Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
11-16-2009, 08:16 PM
Mesaj: #267
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Andrea Mandorlini: "Pot cîştiga titlul!"

Andrea Mandorlini a declarat că postul de antrenor la CFR Cluj este cea mai mare provocare din carieră.

Italianul Andrea Mandorlini a fost prezentat oficial ieri ca antrenor principal la CFR Cluj. Ultima dată a pregătit o echipă din liga secundă, Sassuolo, dar la CFR are misiunea de a cîştiga campionatul şi Cupa României. Contractul său e valabil pînă în vară. Dacă va reuşi să-şi atingă obiectivele, Mandorlini va cîştiga aproximativ 200.000 de euro la CFR Cluj.

- Domnule Mandorlini, ce anume v-a convins să preluaţi funcţia de antrenor la CFR?
- În primul rînd, mă simt onorat şi bucuros de faptul că am ales să o antrenez pe CFR Cluj. Este cea mai mare provocare a carierei mele de antrenor. Probabil mulţi ar face o astfel de alegere gîndindu-se la partea financiară şi la prestigiu, însă pentru mine proiectul celor de la Cluj m-a impresionat. Ce a reuşit acest club în ultimii ani este aproape imposibil de realizat. Mi-au fost suficiente cîteva minute de discuţii să-mi dau seama de potenţialul CFR-ului. Sper să fie o alegere bună pentru toată lumea.

- Ce ştiaţi înainte despre această formaţie?
- N-am urmărit-o foarte îndeaproape, însă cu toţii am remarcat performanţa împotriva lui AS Roma din Champions League. Am urmărit acel meci la televizor.

- CFR a schimbat mulţi antrenori în ultima perioadă. Vă este frică de acest lucru?
- Nu are cum să-mi fie frică de munca mea. Orice tehnician care preia o nouă formaţie îşi asumă riscul că va veni şi momentul schimbării, în cazul în care nu confirmă. Repet, eu şi staful meu am venit cu mult entuziasm şi vrem să facem din CFR protagonista campionatului.

- Practic mai aveţi doar două zile pînă la primul meci din Cupa României, împotriva Craiovei. Aveţi timp să schimbaţi ceva?
- Evident că nu pot să fac schimbări majore la echipă în acest timp. Vom încerca să adaptăm din mers unele lucruri care nu funcţionează cum trebuie. Chiar dacă timpul este scurt vom munci cu toţii pentru a ne îndeplini obiectivele impuse: Cupa României şi campionatul.

- Cine v-a sfătuit înainte de-a accepta oferta Clujului?
- Am discutat prima dată cu Walter Zenga care m-a pus în temă cu fotbalul din România, dar şi cu Cristiano Bergodi şi Maurizio Trombetta, doi italieni care au antrenat-o pe CFR Cluj. Ştiu că aveţi un campionat foarte echilibrat cu 4-5 echipe care se bat la titlu.

- Sînteţi unul din discipolii lui Trapattoni, un adept al modulului 4-3-3. Veţi schimba sistemul de joc?
- Este adevărat că am învăţat multe din stilul lui Trapattoni, însă nu sînt prizonierul unui modul sau altul. Concepţia mea despre fotbal este una personală, iar eu mai am de muncit pentru a-l ajunge pe Trapattoni. În funcţie de jucătorii pe care îi am la dispoziţie voi imprima un stil mai ofensiv sau nu. Pe mine mă interesează ca echipa să dea randament maxim pe teren.

- Care este primul mesaj pentru jucătorii de la CFR?
- Am un mesaj clar pentru ei, dar va rămîne în vestiar. Sper ca aceştia să aibă o atitudine de învingător şi să înţeleagă că am venit împreună cu echipa mea de colaboratori cu mult entuziasm.

- Veţi prelua echipa de pe prima poziţie în campionat. E un avantaj?
- Poate un avantaj pentru mine, dar acesta se va vedea în următoarele meciuri. Faptul că în acest moment CFR se află pe primul loc după o treime de campionat demonstrează că este o formaţie puternică, cu potenţial. Îmi doresc ca şi la final să fim pe acelaşi loc.

Doi secunzi pentru Mandorlini
Italianul Mandorlini va fi ajutat la CFR de doi antrenori secunzi. Este vorba de Enrico Nicolini (54 de ani), un fost colaborator al lui Carlo Mazzone, şi Roberto Bordin (44 de ani), "vicele" lui Mandorlini şi la Siena şi Sassuolo. Noul preparator fizic este Mauro Marini. Alin Minteuan (antrenor secund), Horia Cîrlan (antrenor cu portarii), Ovidiu Dragoş (medic), Gabor Barta (fizioterapeut), Iosif Mureşan, Bogdan Rus, Viorel Boncoi (toţi 3 masori) vor fi păstraţi în continuare în staff.

Uhrin jr., pus la colţ
Finanţatorul vişiniilor a făcut un comentariu şi despre cei 10 predecesori ai lui Mandorlini pe banca "vişiniilor", de cînd acesta a preluat clubul din Gruia. "În 8 ani de zile am schimbat 10 antrenori şi nu regret numirea niciunuia, poate cu excepţia lui Uhrin. Stilul său nu s-a pliat pe modul de gîndire al clubului. Cu fiecare antrenor s-a făcut un pas înainte. Îi mulţumesc lui Conceicao c-a preluat clubul într-un moment dificil în primăvară şi că a reuşit să aducă 2 trofee în vitrină: Cupa şi Supercupa României", a explicat finanţatorul.

"Regulamentul e incorect!"
Arpad Paszkany a amendat decizia Comitetului Executiv al FRF care nu mai permite, după precedentul Dusan Uhrin jr., ca un tehnician să nu poată pregăti două formaţii în acelaşi sezon. "Actualul regulament este incorect şi îngrădeşte libera circulaţie şi dreptul la muncă. În aceste condiţii, nu am găsit un antrenor român care să corespundă cerinţelor de la CFR", a explicat el. Paszkany i-a replicat şi lui Mitică Dragomir, care l-a propus pe Gică Hagi la CFR: "Nu ştiu numărul de telefon al domnului Dragomir, deci nu ştiu cum l-a propus dînsul pe Hagi"

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 11-16-2009 08:16 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
3 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut