RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Politehnica Iaşi
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Aici punem toate ştirile despre Politehnica Iaşi...
Sorin Boca: Vom mai aduce doi jucatori la Poli, un atacant si un stoper

Preşedintele executiv al clubului Politehnica Iaşi, Sorin Boca, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate la un post local, că meciul cu Rapid l-a convins că lotul trebuie întărit cu cel puţin doi jucători, un fundaş central şi un atacant.

"Ne-am pus speranţe într-un rezultat favorabil în Giuleşti, dar am făcut multe greşeli în defensivă, iar nişte adversari redutabili cum au fost cei de la Rapid speculează astfel de momente. În prima repriză ne-am ridicat la nivelul adversarilor, însă în repriza secundă am căzut. Am ratat câteva bune ocazii în prima parte şi de aceea consider că diferenţa a fost prea mare pe tabelă. A fost un eşec usturător, iar acest meci ne-a făcut să luăm decizia de aducere a unui atacant şi a unui stoper. Până la sfârşitul lunii august antrenorul Petre Grigoraş va avea la dispoziţie aceşti jucători", a afirmat Boca.

Oficialul ieşean l-a criticat pe fundaşul central Adrian Ilie, în schimb i-a luat apărarea lui Ionuţ Bâlbă, despre care a spus că a jucat nerefăcut împotriva Rapidului.

Privitor la situaţia financiară, Boca a precizat că gruparea din Copou are în acest moment datorii cifrate la aproximativ un milion de euro.

"Am primit 600.000 de euro până acum de la noul acţionar, am luat şi jumătate din drepturile de televizare pentru acest an, dar banii au fost cheltuiţi, în mare parte, pentru plătirea datoriilor din sezonul trecut. Acum avem datorii de 800.000 - 1.000.000 de euro, mare parte fiind restanţe către jucători. Bugetul pentru acest sezon va fi de aproximativ 4,5 milioane de euro, sumâ ce ne va permite să terminăm în primele zece poziţii", a menţionat Boca.

Formaţia Poli Iaşi a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 4-1, de FC Rapid, într-un meci din prima etapă a Ligii I.

Mediafax
Marius Croitoru şi Viorel Frunză au semnat cu Poli Iaşi

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Sorin Boca, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că jucătorii Marius Croitoru şi Viorel Frunză au semnat cu gruparea din dealul Copoului contracte până în iarnă, cu posibilitate de prelungire.

"În urma discuţiilor purtate cu domnul antrenor Grigoraş am decis să semnăm cu Marius Croitoru şi Viorel Frunză. Grigoraş mi-a spus că din punct de vedere fizic cei doi jucători au ajuns la un nivel bun şi va conta pe ei la următoarele meciuri în funcţie de modul în care se vor prezenta la antrenamente. Croitoru şi Frunză au semnat contracte valabile până la sfârşitul acestui tur de campionat. În functie de evoluţiile lor, în iarnă vom prelungi contractele. Rămâne ca zilele viitoare sa înregistrăm contractele", a declarat Sorin Boca.

Marius Croitoru şi Viorel Frunză au venit la Poli Iaşi din postura de jucători liberi de contract.

Marius Croitoru are 29 de ani şi şi-a reziliat recent contractul cu Steaua Bucureşti, în timp ce Viorel Frunză, care are 29 de ani, a mai evoluat la FC Vaslui, CFR Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ, PAOK Salonic (Grecia) şi Spartak Nalchik (Rusia).
Poli va depune memoriu impotriva arbitrului Marian Balaci

De ce le-a fost frica oficialilor ieseni inaintea partidei de duminica, de la Vaslui, acestia nu au scapat, arbitrul Marian Balaci din Drobeta Turnu Severin punand umarul serios la succesul gazdelor.

Scenariul a fost simplu: meci netelevizat, un "cavaler al fluierului" neexperimentat, timorat de prezenta in tribuna a lui Adrian Porumboiu, si un supervizor de arbitri "de-al casei", in persoana bucuresteanului George Ionescu. Ce a urmat a fost simplu: doua penalty-uri neacordate in repriza a doua (unele surse amintesc chiar de trei...), plus un fault la Bratu inaintea golului al doilea al gazdelor (fotbalistii afirma ca a fost si off-side la Wesley Lopes).

Acestea ar fi si capetele de acuzare aduse de presedintele Politehnicii, Sorin Boca, acesta afirmand ca gruparea din Copou va face memoriu impotriva lui Balaci.

"Vom face memoriu impotriva arbitrajului de la Vaslui, chiar daca stim ca acest lucru nu ne mai poate ajuta cu nimic. Am facut memoriu si anul trecut si tot degeaba. Ma gandeam sa organizam si o conferinta de presa in care sa prezentam fazele litigioase dar, din pacate, imaginile pe care le avem de la meci nu prea ne ajuta", a afirmat Sorin Boca.

Clubul iesean isi luase masuri de precautie inainte de joc, trimitand operatori care sa filmeze partida din trei unghiuri, dar acestia nu s-au sincronizat bine si imaginile obtinute sunt si de pe aceeasi parte, si lipsite de claritate. Doar hentul in careu incriminat de ieseni se vede mai bine, precum si faultul asupra lui Cristi Constantin, momentele respective urmand sa faca obiectul memoriului trimis catre Comisia Centrala a Arbitrilor.

Oricum, rezultatul va ramane cel de pe teren, 2-1 pentru gazde, dar e cert ca, asa cum sublinia si primarul Gheorghe Nichita dupa meci, "Poli ar trebui nici sa nu se mai prezinte la Vaslui in asemenea conditii"...
Politehnica Iasi, locul 3 la "Summer Cup"

La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat la Iasi prima editie a competitiei "Summer Cup", destinata micutilor fotbalisti nascuti in anul 2000. Terenul sintetic din complexul "Emil Alexandrescu" a gazduit nu mai putin de 20 de partide, in care au fost angrenate 8 echipe din Moldova.

Dupa prima faza a competitiei s-au detasat doua formatii, acestea fiind castigatoarele ale celor doua serii: FC Politehnica Iasi (grupa pregatita de Dan Cananau) si Sporting Suceava. Ambele au fost insa invinse, surprinzator, de formatii din Vaslui in semifinale, astfel ca au jucat intre ele doar finala mica a competitiei. Aici, elevii lui Cananau s-au impus cu scorul de 4-3 si au ocupat pozitia a treia in ierarhia finala. Turneul a fost castigat de Sporting Vaslui, echipa ce a fost invinsa clar, cu scorul de 5-1 in faza grupelor de FC Politehnica Iasi.

Iata si rezultatele grupei 2000 de la Centrul de Copii si Juniori al Politehnicii Iasi:

Politehnica Iasi - L.P.S. Iasi 8-0 (3-0)

Politehnica Iasi - Sporting Vaslui 5-1 (5-1)

Politehnica Iasi - Ceahlaul S.A. Piatra-Neamt 6-0 (3-0)

Politehnica Iasi - L.P.S. Vaslui 3-4 (2-1)

Politehnica Iasi - Sporting Suceava 4-3 (3-1).

De la grupa 2000 a Politehnicii, pregatita de Dan Cananau, s-au remarcat Chiriac Radu - cel mai complet jucator si Dumitrescu Ronaldinho - golgheterul competitiei. M. Dorin de la Sporting Vaslui a primit premiul pentru cel mai bun portar al competitiei.

Dan Cananau, coordonatorul Centrului de Copii si Juniori Politehnica Iasi si cel ce s-a ocupat de organizarea competitiei, a dorit sa multumeasca conducerii clubului, comitetului de parinti al grupei si sponsorilor S.C. PigFarm si Hodex pentru ajutorul dat in procurarea cupelor, diplomelor si premiilor oferite participantilor.

Pentru micutii fotbalisti ieseni urmeaza o noua competitie, care se va desfasura la finalul acestei saptamani, la Botosani.

Jaf la stadionul "Emil Alexandrescu"
Desi se spune ca toamna se numara bobocii, pentru una dintre grupele de copii ale Politehnicii, in prima zi a acestui anotimp s-au... evaluat pagubele.

Profitand de faptul ca micutii fotbalisti nascuti in anul 1994, pregatiti de Adi Cotan, se afla pe terenul de antrenament, un hot a patruns prin fereastra deschisa a vestiarului si a furat tot ce a gasit mai de pret in acel loc. Este vorba despre noua telefoane mobile, echipament de joc si blugi, unul dintre copii plangandu-se de faptul ca i-au disparut pana si ghetele de joc cumparate cu doar o zi in urma.

Fostul fotbalist al Politehnicii, Adi Cotan, a chemat imediat gardienii de la stadion si apoi a sunat la Politie, urmand sa fie demarata o ancheta in acest caz.
Salif Nogo, la Poli Iasi

Antrenorul Politehnicii Iasi, Petre Grigoras, a declarat ca burkinezul Salif Nigo este asteptat in aceste zile in Copou, fundasul central de culoare urmand sa semneze cu gruparea ieseana. Tehnicianul si l-a dorit pe Nogo si in vara, inainte de inceperea pregatirilor, dar fotbalistul s-a accidentat, iar Grig a fost nevoit sa renunte la jucatorul pe care l-a antrenat si la Otelul Galati.

"Nogo s-a refacut dupa accidentare, este apt si il astept sa vina in Copou. Stiu ca a avut ceva probleme cu viza de intrare in Romania, dar sper sa-si rezolve problema si sa il am la antrenamentul de miercuri (n.r. in aceasta seara)", a declarat antrenorul Petre Grigoras.

Altfel, dupa trei saptamani de pregatire sub comanda lui Petre Grigoras, mijlocasul Marius Croitoru si atacantul Viorel Frunza au semnat contracte pana la sfarsitul turului cu Poli Iasi, cu optiune de prelungire. Presedintele Sorin Boca a anuntat ca va inregistra contractele jucatorilor la Liga, astfel incat antrenorul Petre Grigoras sa poata conta pe ei in meciul cu Craiova, din etapa a sasea.

Iesenii protesteaza: "Pe viitor vom merge cu juniorii la Vaslui!"
Nemultumiti de deciziile arbitrilor in derby-ul Moldovei cu FC Vaslui, oficialii Politehnicii Iasi au anuntat ca vor protesta la urmatoarele deplasari la Vaslui prin trimiterea in teren a juniorilor, sau chiar prin neprezentare.

"Este jenant ce s-a intamplat la Vaslui, si-au batut joc de noi. Pe viitor luam in calcul chiar neprezentarea la meciurile de la Vaslui, iar daca totusi vom merge, vom alinia o echipa din juniori, in semn de protest. Trebuie facut ceva. Nu are rost sa mai jucam in asemenea conditii. Mai bine sa ne dea domnul Porumboiu inainte de meci rezultatul in plic, il trimitem la federatie si gata, am terminat povestea. Eventual mai negociem diferenta de scor, caci victoria este dinainte a Vasluiului", a "tunat" Gheorghe Nichita, primarul Iasului si presedintele de onoare al lui Poli.
Andrei Cristea cere 25.000 de euro

Gruparea din dealul Copoului riscă să-şi piardă complet credibilitatea atît în relaţiile cu jucătorii şi cu impresarii, cît şi în cele cu instituţiile statului. Fotbalistul Andrei Cristea şi agentul FIFA Cătălin Liţă îşi cer drepturile financiare scadente de mai multă vreme, în vreme ce Inspectoratul Teritorial de Muncă a trecut FC Politehnica pe lista neagră a instituţiilor care nu respectă legea.

Fotbalistul Andrei Cristea, împrumutat în două rînduri - de la FC Timişoara şi, apoi, de la Dinamo - a salvat-o de tot atîtea ori de la retrogradare pe Poli Iaşi. Pentru ultima asemenea contribuţie, derulată pe parcursul returului trecut de campionat, atacantul îşi aşteaptă însă şi acum răsplata. După ce i-a mai atenţionat de cîteva ori pe parcursul verii pe conducătorii din Copou că este cazul să-şi primească banii, actualul dinamovist este acum mai vehement. El a declarat în presa centrală că este dezamăgit de modul în care este tratat de oficialii lui Poli, care nici nu-i mai răspund la telefon atunci cînd încearcă să afle despre situaţia celor 25.000 de euro pe care trebuie să-i încaseze în urma prestaţiilor sale din primăvară. "I‑am ajutat să se salveze de la retrogradare, am dat 13 goluri în două retururi la Iaşi, am împrumutat clubul la nevoie, iar oficialii echipei refuză să‑mi mai răspundă la telefon! Domnul Sorin Boca (n.r. - preşedintele executiv al Politehnicii) m‑a dezamăgit. E greu să mai crezi în cineva în fotbalul românesc", a răbufnit Cristea, avertizînd că nu mai este dispus să aştepte prea mult pentru a-şi primi drepturile cuvenite: "N‑am avut timp să merg la comisii, dar, dacă trebuie, o să ajungem şi acolo".

Anunţul actualului dinamovist vine la o zi după ce Poli Iaşi a fost somat să-şi plătească datoriile într-un alt diferend pe teme financiare. În ultima sa şedinţă, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a decis că gruparea alb-albastră trebuie să achite o sumă de bani firmei SC Liţă Sport. Aceasta din urmă îi aparţine fostului fotbalist Cătălin Liţă, devenit între timp impresar, cel care l-a adus în Copou, în iulie 2008, pe atacantul ivorian Lamine Diarrosoube.

O altă ameninţare asupra clubului de fotbal a fost lansată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, Poli figurînd pe o listă neagră afişată la ghişeele acestei instituţii. Gruparea sportivă este avertizată că nu a depus declaraţiile lunare de venit ale angajaţilor şi nici numărul de salariaţi pe care îi are în prezent. FC Politehnica SA riscă astfel, dacă nu se conformează cerinţelor legii, să fie amendat. "Este vorba de nişte declaraţii mai vechi, despre care trebuie să fie întrebat directorul economic al clubului. Noi, în actuala formulă a Consiliului de Administraţie, sîntem de mai puţin timp la Poli, iar problemele acestea sînt de mai multă vreme", explică preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului din Copou, Petru Radu, ameninţîndu-l pe Vasile Dascălu, directorul economic al FC Poli: "Vom discuta acest aspect în Consiliul de Administraţie şi îl vom sancţiona pe cel vinovat".

Cum Poli Iaşi îşi desfăşoară activitatea într-o totală lipsă de transparenţă, mai ales atunci cînd vine vorba de aspectele financiare, neregulile semnalate de ITM ridică semne de întrebare mult mai mari decît o banală lipsă de atenţie. Mai ales că abateri din partea acestei societăţi au fost semnalate şi de alte instituţii ale statului. Încearcă oare clubul din Copou să evite a se afla cît cîştigă angajaţii şi colaboratorii săi?
Grigoras: 'Echipa este in crestere de forma'

Petre Grigoras a declarat ca Poli Iasi se afla intr-o cresere vizibila de forma si sustine ca elevii sai vor castiga si meciuri in deplasare in turul campionatului. Grig aprecizaza ca intreruperea campionatului nu este benefica gruparii din Copou.

Desi echipa se afla pe un loc retrogradabil (15) dupa cinci runde, cu doar patru puncte, antrenorul Petre Grigoras nu este ingrijorat si apreciaza ca echipa sa va creste in partea a doua a turului de campionat. Grig considera ca ultimele evolutii au fost bune, in crestere si apreciaza ca intreruperea campionatului nu este benefica Politehnicii.

"Intreruperea campionatului nu este benefica pentru noi, pentru ca echipa era in crestere de forma. A jucat mai bine de la meci la meci, progresul este vizibil, iar la Vaslui, chiar daca am pierdut, am facut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon. Sper ca aceasta intrerupere de campionat sa nu ne scoata din ritm si din etapa a sasea sa jucam mai bine decat am facut-o pana acum", a declarat Petre Grigoras.

Tehnicianul a adaugat ca daca echipa isi mentine ritmul de joc din ultimele partide vor aparea si victorii in deplasare.

"Sper ca in aceste zile de pauza sa-mi aduc jucatorii care erau in urma cu pregatirea la un nivel optim, poate acesta este singurul aspect benefic al intreruperii campionatului. Eu sper ca jocul sa creasca in urmatoarele etape, iar daca echipa isi va mentine ritmul ascendent din ultimele jocuri sunt sigur ca vor aparea si victoriile in deplasare. Este imposibil sa nu luam puncte de afara daca echipa se va prezenta asa cum a facut-o la Vaslui, cel putin din punctul de vedere al determinarii. Echipa este pe un drum bun", a precizat Grig.

Antrenorul a revenit ieri in Iasi si a condus primul antrenament dupa meciul de la Vaslui. Poli va efectua zilnic cate unul sau doua antrenamente, iar marti este programat un meci amical, cel mai probabil cu Poli II.
Poli Iaşi îl va achiziţiona pe Valentin Negru

Mijlocaşul Valentin Negru va semna o înţelegere cu formaţia Politehnica Iaşi după ce a ajuns la un acord cu oficialii clubului, a anunţat, vineri, antrenorul grupării moldave, Petre Grigoraş.

"Am vorbit cu Vali Negru şi am ajuns la un acord să vină să joace la Iaşi. El s-a înţeles şi cu conducerea executivă şi va semna contractul de joc, urmând să fie legitimat săptămâna viitoare. Negru va fi după-amiază la antrenament şi sper ca în meciul viitor, cu Universitatea Craiova, să-l am în teren. El s-a pregătit până acum, nu a stat, a făcut antrenamente şi cu Rapid, şi cu Pandurii, este pus la punct din punct de vedere fizic. Oricum, mai este mai mult de o săptămână până la meciul cu Craiova, timp suficient să lucrez cu el" , a declarat Petre Grigoraş.

Negru, care a împlinit vineri vârsta de 27 de ani, a fost în discuţii în această vară cu formaţiile Rapid şi Pandurii Tg. Jiu, s-a antrenat cu aceste echipe, dar nu a ajuns la un acord în privinţa contractului. Acesta a mai evoluat în carieră la Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, Unirea Urziceni şi CS Otopeni.
Poli Iaşi a ratat o întîlnire cu Parma

Antrenorul lui Poli Iaşi, Petre Grigoraş, a anunţat ieri că grupării din dealul Copoului i s-a propus să joace un amical cu formaţia italiană AC Parma, însă cele două cluburi nu s‑au înţeles asupra aspectelor financiare aferente organizării acestui meci.

"Dat fiind că echipa naţională va juca în preliminariile Campionatului Mondial, iar întrecerea internă este întreruptă, am vrut să jucăm un meci amical în acest week‑end. S‑au purtat nişte discuţii cu cei de la AC Parma, însă acest amical a căzut din cauza unor aspecte financiare legate de organizarea meciului. Îmi pare rău că nu jucăm un amical cu Parma, pentru că ar fi fost util un test cu o echipă puternică", a declarat Grigoraş. Pentru a juca la Iaşi, italienii solicitau ca gazdele să suporte toate cheltuielile cu transportul şi cazarea, adică aproximativ 25.000 de euro.

Tehnicianul ieşenilor a mai spus că şi varianta unui amical cu FC Vaslui a picat: "În condiţiile în care nu am mai putut juca în compania echipei italiene, am purtat discuţii cu cei de la FC Vaslui, însă şi această variantă a picat. Nu s‑a putut, asta e. Vom juca între noi şi cu echipa a doua a clubului, săptămîna viitoare".

După ce Poli Iaşi a legitimat în ultimele zile trei jucători - sîrbul Milos Mihajlov, moldoveanul Viorel Frunză şi fostul stelist Marius Croitoru -, antrenorul Petre Grigoraş speră ca pînă pe 10 septembrie, cînd se va încheia perioada de transferuri, sub comanda sa să ajungă şi Salif Nogo - un fundaş din Burkina Faso care a mai trecut prin Copou şi pe care tehnicianul l-a avut elev în perioada în care activa la Oţelul Galaţi.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
URL de referinţă