Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
09-26-2009, 02:56 PM
Mesaj: #85
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Meseriaşii!

Croitor, zidar sau dulgher sunt doar câteva dintre meseriile cu care s-au ocupat jucătorii CFR-ului înainte de a ajunge să evolueze pe marile stadioane ale lumii.

Căpitanul CFR-ului şi totodată unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul ardelenilor poate oricând să se lase de fotbal fără să-şi facă griji din cauza banilor. Până să ajungă să se dueleze cu Drogba sau Totti în Liga Campionilor, Cadu a învăţat mai întâi să-i "dubleze" pe fraţii săi când aveau de cărat mobilă sau cherestea în atelierul tatălui său ce fabrica mobilă.

"Probabil ştiţi că am o soră, care este măritată cu Dani (n.r. - mijlocaşul lui CFR) şi doi fraţi, unul mai mare decât mine şi unul mai mic. Cât despre restul familiei, vă pot spune că noi în Portugalia avem o mică afacere de familie. Ne ocupăm cu fabricarea mobilei. Mai precis tatăl meu şi fraţii mei se ocupă de afacere, dar când eram mic, până pe la 17ani, şi eu munceam acolo. Când aveam timp şi nu eram ocupat cu şcoala sau cu antrenamentele, îmi ajutam familia cum puteam mai bine. Depozitam mobila sau făceam diverse alte lucruri care se iveau la fabrică. Pot spune că mă pricep şi eu cât de cât să produc mobilă", povesteşte amuzat Ricardo Cadu.

"În 2006, la CFR era un pic amatorism"
Lusitanul este la fel de franc şi când vorbeşte despre primele sale contacte cu Clujul. "Recunosc că am ales să vin la CFR pentru bani. Nu ştiam nimic despre această echipă, dar am semnat pentru că mi s-au oferit mulţi bani. M-am obişnuit însă destul de repede, iar acum îmi place aici. Mai ales că s-au schimbat multe în bine la echipă. Când am sosit eu la Cluj, am găsit o echipă un pic cam de amatori", mărturiseşte Cadu, care este de părere că străinii de la CFR au avut un rol foarte important în ascensiunea clubului clujean. "Nu ştiu dacă CFR putea câştiga atâtea trofee fără jucătorii străini. Ar fi fost foarte, foarte greu", a încheiat căpitanul CFR-ului.

"Dacă pe viitor va veni o ofertă bună atât pentru mine, cât şi pentru club, mi-aş dori să ajung să evoluez în campionatul Spaniei", Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj

Culio "a dat" cu mistria
Mijlocaşul argentinian, unul dintre cei mai valoroşi jucători de la CFR Cluj, înainte să fie cunoscut de toată Europa după golurile marcate pe "Olimpico" a fost un necunoscut pe şantierele din Argentina. Culio şi-a întreţinut familia în tinereţe muncind ca zidar, fotbalul fiind pe acea vreme pe planul secund. "Doar după ce terminam munca pe şantier mă duceam la antrenamente", îşi aduce aminte Culio.

Nuno Claro conduce o benzinărie
Goalkeeperul numărul 1 de la CFR nu face excepţie de la regulă şi are şi alte preocupări pe lângă cariera de fotbalist. Familia lui Nuno Claro deţine o benzinărie şi o spălătorie auto în Portugalia, afacere de care "ceferistul" se interesează ori de câte ori poate şi lusitanul din poarta clujenilor. "Mai mult se ocupă fraţii mei de această afacere, dar când merg prin Portugalia mai dau şi eu o mână de ajutor", spune Nuno Claro.

Traore a fost croitor
Povestea lui Traore Lacina este parcă desprinsă din filme. La 10 ani s-a lăsat de şcoală şi a început să joace fotbal, dar şi să muncească pentru a-şi ajuta familia. "Două săptămâni am lucrat ca şi croitor, dar nu mi-a plăcut. Dacă nu era fotbalul, nu ştiu ce aş fi făcut. Pentru că nu mai mergeam la şcoală, prietenii m-au abandonat. Mă jucam doar cu fraţii mei şi devenisem foarte timid. Acum, prietenii mei mă sună să le trimit bani pentru a-şi continua studiile, iar eu îi ajut", spune Traore.

Kone are afacerile în sânge
Responsabil cu marcarea golurilor la CFR, Yssouf Kone se schimbă radical după ce iese de pe terenul de joc. Atacantul ivorian are o afacere pe care momentan o conduce tatăl său, dar este decis ca după ce agaţă ghetele în cui să preia el frâiele. "După ce o să mă las de fotbal, o să mă ocup de afaceri şi o să încerc să-i ajut pe oamenii nevoiaşi", mărturiseşte Kone.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 09-26-2009 02:56 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut