RomanianSoccer Forum

Versiunea integrală: Ştiri Steaua Bucureşti
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Stoichiţă: "Fenerbahce are lacune de care putem profita, dar rămâne o echipă mare"

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, că Fenerbahce este o echipă foarte puternică şi greu de învins, dar este convins că roş-albaştrii se pot impune dacă vor specula lacunele pe care le au turcii.

"Va fi un meci interesant şi frumos cu o echipă de tradiţie, care are multe nume sonore în lot. Acest joc reprezintă pentru noi o fază foarte importantă în încercarea de a ne califica în primăvara europeană. Vreau un rezultat pozitiv, sunt sigur că jucătorii vor evolua bine şi vor intra pe teren cu mentalitate de învingători. Fenerbahce are anumite lacune în joc, pe care noi vrem să le speculăm, dar este o echipă foarte bună, imprevizibilă, ai cărei jucători pot face oricând diferenţa. Trebuie să fim atenţi şi să nu le dăm prilejul unor acţiuni care să le permită să ia avantajul pe tabelă", a spus Stoichiţă, care este de părere că absenţa atacantului Dani Guiza de la turci nu poate fi considerată un avantaj.

Referitor la dubla manşă dintre Steaua şi Fenerbahce din sezonul 1997-1998, atunci când, tot sub comanda sa, steliştii i-au eliminat pe turci din Cupa UEFA, Stoichiţă a afirmat: "Atunci era o altă epocă, erau alţi jucători. Fenerbahce avea fotbalişti de mai mare valoare decât cei de azi. Eliminarea lor a fost o surpriză, pentru că Steaua era în reconstrucţie, aşa cum e şi acum. Partida de atunci nu are nicio legătură cu aceasta, dar sper să repetăm istoria".

Mihai Stoichiţă a precizat că Mihai Onicaş are o inflamaţie a tendonului şi este incert pentru duelul cu turcii, dar speră ca într-un final acesta să fie recuperat. "Accidentările sunt o problemă pentru noi şi nici nu ştiu câţi jucători valizi o să avem pe lista UEFA. Nu mă plâng, chiar dacă am o apăsare din cauza subţirimii lotului. Am nişte băieţi care mă ajută şi sper să trecem peste aceste probleme", a menţionat tehnicianul, care nu a dorit să comenteze foarte mult eventualul comportament al suporterilor: "E treaba lor cum vor reacţiona, nu trebuie să îi educ eu".

Partida dintre Steaua şi Fenerbahce, din Grupa H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20:00, pe stadionul din Ghencea.

În altă ordine de idei, Mihai Stoichiţă a amintit şi de rezultatul Unirii Urziceni din Liga Campionilor, cu Glasgow Rangers şi i-a felicitat pe ialomiţeni: "Am văzut meciul împreună cu băieţii la stadion şi le-am spus să se uite bine la ce s-a întâmplat, dar şi la celelalte rezultatele care au fost înregistrate, precum victoria lui Rubin Kazan cu FC Barcelona. Felicitări Unirea pentru că ne-a făcut să fim mândri că suntem români. Au câştigat partida cu Rangers datorită disciplinei şi muncii. Ne scoatem pălăria în faţa lui Dan Petrescu".
Szekely: "Suntem constrânşi să învingem dacă vrem să mergem mai departe în cupele europene"

Mijlocaşul Janos Szekely consideră că Steaua poate învinge Fenerbahce şi este chiar obligată să facă acest lucru.

"Va fi o partidă importantă, pentru că venim după două egaluri. Suntem constrânşi să învingem dacă vrem să mergem mai departe în cupele europene. Fenerbahce nu este într-o formă foarte bună şi sper să profităm de acest aspect. Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să ne impunem. Dacă tranşăm dubla cu Fenerbahce în favoarea noastră, suntem aproape calificaţi", a declarat jucătorul, care speră să îi facă faţă lui Roberto Carlos dacă se vor întâlni pe teren.

Partida dintre Steaua şi Fenerbahce, din Grupa H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20:00, pe stadionul din Ghencea.
Peste 500 de jandarmi vor asigura ordinea la meciul Steaua Bucureşti - Fenerbahce Istanbul

Peste 500 de jandarmi vor asigura ordinea publică la meciul Steaua Bucureşti - Fenerbahce Istanbul, care va avea loc joi, începând cu ora 20.00, pe stadionul Ghencea din Capitală, anunţă Jandarmeria Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Jandarmerie miercuri, cei peste 500 de jandarmi bucucureşteni vor fi sprijiniţi de patru ofiţeri specializaţi de la Poliţia Instanbul, iar UEFA a delegat pentru meciul ce se va disputa joi seară un inspector specializat pe probleme de securitate în arenele sportive.

Jandarmeria Bucureşti anunţă că, potrivit datelor primite de la Clubul Steaua, aproximativ 20.000 de spectatori vor fi prezenţi la meciul Steaua Bucureşti - Fenerbace Istanbul, accesul pe stadion urmând să se facă exclusiv pe bază de bilete şi invitaţii. De asemenea, clubul oaspete a solicitat 1.725 bilete (25 invitaţii la Loje, 200 bilete la Tribuna I şi 1.500 bilete la Peluza a II -a, iar aproximativ 1.400 de suporteri ai echipei Fenerbahce Istanbul vor fi prezenţi în tribunele stadionului din Ghencea.

Totodată, joi, începând orele 16.00 – 17.00, suporterii echipei Steaua se vor grupa în Piaţa Constituţiei, iar începând cu ora 17.00, se vor îmbarca în autocare şi se vor deplasa spre stadion sub escorta forţelor de ordine, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Bucureşti. De asemenea, dispozitivul de control acces în stadion, îndrumare şi supraveghere a suporterilor este asigurat de agenţi ai unei firme private de securitate, iar în zonele adiacente stadionului, efectivele Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor fi sprijinite de echipaje ale poliţiei, agenţi comunitari şi inspectori ai Primăriei Sectorului 6. Jandarmerie precizează că accesul pe stadion se va face începând cu ora 17.00, iar începând cu ora 15.00 va fi interzisă comercializarea de băuturi alcoolice în zona stadionului.

Partida dintre Steaua şi Fenerbahce, din etapa a 3-a a Grupei H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20:00.
N-au plătit pentru Tănase

Steaua trebuia să-i plătească lui FC Argeş pînă pe 25 septembrie o rată din cele 1,8 milioane de euro pentru transferul mijlocaşului Cristian Tănase (22 de ani). A trecut aproape o lună şi n-a făcut-o!

"E vorba de cîteva sute de mii de euro, dar i-am înţeles că au probleme cu banii. Suma reprezintă o parte rămasă neachitată din prima rată. Conducerea Stelei va respecta contractul, care prevede plata sumei de transfer în două tranşe", a explicat Andrei Penescu, fiul patronului lui FC Argeş, Cornel Penescu.
Bilica, omul care i-a luat Stelei titlul în 2008, va fi titular diseară la Fener!

Steaua se va reîntîlni în această seară la meciul cu Fenerbahce cu unul dintre jucătorii care i-au marcat istoria recentă.

Este vorba despre fostul fundaş al Universităţii Cluj, Fabio Bilica, omul care a influenţat decisiv soarta titlului de campioană a României în sezonul 2007-2008. Brazilianul a comis faultul care a condus la un penalty din care CFR Cluj a cîştigat derby-ul cu Universitatea din ultima etapă a stagiunii şi, implicit, titlul în Liga I. Acuzat atunci că ar fi fost contactat de oficialii grupării feroviare înainte de meci, Bilica a infirmat zvonurile şi a părăsit Ardealul după retrogradarea "Şepcilor roşii".

Fabio Bilica, 30 de ani, a ajuns ulterior la Sivasspor şi a fost transferat în vară de Fenerbahce, care l-a cedat la schimb pe Yasin Çakmak şi a plătit în plus două milioane de euro în schimbul serviciilor sale.
Fener nu are nici o victorie în România. Steaua nu a pierdut niciodată "acasă" cu turcii!

Remiza înregistrată de Steaua în faţa lui Fenerbahce în primul tur al Cupei UEFA ediţia 1997-1998 este singura în cele 4 jocuri pe care roş-albaştrii le-au disputat împotriva echipelor din Turcia pe teren propriu.

Gruparea din Ghencea s-a impus de două ori în faţa lui Galatasaray şi o dată împotriva lui Beşiktaş, Fener fiind singura care a reuşit să-i ţină piept pînă acum oe teren propriu. Confruntarea din această seară va fi a patra pe care "canarii" o dispută în România, bilanţul de pînă acum fiind de două înfrîngeri şi un rezultat de egalitate.
Jackie Ionescu: "Dinamo are cel mai greu meci, Steaua are un uşor avantaj cu Fener"

Jackie Ionescu a prefaţat duelurile pe care echipele din Liga I le vor disputa în grupele Europa League şi vorbeşte despre atuurile grupărilor româneşti în confruntările din această seară.

"Teoretic, Dinamo are cel mai dificil adversar, Galatasaray, dar au demonstrat şi cu Slovan că suportă bine presiunea. Sînt premise să sperăm că va fi o zi bună pentru echipele noastre, să vedem dacă aşa se va întîmpla. Imboldul Urziceniului va conta, exemplu lor contează. Atît Galata, cît şi Fener, sînt echipe bune şi nu se vor menaja chiar dacă vor disputa derby-ul campionatului Turciei în weekend. Meciurile de azi le fac bine ambelor formaţii, meciurile echipelor bucureştene trebuie privite la pachet. Toate confruntările sînt echilibrate, e greu să se dea pronosticuri. CFR-ul are o şansă în plus în faţa celor de la Sparta, la fel şi Poli cu Anderlecht. Şi Steaua mi se pare în avantaj, ei sînt motivaţi şi de reacţia suporterilor. Triunghiul de specialişti Stoichiţă-Panduru-Dumitriu este inspirat şi eficace. Sînt băieţi deştepţi, iar flexibilitatea lui Stoichiţă arată inteligenţă", a spus Jackie Ionescu pentru gsp.ro.
"Sigur că-l ştiu, e un jucător foarte bun"

Vedeta lui Fener, Roberto Carlos, spune nu l-a uitat pe mijlocaşul Stelei, Bănel Nicoliţă.

"Normal că îmi amintesc de el. Este un jucător foarte bun", a spus zîmbind brazilianul. Cei doi s-au întîlnit în 2006, în grupa Ligii Campionilor, pe vremea cînd brazilianul evolua la Real Madrid. În tur spaniolii s-au impus cu 4-1, iar în returul de pe Bernabeu, Real a cîştigat cu 1-0, după ce Nicoliţă a marcat în propria poartă.

Roberto Carlos a fost unul dintre cei care l-au consolat şi l-au încurajat pe stelistul care izbucnise în plîns.
Astăzi nu se mai vând bilete pentru meciul cu Fenerbahce!

Deşi casele de bilete trebuiau să fie deschise şi astăzi, în intervalul orar 10:00-18:00, şefii Stelei au decis să le închidă, spre nemulţumirea celor care au venit să-şi cumpere tichete.

Zeci de persoane au fost intoarse din drum pana la ora transmiterii acestei stiri. Acestora li s-a comunicat de catre fortele de ordine, in momentul in care au ajuns la stadion, ca azi nu se mai pun bilete in vanzare pentru meciul cu Fenerbahce.

După ce Steaua a interzis la grămadă toţi abonaţii de la peluze, diseară în Ghencea se anunta tensiune maximă, circa 11.000 de bilete fiind vandute.

Toate casele de bilete sunt inchise in acest moment. In zona sunt doar angajati ai firmei de paza BGS si reprezentanti ai Jandarmeriei.
Cartonaşul negru!

Meciul entuziasmant realizat de Steaua '86 în semifinala cu Anderlecht a avut şi un eveniment neplăcut: căpitanul Tudorel Stoica a luat un "galben" şi a fost suspendat pentru finală.

Marţea viitoare, pe 27 octombrie, împreună cu Gazeta Sporturilor veţi putea cumpăra şi DVD-ul care va conţine cele 90 de minute magice ale meciului care au trimis-o pe Steaua în finala de la Sevilla: 3-0 cu Anderlecht. Pe lîngă golurile lui Piţurcă şi Balint, pe lîngă paradele lui Duckadam şi şarjele ofensive ale lui Lăcătuş, veţi găsi şi momentul care a umbrit măcar cu puţin acel rezultat fabulos.

Momentul în care căpitanul Stelei, Tudorel Stoica, a fost avertizat cu cartonaş galben de către arbitrul Volker Roth şi a devenit astfel suspendat pentru marea finală de pe 7 mai. La 23 de ani şi jumătate distanţă de acea fază, Tudorel e încă marcat şi rememorează totul de parcă s-ar fi întîmplat ieri. "S-a petrecut în prima repriză, la o fază banală, care nu spunea absolut nimic. Am făcut o alunecare, e drept mai tare, dar la minge, asupra lui Morten Olsen. Nici nu l-am atins, însă arbitrul a făcut exces de zel, a vrut să arate el cît de intransigent e. Scorul era deja 2-0 pentru noi, a scos cartonaşul galben şi mi l-a arătat. A căzut cerul pe mine! Cum practic simţeam că nu mai putem pierde calificarea, am realizat că nu voi putea evolua în finală. Cîteva minute m-am gîndit numai la acest lucru, apoi am uitat", şi-a amintit Tudorel.

În finala cu Barcelona n-a putut juca şi tocmai pentru că a trebuit să suporte durerea ratării celui mai important meci din carieră n-a vrut să stea în tribună. "Am stat pe bancă la Sevilla şi, ca să glumesc, se poate spune că dacă n-am cîştigat Cupa Campionilor ca jucător, din cauza acelui galben din returul cu Anderlecht, am făcut-o ca antrenor, deoarece la Sevilla am fost trecut pe foaie ca secund al lui Emeric Ienei pentru că Iordănescu a fost jucător", a explicat rîzînd Tudorel.

8 meciuri din 8 posibile jucase ca titular Tudorel Stoica pînă la finala cu Barcelona, în campania din 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni

15 sezoane a bifat Tudorel Stoica în curtea Stelei, jucînd nu mai puțin de 409 meciuri în tricoul roș-albastru
URL de referinţă