Ştiri Poli Timişoara
10-03-2009, 02:53 PM
|
|||
|
|||
RE: Ştiri Poli Timişoara
Ioan Timofte: "Timişoara are nevoie de un număr 10"
Fostul mare fotbalist bănăţean a recunoscut că nu se aştepta ca echipa lui Neluţu Sabău să fie desfiinţată de Dinamo Zagreb şi spune că gruparea de pe Bega are nevoie de un mijlocaş aşa cum a fost odinioară Sorin Vlaicu.
Nelipsit de la meciurile echipei FC Timişoara, Ioan Timofte se mulţumeşte cu statutul de microbist. La 42 de ani, "Tim" face afaceri, dar mănâncă în continuare fotbal pe pâine. La meci, la Sânnicolau Mare La mai puţin de 24 de ore de la finalul partidei FC Timişoara - Dinamo Zagreb, scor 0-3, meci disputat în Liga Europa, evz.ro l-a surprins pe Timofte în drum spre Sânnicolau Mare. "Mă duc la un meci: Sânnicoalu cu Poli II. Nu pot sta fără fotbal", a dezvăluit cel care în doar doi ani, 1989 - 1991, a ajuns de la Minerul Anina la FC Porto, via Poli. Deşi, după cum mărturiseşte, e doar "simplu suporter" al echipei FC Timişoara, Timofte se comportă cu diplomaţie chiar şi după un 0-3 cu inamo Zagreb, pe teren propriu. "Jucătorii croaţi, mai valoroşi" Evz.ro: Ce spui de meciul cu Dinamo Zagreb? Ioan Timofte: Ce mai e de spus? Am pierdut în faţa unei echipe care a demonstrat că e mai valoroasă. Să nu uităm că Dinamo Zagreb are experienţă în cupele europene şi că e reprezentanta unui fotbal, cel croat, foarte valoros. Cred că tocmai experienţa şi-a spus cuvântul în acest meci. Timişoara abia anul acesta a apucat să joace ceva mai mult în Europa. Anul trecut, totul s-a limitat la cele două meciuri cu Partizan Belgrad. Doar experienţa să fie de vină? Şi valoarea jucătorilor, fără îndoială, care a fost în favoarea croaţilor. Cel puţin asta au demonstrat fotbaliştii oaspeţi aseară. "La închidere stăm bine" Te aşteptai la această diferenţă de scor? Nu. Nici vorbă. Mă aşteptam la un meci greu. Ştiam cât de greu au pierdut croaţii în primul meci cu Anderlecht. Au avut ghinion atunci. Nu mă aşteptam la acest scor, asta e clar. Dar să ştiţi că, după primul gol primit, Timişoara a reacţionat bine. Şi-a creat ocazii, dar le-a ratat. Apoi au venit cele două goluri în repriza secundă şi totul s-a terminat. Să admitem până la urmă şi faptul că rezultatul ar putea fi un mic accident. Timişoara nu a marcat în ultimele patru meciuri în Europa... Nu ştiu ce să zic. Nu e treaba mea. Eu pot să spun doar că Timişoara mai are nevoie de doi jucători. La închidere stăm bine, zic eu. Cu Bourceanu cu Alexa. Dar e nevoie în primul rând de un mijlocaş de creaţie. De un număr 10 aşa cum a fost Sorin Vlaicu. Cu siguranţă, Vlaicu a fost ultimul număr 10 pe care l-a avut Timişoara. De atunci n-a mai avut. "Antrenorul are nevoie de timp" În apărare nu e nevoie de oameni? S-au luat trei goluri pe teren propriu, într-adevăr. Principala preocupare a unei echipe e să nu iei gol. Din ce am văzut eu aseară, Poli a încercat să joace ceva mai ofensiv, iar asta a costat-o. La fel de adevărat e şi faptul că un antrenor îşi face strategia şi în funcţie de ce are. Să nu uităm că, atunci când a început campionatul, antrenorul Neluţu Sabău a spus că ar mai avea nevoie de 2-3 jucători. El ştie cel mai bine că echipa are lipsuri. Mai mult ca oricine. Crezi că patronul Marian Iancu îl va da afară? Statistica e cam crudă! Din declaraţiile pe care le-a dat Marian Iancu nu se întrevede însă vreo mutare. N-am auzit de vreun ultimatum dat de Marian Iancu lui Sabău, din contră. Am auzit că i-ar fi transmis lui Sabău că va avea răbdare. Până în iarnă. În mod normal un antrenor are nevoie de timp să arate ce poate. "N-am văzut în viaţa mea aşa ceva" Mai sunt şanse de calificare? S-au jucat abia două meciuri. Nu e totul pierdut. Mie mi-a rămas în minte performanţa grecilor de la Panathinaikos de anul trecut, din Ligă. E cel mai bun exemplu. Grecii erau pe ultimul loc al grupei după trei meciuri şi au terminat primii. Vine acum "dubla" cu Anderlecht care poate răsturna situaţia în grupă. E foarte important ca jucătorii să nu fie afectaţi psihic de acest rezultat. Vin meciurile din campionat, continuă partidele din Liga Europa. Orice e posibil. De fanii croaţi ce părere ai? Sunt un om umblat pe stadioane. Dacă nici eu, atunci cine? Dar aşa ceva n-am văzut în viaţa mea. Am ajuns la stadion cu o oră înainte de meci şi am asistat la "spectacol". La acea oră, în lipsa jandarmilor şi a poliţiştilor, suporterii croaţi şi-au făcut de cap. Am văzut oameni care fugeau disperaţi şi se refugiau la "oficială". Eu cred că legea e proastă atunci când vine vorba de astfel de incidente. În plus, mă uitam la stewarzii care alergau care încotro. Şi ce stewarzi avem noi pe stadioane? Numai femei şi pensionari. Ce să facă oamenii ăştia în faţa unor brute? Fug, e singura şansă de salvare. http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi ![]() |
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)
1 Musafir(i)
Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut