Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Stiri stranieri 01.05.2015 - 00:00

Manifest: Suntem romani si vrem sa castigam un trofeu in tara voastra!

Manifest: Suntem romani si vrem sa castigam un trofeu in tara voastra!

Așa ar trebui să sune sloganul fotbaliștilor români care au avut șansa să acceadă într-o fază superioară a unei competiții domestice sau chiar să fie cu echipa sa într-o zonă bună pentru o potențială calificare în cupele europene. Față de alți ani, acum putem spune că echipa națională, dar și memorialistica invizibilă a fotbalului ar putea consemna performanțe individuale interesante pentru stranierii legitimați la echipele din afara României.

** De menționat că sezonul 2015-2016 este primul sezon în care finalistele Cupei care pierd în fața unor adversari care s-au clasat pe un loc european, fie de Liga Campionilor - fie de Europa League, nu vor mai putea prinde calificăriile din timpul verii și poziția lor va fi preluată automat de următoarea clasată din campionat din afara zonei deja stabilite de UEFA.

0. Vlad CHIRICHEȘ (medalie de argint - Cupa Ligii Angliei)

Băcăuanul transferat de Steaua în Anglia nu a prins nici măcar banca de rezerve în finala Cupei Ligii Angliei dintre Chelsea Londra și Tottenham Hotspur, câștigată de echipa antrenată de Jose Mourinho. Partida s-a jucat într-o zi de duminică, 1 martie. De altfel, a prins un singur meci din cele cinci de până în finală - sfertul de finală cu Newcastle United, câștigat 4-0, în care a evoluat toate minutele ca fundaș dreapta.

1. Florin BURCEA - 22 de ani (NK Celje - finala Cupei Sloveniei)

Primul nume prezentat este un aparent anonim, care până acum nu s-a impus la echipele la care a evoluat. E vorba despre un mijlocaș crescut la juniorii lui Dinamo București și care a prins un meci în turul ligii secunde la Rapid CFR Suceava. Totuși, printr-o minune a conjuncturii, în primăvară a prins un transfer la una dintre echipele importante ale Sloveniei - Celje.


Pănă în prezent, românul a prins doar banca de rezerve în campionat, unde echipa sa e pe locul 2 cu 58 de puncte cu șase etape înainte de final, la șapte puncte sub liderul și campioana în exercițiu - NK Maribor. Deși nu a bifat până acum nicio prezență în meciurile de Cupă pentru echipa sa, poate să ridice un trofeu de care probabil nici nu era conștient că l-ar putea bifa în CV.

Celje s-a calificat în finala Cupei Sloveniei după o victorie în deplasare cu 3-2 la Maribor în fața liderului din campionat și o remiză albă pe teren propriu; astfel, s-au răzbunat pentru finala pierdută în 2013, ultima în care au reușit să se ajungă. Meciul din ultimul act se va juca într-o zi de miercuri, 20 mai 2015, la Koper, împotriva echipei din localitate, FC Koper, unde este legitimat fostul atacant de Liga 1 la Pandurii Târgu-Jiu și Oțelul Galați, Jaka Stromajer.

2. Alexandru MĂȚEL - 25 de ani (Dinamo Zagreb - finala Cupei Croației + locul 1 în campionat)

Ironia sorții face ca un fotbalist care părea fără niciun viitor acum șase luni să poată ridica două trofee în mai puțin de o lună. E vorba despre Alexandru Mățel, jucătorul de bandă lansat în fotbalul românesc de Farul Constanța și promovat la echipa națională de Victor Pițurcă. În prima jumătate a sezonului, acesta a fost suspendat de clubul Astra Giurgiu pe motiv că nu a dorit să-și prelungească contractul, scadent în vară.


Imediat după încheierea primei jumătăți de campionat, Mățel a semnat cu clubul croat, fără ca acesta să plătească o clauză specială clubului giurgiuvean, acest transfer fiind speculat de mult timp de către presa autohtonă. El s-a acomodat relativ repede la clubul din Zagreb și acest lucru se poate pune și pe seama faptului că echipa este lider autoritar în prima ligă internă; antrenorul îl încearcă atât ca fundaș dreapta, cât și ca fundaș stânga, deoarece concurentul pe postul său de bază e Ivo Pinto (campion cu CFR Cluj în urmă cu trei ani).

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Dinamo Zagreb are un avans de 12 puncte în fața locului 2, Rijeka. Următorul meci este cu HNK Split în deplasare, același rival din finala Cupei Croației. În cazul în care va câștiga următorul meci, Mățel ar deveni pentru prima dată campion al unei țări, deoarece echipa sa ar câștiga matematic campionatul. Pentru constănțean ar fi cea mai importantă performanță în cariera sa de profesionist.

De asemenea, Dinamo Zagreb este calificată în finala Cupei Croației, care se va juca într-o zi de miercuri, 20 mai 2015, pe stadionul Maksimir din Zagreb. Adversarul din ultimul act este HNK Split, tocmai echipa cu care va juca potențialul meci care ar face-o campioană. În cazul mai mult decât previzibil în care ar obține amândouă trofeele, Mățel și-ar putea însuși prima dublă campionat-cupă din carieră, iar pentru club ar fi prima după o pauză de trei ani. În plus, trebuie amintit că Alexandru a reușit și în România să-și adjudece Cupa României și Supercupa, cu Astra Giurgiu.

3. ALEXANDRU IONIȚĂ - 25 de ani (AEL Limassol - finala Cupei Ciprului)

Unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști tineri ai generației sale își caută acum identitatea în Balcanii salariului sigur și confortabil. E vorba de Alexandru Ioniță (întâiul), copilul rebel al Rapidului care și-a pierdut orizontul după transferul din Germania la FC Koln. După o experiență pasageră în liga secundă turcă, Orduspor, în acest sezon a ajuns la vicecampioana ultimului sezon din Cipru - AEL Limassol.


Bucureșteanul nu s-a impus ca un jucător de bază la noua sa echipă, dar a fost folosit destul de des în campionat (13 meciuri și 2 goluri), până la accidentarea care i-a cauzat pauza de mai mult de o lună și jumătate din care nu a revenit. Echipa sa este lider autoritar în grupa pentru evitarea retrogradării din prima ligă cipriotă la 11 puncte distanță de primul loc retrogradabil.

Calificarea în finala Cupei Ciprului reprezintă pentru Alexandru Ioniță cel mai bun moment din cariera sa de fotbalist (chiar dacă e posibil să nu fie un protagonist direct). În această competiție, fostul rapidist a jucat doar un meci la începutul acestui an, mai exact ultimele minute din prima manșă a optimilor de finală cu Ethniko Achnas, 1-0.

Finala se va juca pe data de 20 mai 2015, între APOEL Nicosia și AEL Limassol, fiind prima dată după o pauză de două sezoane când echipa din Limassol ajunge în ultimul act al Cupei; atunci AEL a pierdut în fața concitadinei Apollon în prelungiri cu 1-2, unul dintre golurile decisive fiind marcate de Romeo Surdu.

4. Emil NINU - 28 de ani (Levski Sofia - finala Cupei Bulgariei)

Jucătorul lansat de FC Național a fost legitimat la începutul acestui an la Levski Sofia, după ce și-a încheiat contractul cu Universitatea Cluj, echipă cu care s-a salvat de la retrogradare în două rânduri în ultimele sezoane. De același lucru nu scapă nici la Levski în campionatul bulgar, unde sofioții sunt lideri fără niciun stres în grupa pentru evitarea retrogradării. Olteanul nu este un titular de bază a echipei, dar a reușit să prindă două meciuri în Cupa Bulgariei, mai exact dubla manșă cu Haskovo din sferturile competiției, 3-0 și 1-1, în ambele fiind integralist.

Miercuri, Levski Sofia a învins cu 1-0 pe Ludogorets în semifinale și a reușit calificarea în ultimul act după o pauză de doi ani, când a pierdut trofeul la loviturile de departajare în fața celor de la Beroe Stara Zagora. De asemenea, ultima Cupă ridicată de Levski datează din 2007, când a învins cu 1-0 în prelungiri pe Litex Lovech.

Pentru Ninu este primul moment important ca fotbalist în afara României, după participarea în sezonul 2009-2010 în Europa League cu Steaua București, fiind una dintre soluțiile de fundaș dreapta folosite de Cristiano Bergodi în scurtul său mandat. Tot italianul l-a folosit pentru prima dată la FC Național în sezonul în care au ajuns până în finala Cupei României. Revenind la meciul din Bulgaria, acesta se va juca într-o zi de joi, 28 mai 2015, între Levski Sofia și Cherno More Varna.

5. Ștefan RADU - 28 de ani (Lazio Roma - finala Cupei Italiei)

Unul dintre cei mai longevivi jucători și căpitani ai unei echipe de tradiție din Italia este un român. Pare un cinism social, dar este un adevăr istoric. Ștefan Radu este la al optulea sezon consecutiv pentru gruparea romană - Lazio - perioadă în care s-a remarcat ca un jucător de travaliu și a intrat in memoria suporterilor pentru diferitele sale contre cu adversarii de la AS Roma. De asemenea, e cunoscut în țară pentru faptul că nu dorește să fie convocat la echipa națională.

În acest sezon, Ștefan Radu a rămas unul dintre titularii de bază ai defensivei echipei, fie ca fundaș stânga, fie ca fundaș central, evoluând în toate cele 21 de meciuri ca titular, mai puțin ca de obicei, deoarece a suferit accidentări dese pe parcursul sezonului. Lazio e într-o formă impresionantă, fiind cu cinci etape înainte de finalul sezonului pe locul 2, având o șansă de a califica în Liga Campionilor cu care nu s-a mai întâlnit de mai bine de opt ani, când elimina Dinamo în ultimul tur de calificare, Dinamo cu Ștefan Radu în echipă.

În afară de evoluția din campionat, calificarea în finala Cupei Italiei reprezintă o altă bornă de consemnat pentru bucureștean. Pentru el va fi a treia finală în care este implicat cu echipa romană, după cele din 2009 și 2013, ambele câștigate; în cea din 2009 a rămas rezervă și în cea din 2013 a jucat toate minutele. În această ediție, Radu a prins patru meciuri din cele șase ale competiției, fiind integralist în toate. Finala Cupei Italiei se va juca la Roma într-o zi de duminică, pe 7 iunie 2015, între Juventus Torino (liderul autoritar din campionat) și Lazio.

6. Andrei MUREȘAN - 29 de ani (Sheriff Tiraspol - finala Cupei Rep. Moldova)

Turdeanul blond lansat de Universitatea Cluj se încadrează în categoria jucătorilor români care se pot descurca oriunde, atât timp cât există o înțelegere mutuală de respect și de încredere. Deși e un pic mult spus -în afara granițelor-, experiența din Moldova este pentru Andrei Mureșan a treia astfel de conjunctură după cea de la Kuban Krasnodar și Kazar Lankaran, ambele din fostul spațiul sovietic.

După ce în prima jumătate de campionat a fost unul dintre cei mai folosiți jucători ai echipei, inclusiv în meciurile din cupele europene, odată cu trecerea sezonului, acesta a trecut pe banca de rezervă, în locul său venind jucători străini interesanți și unii cu experiență în Liga 1 - Susic și Monroy - de la CFR Cluj; ultimul joacă titular meci de meci pe același post cu Mureșan. În campionat, echipa se află pe locul cu 43 de puncte cu patru etape înainte de finalul campionatului, la trei puncte sub liderul Dacia - care nu a primit licența pentru următorul sezon din Divizia Națională.

Miercuri, Sheriff a învins cu 3-0 pe Milsami Orhei în semifinalele Cupei Moldovei, reușind astfel calificarea în ultimul act pentru al doilea sezon consecutiv; în meciul amintit mai devreme, Mureșan a început ca rezervă și a intrat în minutul 73 într-un meci cu mulți români pe teren. La Milsami, locul 3 din campionat, toți cei patru români Cornel Gheți, Romeo Surdu, Ovidiu Mendizov și Cristian Bud au fost titulari, ultimul prinzând toate minutele.

Ultimul act al Cupei va avea loc într-o zi de duminică, 24 mai 2015, între Sheriff Tiraspol și Dacia Chișinău, despre care am amintit într-un paragraf anterior că nu a primit licența de a evolua în campionatul primei ligi și în competițiile europene. Interesant e că pentru Andrei Mureșan ar fi încă un trofeu și o medalie bună de prezentat într-o colecție - a treia finală de Cupă în cinci ani - Cupa Azerbaijan-ului în 2011, Cupa României în 2014.

7. Ovidiu HEREA - 30 de ani (FC Sion - finala Cupei Elveției)

Decarul rapidist crescut de FC Național trăiește un moment pe care l-ar fi crezut utopic în urmă cu doi sau trei ani, când Rapidul trecea de la statutul de prezență europeană la potențială dispariție în neant. Din fericire pentru el, a reușit să se transfere în Elveția înainte ca echipa să fie retrogradată de comitete și comisii, terminând pe locul 8 în 2013.

La al doilea sezon în Elveția, Ovidiu Herea poate fi caracterizat ca un jucător util, dar nu unul constant și de bază, bifând 16 meciuri și 3 goluri în acest sezon în campionat, evoluând mult mai puțin în ultima perioadă. În campionat, echipa se află pe locul 7 cu 32 de puncte cu șase etape înainte de finalul sezonului, la 8 puncte deasupra singurului loc retrogradabil ocupat de Aarau.

Totuși, Herea poate să repete performanța ultimului român care a fost legitimat la Sion - Ogăraru, care a jucat și a câștigat ultima finală de Cupa a Elveției pentru echipa alb-roșie în urmă cu 4 ani. Echipa francofonă s-a calificat în acest act după o victorie pe terenul lui FC Zurich, cu 1-0. Românul a jucat trei meciuri în această competiție și a marcat golul calificării în partida din șaisprezecimi, un 1-0 cu Biel-Bienne.

Finala Cupei va avea loc într-o zi de duminică, pe 7 iunie 2015, la Basel, între FC Sion și liderul din campionat, FC Basel. De menționat că FC Sion este pe locul 2 la Cupe câștigate în Elveția după Grasshoppers cu 12 trofee, iar Basel este la a treia finală consecutivă - ultimele două fiind pierdute la loviturile de departajare. Pentru Ovidiu Herea ar putea fi primul trofeu câștigat în cariera sa de profesionist după ce a ratat șansa de-și adjudeca Cupa României în 2012 cu Rapid.

8. Ovidiu HOBAN - 32 de ani (Hapoel Beer Sheva - finala Cupei Israelului)

Ardeleanul lansat de Cristian Pustai la Gaz metan Mediaș ca una dintre soluțiile postului de închizător în campionatul românesc se află la prima experiență în cariera sa de profesionist în afara granițelor, una care ar putea să îi aducă mai mult succes decât se aștepta. E vorba despre Ovidiu Hoban - transferat la începutul lui septembrie 2014 de la Petrolul Ploiești la Hapoel Beer Sheva, vicecampioana sezonului trecut din Israel.

Ovidiu s-a integrat foarte bine la noua sa echipă, fiind titular în toate cele 29 meciuri disputate până acum în campionatul intern; echipa sa se clasează pe locul 2 cu 55 de puncte cu cinci etape înainte de finalul play-off-ului la o distanță de 10 puncte față de liderul Maccabi Tel-Aviv. Pentru Hoban nu e o situație inedită, deoarece a terminat pe locul 3 în ultimele două sezoane cu Petrolul Ploiești.

Miercuti, echipa sa a reușit să învingă cu un categoric 7-0 în deplasare pe Hapoel Afula, o divizionară secundă, în semifinalele Cupei statului Israel, calificându-se pentru prima dată după o pauză de 12 ani în ultimul act al competiției. Atunci, Hapoel pierdea la loviturile de departajare trofeul în fața celor de la Hapoel Ramat Gan. În meciul amintit mai devreme, Ovidiu Hoban a început ca titular și a primit un cartonaș roșu în minutul 57, fiind eliminat; înainte de acest meci, românul a jucat toate minutele în trei partide din fazele anterioare ale competiției.

La fel ca și în cazul fotbaliștilor amintiți mai devreme, chiar și la 32 de ani - este cel mai bun moment din cariera lui Hoban în afara Ligii 1; el mai are în palmares un trofeu de Cupa României în 2013 și trei participări episodice europene - una cu Mediaș și două cu Petrolul. Finala Cupei Israelului se va disputa într-o zi de miercuri, 20 mai 2015, la Haifa, chiar împotriva liderului din campionat Maccabi Tel-Aviv; de menționat că ultimul trofeu câștigat de Hapoel a fost chiar această Cupă în 1997, într-o finală cu aceeași Maccabi, cu 1-0.

9. Gheorghe BUCUR - 35 de ani
(Kuban Krasnodar - finala Cupei Federației Ruse)


Unul dintre cei mai serioși atacanți din fotbalul românesc e și unul dintre cei mai ghinioniști jucători privind conjunctura cluburilor la care s-a remarcat. E vorba de Gheorghe - Gigel - Bucur. Produs de CCJ al Sportului Studențesc, el e ultimul jucător al echipei bucureștene care a reușit să câștige un titlu de golgheter cu această echipă.

Cu Timișoara a reușit să prindă două finale de Cupa României, în 2007 și 2009, ambele pierdute în fața a două echipe cu istoric cfrist, Rapid București și CFR Cluj. În 2009, a pierdut titlul de campion în fața celor de la Unirea Urziceni, participând totuși în preliminariile Ligii, unde cu golurile sale a eliminat Șahtior Donețk din drumul spre grupe, asigurând o participare în Europa League.

În urmă cu cinci ani și jumătate s-a transferat în Rusia la dorința expresă a antrenorului cu care s-a remarcat în fotbalul românesc, Dan Petrescu, la Kuban Krasnodar. Bucureșteanul a contribuit la ultimele performanțe ale acestui club - promovarea în 2010, participarea în Europa League din 2013.

În acest sezon de campionat, Gheorghe Bucur a jucat constant, mereu intrând din postura de rezervă (22 meciuri și 3 goluri), de fiecare dată fiind decisiv când a marcat - 2 egaluri și 1 victorie (5 puncte). Echipa se află pe locul 8 cu patru etape înainte de finalul sezonului, având 32 de puncte, cu 11 mai puțin decât ultima echipă aflată pe poziție europeană - Rubin Kazan.

Miercuri, Kuban Krasnodar a obținut cea importantă performanță din istoria clubului după locul 5 din 2013 - calificarea în premieră în finala Cupei Federației Ruse, după o victorie cu 1-0 în semifinalele competiției în fața celor de la ȚSKA Moscova; Gigel Bucur a intrat în minutul 87 ca rezervă și a fost avertizat cu un cartonaș galben trei minute mai târziu. Ultimul act se va juca într-o zi de joi, 21 mai 2015, între Kuban și Lokomotiv Moscova pe stadionul Central din Astrahan.

10. RĂZVAN LUCESCU - 46 de ani (antrenor la Skoda Xanthi - finala Cupei Greciei)

Cea mai interesantă surpriză pentru pasionații fenomenului este parcursul lui Răzvan Lucescu în noua sa experiență din străinătate - Grecia. Acesta a ajuns la Skoda Xanthi după experiența recentă de la Petrolul Ploiești, cu care a eșuat să se califice în grupele Ligii Europa și cu care a ratat calificarea în finala Cupei României în 2014.

Totuși, nu este la prima experiență în afara granițelor ca și antrenor; acesta s-a ocupat în Qatar timp de un an și jumătate de El Jaish, cu care a câștigat un singur trofeu - Cupa Stelelor Qatar-ului, obținută în 2013, un echivalent al Cupei Ligii în zonă. El a sosit pe banca grecilor la o săptămână după ce a fost înlocuit pe banca ploieștenilor cu Gheorghe Mulțescu.

La momentul preluării, Skoda Xanthi se afla pe locul 11 în campionat, având doar patru puncte după cinci etape, perioadă în care de echipă s-a ocupat Sakis Tsiolis. Primul meci pentru Răzvan s-a încheiat cu o remiză în deplasare, un 1-1 la Platanias, iar primul gol cu el la conducere l-a reușit Pantelis Kapetanos în minutul 7.

În afară de Pantelis Kapetanos - cu 10 goluri până la momentul scrierii articolului, alți doi jucători cu trecut românesc mai sunt legitimați la această echipă - Emmanouil Papasterianos (un închizător cu trecut la Chiajna) și Walter Fernandez (un mijlocaș dreapta cu care Lucescu a mai lucrat la Petrolul). De notat că și Cleyton, colegul din atac al lui Kapetanos a marcat tot 10 goluri.

Din septembrie până acum, Skoda Xanthi și-a întrecut condiția sezonului trecut (locul 16 - care i-a facilitat un play-off de evitarea a retrogradării, câștigat cu 2-1 în fața lui Olympiakos Volou). Înainte cu două etape de finalul campionatului, echipa se află pe locul 7 cu 46 de puncte, la 6 puncte distanță de Giannina, ultima din zona play-off-ului pentru cupe europene.

Revenind la performanța reușită miercuri seara, Skoda Xanthi s-a calificat pentru prima dată în istoria clubului în finala Cupei Greciei după ce în tur a învins cu 1-0 și în retur a remizat 0-0, un scor preferat de antrenorul român încă de când era antrenor al Brașovului sau Rapidului. Finala se va juca într-o zi de duminică, 17 mai 2015, pe stadionul Olimpic din Atena între Olimpiacos - campioana acestui sezon și Skoda. Pentru Răzvan va fi a patra finală de Cupă în Europa după cele trei cu Rapid (2006, 2007 - câștigate și 2012 - pierdută).






Sursa: Sebi Răducu
Taguri: Florin Burcea    Razvan Lucescu    Vlad Chiriches    Alexandru Matel   

Comenteaza

Ultimele stiri - Stiri stranieri

Răzvan Marin a semnat un contract valabil 5 ani cu Ajax Amsterdam

Fotbalistul echipei belgiene Standard Liege, Răzvan Marin (22 de ani), a semnat un contract valabil 5 ani, începând din vară, cu Ajax Amsterdam, anunţă gruparea din prima...

Răzvan Marin va pleca la Ajax Amsterdam pentru cinci sezoane şi 12 milioane de euro

Mijlocaşul român al echipei Standard Liege, Răzvan Marin, este aproape de un transfer la Ajax Amsterdam, unde este considerat succesorul lui Frenkie De Jong.   Potrivit De...

Steliano Filip şi-a reziliat contractul cu Hajduk Split

Fundaşul român Steliano Filip şi-a reziliat contractul cu echipa de fotbal Hajduk Split, a anunţat clubul croat pe site-ul său oficial.   Filip, în...

Nicolae Stanciu pleacă de la Sparta Praga la Al-Ahli Jeddah

Internaţionalul român Nicolae Stanciu, mijlocaşul echipei cehe de fotbal Sparta Praga, a semnat un precontract cu formaţia Al-Ahli Jeddah, la care îşi va continua cariera, a...

Vlad Chiricheş a devenit apt de joc pentru Napoli

Fotbalistul român Vlad Chiricheş este apt de joc pentru SSC Napoli după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng...

Laurenţiu Reghecampf va antrena formaţia Al-Wasl

​Laurenţiu Reghecampf va antrena în următorii doi ani şi jumătate pe Al-Wasl, din Dubai, pentru un salariu de 3 milioane de euro/anual plus bonusuri.   El...

Răzvan Marin a marcat pentru Standard Liège, în campionatul Belgiei

Internaţionalul român Răzvan Marin a marcat un gol pentru Standard Liège, care a dispus cu scorul de 3-1 de KV Oostende, sâmbătă, pe teren propriu,...

Keşeru a înscris pentru Ludogoreţ în derby-ul cu ŢSKA Sofia

Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat golul prin care Ludogoreţ Razgrad a terminat la egalitate, 1-1, cu ŢSKA Sofia, joi seara, în deplasare, în etapa a 18-a a...

Florin Andone, la al doilea gol consecutiv pentru Brighton în Premier League

Atacantul român Florin Andone a marcat un gol pentru formaţia Brighton & Hove Albion, care a învins-o pe Crystal Palace cu scorul de 3-1, marţi seara, pe teren...

Răzvan Marin: Sunt fericit şi mândru că am reuşit să câştig titlul de jucătorul anului

Fotbalistul echipei Standard Liege şi al reprezentativei României, Răzvan Marin, a declarat, luni seara, că este fericit şi mândru de faptul că a reuşit să...

Laurenţiu Reghecampf, demis din funcţia de antrenor al echipei Al Wahda

Românul Laurenţiu Reghecampf (43 ani) a fost demis, sâmbătă, din funcţia de antrenor al echipei Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite, după cum a anunţat clubul pe site-ul...



Top News

-Remember: 27 martie 1999, România - Slovacia 0-0

-Columbia - România 3-2: declaraţii

-Amical: Columbia - România 3-2

-Preliminariile CE Under 21 din 2025: Armenia U21 - România U21 0-1

-Remember: 23 martie 1974, Franţa – România 1-0

-România - Irlanda de Nord 1-1: declaraţii

-Amical: România - Irlanda de Nord 1-1




Care este cel mai puternic campionat din lume?
Premier League (Anglia)
Serie A (Italia)
Primera División (Spania)
1.Bundesliga (Germania)
Ligue 1 (Franța)
Brasileiro Serie A (Brazilia)
Primera División (Argentina)
Liga BWIN (Portugalia)
Eredivisie (Olanda)
Süper Lig (Turcia)
Premier League (Rusia)
Jupiler League (Belgia)
Ethniki Katigoria (Grecia)
Vyscha Liga (Ucraina)
Primera División (Mexic)
J-League (Japonia)
Gambrinus Liga (Cehia)
Major League Soccer (SUA)
Super League (China)
Primera División (Uruguay)
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
15.03.2024
Cronica
Rapid București Farul Constanța C
16.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj Universitatea Craiova C
17.03.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Sepsi Sfântu Gheorghe C


1. Farul Constanța 3
2. Fotbal Club FCSB 3
3. Universitatea Craiova 3
4. Rapid București 0
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 0
6. CFR 1907 Cluj 0
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
15.03.2024
Cronica
Universitatea Cluj FC Botoșani C
16.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iași C
17.03.2024
Cronica
FC Hermannstadt Dinamo București C
18.03.2024
Cronica
FC UTA Arad FC Voluntari C
18.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești FCU 1948 Craiova C


1. FC Hermannstadt 3
2. Universitatea Cluj 3
3. FC UTA Arad 3
4. Petrolul Ploiești 3
5. Oțelul Galați 3
6. FC Voluntari 0
7. Politehnica Iași 0
8. FCU 1948 Craiova 0
9. Dinamo București 0
10. FC Botoșani 0
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017