Liga 1
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

FOTBAL INTERNATIONAL

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

Clasament Championship

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

Clasament Serie B Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

Clasament Zweite Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Sagres

-

Clasament Portugalia

-

OL Olanda: Eredivisie

-

Clasament Olanda

-

BE Belgia: Jupiler League

-

Clasament Belgia

-

TU Turcia: Süper Lig

-

Clasament Turcia

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

Clasament Rusia

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

Cupa Africii pe Natiuni

-

ball Asia

-


Echipa națională 27.03.2018 - 10:46

Avancronica meciului România - Suedia

Avancronica meciului România - Suedia
Meciul 687. Partida cu Suedia va fi a 687-a pentru echipa noastră națională. Bilanțul general este următorul: 303 victorii, 176 egaluri, 207 înfrângeri, golaveraj 1128-877.

Amintiri frumoase și urâte cu Suedia

Cea frumoasă
Aruncați de sorți într-o grupă de preliminarii europene în care la început doar cu Cipru părea că vom fi în stare să ne arătăm mușchii, tânăra noastră națională a arătat resurse nebănuite. Căci i luasem campioanei mondiale en titre, Italia, trei din cele 4 puncte, bătusem Suedia și amintitul Cipru la noi acasă, însă o sfeclisem aiurea tot pe teren propriu, cu Cehoslovacia, atunci când ne era lumea mai dragă. Era minutul 40 al meciului, când Janečka a scăpat din poziție de ofsaid spre poarta noastră, iar intervenția de ultimă instanță a lui Ștefănescu a fost considerată de arbitrul Alexis Ponnet (un premergător al lui Kim Milton Nielsen în relația cu naționala noastră) fault, acordând penalty, transformat de Vizek, scriind astfel soarta scorului final, 0-1. Acesta era contextul pentru meciul ce a urmat cu Suedia, la mai puțin de o lună, pe fostul stadion Råsunda din Solna, o suburbie a Stockholm-ului. Atunci, la 9 iunie 1983, s-a putut observa de la intrarea în teren încrâncenarea jucătorilor noștri, provenită din frustrarea glumei proaste pe care ne-o făcuse soarta cu cehii și slovacii, care acum se transformase într-o energie a revanșei. Iar Ștefănescu, care pe "23 August" fusese părtaș la golul cehoslovac, acum a devenit rampa de lansare a reușitei care avea să facă diferența cu Suedia. Din apropierea propriului careu a trimis o pasă înaltă și lungă de vreo 60 m înspre banda dreaptă, fundașul Fredriksson a respins defectuos, Cămătaru atent a preluat mingea cam la 30 m de poartă, îndreptându-se vijelios până în careul advers, de unde a șutat cu sete, pe jos, perpendicular pe linia porții, fără nicio șansă pentru Ravelli, același care dacă acum a plâns, din nefericire avea să ne râdă în față 11 ani mai târziu. Atunci, acea victorie ne-a transformat în principala pretendentă la câștigarea grupei preliminare. Ceea ce avea să se și întâmple, ajungând la turneul final al CE 1994 din Franța.
 
Solna, 09.06.1983: SUEDIA - ROMÂNIA 0-1 (0-1) Campionatul European, preliminarii
Stadion: Råsunda. Spectatori: 31.474. Arbitru: Adolf Prokop (RDG).
A marcat: Cămătaru (29).
SUEDIA: Thomas RAVELLI - Ingemar ERLANDSSON / cpt, Glenn Ingvar HYSÉN, Sven Anders Peter DAHLKVIST, Stig FREDRIKSSON - Ulf ERIKSSON, Robert PRYTZ (74 Sten-Ove RAMBERG), Glenn Peter STRÖMBERG, Tord HOLMGREN - Håkan SANDBERG (28 Björn NILSSON), Mats Dan Erling CORNELIUSSON. Antrenor: Lars ARNESSON.
ROMÂNIA: Silviu LUNG (Universitatea Craiova) - Mircea REDNIC (Corvinul Hunedoara), Gino George IORGULESCU (Sportul Studențesc București), Costică ȘTEFĂNESCU / cpt (Universitatea Craiova), Nicolae UNGUREANU (Universitatea Craiova) - Aurel ȚICLEANU (Universitatea Craiova) înloc.72 Ionel AUGUSTIN (Dinamo București), Ioan ANDONE (Corvinul Hunedoara), Ladislau BÖLÖNI (ASA Târgu Mureș), Michael KLEIN (Corvinul Hunedoara) - Radion Doru Gorun CĂMĂTARU (Universitatea Craiova), Ilie BALACI (Universitatea Craiova) înloc.89 Ion GEOLGĂU (Universitatea Craiova). Antrenor: Mircea LUCESCU.
 
Cea urâtă
Aproape că nu mai trebuie amintită, căci o știe mai tot microbistul român. A fost chiar ultima noastră confruntare cu nordicii, când am ratat poate singura șansă a fotbalului românesc de la nivelul cel mai înalt de a ajunge pe podiumul mondial. Era 10 iulie 1994, când încă mai respiram aerul de munte dat cu o săptămână în urmă de senzaționala victorie în fața Argentinei, din optimile Campionatului Mondial și aproape că toți ne gândeam deja la semifinale. Inclusiv jucătorii tricolori, care contra suedezilor au avut o prestație mediocră, abordând un joc greoi și încâlcit, total diferit față de cel prestat cu "pumele". Astfel ne-am și văzut conduși în minutul 76, printr-un gol al lui Brolin, la care am fost păcăliți ca niște copii. Și totuși am egalat in extremis, cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar și ne ziceam că Zeița Fortuna ne va da în cele din urmă ceea ce credeam că ne aparține. Convingerea că totul reintra pe făgașul dorit ne-a fost întărită mai întâi de același Răducioiu, care ca și la primul meci cu Columbia, a mai reușit o "dublă" prin care ne-a adus în avantaj. Dacă ar fi fost regula golului de aur, deja scoteam șampania de la rece. Dar nici așa nu era rău, mai ales că imediat după al doilea nostru gol, a fost eliminat Schwarz. Având 2-1 cu 19 minute înainte de final și un om în plus, la un asemenea nivel aveai tot dreptul să te gândești, măcar puțin, cum va fi meciul din penultimul act cu Brazilia. Însă când mai erau doar 6 minute până la final, Roland Nilsson a zburdat de unul singur aproape de mijlocul terenului de unde a ridicat minge cu o boltă lungă precum o "înaltă" luată de Agnetha Fältskog de la ABBA, care parcă i-a hipnotizat pe cei din defensiva noastră, de l-au lăsat pe Kennet Andersson singur-singurel să reia ca la antrenament cu capul și plasa noastră s-a zguduit odată cu milioane de inimi românești. Acela a fost începutul sfârșitului nostru la acel turneu final de poveste, căci loviturile de departajare, în afară de Sevilla 1986, nu ne-au fost niciodată prietene. Și de-atunci tot oftăm la acel "cap" al lui Andersson.
 
Stanford (SUA), 10.07.1994: ROMÂNIA - SUEDIA 2-2 (1-1, 0-0), 4-5 /d.l.dep./ Campionatul Mondial, turneul final
Stadion: Stanford. Spectatori: 81.715. Arbitru: Philip Don (Anglia). Eliminare: Schwarz (101).
Au marcat: Răducioiu (88, 100) / Brolin (76), K. Andersson (114). Loviturile de departajare: Mild (-), Răducioiu (+), K. Andersson (+), Hagi (+), Brolin (+), Lupescu (+), Ingesson (+), Petrescu (-), Nilsson (+), Dumitrescu (+), Larsson (+), Belodedici (-).
ROMÂNIA: Florian PRUNEA (Dinamo București) - Dan Vasile PETRESCU (Genoa CFC / Italia), Daniel Claudiu PRODAN (Steaua București), Miodrag BELODEDICI (Valencia CF / Spania), Tibor SELYMES (Cercle Brugge / Belgia) - Dorinel Ionel MUNTEANU (Cercle Brugge / Belgia) înloc.84 Nică Basarab PANDURU (Steaua București), Gheorghe POPESCU (PSV Eindhoven / Olanda), Gheorghe HAGI / cpt (Brescia Calcio / Italia), Ioan Angelo LUPESCU (Bayer 04 Leverkusen / Germania), Ilie DUMITRESCU (Steaua București) - Florin Valeriu RĂDUCIOIU (Milan AC / Italia). Antrenor: Anghel IORDĂNESCU.
SUEDIA: Thomas RAVELLI - Roland NILSSON, Patrik Jonas ANDERSSON, Joakim BJÖRKLUND / cpt (83 Pontus KÅMARK), Roger LJUNG - Klas Ingesson, Stig Håkan MILD, Stefan Hans Jurgen SCHWARZ, Per Tomas BROLIN - Kennet Bernt ANDERSSON, Martin Nathaniel DAHLIN (107 Henrik Edward LARSSON). Antrenor: Tommy SVENSSON.
 
O echipă cu potențial
 
Suedia, de-a lungul timpului, n-a fost nici o foarte mare forță în fotbal, dar nici o echipă de neglijat. Cele mai mari performanță a naționalei celor trei coroane sunt argintul mondial din 1958 și bronzul european din 1992, în ambele cazuri turneele finale fiind găzduite de ea. Să mai amintim și bronzul mondial din 1994, din SUA, atunci când din drumul ei ne-a dat pe noi la o parte. Are în total 12 prezențe la turneele finale mondiale și 6 la cele europene. La ultima competiție de anvergură la care a luat parte, Euro de-acum doi ani din Franța, a ocupat ultimul loc în grupa sa, după un egal cu Irlanda și două înfrângeri la Belgia și Italia. Față de ultima avea să-și ia o neașteptată revanșă, în barajele pentru accederea la Mondialul din acest an, lăsând Squadra Azzurra acasă după decenii succesive de participări în lumea bună a sportului-rege. Meritul este cu atât mai mare, cu cât nu l-a mai avut pe Ibrahimovic în echipă, care se retrăsese și îi făcuse pe mulți specialiști să prevadă un recul pentru galben-albaștri. Numai că noul selecționer, Janne Andersson, venit imediat după amintitul turneu final, a fost adeptul unui joc mai deschis dar pragmatic, chiar mai ofensiv când se cerea, în care forța colectivă predomină, nemaiexistând acum un lider pe care toți coechipierii încearcă să-l servească. Suedia nu a învins doar Italia, ci și pe Franța sau campioana europeană Portugalia, pe cea din urmă chiar la ea acasă. La fel de adevărat este că poate suferi înfrângeri neașteptate, cum s-a întâmplat acum, înainte de meciul de la Craiova, cu Chile. A fost însă doar un meci amical, deci de pregătire. Actuala echipă a Suediei are așadar multe resurse și ar putea fi una dintre surprizele plăcute la vară, în Rusia. Rezultatele Suediei de la preluarea de către Janne Andersson: 1-1 (acasă) cu Olanda, 1-0 (deplasare) cu Luxemburg, 3-0 (a) cu Bulgaria, 1-2 (d) cu Franța, 2-0 (d) cu Ungaria, toate în 2016; 6-0 (a) cu Slovacia, 4-0 (a) cu Belarus, 3-2 (d) cu Portugalia, 2-1 (a) cu Franța, 1-1 (d) cu Norvegia, 2-3 (d) cu Bulgaria, 4-0 (d) cu Belarus, 8-0 (a) cu Luxemburg, 0-2 (d) cu Olanda, 1-0 (a) cu Italia, 0-0 (d) cu Italia, toate în 2017; 1-1 (n) cu Estonia; 2-3 (a) cu Chile, ambele în 2018.
 
Al 7-lea meci la Craiova, primul pe noua arenă
 
La aproape 13 ani și jumătate de la ultima apariție, echipa noastră națională revine la Craiova. Va fi al 7-lea joc susținut în inima Olteniei, însă primul pe noul stadion. Precedentele s-au disputat pe vechea arenă, stadionul Central, cum s-a numit mai întâi, devenit apoi "Ion Oblemenco". Privind bilanțul jocurilor în Bănie, partea optimistă vine dinspre zeroul din dreptul înfrângerilor. A fost însă un egal care a făcut cât o înfrângere, acel 2-2 cu Spania din 1979, când de fiecare dată am condus, cu 1-0 și 2-1, însă bucuriile au fost de scurtă durată, căci la scurtă vreme spaniolii ne egalau. Iar nouă ne trebuia numai victoria pentru a ne califica la Euro 1980 din Italia. Regretatul Zoli Crișan a jucat doar 9 minute în acel meci. Intrat în minutul 51, a fost eliminat în minutul 60 pentru că s-a luat la pumni cu fundașul stânga al oaspeților, San José, care la rându-i a văzut cartonașul roșu și s-a ales și cu o vânătaie la ochiul stâng. Omul numărul 1 al jocului a fost atacantul lui Athletic Bilbao, Dani, care a realizat "dubla" spaniolilor. Tot "dublă" a realizat pentru noi Dudu Georgescu, care a avut de asemenea o prestație foarte bună, însă cea a lui n-a fost la fel de valoroasă precum aceea a bascului. În formația noastră au evoluat patru echipieri ai Universității Craiova, Lung, Marcu, Ștefănescu și amintitul Crișan, primii doi titulari, ceilalți doi intrând pe parcurs. Păcat, pentru că echipa României care a avut verb și energie în acel joc, însă n-a știut să gestioneze momentele de euforie de după marcarea golurilor. Tot de la Craiova ne amintim de două victorii muncite cu reprezentative ale unor țări din fosta Iugoslavie, Bosnia-Herțegovina și Macedonia, cu cea din urmă obținând victoria chiar la ultima fază a meciului. Din nefericire, niciuna dintre acele două victorii nu aveau să ne ajute să accedem la respectivele turnee finale. Cum n-a făcut-o nici reconfortanta victorie cu Turcia din 1985. Meciul de-acum cu Suedia va fi al 3-lea "amical" de la Craiova, după cele cu Austria și Grecia.
 
Precedentele meciuri
03.09.1972 Craiova: ROMÂNIA - AUSTRIA 1-1 (1-1) amical
04.04.1979 Craiova: ROMÂNIA - SPANIA 2-2 (0-0) prel.CE
07.03.1984 Craiova: ROMÂNIA - GRECIA 2-0 (1-0) amical
03.04.1985 Craiova: ROMÂNIA - TURCIA 3-0 (3-0) prel.CM
07.06.2003 Craiova: ROMÂNIA - BOSNIA-HERȚEGOVINA 2-0 (0-0) prel.CE
04.09.2004 Craiova: ROMÂNIA - MACEDONIA 2-1 (1-0) prel.CM
 
Cele două loturi

ROMÂNIA
Portari
Silviu LUNG jr., n. 04.06.1989 (Kayserispor K / Turcia, 3/0)
Florin Constantin NIȚĂ, n. 03.07.1987 (AC Sparta Praha / Cehia, 2/0)
Anton Ciprian TĂTĂRUŞANU, n. 09.02.1986 (FC Nantes / Franța, 49/0)
Fundaşi
Nicuşor Silviu BANCU, n. 18.09.1992 (CSU Craiova, 2/0)
Romario BENZAR, n. 26.03.1992 (FC Steaua București, 11/0)
Dragoş GRIGORE, n. 07.09.1986 (Al-Sailiya / Qatar, 32/0)
Cristian Marian MANEA, n. 09.08.1997 (FC CFR 1907 Cluj, 1/0)
Cosmin Iosif MOȚI, n. 03.12.1984 (PFK Ludogoreț Razgrad / Bulgaria, 12/0)
Ionuţ NEDELCEARU, n. 25.04.1996 (FK Ufa / Rusia, 0/0)
Cristian Ionuț SĂPUNARU, n. 05.04.1984 (Kayserispor K / Turcia, 24/0)
Alin Dorel TOŞCA, n. 14.02.1992 (Benevento Calcio / Italia, 10/0)
Mijlocaşi
Paul Viorel ANTON, n. 10.05.1991 (FK Anji Mahacikala / Rusia, 1/0)
Constantin Valentin BUDESCU, n. 19.02.1989 (FC Steaua București, 9/4)
Alexandru Mihăiță CHIPCIU, n. 18.05.1989 (RSC Anderlecht / Belgia, 34/4)
Alexandru CICÂLDĂU, n. 08.07.1997 (FC Viitorul Constanța, 1/0)
Ciprian Ioan DEAC, n. 16.02.1986 (FC CFR 1907 Cluj, 14/1)
Gheorghe Teodor GROZAV, n. 29.09.1990 (Bursaspor K / Turcia, 25/5)
Dennis MAN, n. 26.08.1998 (FC Steaua București, 0/0)
Răzvan Gabriel MARIN, n. 23.05.1996 (R Standard C Liège / Belgia, 10/1)
Ionuț Alexandru MITRIŢĂ, 08.02.1995 (CSU Craiova, 1/0)
Doru Mihai PINTILII, n. 09.11.1984 (FC Steaua București, 42/1)
Dorin ROTARIU, n. 29.07.1995 (Royal Mouscron-Péruwelz / Belgia, 4/0)
Nicolae Claudiu STANCIU, n. 07.05.1993 (AC Sparta Praha / Cehia, 20/7)
Atacanţi
Claudiu Andrei KESERÜ, n. 02.12.1986 (PFK Ludogoreț Razgrad / Bulgaria, 22/6)
George Marius ȚUCUDEAN, n. 30.04.1991 (FC CFR 1907 Cluj, 3/1)
Selecționer: Cosmin Marius CONTRA, n. 15.12.1975 - 5. 3. 1. 1. 8-6
 
SUEDIA
Portari
Karl-Johan JOHNSSON, n. 28.01.1990 (En Avant Guingamp / Franța, 3/0)
Bo Kristoffer NORDFELDT, n. 23,06.1989 (Swansea City FC / Anglia, 7/0)
Jacob Karl Anders RINNE, n. 20.06.1993 (AaB Aalborg / Danemarca, 1/0)
Fundaşi
Hans Carl Ludwig AUGUSTINSSON, n. 21.04.1994 (SV Werder Bremen / Germania, 14/0)
Andreas GRANQVIST, n. 16.04.1985 (FK Krasnodar / Rusia, 70/6)
Filip Viktor HELANDER, n. 22.04.1993 (Bologna FC / Italia, 3/0)
Pontus Sven Gustav JANSSON, n. 13.02.1991 (Leeds United FC / Anglia, 13/0)
Emil Henry Kristoffer KRAFTH, n. 02.08.1994 (Bologna FC / Italia, 11/0)
Johan Erik Liebert LARSSON, n. 05.05.1990 (Brøndby IF / Danemarca, 4/0)
Carl Mikael LUSTIG, n. 13.12.1986 (Celtic FC / Scoția, 64/6)
Victor NILSSON LINDELÖF, n. 17.07.1994 (Manchester United FC / Anglia, 19/1)
Martin Tony Waikwa OLSSON, 17.05.1988 (Swansea City FC / Anglia, 42/5)
Mijlocaşi
Victor CLAESSON, n. 02.01.1992 (FK Krasnodar / Rusia, 19/2)
Jakup Jimmy DURMAZ, n. 22.03.1989 (FC Toulouse / Franța, 42/2)
Emil FORSBERG, n. 23.10.1991 (RB Leipzig / Germania, 34/6)
Alexander Martin FRANSSON, n. 02.04.1994 (Lausanne-Sports / Elveția, 5/0)
Oscar HILJEMARK, n. 28.06.1992 (Genoa CFC / Italia, 18/2)
Sebastian Bengt Ulf LARSSON, 06.06.1985 (Hull City FC / Anglia, 97/6)
Christoffer Åke Sven NYMAN, n. 05.10.1992 (Eintracht Braunschweig / Germania, 10/1)
Ken Nlata SEMA, n. 30.09.1993 (Östersunds FK, 3/0)
Gustav Johan SVENSSON, n. 09.02.1987 (Seattle Sounders / SUA, 11/0)
Atacanţi
Marcus BERG, n. 17.08.1986 (Al-Ain / EAU, 54/18)
John Alberto GUIDETTI, n. 15.04.1992 (CD Alavés / Spania, 19/1)
Isaac Kiese THELIN, n. 15.09.1992 (Waasland-Beveren / Belgia, 17/2)
Nils Ola TOIVONEN, n. 03.07.1986 (FC Toulouse / Franța, 56/13)
Selecționer
Jan Olof "Janne" ANDERSSON, n. 29.09.1962, 19. 10. 4. 5. 42-17
 
Cele 8 întâlniri româno-sedeze
 
01.09.1935 Stockholm: SUEDIA - ROMÂNIA 7-1 (1-0) amical
27.06.1937 București: ROMÂNIA - SUEDIA 2-2 (1-2) amical
15.06.1955 Göteborg: SUEDIA - ROMÂNIA 4-1 (2-0) amical
17.06.1956 București: ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 (0-1) amical
08.09.1982 București: ROMÂNIA - SUEDIA 2-0 (1-0) prel.CE
09.06.1983 Solna: SUEDIA - ROMÂNIA 0-1 (0-1) prel.CE
14.06.1994 Newport Beach (SUA): ROMÂNIA - SUEDIA 1-1 (0-0) amical
10.07.1994 San Francisco (SUA): ROMÂNIA - SUEDIA 2-2 (1-1, 0-0), 4-5 /d.l.dep./ t.f. CM
Bilanț: 8 jocuri, 2 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 10-18
 
Supremația Anderssonilor
 
În Suedia unele nume de familie au devenit atât de comune, încât s-a ajuns să se facă numeroase confuzii. De aceea, acum vreo două decenii s-a încercat o mică reformă, cei având aceste nume au fost încurajați să și le schimbe. Nu s-a reușit însă mare lucru. Dar ca să exemplific mai bine, m-am aplecat doar asupra fotbalului, privind lista numelor tuturor internaționalilor all-time din naționala Suediei și iată ce am găsit. Supremația o deține clar Andersson, existând 62 internaționali cu asemenea nume. Urmează Johansson cu 45, apoi Carlsson sau Karlsson cu 39, Nilsson cu 33, Svensson cu 27, Larsson 26, Eriksson sau Ericsson cu 23, Ohlsson sau Olsson cu 21, Persson cu 20 și Gustafsson sau Gustavsson cu 16. Prin comparație, făcând aceeași operațiune și cu internaționalii noștri all-time, numele cel mai des a fost Munteanu, în numai 7 cazuri, urmat de Ionescu, Popa și Popescu cu câte 6. Elocvent.






Sursa: Răzvan TOMA
Taguri: Avancronica    România    Suedia   

» Echipa nationala a Romaniei - Istorie si statistica
Comenteaza

Ultimele stiri - Echipa națională

Remember: 29 martie 1989, România - Italia 1-0

Ȋn urmă cu exact 35 de ani, "tricolorii" obţineau o victorie de prestigiu ȋn amicalul contra Italiei, ţara ce urma să găzduiască Mondialul din anul următor. Disputat la...

Remember: 27 martie 1999, România - Slovacia 0-0

Ȋn urmă cu exact 25 de ani, "tricolorii" disputau primul meci oficial al anului 1999 pe vechiul stadion "Naţional", ȋmpotriva Slovaciei.   Fără...

Columbia - România 3-2: declaraţii

Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei reprezentativei Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid.   ► Edward Iordănescu: "A fost un...

Amical: Columbia - România 3-2

Echipa naţională a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe stadionul "Civitas Metropolitano" din Madrid, într-un meci...

Remember: 23 martie 1974, Franţa – România 1-0

Ȋn urmă cu exact 50 de ani, reprezentativa României se deplasa la Paris pentru un amical care deschidea anul 1974. Adversară era reprezentativa Franţei care, ca şi tricolorii, ratase...

România - Irlanda de Nord 1-1: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat la egalitate vineri seara, pe teren propriu, scor 1-1, cu naţionala Irlandei de Nord, într-un meci amical disputat la Bucureşti.   Edward...

Amical: România - Irlanda de Nord 1-1

Reprezentativa de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-1), vineri seara, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Bucureşti. Dennis Man (23)...

30 noiembrie 1983, Cehoslovacia - România 1-1

Ȋn urmă cu exact 40 de ani, reprezentativa României obţinea o calificare ȋn premieră la turneul final al unul Campionat European. Ȋn ultimul meci din grupă, la Bratislava,...

România - Elveţia 1-0: declaraţii

Echipa naţională a României a terminat neînvinsă şi pe primul loc grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. "Tricolorii" au învins Elveţia pe Arena Naţională cu...

Preliminariile EURO 2024 - Grupa I: România - Elveţia 1-0

Reprezentativa României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins-o pe Elveţiei cu scorul de 1-0, marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti....

Israel - România 1-2: declaraţii

Echipa naţională a României s-a calificat la un turneu final după 8 ani, sâmbătă, în urma victoriei cu Israel, scor 2-1, din Felcsút, Ungaria. Iată declaraţiile selecţionerului Edward...



Top News

-Fotbal total în campionatele de top: Cele mai tari derby-uri din 30-31 martie

-Remember: 29 martie 1989, România - Italia 1-0

-Remember: 27 martie 1999, România - Slovacia 0-0

-Columbia - România 3-2: declaraţii

-Amical: Columbia - România 3-2

-Preliminariile CE Under 21 din 2025: Armenia U21 - România U21 0-1

-Remember: 23 martie 1974, Franţa – România 1-0




Care este cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor?
Gheorghe HAGI
Nicolae DOBRIN
Adrian MUTU
Ilie BALACI
Gheorghe POPESCU
Cristian CHIVU
Iuliu BODOLA
Ladislau BÖLÖNI
Ștefan DOBAY
Mircea LUCESCU
Cornel DINU
Adrian ILIE
Dan PETRESCU
Florin RĂDUCIOIU
Florea DUMITRACHE
Dorinel MUNTEANU
Iuliu BARÁTKY
Marius LĂCATUȘ
Ion DUMITRU
Dudu GEORGESCU
  » rezultate   » arhiva

S-au nascut azi

Adrian Voiculeț
România
38 ani

Alejandro Domínguez
Argentina
42 ani

Andrei Nițu
România
36 ani

Andrei Urai
România
48 ani

Carlo Ancelotti
Italia
64 ani

Cosmin Olăroiu
România
54 ani

David Platt
Anglia
57 ani

Denis Ciobotariu
România
25 ani

Dragan Gošić
Serbia
42 ani

Ewerthon
Brazilia
42 ani

Ferdinando Coppola
Italia
45 ani

George Sofroni
România
32 ani

Henryk Kasperczak
Polonia
77 ani

Jagoš Vuković
Serbia
35 ani

Jan Pahor
Slovenia
37 ani

José Serrizuela
Argentina
61 ani

Martin Tudor
România
47 ani

Matuzalém
Brazilia
43 ani

Pavel Badea
România
56 ani

Ronny Johnsen
Norvegia
54 ani

Salah Assad
Algeria
65 ani

Stuart McCall
Scoția
59 ani


Liga 1
Steaua Bucuresti ASA CFR Cluj
CS Universitatea Gaz Metan Mediaș
Dinamo FC Botosani Pandurii
CSM Iasi Viitorul Constanta
Concordia Chiajna
-

Arhiva Stiri Romanian Soccer
L M M J V S D
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


2023-2024


Liga 1 2023-2024
08.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj FC Hermannstadt C
08.03.2024
Cronica
Dinamo București FC UTA Arad C
08.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești Sepsi Sfântu Gheorghe C
08.03.2024
Cronica
FC Voluntari Universitatea Cluj C
08.03.2024
Cronica
FC Botoșani Farul Constanța C
09.03.2024
Cronica
Rapid București Fotbal Club FCSB C
10.03.2024
Cronica
FCU 1948 Craiova Universitatea Craiova C
11.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iaşi C


1. Fotbal Club FCSB 64
2. Rapid București 55
3. CFR 1907 Cluj 53
4. Universitatea Craiova 49
5. Farul Constanța 43
6. Sepsi Sfântu Gheorghe 43
7. Universitatea Cluj 42
8. FC UTA Arad 40
9. FC Hermannstadt 40
10. Petrolul Ploiești 35
11. Oțelul Galați 34
12. Politehnica Iaşi 33
13. FCU 1948 Craiova 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28
16. FC Botoșani 21
Clasament 2023-2024

Play-off


Liga 1 Play-off
15.03.2024
Cronica
Rapid București Farul Constanța C
16.03.2024
Cronica
CFR 1907 Cluj Universitatea Craiova C
17.03.2024
Cronica
Fotbal Club FCSB Sepsi Sfântu Gheorghe C


1. Farul Constanța 3
2. Fotbal Club FCSB 3
3. Universitatea Craiova 3
4. Rapid București 0
5. Sepsi Sfântu Gheorghe 0
6. CFR 1907 Cluj 0
Clasament Play-off

Play-out


Liga 1 Play-out
15.03.2024
Cronica
Universitatea Cluj FC Botoșani C
16.03.2024
Cronica
Oțelul Galați Politehnica Iași C
17.03.2024
Cronica
FC Hermannstadt Dinamo București C
18.03.2024
Cronica
FC UTA Arad FC Voluntari C
18.03.2024
Cronica
Petrolul Ploiești FCU 1948 Craiova C


1. FC Hermannstadt 3
2. Universitatea Cluj 3
3. FC UTA Arad 3
4. Petrolul Ploiești 3
5. Oțelul Galați 3
6. FC Voluntari 0
7. Politehnica Iași 0
8. FCU 1948 Craiova 0
9. Dinamo București 0
10. FC Botoșani 0
Clasament Play-out

Liga 2


Liga 2
26.03.2021 Turris Oltul Turnu-Măgurele
-
Gloria Buzău   C
28.03.2021 Metaloglobus București Rapid București C
28.03.2021 Pandurii Târgu-Jiu Unirea Slobozia C
28.03.2021 Concordia Chiajna ASU Poli Timişoara C
28.03.2021 CS Mioveni Aerostar Bacău C
28.03.2021 Universitatea Cluj Petrolul Ploiești C
28.03.2021 CSM Reșița Universitatea Craiova C
28.03.2021 Ripensia Timișoara ACS Comuna Recea C
28.03.2021 AFK Csíkszereda CSM Slatina C
28.03.2021 Dunărea Călărași Viitorul Târgu-Jiu C


1. Universitatea Craiova 35
2. Dunărea Călărași 34
3. CS Mioveni 33
4. Rapid București 33
5. AFK Csíkszereda 32
6. Farul Constanța 32
7. Viitorul Târgu-Jiu 32
8. ASU Poli Timişoara 32
9. Petrolul Ploiești 31
10. Metaloglobus București 30
11. Universitatea Cluj 29
12. Gloria Buzău 26
13. Concordia Chiajna 24
14. ACS Comuna Recea 23
15. Ripensia Timișoara 22
16. Unirea Slobozia 19
17. CSM Reșița 19
18. CSM Slatina 15
19. Pandurii Târgu-Jiu 13
20. Aerostar Bacău 10
21. Turris Oltul Turnu-Măgurele 0
Clasament Liga 2

C1


Liga 3 C1
06.03.2020 Aerostar Bacău FC Botoşani II C
06.03.2020 KSE Târgu-Secuiesc CSU Galați C
07.03.2020 CSM Foșcani FC Ozana Târgu-Neamţ C
07.03.2020 Știința Miroslava CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ C
07.03.2020 Oțelul Galați CSM Pașcani C
07.03.2020 Sporting Liești Foresta Suceava C
07.03.2020 Bucovina Rădăuți Huşana Huşi C
07.03.2020 Şomuz Fălticeni CSM Bacău C


1. Aerostar Bacău 42
2. Foresta Suceava 35
3. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ 33
4. Bucovina Rădăuți 32
5. CSM Foșcani 30
6. Oțelul Galați 30
7. Știința Miroslava 29
8. FC Ozana Târgu-Neamţ 23
9. Şomuz Fălticeni 20
10. Sporting Liești 19
11. KSE Târgu-Secuiesc 17
12. Huşana Huşi 17
13. FC Botoşani II 16
14. CSU Galați 10
15. CSM Bacău 9
16. CSM Pașcani 0
Clasament C1

C2


Liga 3 C2
06.03.2020 Dacia Unirea Brăila Metalul Buzău C
07.03.2020 CS Tunari Viitorul Ianca C
07.03.2020 CSM Medgidia Recolta Gheorghe Doja C
07.03.2020 Agricola Borcea Fotbal Club FCSB II C
07.03.2020 CS Afumați Mostiştea Ulmu C
07.03.2020 Unirea Slobozia Poseidon Limanu 2 Mai C
07.03.2020 Axiopolis Sport Cernavodă Înainte Modelu C
07.03.2020 CS Făurei SC Popeşti Leordeni C


1. Unirea Slobozia 40
2. Mostiştea Ulmu 37
3. CS Afumați 36
4. CS Tunari 36
5. Înainte Modelu 26
6. SC Popeşti Leordeni 25
7. Viitorul Ianca 25
8. Metalul Buzău 23
9. CS Făurei 21
10. Agricola Borcea 21
11. Poseidon Limanu 2 Mai 20
12. CSM Medgidia 15
13. Axiopolis Sport Cernavodă 12
14. Dacia Unirea Brăila 11
15. Fotbal Club FCSB II 10
16. Recolta Gheorghe Doja 2
Clasament C2

C3


Liga 3 C3
06.03.2020 CSM Alexandria FC Pucioasa C
06.03.2020 Astra Giurgiu II CS Blejoi C
06.03.2020 Tractorul Cetate Vediţa Coloneşti C
06.03.2020 Unirea Bascov FC Voluntari II C
06.03.2020 CS Balotești CS Universitatea Craiova II C
07.03.2020 Progresul Spartac București FC Brașov C
07.03.2020 Sporting Roșiori-de-Vede CSM Slatina C
07.03.2020 Olimpic Cetate Râşnov Flacăra Moreni C


1. Progresul Spartac București 37
2. CSM Slatina 37
3. Flacăra Moreni 30
4. CSM Alexandria 28
5. CS Universitatea Craiova II 27
6. Vediţa Coloneşti 27
7. Unirea Bascov 22
8. CS Blejoi 22
9. Olimpic Cetate Râşnov 21
10. FC Voluntari II 21
11. FC Brașov 19
12. FC Pucioasa 18
13. Astra Giurgiu II 16
14. CS Balotești 14
15. Tractorul Cetate 10
16. Sporting Roșiori-de-Vede 9
Clasament C3

C4


Liga 3 C4
06.03.2020 ACS Poli Timișoara Fortuna Becicherecu-Mic C
06.03.2020 Cetate Deva Comunal Dumbrăviţa C
06.03.2020 Flacăra Horezu CS Național Sebiș C
06.03.2020 Universitatea Craiova Șoimii Lipova C
07.03.2020 Crișul Chișineu-Criș Progresul Pecica C
07.03.2020 Gloria Lunca Teuz Cernei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii C
07.03.2020 CS Hunedoara Viitorul Dăeşti C
07.03.2020 ACSO Filiaşi Gilortul Târgu-Cărbuneşti C


1. Universitatea Craiova 42
2. Șoimii Lipova 29
3. Crișul Chișineu-Criș 29
4. Flacăra Horezu 27
5. Progresul Pecica 26
6. Comunal Dumbrăviţa 23
7. CS Hunedoara 23
8. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 21
9. Fortuna Becicherecu-Mic 20
10. Viitorul Dăeşti 20
11. Gloria Lunca Teuz Cernei 19
12. Cetate Deva 18
13. CS Național Sebiș 17
14. ACSO Filiaşi 15
15. Gilortul Târgu-Cărbuneşti 11
16. ACS Poli Timișoara 11
Clasament C4

C5


Liga 3 C5
06.03.2020 Unirea Dej SCM Zalău C
06.03.2020 Sănătatea Cluj Gloria Bistrița C
06.03.2020 AFC Odorheiu-Secuiesc Avântul Reghin C
07.03.2020 Unirea Alba-Iulia Viitorul Şelimbăr C
07.03.2020 Luceafărul Oradea CS Sânmartin C
07.03.2020 Industria Galda de Jos CFR 1907 Cluj II C
07.03.2020 Minaur Baia-Mare Arieșul Turda C
07.03.2020 Metalurgistul Cugir ACS Comuna Recea C


1. ACS Comuna Recea 35
2. Minaur Baia-Mare 33
3. Viitorul Şelimbăr 28
4. Metalurgistul Cugir 27
5. Luceafărul Oradea 26
6. CS Sânmartin 25
7. Gloria Bistrița 25
8. Avântul Reghin 22
9. Arieșul Turda 22
10. Unirea Dej 21
11. Sănătatea Cluj 20
12. Unirea Alba-Iulia 16
13. SCM Zalău 15
14. CFR 1907 Cluj II 15
15. Industria Galda de Jos 11
16. AFC Odorheiu-Secuiesc 10
Clasament C5

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017