Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
11-17-2009, 10:07 PM
Mesaj: #271
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Superofensiv

Mandorlini mizează pe atac şi revine la sistemul 4-3-3

"Vreau concentrare 100% la fiecare antrenament. Gîndiţi-vă că nu este un simplu antrenament, ci partida în sine!", a fost mesajul lui Andrea Mandorlini pentru jucătorii lui CFR Cluj. La două zile de la numirea sa, italianul s-a apucat serios de treabă, impunîndu-şi rapid stilul. Ce a schimbat Mandorlini?

1. MODULUL TACTIC.
Italianul şi-a făcut cunoscute intenţiile tehnico-tactice încă de la primul antrenament din Gruia. Mandorlini a exersat în ultimele două zile o formulă ofensivă (4-3-3) pe care intenţionează să o pună în practică încă de la meciul de mîine, împotriva Craiovei. Astfel, "tripleta" Dubarbier-Traore-Mara vor avea sarcina să hărţuiască defensiva oltenilor. Mandorlini n-a abandonat însă formula uzitată (4-1-3-2) în ultimele meciuri de predecesorul Conceicao, cu Nei şi Traore în atac.

2. RELAŢIA CU JUCĂTORII.
Mandorlini nu face concesii! Italianul le-a dat repede de înţeles jucătorilor că nu are nimic din prietenosul "domn" Conceicao, ci este un tip intransigent, care impune reguli stricte. Mereu preocupat şi nemulţumit de viteza scăzută de joc, Mister şi-a taxat de fiecare dată elevii. Extrem de vocal şi convingător, tehnicianul a oprit în zeci de rînduri jocul pentru a explica fiecărui jucător în parte ceea ce-a greşit. El a surprins şi prin faptul că i-a strigat pe jucători pe nume încă din primele minute.

3. ANTRENAMENTE LUNGI ȘI DURE.
Mandorlini este adeptul şedinţelor riguroase şi lungi de pregătire, întinse pe durata a două ore şi jumătate. Cei cîţiva suporteri prezenţi, ieri, la baza CUG, şi-au adus aminte de antrenoratul lui Cristiano Bergodi: "Este exact stilul lui Bergodi, însă Mandorlini este mai sever! Multă muncă, antrenamente lungi şi disciplină! Conceicao era prea moale", a remarcat unul din jucători.

4. COMUNICARE CU ECHIPA.
Deşi se spune că limbajul fotbalului este unul universal, majoritatea jucătorilor au avut dificultăţi vizibile de comunicare cu noul staff tehnic, mai ales la exerciţiile cu mingea din prima parte a antrenamentului. Pentru a fi convins că mesajul este înţeles pe deplin, italianul a apelat la ofiţerul de presă al clubului, care a asigurat traducerea simultană la ultimele două şedinţe de pregătire.

5. APĂRARE "BETON".
Format la şcoala italiană, Mandorlini nu concepe jocul fără o linie de fundaşi indestructibilă. Dacă Toni Conceicao a fost adeptul jocurilor-şcoală, italianul lucrează pe compartimente. El a dictat în ultimele două zile şedinţe specifice de apărare, numai pentru cei 4 fundaşi care alcătuiesc linia de fund. Tony, Cadu, Cabrera sau Panin au asudat din greu la interminabilele exerciţii de apărare, specifice şcolii italiene.

200.000 de euro este pachetul financiar pe care îl poate cîştiga Mandorlini, dacă va lua titlul

"Rupţi de oboseală!"
Argentinianul Sebastian Dubarbier a resimţit din plin intensitatea antrenamentelor. "Adevărul este că sîntem destul de obosiţi după această şedinţă de pregătire, însă trebuie să ne adaptăm cu sitlul fiecărui antrenor. Diferenţele dintre Conceicao şi Mandorlini sînt majore, însă trebuie să ne pregătim cît mai bine. Sper să cîştigăm titlul cu noul antrenor", a spus Dubarbier.

Peralta incert
Mijlocaşul Sixto Peralta s-a antrenat şi ieri separat de restul echipei, fiind incert pentru partida de mîine din Cupa României, împotriva Universităţii Craiova. Peralta a urmat un program separat de pregătire, sub supravegherea fizioterapeutului Gabi Barta. Altfel, Juan Culio a resimţit dureri la muşchii coapsei în finalul antrenamentului de ieri, cînd i s-a aplicat o pungă cu gheaţă, dar va putea fi folosit în meciul de Cupă.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 11-17-2009 10:07 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
2 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut