Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ştiri Politehnica Iaşi
01-09-2010, 10:27 PM
Mesaj: #171
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Pintilii şi Nogo, aproape de Copou

Aflaţi în căutarea a doi fundaşi centrali, oficialii grupării ieşene au demarat discuţii şi cu Mihai Pintilii şi Salif Nogo, ambii de la Jiul Petroşani. Tratativele par într-o fază destul de avansată, şansele lor să ajungă la Poli fiind destul de mari.

Argumentele sunt acelea că ambii au avut contacte, mai multe ori mai puţine, cu Iaşul, în trecut. Pintilii (25 de ani) este de loc chiar din Iaşi, unde şi-a desăvârşit junioratul, la Noua Generaţie şi la Telecom, unde a lucrat sub comanda lui Mihai Romila, respectiv a lui Corneliu Costăchescu. Şi la seniori şi-a început activitatea tot în judeţ, la echipa din a III-a divizie Viitorul Hârlău, unde i-a avut antrenori pe Ovidiu Burdujan şi pe Marcel Cojocaru, după care şi-a încercat norocul în partea de vest a ţării. La Jiul a ajuns în 2007, iar acum aşteaptă să devină liber de contract, având memoriu depus la FR Fotbal, deoarece minerii au să-i achite restanţe de aproape 10.000 euro. "Dacă Federaţia mă declară joi liber, vineri voi fi deja în Iaşi, pentru a discuta toate amănuntele necesare semnării unui nou contract. Am purtat tratative cu oficialii din Copou şi sper să ne înţelegem cât mai repede", a declarat ieri Mihai Pintilii.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul lui Salif Nogo, din Burkina Faso, care a şi susţinut în urmă cu câţiva ani probe la Poli, pe vremea când şef în Copou era Marius Stan, actualul preşedinte al Oţelului, grupare la care fotbalistul a şi evoluat o perioadă. Jucătorul de culoare se află în ţara natală, dar prin Valea Jiului se discută tot mai mult despre o posibilă plecare a jucătorului de 23 de ani sub comanda lui Petre Grigoraş.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-09-2010, 10:29 PM
Mesaj: #172
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
"Să vedem mai întâi toţi candidaţii, apoi ce programe vor prezenta..."

Devansarea datei alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, 25 ianuarie, anunţată cu puţin înaintea Crăciunului, i-a luat cumva prin surprindere pe cei cu drept de vot în Adunarea Generală a forului bucureştean. Aceştia se aşteptau ca alegerile să aibă loc în primăvară, pentru ca cei ce intenţionează să candideze să aibă răgazul necesar pentru a-şi prezenta programul în faţa "electoratului". Până acum, singurele candidaturi certe sunt cele ale actualului preşedinte, Mircea Sandu, şi a lui Octavian Popescu, fost jucător al Ştiinţei Cluj în anii '70, un posibil contracandidat serios al "Naşului". Fostul internaţional Gică Popescu îşi va anunţa săptămâna aceasta intenţiile, dar se pare că-şi va lega candidatura de ajutorul pe care i-l poate oferi Gică Hagi. De asemenea, nu este exclus să candideze şi Constantin Iacov, fostul preşedinte al lui FC Naţional, un contestatar declarat al lui Sandu, care a efectuat deja câteva turnee electorale, în partea de vest a ţării.

Hodea: "Încă nu ne-am hotărât"
"Nu ştim pe cine susţinem, pentru simplul fapt că încă nu cunoaştem candidaţii. Rămâne să vedem cine va mai apărea pe liste, deoarece până acum singura candidatură sigură este cea a actualului preşedinte, Mircea Sandu. Nu este însă exclus să se ajungă în situaţia de a exista un candidat unic", ne-a declarat vicepreşedintele Politehnicii Iaşi, Pavel Hodea. La fel gândeşte şi Vasile Pleşca, finanţatorul formaţiei din Liga a III-a CSM Paşcani, acesta lăsând însă de înţeles că gruparea pe care o conduce sigur nu va opta pentru Constantin Iacov. "În nici un caz nu vom opta pentru fostul patron al bancarilor. Dacă va candida Gică Popescu, ar fi însă altceva", ne-a spus Pleşca.

Simionaş: "Să le vedem programele"
Vasile Simionaş, unul dintre conducătorii clubului privat de copii şi juniori Noua Generaţie din Iaşi, aşteaptă să vadă programele candidaţilor care se vor lansa în cursă. "Eu, personal, nu voi vota, dar în mod sigur votul nostru va fi îndreptat către acel candidat care va prezenta cel mai interesant program. Dar până atunci, să vedem numele celor care vor candida", a ţinut să menţioneze fosta glorie a fotbalului ieşean. Nici directorul Liceului cu Program Sportiv, prof Ilie Gheorghică, nu s-a hotărât pe cine va susţine gruparea pe care o conduce. "După ce vom vedea candidaturile, ne vom consulta cu cei care au mai multă tangenţă cu Federaţia şi vom decide în consecinţă. Noi suntem mititei, iar singura legătură pe care o avem cu forul din Capitală este referitoare la calendarul competiţional. Şi apoi să vedem dacă ne trimite cineva vreo invitaţie la acea Adunare Generală", a precizat Gheorghică.

Grierosu: "Fiţi convinşi că tot Naşu’ câştigă"
Un punct de vedere ceva mai tranşant are vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Iaşi, Virgil Grierosu, convins că sforile se vor trage până în ultimul moment. "Eu, unul, sunt adeptul schimbării, deşi nu cred că va depinde prea mult de noi. Foarte mult va conta cât de multă lume va reuşi să convingă preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, că se impune o schimbare la vârful Federaţiei. Sunt sigur însă că se va juca tare până în ultimul moment, dar fiţi convinşi că tot Mircea Sandu o să iasă. Nu este exclus să se întâmple ca la Liga Profesionistă, unde Mitică Dragomir a alergat în cursă de unul singur. Cei din frunte se ceartă aparent ca politicienii, dar prin spate sunt prieteni buni şi fac afaceri împreună", opinează Grierosu, care însă nu ştie dacă alegerile la AJF Iaşi vor avea loc înainte sau după cele pentru preşedinţia Federaţiei. Celălalt vicepreşedinte al Asociaţiei din Iaşi, Constantin Paraschiv, ne-a spus că nu s-a luat o decizie asupra candidatului care va fi susţinut. "Nu ştim exact când vor fi alegerile de la noi, darămite pe cine vom susţine la şefia Federaţiei. Cred, totuşi, că alegerile de la Iaşi vor avea loc înainte de cele pentru funcţia de preşedinte al forului bucureştean. Este însă suficient timp să luăm o decizie pentru ambele probleme", a spus şi Paraschiv.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-10-2010, 07:38 PM
Mesaj: #173
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Petre Grigoraş a renunţat la brazilianul Thiago Correa

Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat, că a renunţat la atacantul brazilian Thyago Correa, venit în probe la mijlocul săptămânii la echipa din Copou, deoarece fotbalistul este supraponderal.

"Brazilianul Correa este supraponderal şi am renunţat la el, nu avea rost să-l iau în cantonament. Din câte auzisem, impresarul lui a spus iniţial că are vreo 3 kilograme în plus, dar avea 8 peste limită. Mi se pare o jignire adusă echipei Politehnica şi fotbalului românesc de către impresar, să aducă la probe un fotbalist cu 8 kilograme în plus. Correa a făcut trei ture de teren şi a vomitat. În plus, nu pot să cred că un fotbalist, fie el şi brazilian, a putut veni să dea probe în Liga I deşi ştia că are foarte multe kilograme în plus. Nici măcar nu are vreun nume", a spus, duminică, Petre Grigoraş.

Tehnicianul a mai afirmat că a decis să-l mai ţină în probe pe atacantul ghanez Francis Agbleta, deoarece are referinţe bune despre el şi vrea să-l mai urmărească în perioada următoare.

Politehnica Iaşi va efectua două cantonamente în această iarnă: primul stagiu va fi la Poiana Braşov, în perioada 11-21 ianuarie, iar pentru al doilea formaţia pregătită de Petre Grigoraş se va deplasa în Antalya, în 27 ianuarie, unde se va pregăti timp de două săptămâni.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-14-2010, 04:15 PM
Mesaj: #174
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Fundaşul Adrian Cuciula va semna un contract pe 6 luni cu gruparea din Copou

Fundaşul central Adrian Cuciula, care a mai evoluat şi în Italia, la Piacenza, va semna cu formaţia Politehnica Iaşi un angajament valabil pe 6 luni, cu opţiune de prelungire în cazul în care antrenorul Petre Grigoraş va fi mulţumit de randamentul său.

"Adrian Cuciula va semna cu Poli un contract până în vară, iar dacă antrenorul Petre Grigoraş va fi mulţumit de evoluţiile lui, angajamentul va fi prelungit. Cuciula, un fundaş central de picior stâng, a mai fost în pregătire cu Poli şi în vară, dar nu a fost transferat, chiar dacă tehnicianul s-a declarat mulţumit atunci de modul cum s-a antrenat jucătorul", a declarat vicepreşedintele clubului moldovean, Pavel Hodea.

Cuciula are 24 de ani, este liber de contract şi ultima dată a jucat în liga secundă la Liberty Salonta. În sezonul 2007-2008, fundaşul a evoluat în liga a II-a italiană la Piacenza, iar în carieră a mai trecut şi pe la Dinamo.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-19-2010, 06:10 PM
Mesaj: #175
RE: Ştiri Politehnica Iaşi
Nichita a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii legate de sumele investite la echipă


Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi 50 de consilieri locali şi judeţeni au fost chemaţi la DNA pentru a da explicaţii cu privire la sumele de bani alocate în ultimii ani pentru susţinerea clubului Poli Iaşi şi a sportului.

"Am fost chemat la audieri la DNA pentru a da explicaţii cu privire la sumele pe care Consiliul Local şi Consiliul Judeţean le-au alocat sportului şi clubului de fotbal Poli Iaşi, prin Fundaţia Sportului Ieşean. Este vorba despre o lucrătură politică, o tâmpenie", a declarat Gheorghe Nichita.

Consilierii locali au votat în anul 2006 alocarea sumei de 2 milioane de lei către clubul de fotbal din Copou, iar un alt million de lei a fost direcţionat către echipă în urma unui contract de asociere în participaţiune încheiat între Primărie, Consiliul Judeţean şi club. În baza acestui contract, edilii ieşeni se obligau să aloce clubului de fotbal suma de 3 milioane de lei, iar Poli Iaşi trebuia să returneze banii după un an.

http://www.romaniansoccer.ro/ - Cel mai bun site de statistică şi istorie a fotbalului românesc. Intraţi şi vă minunaţi Wink
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect:
1 Musafir(i)

Reîntoarce-te SusReîntoarce-te la conţinut