Ceea ce parea a fi doar o chestiune de timp s-a concretizat zilele acestea, in debutul perioadei de transferuri din Ianuarie 2018. Philippe Coutinho, piesa principala din echipa lui Liverpool, va merge la Barcelona, in schimbul sumei de 160 de milioane de euro, fiind cel mai mare transfer, atat pentru catalani, cat si pentru cormorani.

Fanii lui Liverpool nu au primit prea bine aceasta veste, mai ales ca despartirea nu este tocmai una pe cale amiabila. Inca din vara Coutinho si agentul sau au fortat transferul pe Camp Nou, iar brazilianul a cerut sa fie lasat sa plece chiar inainte cu doua zile de inchiderea ferestrei de transferuri, cand Liverpool nu prea mai putea aduce inlocuitor. Plus de asta, cererea a fost inaintata pe email, lucru care i-a deranjat atat pe oficiali, cat si pe suporteri.

Coutinho si-a facut apoi datoria pe teren ireprosabil, iar in aceasta jumatate de sezon a bifat 20 de aparitii in tricoul lui Liverpool, marcand nu mai putin de 12 goluri si pare sa fie cel mai bun sezon din cariera sa.

Mijlocasul brazilian nu va putea evolua in UEFA Champions League pentru Barcelona in acest sezon, avand in vedere faptul ca a facut-o deja pentru Liverpool in faza grupelor. Firesc ar fi ca Philippe Coutinho sa intre direct in primul 11 al catalanilor, mai ales ca flancul stang de atac este disponibil. Totusi, este foarte posibil ca Magicianul sa fie din vara inlocuitor in linia mediana pentru Andres Iniesta, care s-ar putea afla la ultimul sezon pe Camp Nou.

Coutinho a venit in Ianuarie 2013 pe Anfield Road pentru suma de 10 milioane de euro, iar in cinci ani de zile a bifat 202 de meciuri pentru Liverpool, punctand de 54 de ori.

Liverpool cauta inlocuitor acum pentru brazilian, iar in fruntea listei se afla jucatori precum Lemar (AS Monaco) sau Mahrez (Leicester City). Klopp l-a mai adus in aceasta iarna pe Virgil Van Dijk, fundas central de la Southampton, pentru suma de peste 80 de milioane de euro.

Leave a Reply