Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
12-01-2009, 10:15 PM
Mesaj: #321
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca
Andrea Mandorlini: "Au valoare"

Andrea Mandorlini e mulțumit de lot și spune că jucătorii se pot bate pentru orice obiectiv în acest sezon.

Italianul Andrea Mandorlini a debutat cu o victorie în faţa suporterilor din Gruia. Tehnicianul şi-a lăudat jucătorii pentru că au fost capabili să reacţioneze după umilinţa de la Vaslui.

- Domnule Mandorlini, un prim succes pe banca "vişiniilor". Cît de importantă e această victorie după episodul Vaslui?
- Sînt foarte mulţumit pentru că am reuşit cu toţii un meci bun. Pentru mine a fost o partidă specială pentru că debutam în faţa suporterilor. Era un meci aşteptat de multă lume, avînd în vedere jocul din Cupă şi mă bucur că ne-am impus din nou. Adevărul este că echipa a acuzat la meciul cu Vaslui o oarecare lipsă de prospeţime din cauza faptului că timpul de recuperare a fost scurt, după meciul din Cupă. Încet-încet, ne-am revenit, am tras din greu la antrenamente, iar rezultatele au început să apară.

- Ce a făcut diferenţa împotriva oltenilor?
- Nu cred că a fost ceva special care a făcut diferenţa împotriva Universităţii. Secretul e simplu: munca din săptămîna premergătoare jocului şi motivaţia jucătorilor de a demonstra că au valoare, după un joc nereuşit la Vaslui. Dacă ar fi să intru în detalii tehnice pot să spun că am reuşit să imprim un echilibru general în joc. Echilibrul şi armonia în joc sînt elemente esenţiale din concepţia mea despre fotbal.

"Nu sunt un antrenor defensiv"
- Jocul defensiv a fost la înălţime. Craiova n-a avut faze importante de a marca...

- E adevărat, am lucrat mult la jocul defensiv, însă acest lucru e o obligaţie pentru orice antrenor. Circulă această prejudecată legată de şcoala italiană şi jocul bazat exlusiv pe organizare defensivă. Să nu uităm că împotriva Craiovei am avut mule acţiuni ofensive, ca dovadă că am înscris de două ori. Repet, nu sînt un antrenor defensiv. Mă interesează echilibrul între compartimente.

- Sînteţi de acord că CFR nu are un "regista", un veritabil număr 10?
- Nu ştiu, în acest moment, dacă la CFR se impune aducerea de urgenţă a unui număr 10. În fotbalul modern numărul de pe tricou nu prea mai are nici o semnificaţie. Avem mijlocaşi în lot precum Mureşan sau Dani, care pot şi trebuie să-şi asume şi acest rol, cum s-a văzut şi împotriva Craiovei. Deocamdată, trebuie să ne descurcăm cu ce avem, iar eu sînt mulţumit în general de lotul pe care l-am găsit la Cluj.

- L-aţi titularizat pe Deac împotriva Craiovei şi a avut un impact semnficativ în joc...
- Da, Deac a avut un aport important pentru echipă şi a făcut un meci remarcabil. Acelaşi lucru pot să-l spun despre Mureşan, care a revenit pe ultima sută de metri, Hugo Alcantara şi Edimar, care au fost rezerve la Vaslui. Chiar şi Culio mi-a plăcut. Dar victoria a fost a întregii echipe şi vreau să-mi felicit jucătorii.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Mesaje în acest subiect
Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 08-03-2009, 10:19 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - Sebi Raducu - 12-01-2009 10:15 PM
RE: Ştiri CFR 1907 Cluj-Napoca - avid - 02-03-2010, 09:12 PM

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
4 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut