Romanian Soccer
Romanian Soccer  Cauta in Romanian Soccer
Romanian Soccer
Nationala Romaniei
 

-

UK Anglia:Premier League

-

Clasament Premier League

-

IT Italia: Serie A

-

Clasament Serie A Italia

-

SP Spain:Primera División

-

Clasament Primera Division

-

DE Germania: Bundesliga

-

Clasament Bundesliga

-

FR Franta: Ligue 1

-

Clasament Ligue 1

-

PO Portugalia: Liga Bwin

-

OL Olanda: Eredivisie

-

BE Belgia: Jupiler League

-

TU Turcia: Süper Lig

-

GR Grecia:Ethniki Katigoria

-

RU Rusia: Premier League

-

UC Ucraina: Vyscha Liga

-

ball America de Sud

-

ball Africa

-

ball Asia

-

ball Stiri Externe

statistici fotbal
Steaua - ND Gorica 3-0 si calificare la pas a stelistilor în turul III preliminar

Steaua Bucuresti s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, dupã ce a învins miercuri seara cu scorul de 3-0 (1-0) formatia slovenã ND HIT Gorica. Steaua s-a impus prin golurile marcate de Gabriel Bostinã (43), Victoras Iacob (70), Rãzvan Ochirosii (87, penalty).

În jocul din prima mansã a turului II preliminar, Steaua învinsese formatia din Nova Gorica cu scorul de 2-0, prin reusitele lui Nicolae Dicã (54) si Victoras Iacob (66).

Meciul din Capitalã a avut un început destul de modest, nici una dintre echipe nereusind sã construiascã faze periculoase de poartã. Prima ocazie clarã de gol apare abia în min. 18, când Baciu nu ajunge mingea trimisã pe spate de Lovin, la numai câtiva metri de poartã. Trei minute mai târziu, Ranic a reluat cu capul de la 12 metri, dar mingea a ocolit poarta lui Cernea.

Fundasul israelian al Stelei, Saban, trage de la marginea careului, peste poartã (28), iar slovenii ies tot mai mult la atac, profitând de prestatia szub asteptãri a elevilor lui Olãroiu. Gorica are o sansã bunã de gol în min. 34, dar Baciu îl blocheazã foarte bine pe Ranic, la câtiva metri de poartã. Steaua reactioneazã la ofensiva slovenã si Lovin trage în bratele lui Simcic de la distantã (36), finalul de reprizã aducând si deschiderea scorului: loviturã liberã de la 22 de metri executatã de Bostinã în zid, mingea ajunge la Cristocea, iar centrarea sa este reluatã din plonjon de acelasi Bostinã în poartã: 1-0 (43).

La reluare, Steaua continuã sã aibã initiativa, Cristocea fiind aproape de a mãri avantajul (58), dar portarul Simcic retinut cu greu. Iacob a reluat prin fata portii centrarea lui Bostinã (63), douã minute mai târziu lovitura liberã de la 25 de metri a lui Bostinã trecând foarte aproape de vinclu. Saban îsi încearcã si el norocul de la distantã, dar Simcic salveazã din nou (69). Ros-albastrii si-au mãrit diferenta în min. 70, când Iacob a reluat cu capul de la 8 metri, la cornerul lui Cristocea: 2-0. Bostinã a fost aproape de a reusi dubla, dar sutul sãu puternic a trecut pe lângã poartã (82). Steaua ajunge la un scor de forfait, dupã un penalty scos de israelianul Saban (faultat de Pitamic) si transformat de tânãrul Ochirosii, un dar fãcut de antrenorul Olãroiu acestui talentat jucãtor: 3-0 (87). Portarul Simcic a salvat un nou gol, în min. 89, la voleul lui Bostinã, fiind la post si la sutul lui Lovin (90).

A fost o victorie meritatã a stelistilor, fãrã nici un un fel de emotii, în fata unei echipe modeste, care a fãcut parctic doar act de prezentã. Slovenii nu au trimis nici mãcar un sut pe spatiul portii Stelei, într-un meci în care Olãroiu a menajat mai multi titulari. În turul III preliminar al Ligii Campionilor, Steaua va întâlni pe Standard Liege, pe 8 august în Belgia si pe 23 august în Capitalã. Miza acestui meci este enormã, echipa câstigãtoare dupã cele douã manse urmând sã evolueze în grupele Ligii Campionilor.

Steaua - ND HIT Gorica 3-0 (1-0)
Au marcat: Gabriel Bostinã (43), Victoras Iacob (70), Rãzvan Ochirosii (87, penalty).
Bucuresti, Stadionul 'National ': 12.000 spectatori.
Arbitri: Pavel Kralovec, la centru; Jiri Adam, arbitru de rezervã (toti din Cehia). Observator UEFA: Leslie Irvine (Irlanda de Nord).
Cartonase galbene: Nikolic (42), Zivec (45+2), Ghionea (81).

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Cornel Cernea - 23. Klemi Saban, 17. Eugen Baciu, 24. Sorin Ghionea, 15. Mihai Nesu - 16. Bãnel Nicolitã (9. Valentin Badea, 60), 20. Florin Lovin, 14. Vasilicã Cristocea, 11. Gabriel Bostinã - 10. Nicolae Dicã (cãpitan; 7. Daniel Oprita, 60), 19. Victoras Iacob (30. Rãzvan Ochirosii, 78). Antrenor: Cosmin Olãroiu.
Rezerve neutilizate: 13. Carlos Fernandes - 4. Bogdan Panait, 5. Daniel Bãlan, 22. Sorin Paraschiv.

ND Gorica: 12. Vasja Simcic - 2. Dragoljub Nikolic, 6. Miran Srebrnic (cãpitan), 3. Miha Pitamic - 21. Rusmir Dedic, 23. Simon Zivec (16. Alen Jogan, 61), 8. Nebojsa Kovacevic, 14. Bojan Jokic - 24. Enes Demirovic (26. Gzim Rexhay, 77) - 20. Jani Sturm (11. Etien Velikonja, 82), 7. Sasa Ranic. Antrenor: Pavel Pinni.
Rezerve neutilizate: 1. Mirza Tufekcic - 29. Bojan Dzukic, 31. Danijel Rakuscek.


__________________________
www.romaniansoccer.ro - 03 - 08 - 2006 - Steaua Bucuresti s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, dupã ce a învins miercuri seara cu scorul de 3-0 (1-0) formatia slovenã ND HIT Gorica. -