recunosc că mi-e greu, sînt obişnuit cu un ritm, să mă trezesc dimineaţă, să muncesc, să învăţ, dar acum sînt dat peste cap. Sper să reintru în program cît mai repede. Cînd eşti antrenor la o echipă din prima ligă trebuie să înveţi în fiecare zi. Nu poţi să reuşeşti dacă nu faci nimic. Mai ales cînd te rupi de realitate, trebuie să munceşti, cînd vezi că realitatea se schimbă de la an la an, din zi în zi, trebuie să studiezi, să înveţi", a spus Hizo la Băieţii de la 7, la TeleSport.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-06-2009, 07:06 PM
Mesaj: #309
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
Manea: "Avem de luat o revanşă în faţa lui Dinamo după înfrângerile din sezonul trecut"

Antrenorul formaţiei Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, că derby-ul cu Dinamo reprezintă ocazia revanşei pentru fotbaliştii săi, după ce în primăvară aceştia au fost învinşi la scor atât în campionat, cât şi în Cupa României de gruparea din Ştefan cel Mare.

"Avem de luat o revanşă în faţa celor de la Dinamo, mai ales că în campionatul trecut ne-au învins categoric de două ori, o dată în campionat şi o dată în Cupa României. Vrem să ne bucurăm suporterii, mai ales că nu le-am dat satisfacţii pe măsura modului în care ne-au sprijinit de atâtea ori. Îmi doresc să ieşim cu fruntea sus din acest meci", a spus Manea, la conferinţa de presă organizată înaintea derby-ului cu Dinamo, din etapa a 13-a. Giuleştenii au pierdut în primavara acestui an de două ori în faţa lui Dinamo, 0-3 în campionat şi 2-4 în Cupa României.

Tehnicianul alb-vişiniilor a precizat că echipa va avea aceeaşi componenţă ca în meciul cu Oţelul Galaţi, din runda precedentă: "Toată săptămâna ne-am gândit numai la jocul cu Dinamo. Vrem să facem un joc bun şi să câştigăm, chiar dacă acest lucru nu va fi uşor, pentru că există ambiţii şi orgolii din partea ambelor formaţii. În plus, Dinamo va încerca să-şi reabiliteze imaginea în urma eşecului cu Galatasaray, dar Rapid este o echipă care poate câştiga orice meci. Vom merge acolo să jucăm fotbal, nu să ne apărăm. Echipa care a câştigat cu Oţelul nu se va schimba".

Manea a indicat şi care sunt aspectele ce pot decide câştigătoarea derby-ului: "Cel mai important atu al nostru la derby-ul cu Dinamo va fi dorinţa jucătorilor de a obţine victoria. De asemenea, dăruirea, disponibilitatea la efort şi psihicul fotbaliştilor vor face diferenţa în acest meci. Andrei Cristea este un jucător de bază al echipei Dinamo, trebuie să-i acordăm atenţie deosebită".

În ceea ce priveşte existenţa unei prime de joc pentru partida cu Dinamo, Manea a precizat: "Nu se gândeşte nimeni la bani într-un meci cu Dinamo. Deocamdată, banii sunt undeva departe... La domnul Copos".

Antrenorul Rapidului a vorbit şi despre meciul Dinamo-Galatasaray, scor 0-3, din Liga Europa: "Fără spectatori, acest joc parcă a fost un antrenament oficial, dar sunt convins că datele problemei vor fi altele la meciul nostru cu Dinamo, pentru că stadionul va fi arhiplin".

Tehnicianul grupării din Giuleşti s-a referit şi la problemele de lot pe care le are echipa sa înaintea derby-ului cu Dinamo: "Au fost unele probleme la Bozovic, dar acum s-a antrenat normsl, la fel ca şi Herea, care la meciul cu Oţelul a jucat cu infiltraţii. De asemenea, Straton s-a lovit la genunchi în timpul unui antrenament şi îl doare puţin, dar nu-mi fac griji, avem portari".

Altfel, Manea a precizat că nu i s-a impus câştigarea unui anumit număr de puncte până la finalul turului: "Copos a fost nemulţumit de eliminarea din Cupă, dar îi înţeleg supărarea, pentru că era cea mai accesibilă competiţie care te putea ducea în Liga Europa, adică obiectivul pe care ni l-am propus. Cu toate acestea, domnul Copos nu mi-a impus niciun barem de puncte până la finalul turului. Ce, suntem la examenul auto? Dacă vom putea, am vrea să jucăm în Liga Campionilor".

Tehnicianul a explicat şi de ce a acceptat să preia banca tehnică a Rapidului, deşi în trecut afirmase că nu este tentat de funcţie: "M-am încumetat la această treabă dintr-o chestiune personală. Oricum, înainte de a face acest pas, am discutat cu domnul Copos şi am încercat să-l conving că ar fi bine să fie numit altcineva antrenor. În luarea deciziei mele a contat şi faptul că am o relaţie bună cu jucătorii. Am vorbit cu ei şi am stabilit că până la finalul turului să nu aud din partea lor nicio plângere vizavi de criza economică. Le-am promis că după aceea voi fi primul care va face scandal dacă nu se va schimba situaţia salariilor".

În ceea ce priveşte vânzarea grupării giuleştene către omul de afaceri german Lutz Stache, Manea a opinat: "Habar n-am de vânzarea echipei, nu ştiu nimic, dar nu cred că domnul Copos va vinde. Stache nu este implicat financiar la Rapid".

Rapid va întâlni Dinamo, duminică, în deplasare, de la ora 20:00, în derby-ul etapei a 13-a a Ligii I.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
11-06-2009, 07:52 PM
Mesaj: #310
RE: Ştiri Rapid Bucureşti
'Dacă e viaţa cuiva în pericol,oprim meciul'

Dinamo şi Rapidul s-au înţeles asupra numărului de fani giuleşteni care vor veni să îşi încurajeze formaţia favorită duminică seară, în Ştefan cel Mare.

Astfel, 400 de suporteri ai vişiniilor vor avea acces în 'Groapă', conform unui protocol de reciprocitate semnat între cele două cluburi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, generalul de brigadă Gavrilă Pop, directorul Jandarmeriei Bucureşti.

Jandarmeria a organizat, astăzi, la sediul din Măgurele, o întrunire la care au participat reprezentanţii celor două cluburi, ai Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, LPF şi ai firmei de pază care se ocupă de stadionul Dinamo.

"Din prognoza clubului Dinamo, la meci vor participa aproximativ 13.000 de spectatori, dintre care 400 de fani ai echipei Rapid. Partida este considerată ca fiind una cu un grad ridicat de risc din cauza rivalităţii tradiţionale şi a poziţiei din clasament. Vom interveni să luăm orice măsură, chiar să oprim meciul atunci când este pusă în pericol viaţa cuiva", a spus Pop.

Gavrilă Pop a menţionat că galeria echipei Rapid va veni neînsoţită până la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din zona pasajului Victoria, urmând ca de acolo să fie escortată până în stadion. "Galeria Rapidului va fi aşteptată în zona spitalului Grigore Alexandrescu, unde se va face o primă selecţie a suporterilor care au bilete. De aici se va merge în grupuri mai mici spre stadion, astfel încât să nu se amestece grupuri de galerii diferite, iar traficul pe Şoseaua Ştefan cel Mare va fi restricţionat pentru perioade scurte de timp", a completat Gavrilă Pop.

Înaintea etapei a XII-a, Rapid ocupă prima poziţie cu 22 de puncte, în timp ce Dinamo se află pe locul şase, cu 21 de puncte.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
5 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut