Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
04-19-2010, 01:37 PM
Mesaj: #1
Handbal
Suntem FINALISTI! Oltchim, pentru prima data in finala Ligii Campionilor: 24-20 cu Gyor!

Oltchim Ramnicu Valcea s-a calificat in finala Ligii Campionilor! Este prima echipa din Romania ce reuseste o asemenea performanta de la infiintarea competitiei. Galacticele au castigat cu 24-20 la Valcea cu unguroaicele de la Gyor si vor da peste Viborg in finala.

JOS PALARIA pentru Oltchim! Galacticele Romaniei au castigat acasa cu Gyor si s-au calificat in finala Ligii. Unguroaicele au inceput mai bine si au condus cu 2-0, insa fetele lui Voina au revenit si au trecut la conducere. Prima repriza s-a incheiat cu un punct avans pentru Oltchim, scor 11-10. Dupa pauza, Oltchim a controlat in totalitate jocul si s-a distantat. Meciul s-a terminat 24-20, iar nebunia s-a declansat in sala de la Valcea.

Performanta campioanei Romaniei este cel mai frumos cadou si pentru pivotul Oana Manea, care isi serbeaza ziua de nastere duminica, implinind 25 de ani. Printre cei peste 3000 de fani aflati in tribune la meciul cu Gyor, s-a aflat si Gheorghe Hagi, care s-a bucurat la fiecare reusita a valcencelor, aplaudand minute in sir calificarea in finala a campioanei Romaniei.

Jucatoarele Oltchimului i-au multumit pentru sustinere intr-o maniera aparte: l-au inconjurat in tribuna oficiala, imediat dupa fluierul final.

Marcatoare:
Oltchim - Nechita 8 goluri, Neagu 5, Manea 4, Stanca 2, Simkute 2, Vizitiu 1, Pusasu 1, Fiera 1.

Gyor - Gorbicz 6 goluri, Amorim 4, Kovacsics 4, Spiridon 2, Mravikova 2, Bradeanu 1, Verten 1.

In tur, tabela a aratat egalitatea, 25-25, iar Oltchim a devenit prima echipa romaneasca ce va juca o finala de Liga Campionilor, dupa 1990. Campioana Romaniei mai are in palmaresul international castigarea Cupei Cupelor si a Trofeului Campionilor (ambele in 2007), si a doua Cupe IHF (1984 si 1989).

Oltchim Ramnicu Valcea joaca in premiera finala Ligii Campionilor, din 1993, cand forul european de profil a schimbat denumirea si formatul competitiei.

Oltchim se va duela cu echipa Cristinei Varzaru, Viborg HK, ce a obtinut calificarea in ultimul act inca de sambata, in fata norvegienelor de la Larvik HK (scor general 53-48).

Finala este programata in dubla mansa, in 8-9 mai (turul), respectiv 15-16 mai (returul). Tragerea la sorti a ordinii meciurilor va avea loc in 20 aprilie, la Viena. Oltchim Ramnicu Valcea va juca meciul de pe teren propriu din finala
Ligii Campionilor, la Bucuresti, in Sala Polivalenta.

Obiectivul echipei antrenate de Radu Voina in acest sezon european a fost calificarea in finala Ligii Campionilor, faza in care adversara daneza a ajuns de cinci ori, castigand competitia de doua ori (2006 si 2009).

CATALIN HILDAN, UNICUL CAPITAN!!! TE VOM IUBI MEREU!!!Angel
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Handbal - soriyn1 - 04-19-2010 01:37 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut