Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
09-05-2009, 07:01 PM
Mesaj: #14
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
CFR şi-ar mai putea face o echipă din jucătorii împrumutaţi

După modelul marilor cluburi, formaţia clujeană cumpără jucători pentru viitor şi preferă să-i "şlefuiască" pe la alte echipe înainte de a-i îmbrăca în vişiniu şi de a-i băga în focul bătăliei pentru trofee.

Internazionale Milano, peste 30 de jucători împrumutaţi. FC Porto sau Sporting Lisabona, mai mult de 20 de jucători trimişi să se călească la echipe mai mici. Arsenal Londra sau Chelsea, peste 15 jucători împrăştiaţi în toată Europa. Modelul cluburilor puternice din străinătate începe să prindă contur şi în România. CFR Cluj a învăţat repede cum să-şi mărească aria de selecţie şi a început şi ea să împrumute fotbaliştii care nu sunt încă suficienţi de "copţi" pentru prima echipă. În acest fel, clujenii scapă şi de plata salariilor unor jucători şi pot monitoriza cu uşurinţă evoluţiile acestora. "Aceasta este o strategie de marketing pe care o aplică toate marile cluburi din Europa. Acolo pot să crească mult mai mult, să se perfecţioneze, pentru ca apoi să se întoarcă la clubul nostru", îşi dezvăluie planul Iuliu Mureşan.

Deac, experiment reuşit
Singurul jucător al CFR-ului care s-a impus până acum în prima echipă a clujenilor după un împrumut este Ciprian Deac. Mijlocaşulului i-a priit „exilul” la Galaţi de acum două sezoane şi a ajuns titular la CFR. Iuliu Mureşan este convins însă că jucători precum Bujor sau Veljovic pot repeta isprava lui Deac. "În acest început de sezon mi-a plăcut mult de Vlad Bujor, care am văzut că a marcat deja trei goluri. Apoi Veljovic de la Alba a jucat foarte bine, dar şi ivorienii Viera şi Ema Kone au avut evoluţii bune la Curtea de Argeş. Mă bucur că jucătorii noştri se remarcă în Liga I. După ce le expiră împrumutul, au şanse să se întoarcă la noi", susţine Mureşan.

Împrumuturi la cerere
Pe lângă tinerii trimişi să crească pe alte meleaguri, CFR mai are împrumutaţi jucători care fie nu s-au acomodat în Gruia şi au cerut să plece, fie au dezamăgit. Fabbiani a plecat la River Plate, după ce a intrat în dizgraţiile staff-ului tehnic, iar Prette a fost cedat la Estudiantes şi apoi la Newells Old Boys, pentru că nu reuşea să se impună în prima echipă. Cu o concurenţă prea mare pe post, Diego Ruiz a fost şi el nevoit să accepte un împrumut în Turcia, la Kasimpasa.

"Noi am cumpărat jucători buni, dar, din păcate, nu toţi au avut loc în lot, aşa că a fost mai bine să îi împrumutăm la alte echipe", Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

14 jucători a cedat CFR sub formă de împrumut altor cluburi din România sau de peste hotare

Echipa împrumutaţilor: Sistem: 3-4-3

Bota (FC Baia Mare) – Hotico (Baia Mare), Viera (Internaţional), Vitinha (Alba) – Batin (UTA), E. Kone (Internaţional), Prette (Newell’s), Bujor (Poli Iaşi) – Veljovic (Alba), Fabbiani (River Plate), Ruiz (Kasimpasa).
Rezerve: Curileac (Snagov) - Cucuruzan (Arieşul), Digbeu (UTA)


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 09-05-2009 07:01 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
6 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut